walter10 Odesláno 26. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2019 Eskimaku, mám jen pár fotek z odpoledne, kdy bylo slušné světlo. Vzhledem k tomu, že jsem k tomu použil můj starý mobil, některé pohledy se nedařily. Přidávám tedy ještě několik zbylých kousků, které snad ukáží více. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
eskimak Odesláno 26. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 26. ledna 2019 Dik! Teraz lepsie vidno aj tie proporcie. Asi ta cepel uplne prakticky nebude, vyzera dost hrubo, ale je fakt pekny. Ta rucka je super, farba aj vzor.
moco Odesláno 30. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2019 Dneska jsem po 12 letech provedl upgrade z Wave na Wave Plus. Největší plus je pro mě materiálově kvalitnější a útlejší pouzdro s cvokem na zapínání místo suchého zipu, který mi po těch letech už moc nedržel a z obavy o ztrátu jsem ho v něm raději nenosil. Čelisti štípaček jsou vyměnitelné....jako by firma věděla o tom, co mi vadí na tomto jinak geniálnímu toolu. Jedinou věc, co bych ještě vyměnil nebo bych se bez ní obešel je ?vlnkový? sekundární nůž (až budu u nehody přeřezávat pásy, tak možná změním priority )Kdo ještě váháte jestli kupovat tak drahej nůž, tak neváhejte a rozpočítejte si vynaložené peníze za nůž do těch mých 12 let Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
SniperWolf Odesláno 31. ledna 2019 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2019 Moj stary otec stale hovorieval ze hodinky maju byt Svajciarske a noze Svedske.Neviem ci je to tym ze to hovorieval alebo mame podobny vkus ale tak nejak to plati aj u mna aj ked nozov a aj hodiniek mam hode aj od inych vyrobcov najcastejsie su to ale prave tie.No a v dennom batohu nosievam tuto vybavu pre kazdy den ten maly nozik na opasku v puzdre.Co sa temy survival knife tyka som zastancom teorie ze najlepsi nozik je ten co prave mam ked ho potrebujem. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
pekl76 Odesláno 5. února 2019 Nahlásit Odesláno 5. února 2019 Taky se pochlubím novým přírustkem... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
kupko Odesláno 5. února 2019 Nahlásit Odesláno 5. února 2019 Pavlo díky za odkaz :-) Odesláno z mého GT-I9195I pomocí Tapatalk
Melly Odesláno 6. února 2019 Nahlásit Odesláno 6. února 2019 Začínám nepříjemně propadat myšlence, že i nože by mohla být další věc, kterou bych mohl sbírat. Už řadu let se mi líbí nože Benchmade. Máte někdo zkušenosti s jejich levnějšími variantami s ocelí 154CM? Např.: https://www.nuz.cz/eshop/zaviraci-noze/pardue-2c-zaviraci-nuz-s-klipem-2c-kombinovane-ostri-detail
Lion Odesláno 6. února 2019 Nahlásit Odesláno 6. února 2019 (upraveno) Do tohoto bych nesel... Pro me mnoho nevyhod... Cernena zubata cepel, strenky buhvi co... Upraveno 6. února 2019 uživatelem Lion
Melly Odesláno 6. února 2019 Nahlásit Odesláno 6. února 2019 Do tohoto bych nesel... Pro me mnoho nevyhod... Cernena zubata cepel, strenky buhvi co...Čepel mají i rovnou, toto bylo jen první, co vyskočí v nabídce. Spíš mi šlo o zkušenosti s ocelí případně materiálem rukojeti, přecijen v této cenovce by člověk čekal aspoň G10
kloubik Odesláno 7. února 2019 Nahlásit Odesláno 7. února 2019 Za stejnou cenu tam mají třeba i model Freek, který má S30V. A celkově je podle mě povedenější. Mám doma už 2 v menší velikosti (mini freek) a super. Jinak ten plast na griptilian je v pohodě, vydrží hodně a je lehký. Máme doma ještě Doug Ritter od Benchmade a taky super.
Melly Odesláno 7. února 2019 Nahlásit Odesláno 7. února 2019 No já si je prohlížel v nožířství na Chodově na živo... neměl jsem moc čas, ale vypadaly docela solidně náhodou..
