Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

@azeppelin: Na té stránce jde hlavně o nošení, aby ses (jako turista nevláčející za sebou vlastní stánek s kebabem) nedostal do problémů při vysvětlování ?na co to máš?. Máš-li ?kvalifikovaný důvod? (obecně folklór/cirkus/divadlo/šerm, výkon myslivosti/rybaření, nebo nástroje pro pracovní nasazení - tj i ten dranžírák, není-li to na demonstraci, na letišti, v bance a nebo jiné ?zakázané zóně), strpí Ti šavli i v pošahaném germanistánu. Naproti tomu ?zlé a zakázané? kousky typu balisong, OTF vystřelovák, tlačná dýka nebo graviťák tam můžou být problém i v domácí sbírce, dojde-li ke šťáře. 

Ale ještě jednou - pokud to v rámci EU osobně nevezeš ale posíláš z ČR (a neporušuješ při tom výluky dané přepravcem), je to stejné jako by si to dotyčný koupil u tebe doma nebo kdekoliv na ulici v ČR. Teda zatím - utahovači šroubů v Bruselu už jistě mají v šuflíku spoustu ?nových a inspirativních? zákazů a sluníškových opatření - stačí se podívat na šéfku EK a rudozelenou hlasovací mašinérii v nejvyšším sovětu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám před sebou cestu do anglie a abych jako vždycky nejel bez nože, tak mě napadlo pořídit spyderco ukpk... Ten by snad měl být v pohodě ne? Pokud s ním teda člověk nešermuje podechcanej před hospodou :-))

Odkaz ke komentáři

Nějak jsem na to tady zapomněl. Dík všem za návrhy, asi dám na doporučení a skočím si to někam osahat. Je v Praze nějaká dobrá prodejna? Samozřejmě můžu Googlit, jde mi spíš o osobní doporučení.

V Praze maj prodejny nuz.cz, sortiment omezený. Jinak já bych za budget kudlu koukal na Kershaw, mám dva a jsou fajn a do litra vybereš. Na EDC myslím dobrá volba model Atmos - ložiska, deep carry pocket clip, asi 50g jestli se dobře pamatuju, sám se na něj chystám. :-) A nebo nějaký Číňan - Bestech, Real Steel...

Odkaz ke komentáři

V Praze je to na osahání dost bída, prodejny od nuz.cz mají velmi omezenou nabídku (hlavně spy, kabar, boker, vinox, fallkniven, mikov, snad kyzliar, ale na národní mívali i BM), Němeček v galerii harfa je na tom snad ještě hůř, trapper převážně crkt, ganzo, trochu spy, CS a vinoxů a něco, co si ano nepamatuju, highlife na zličíně už skončilo (měli tam třeba BM a bucky) -  jestli budeš mít cestu do Brna, zkus můjnůž na dornychu, obvykle si lidi chválí nabídku i přístup :)

Odkaz ke komentáři

USMC je skoro kategorie sama.

V rámci pevných nožů, když bych to měl takhle zobecnit, jsem pořídil cosik levnější Morakniv Kansbol a jsem s ním maximálně spokojen.

b4db68c10b33b6bbefbf68424daac34d.jpg

Do tvého zadání se vleze imo třeba Leatherneck od Cold Steel.

http://www.noze-nuz.com/coldsteel/CS39LSFC.php

885c0c6e767bfa0741ddb1e5883b4cd9.jpg

Krom toho mně bere Buck Selkirk.

d92c0eb864137d76e37f5bcec06ec7f3.jpg

edit: sry, přehlédal jsem slovo lepší... todle jsou spíš alternativy, ale zda jsou lepší, než USMC ? asi ne

Upraveno uživatelem Maxel
Odkaz ke komentáři

Stále stejné otázky, promiň - lepší pro co, z čeho, za kolik, tovární nebo nožíř?  :lol2: Jestli Ti vyhovuje, proč ho měnit, nebylo by lepší koupit stejný nový? Jestli Ti nevyhovuje, v čem? Jak píše maxel, tohle je kategorie sama o sobě, spíš budeš nacházet jiné, pokud se nerozhodneš pro nožíře, tam si troufám říct, že lepší bude určitě, ale taky několikanásobně dražší ... Trman, Pospa, Raiser, Želva (to už je ale ultra old school) :)

Odkaz ke komentáři

na tohle by stačil i uton, jen bys ho častěji brousil a obměňoval :lol2:. Kdybys chtěl od nožíře, asi už bys to řešil s ním. Co Ti nevyhovuje na USMC, co konkrétně má být lepší? Jen pro info, svého času byl třeba hitem finský armádní sissipukko M95, myslím že se stejnou ocelí a černěním, zastane s přehledem všechno, co píšeš, ale je to už jiný nůž a vůbec bych si netroufal soudit, jestli obecně lepší nebo horší. S delší čepelí se výběr navíc dost zužuje :).

http://www.knife.cz/Knifecz/tabid/36/ctl/Details/mid/1122/ItemID/231/Default.aspx

Odkaz ke komentáři

..... Co Ti nevyhovuje na USMC ....

Mně na něm právě vyhovuje vše, ale když upgrade, tak chci znát názory. Opravdu mi jde o "přežívák" v nejklasičtějším smyslu slova.

Ad délka čepele: nedokážu si představit sekání s nečím menším, než je právě těch 180 mm.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...