marecenator Odesláno 15. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna 2020 Šel bych do troodona nebo nějaký barevný ultratech. A kdybych fakt chtěl blbnout tak halo...jen tak Trodoon mne prijde, ze ma dobry pomer delka rucky vs delka cepele (pitchovina tohle resit?) - proste nechci vetsi nuz, ktery pak bude mit kratsi cepel.Pokud bys kupoval tak kde? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 15. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna 2020 Trodoon mne prijde, ze ma dobry pomer delka rucky vs delka cepele (pitchovina tohle resit?) - proste nechci vetsi nuz, ktery pak bude mit kratsi cepel.Pokud bys kupoval tak kde?Mě stačí z druhé ruky, novej si nechám přivést z US a nebo objednám https://www.viennacutlery.com/index.php?id_manufacturer=4&controller=manufacturer&id_lang=1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 15. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna 2020 Jak si tak blbnu s tímhle Ganzem, tak si říkám, kam se to za dobu, co se motám okolo nožů (časy BC, tedy Before Chronomag), ty Číňani dostali.Ganzo FH41, D2, G10, ložiska. Když tohle fakt dobře udělaný Ganzo stojí litr, tak už se těšim, až si někde vezmu do ruky WE knife... BTW, poprvé jsem se s dobrým a přiznaným čínským zbožím setkal před možná patnácti lety, když jsem si koupil baterku Fénix z leteckýho hliníku a s tehdy nekompromisní diodou Cree. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dokusan Odesláno 15. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna 2020 Když jsme u WE knives, nevíte co je tohle za model? Měla by to být novinka. Vypadá jako Scorpio, ale má jinou strenku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lion Odesláno 15. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna 2020 (upraveno) Chci nůž do práce, na občasný řezání a nechci tahat svoje, a kde ho položím, tam bych ho pak zas rád našel... Takže nic drahého... Bude řezat max krabice, igelit, a takový ty pásky plastové na palety... Asi by byl ideální lámací nůž, ale ať to má trochu kulturu uvažuji o Opinelu asi velikost 8 a váhám zda obyć čepel nebo ten carbon? Má někdo zkušenosti s brousenim a řezivostí? Upraveno 15. ledna 2020 uživatelem Lion Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chloupek Odesláno 15. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna 2020 kartóny a tvrdé plasty jsou pro ostří skoro tak dobré jako porcelán, opinel na tohle moc není, to bys brousil pořád. Na to, co říkáš, by bylo dobrý něco s D2, sice nástrojovka a polonerez, ale hodně toho vydrží a dobrý nový nůž se dá koupit kolem tisícovky, třeba RAT-1 s kolíčkem a bronzovými podložkami nebo ganzo / bestech s flipperem a ložisky, čepel by asi byla lepší 9 cm a víc ... ale bytelný odlamovák je na tohle nakonec možná úplně nejlepší Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
noro.svk Odesláno 15. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna 2020 8 opinel je fajn akurat do ruky a do vrecka, 9viatka je už vedšia ,taký skladací kuchyňak, žene som kupil, kup si carbon ,keď chceš snim rezať kokotiny, ľahko sa brúsi a ostrie dlhšie vydrži, ako na nerezovom,ten sa horšie brusi ,ale ak ho chceš na potraviny ,tak nerezovi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cecil Odesláno 15. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna 2020 já mám chvilku tohodle ebenovýho pracanta od Otter z uhlíkovky.Perfektní pevný nůž do kapsy,čepel řezivá a dobře se brousí.Nulové vůle.Tak mně nadchnul že jsem si objednal od Otteru ještě zavírák z pojistkou.Celkem kus nože.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 15. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna 2020 Lehká údržba. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kilosunky Odesláno 15. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna 2020 Lehká údržba.Ale veď Microtech nerobí z uhlíkovky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 15. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. ledna 2020 (upraveno) Ale veď Microtech nerobí z uhlíkovky http://www.noze-nuz.com/nozirske_oceli/elmax.php ".....Jde tedy o vysoko uhlíkovou chrómovou-vanadovou-molybdenovou slitinovou RSP ocel, která je charakterizována vyšší odolností proti opotřebení, značnou pevností v tlaku, nadprůměrnou korozní odolností a skvělou rozměrovou stabilitou......" Když jsem ho odmastil večer a než jsem se dostal ráno do práce, kde jsem měl olej na promazání, tak jsem tam už jeden rezavej flek našel, toť moje zkušenost Upraveno 15. ledna 2020 uživatelem moco Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marecenator Odesláno 16. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2020 Zatim microtech pouzivam jako spestreni pri telefonatech a poradach a podobnych srackach - je to proste perfektni pocit, jak ta cepel vystreli a zase se zasune..vystreli..zasune..Chtel bych si osahat jine modely, jak jsem ale zjistil od mistnich znalcu, tady to nikde nedrzi skladem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wizard-ov Odesláno 16. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2020 Ten OTF infidel sa mi docela pozdava,podla odbornikov co ho predavaju kvalitou ovela vyssie ako microtech...predavaju ho a vychadzaju z reklamaciek.Mám Infidela a hromadu OTF od Microtechu. Za sebe tvrdím, že se to nedá srovnat. MT je o několik tříd výše. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marecenator Odesláno 16. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2020 Mám Infidela a hromadu OTF od Microtechu. Za sebe tvrdím, že se to nedá srovnat. MT je o několik tříd výše.a ja premyslim, kde se daji vyzkouset ruzne modely od MT.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Waya03 Odesláno 16. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2020 a ja premyslim, kde se daji vyzkouset ruzne modely od MT.. Doufám že zde https://moskito.cz/kategorie/noze/vystrelovaci-noze/ Asi se tam dneska po práci zajdu mrknout :-D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 16. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2020 Doufám že zde https://moskito.cz/kategorie/noze/vystrelovaci-noze/ Asi se tam dneska po práci zajdu mrknout :-DPeněženku si zapomeň raději v práci Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Waya03 Odesláno 16. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2020 Tak jasný, když už něco opravdu kupovat tak radši třeba tady https://www.coutellerie-tourangelle.com Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
moco Odesláno 16. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2020 Ještě se vrátím ke zpracování MT. Tento TRI-GRIP mají zpracovaný velmi promyšleně. Klasickým uchopením nebo dotykem působí příjemně a nijak ?nedráždí? (ani při vytahování z kapsy).Nicméně při pořádném silném úchopu se jednotlivé trojúhelníkové segmenty doslova zařezávají do kůže. Za mě klobouk dolů za zpracování a ?technickou vychytávku? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ewolucionar Odesláno 16. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2020 Mám Infidela a hromadu OTF od Microtechu. Za sebe tvrdím, že se to nedá srovnat. MT je o několik tříd výše. citujem predajcu na Mt mame ovela viac reklamacii ako na infidel,keby chcel iba zarobit ponuka drahsi model a to je Mt.Neviem vlastnu skusenost nemam. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wizard-ov Odesláno 16. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2020 Však jo, byl to jen můj názor. Stačí si chvilku "pocvakat" s Infidelem a pak třeba s Ultratechem a myslím, že ten rozdíl je značný. Combat Troodony jdou zase o něco více ztuha, ale zase chodí ven jako blesk. Halo je úplně něco jiného, člověk se úplně vyleká, jak vyjede ven ta velká potvora ;o) Akorát u VI jsem zatím nepřišel na chuť té pojistce. Jako chápu proč tam je, ale je to nezvyk. No naštěstí nejsem kontraktor ani Specnaz a na to otevírání obálek v kanclu to stačí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se