just_a_wee_dram Odesláno 7. února 2019 Nahlásit Odesláno 7. února 2019 Jestli přemýšlíš o Benchmade ale nejsi si jistý 154CM, tak věz, že výhledově mají právě u základní řady Griptilian upgradovat na S30V. Jen netuším, jestli se to promítne do ceny a kdy nové Griptiliany dorazí na náš trh
kilosunky Odesláno 7. února 2019 Nahlásit Odesláno 7. února 2019 (upraveno) Mal som zopár veľkých Gripov a tá ich plastovosť je hrozná.. Ten hnusný dutý plastový CVAK pri otvorení je strašný.. Ale to je môj pocit a tento neduh som vyriešil kúpou nových črienok z G10.. Upraveno 7. února 2019 uživatelem kilosunky
Melly Odesláno 7. února 2019 Nahlásit Odesláno 7. února 2019 Jestli přemýšlíš o Benchmade ale nejsi si jistý 154CM, tak věz, že výhledově mají právě u základní řady Griptilian upgradovat na S30V. Jen netuším, jestli se to promítne do ceny a kdy nové Griptiliany dorazí na náš trh Spíš jsem se chtěl zeptat na zkušenosti, než že bych se jí bál, nikdy jsem jí na noži neměl. V různých review na YT jí ale hodnotí dobře, tak by to problém snad být neměl.
Radek124 Odesláno 7. února 2019 Nahlásit Odesláno 7. února 2019 154CM se bere jako "prémiová příborová korozivzdorná ocel", snadno se brousí ale žádná "kosmická práškovka" to není.A vůbec Melly, technologických faktů (i spoustu zdejších štamgastů) najdeš na Knife.cz, tak proč to řešit v chlubírně na Chronomagu?
Melly Odesláno 7. února 2019 Nahlásit Odesláno 7. února 2019 (upraveno) 154CM se bere jako "prémiová příborová korozivzdorná ocel", snadno se brousí ale žádná "kosmická práškovka" to není.A vůbec Melly, technologických faktů (i spoustu zdejších štamgastů) najdeš na Knife.cz, tak proč to řešit v chlubírně na Chronomagu?Mně nepřijde, že toto je jen chlubírna, několikrát za posledních pár měsíců se sem někdo obracel s dotazem. O ocelích jsem si něco četl na noze-nuz.com + jsem koukl napár review na YT. Na knife.cz jsem jít nechtěl, protože bych akorát zabředl na další forum - sposta času v háji, a nakazil bych se další nemocí I když kdo ví, třeba se tomu stejně nevyhnu.. Vlastně jsem chtěl jen nějaké neodborné odezvy v duchu "mám gripa, nejsou s ním problémy" atd... :-) Upraveno 7. února 2019 uživatelem Melly
chloupek Odesláno 7. února 2019 Nahlásit Odesláno 7. února 2019 (upraveno) Měl jsem griptíka půjčeného a brousil jsem pár nožů od BM s 154CM. Ten plast vydrží hodně, ale je to pocitově fakt PLAST, pro mě je třeba výrazně příjemnější Zytel nebo FRN. navíc jsou střenky docela buclaté. Ocel žádná sláva, aspoň podle toho, jak málo vzdorovala při broušení, ale to nemusí být nutně nevýhoda. Co mě zarazilo podle recenzí, 154CM velmi často a dost hodně chytá lišku, ale nemám vlastní zkušenost a při normální péči by to asi neměl být problém. Celkově mi ale přijde 154CM u BM kvalitou "poddimenzovaná" (něco jako VG-10 u spyderca a potom u mcusty nebo almaru, kde je o třídu výš), ale neměl jsem jich v ruce desítky. Co mi osobně u BM vadí víc, jsou ty jejich drátky / omega pružinky - často a rády praskají. Sice jsou tam dvě, takže funkčnost pojistky by měla být zajištěná, ale není to ono. Třeba s axisem nebo mataxem od MATa se to nedá srovnávat. Upraveno 7. února 2019 uživatelem chloupek
laurin Odesláno 8. února 2019 Nahlásit Odesláno 8. února 2019 Omega pruziny je to iste ako Axis ci nieco ine myslis? Ja mam 10 rokov BM710 a pruzinka zatial nepraskla (ale mam pre istotu od nich v sufliku aj nahradne ).
jankoxxx Odesláno 8. února 2019 Nahlásit Odesláno 8. února 2019 Ja mam Protech s 154CM a pre mna je to velmi dobra ocel. Osvedcila sa mi viac ako VG10 napriklad. A dokonca asi aj viac ako S35v alebo S30v. Ostrie drzi mozno priemerne, ale zato sa da velmi lahucko obnovit dvoma-troma tahmi na brusnych tycinkach akehokolvek druhu. Robim to tak raz do tyzdna. Nedochadza k drobnym zubkom na fazete... Lysku som zatial nezaznamenal.Mam z tejto ocele podobny pocit ako z CPM M4 ktoru som mal na Spy Mantra. Tam som bol tiez spokojny. Okrem toho som vyskusal aj ZDP189 alebo aj RWL34. Tie drzali ostrie omnoho lepsie. Ale vyzadovalo omnoho vacsiu namahu dostat ich do takeho ostria ake mam rad...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se