Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

2antitomas: Ať to nemáš tak jednoduché, tak v Brně jsou pro nožomily minimálně 2 fajn zásobené obchody - v Krpoli zmiňované "kapesni-noze.cz" (kde nože i brousí) a na Komecu Mujnuz.cz. Oproti obývákovým e-shopům u nich máš tu zásadní výhodu, že většinu nabízených kousků mívají skutečně skladem, takže si vše můžeš "na vlastní pracky" a bez příplatku za poštovné pohodlně vyzkoušet ještě před zaplacením  :speak_cool:

@Lion: Pokud bys připustil existenci a nositelnost solidního multitoolu (který za cenu lepšího řemínku k hodinkám poslouží i k praktičtějším každodenním činnostem), zjistíš že použitelné čepele, šroubováky, šídla, páráky a nůžky u nich najdeš i bez příplatku za pochybné jednoúčelové plasťáky od číňana z Aliexpresu... 

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Na "bezpečnostní" boční skla (která jsou dělaná tak aby se po úderu roztříštila na drobné kousky a vysypala) to bohatě postačí, na laminovaná čelní skla už je bohužel potřeba něco jako "výměnná pila na sklo" - ala Victorinoxí Rescue Tool a jejich malej hasič s helmou a pořádnýma rukavicema...

https://www.youtube.com/watch?v=zApUSw0xsRY

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ZLOjasná má pravdu :-) V autě jedině spyderzub. Pěkně řeže pásy i svačinu na cestách :-)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

A este vacsia romantika je tu svacu potom z tych zubov dostavat. Osonbne mam najviac zazitkov so zaschnutym hermelinom.

Zkus vlažnou vodu a mýdlo. Normálně umyješ a jdeš :-)
Odkaz ke komentáři

Návštěvník qoyi

Ten hasič s victorinoxem nemá chybu, nejlepší je 2:20 ... :D :D :D

ZLOjasná má pravdu :-) V autě jedině spyderzub. Pěkně řeže pásy i svačinu na cestách :-)

Proč řežeš pásy na cestách?
Upraveno uživatelem qoyi
Odkaz ke komentáři

Že já do tohodle vlákna lezu - dneska mi ochotnej pán v mujnuz.cz vyskládal na pult tuhle výstavku děravejch drápů (Harpy, Little Matriarch, Matriarch/Emerson a Civilian, později našel ještě škaredší Black Talon)...

...aby mi (po zaplacení) tenhle "přičmoudlej otvíráček na flašky" zůstal v kapse  :whistling:

Odkaz ke komentáři

Radku, bez ironie (kind of), na co takova kudla je? Mi prijde ze tvar cepele a ty zoubky jsou takove nepouzitelne. Jako mozna tim nakrajis kabanos na prkynku, ale uz si nedokazu predstavit jak na ten kabanos strouhas klacek. Treba. Jsem ale jen prosty laik a mam rad jednoduche veci

Odkaz ke komentáři

Na co taková kudla je? To je jako ptát se Sibiřana, na co potřebuje tolik Rolexek  :speak_cool:

Vercajku na práci mám v pohotovosti taky plnou poličku a tikajících hodinek plnej winder, přestože mě živí programování - takže úplně na férovku: Naprosto na nic, teda pokud nepočítám "řezání do lidí" (což nemám v plánu). Prostě jsem měl roupy a s představou svátečního ponošení/otevření/zaklapnutí si sbírku doplnil o tenhle "industriální doplněk" k páně Tesaříkově "Art Deco" Nightmare  B)

Jinak volbu modelu ggrand vystihl naprosto přesně - tak kudla je tak bezkonkurenčně škaredá a díky "otvíráku" nekonfekční, že prostě nešlo volit jinak (a že černění nesnáším!). Kdyby v podobném provedení čepele existoval větší a ještě morbidnější Civilian, hrábl bych po něm. Ale výhledově spíš zvážím "upgrade" té zbytečně dlouhé rukojeti z Endury, tak aby nová (ideálně v kombinaci s Deep Carry clipem) plynule navazovala na oblouk toho drápu, podobně jako G10 na Civilianu... :sweatdrop:

PS: Předpokládám že (na rozdíl od karambitů a drápů ala Harpy) díky prohnutému bříšku by s Matriarchem mohlo jít ufiknout i víc věcí, než jen obligátní "buřt-klacek i s prstem který ho drží". Naprosto vážně si to dovedu představit třeba na houby, takový trs václavek by se tím "hákem" sejmul jedna radost kill.gif

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři

Ked uz by sme potrebovali za kazdu cenu poznat jednu vec, na ktoru je taka kudla naozaj dobra, tak jedna celkom prakticka naozaj existuje. O poznanie lepsie sa s takym nozom prerezavaju vlaknite materialy a pomahaju tomu jak tie zuby, tak ten tvar,..... napriklad take lodne lano s tym upizles o dost rychlejsie nez s hladkym rovnym ostrim.

No ale ak nerezes lodne lana aspon tri krat denne, tak na body ten hladky rovny vyhrava.

Odkaz ke komentáři

@Cali: mas pravdu, ale je to dobry napad len v pripade ak to lano uz moc nechces pouzivat. Ak chces konce zatavit (alebo ukoncit zaviazanim v pripade konopneho lana) tak odporucam radsej poriadne ostru hladku cepel.

Ale ako emergency jo.

Len napr. popruhy sa s tak jedovatym ostrim tiez nerezu moc dobre, zuby sa zahryzavaju do vlakien. Preto byva na multitooloch casto podstatne "plytsie" ozubenie.

Odkaz ke komentáři

No ako casto sa rezu popruhy a lodne lana ze? Ked uz silou mocou chce niekto "serrated" tak potom by som volil ciastocne ozubene ostrie.

Podla mojich skusenosti ale treba dlhsiu cepel aby bola cast hladkeho ostria pouzitelna.

Idealny takyto zatvarak a pritom cenovo dostupny je Cold Steel voyager XL s PS cepelou.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...