Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

Nikdo nemluvil o tom ze tam najdeš ceny, ale je tam kontakt na vyrobce. Tvl ...

Tak ti nevím, kdybych chtěl otravovat výrobce s otázkou, za kolik tu kudlu prodal, tak vám tady nečeřím vaše poklidné vody. Když se někdo na knife slušně zeptá na nástřel ceny použitých hodinek, taky mu pošleš odkaz na stránku výrobce bez cen? Ale nechci tu vyvolávat žádný flame, jen jsem se slušně zeptal na nástřel ceny a budu doufat, ze se najde dobrodinec, který mi napíše je to šmuk za pár kaček nebo má to nějakou hodnotu která je plus mínus tolik. Toť vše;-)

Navíc je ta webowka na certifikátu na fotce, takže by to asi taková detektivka nebyla:-)

Upraveno uživatelem Kostra
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kostro tvůj dotaz je stejně podivný jako když se někdo zeptá kolik stojí hodinky z roku 73.

Já bych za tenhle nůž nedal ani pětikilo a někdo jiný by za něj dal pět litrů.

Možná by ho tvůj "kamarád zastavárník" měl nacenit aspoň za tolik za kolik ho vykoupil aby se ho zbavil eventuálně aby neumřel hlady tak pětikilo přihodit.......  a to je ta cena za kterou se dá prodat ;)

Odkaz ke komentáři

Kostro tvůj dotaz je stejně podivný jako když se někdo zeptá kolik stojí hodinky z roku 73.

Já bych za tenhle nůž nedal ani pětikilo a někdo jiný by za něj dal pět litrů.

Možná by ho tvůj "kamarád zastavárník" měl nacenit aspoň za tolik za kolik ho vykoupil aby se ho zbavil eventuálně aby neumřel hlady tak pětikilo přihodit....... a to je ta cena za kterou se dá prodat ;)

Tušil jsem, že se někdo slituje a dá mi dobrou radu. Určitě vyřídím a pevně věřím, že mu to od základu změní, nejen podnikatelský, život:-):-D

Odkaz ke komentáři

Tušil jsem, že se někdo slituje a dá mi dobrou radu. Určitě vyřídím a pevně věřím, že mu to od základu změní, nejen podnikatelský, život:-):-D

tak hlavně aby to aspoň za to pětikilo prodal .... o nic jinýho nejde ne ?

Odkaz ke komentáři

Vážený příteli, ozázka na kterou není snadné odpovědět když jsem snad před 10 ? 15 lety kupovat pevné nože u jednoho z renomovaných nožířů tak cena byla ve srovnání s dneškem tak polovina nebo dejme tomu 3/5 než dnes- myslím tím identické materiály a dejme tomu i pracnost

U známého dalšího nožíře jsem měl zakázkový nůž

damasteel a střenky mamutovina byl za 10 dnes s trochou nadsázky za ně by byl futrál. Na druhou stranu Brixi není tak ověnčen aureolou kupují jej převážně myslivci rukovět je paroh ocel D2 nevím za kolik byl vykoupen,ale spíše zůstane na svých kauf století to asi nebude

Odkaz ke komentáři

Vážený příteli, ozázka na kterou není snadné odpovědět když jsem snad před 10 ? 15 lety kupovat pevné nože u jednoho z renomovaných nožířů tak cena byla ve srovnání s dneškem tak polovina nebo dejme tomu 3/5 než dnes- myslím tím identické materiály a dejme tomu i pracnost

U známého dalšího nožíře jsem měl zakázkový nůž

damasteel a střenky mamutovina byl za 10 dnes s trochou nadsázky za ně by byl futrál. Na druhou stranu Brixi není tak ověnčen aureolou kupují jej převážně myslivci rukovět je paroh ocel D2 nevím za kolik byl vykoupen,ale spíše zůstane na svých kauf století to asi nebude

Děkuji.

Odkaz ke komentáři

To vypadá jako nůž pro salónního myslivce a to ještě do "sbírky". Na knife se nože toho typu objevují velmi zřídka. Vzhledem k tomu, že tvarově identický nůž je na stránkách, začal bych cenou nového.

K info v certifikátu by bylo dobré vědět kromě rozměrů především to, jestli ocel je kovaná nebo z plechu a jestli byl nůž použitý a broušený - s lupou zkontrolovat povrch celé čepele a symetričnost ostří a jeden každý zoubek pilky, ta je na tom noži to nejlepší. Na čepeli je vyraženo 010, ale v certifikátu číslo uvedeno není resp. je tam "originál", což je dost nanic. Když je k noži pouzdro od nožíře, bývá to taky uvedeno v certifikátu včetně kůže - tady to není, takže jako by bylo dokupované a ke tvaru nože a pilce na hřbetu teda moc nesedí.

Řekl bych, že sbírkový kus to nebude a že byl prodávající docela rád, že se ho zbavil - pracovat s takovým pajcrem a ještě s parohem není žádná hitparáda a nabrousit D2 s 60 Hrc na konvex, i kdyby nebyla kovaná ... :lol2:. Jestli se nenajde někdo, kdo má k panu Briximu a jeho nožům silný citový vztah, nebo fešn nimrod, kterému to je jedno, tak bude Ypo realitě asi nejblíž :)  

Upraveno uživatelem chloupek
Odkaz ke komentáři

Zátiší s hodinkami (-:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odkaz ke komentáři

Přemejšlím, že bych si koupil nějakej nůž, první, na zkoušku jestli to užiju. Něco menšího, lehčího, asi zavírací, jako EDC, občas něco preříznout, otevřít, pohrozit imigrantům nebo se ubránit nevrlýmu autobusákovi, znáte to. Žádná těžká práce.

Nechci teď nic moc zkoumat a číst, abych do toho nespadl jako do hodinek.

Dokážete něco doporučit, třeba do litru, patnácti kil? Existuje něco jako Seiko mezi nožema? Je mi asi jedno jestli novej nebo ne.

Dík.

Odkaz ke komentáři

https://www.kniland.cz/noze-pro-bezne-pouziti/nuz-bestech-lion-black-bg01a/

http://www.noze-nuz.com/bestech/BTKG01A.php

Tohle splňuje tvoje požadavky. Je to sice Čína, ale kvalitní.

Upraveno uživatelem Geodet
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...