Přejít na obsah

Nože

Doporučené příspěvky

Trodoon mne prijde, ze ma dobry pomer delka rucky vs delka cepele (pitchovina tohle resit?) - proste nechci vetsi nuz, ktery pak bude mit kratsi cepel.

Pokud bys kupoval tak kde?

Mě stačí z druhé ruky, novej si nechám přivést z US a nebo objednám https://www.viennacutlery.com/index.php?id_manufacturer=4&controller=manufacturer&id_lang=1

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak si tak blbnu s tímhle Ganzem, tak si říkám, kam se to za dobu, co se motám okolo nožů (časy BC, tedy Before Chronomag), ty Číňani dostali.
Ganzo FH41, D2, G10, ložiska.
post-2655-0-29029300-1579093908_thumb.jpg

Když tohle fakt dobře udělaný Ganzo stojí litr, tak už  se těšim, až si někde vezmu do ruky WE knife...

BTW, poprvé jsem se s dobrým a přiznaným čínským zbožím setkal před možná patnácti lety, když jsem si koupil baterku Fénix z leteckýho hliníku a s tehdy nekompromisní diodou Cree.

Odkaz ke komentáři

Chci nůž do práce, na občasný řezání a nechci tahat svoje, a kde ho položím, tam bych ho pak zas rád našel... Takže nic drahého... Bude řezat max krabice, igelit, a takový ty pásky plastové na palety... Asi by byl ideální lámací nůž, ale ať to má trochu kulturu uvažuji o Opinelu asi velikost 8 a váhám zda obyć čepel nebo ten carbon? Má někdo zkušenosti s brousenim a řezivostí?

Upraveno uživatelem Lion
Odkaz ke komentáři

kartóny a tvrdé plasty jsou pro ostří skoro tak dobré jako porcelán,  opinel na tohle moc není, to bys brousil pořád. Na to, co říkáš, by bylo dobrý něco s D2, sice nástrojovka a polonerez, ale hodně toho vydrží a dobrý nový nůž se dá koupit kolem tisícovky, třeba RAT-1 s kolíčkem a bronzovými podložkami nebo ganzo / bestech s flipperem a ložisky, čepel by asi byla lepší 9 cm a víc ... ale bytelný odlamovák je na tohle nakonec možná úplně nejlepší :lol2:

Odkaz ke komentáři

8 opinel je fajn akurat do ruky a do vrecka, 9viatka je už vedšia ,taký skladací kuchyňak, žene som kupil, kup si carbon ,keď chceš snim rezať kokotiny, ľahko sa brúsi a ostrie dlhšie vydrži, ako na nerezovom,ten sa horšie brusi ,ale ak ho chceš na potraviny ,tak nerezovi.

Odkaz ke komentáři

já mám chvilku tohodle ebenovýho pracanta od Otter z uhlíkovky.Perfektní pevný nůž do kapsy,čepel řezivá a dobře se brousí.Nulové vůle.Tak mně nadchnul že jsem si objednal od Otteru ještě zavírák z pojistkou.Celkem kus nože..

post-1779-0-44206400-1579115900_thumb.jpg

post-1779-0-60745600-1579115907_thumb.jpg

post-1779-0-03903300-1579115916_thumb.jpg

post-1779-0-37450900-1579115924_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Ale veď Microtech nerobí z uhlíkovky ;)

http://www.noze-nuz.com/nozirske_oceli/elmax.php ".....Jde tedy o vysoko uhlíkovou chrómovou-vanadovou-molybdenovou slitinovou RSP ocel, která je charakterizována vyšší odolností proti opotřebení, značnou pevností v tlaku, nadprůměrnou korozní odolností a skvělou rozměrovou stabilitou......"

Když jsem ho odmastil večer a než jsem se dostal ráno do práce, kde jsem měl olej na promazání, tak jsem tam už jeden rezavej flek našel, toť moje zkušenost

Upraveno uživatelem moco
Odkaz ke komentáři

Ten OTF infidel sa mi docela pozdava,podla odbornikov co ho predavaju kvalitou ovela vyssie ako microtech...predavaju ho a vychadzaju z reklamaciek.

Mám Infidela a hromadu OTF od Microtechu. Za sebe tvrdím, že se to nedá srovnat. MT je o několik tříd výše.

Odkaz ke komentáři

Ještě se vrátím ke zpracování MT. Tento TRI-GRIP mají zpracovaný velmi promyšleně. Klasickým uchopením nebo dotykem působí  příjemně a nijak ?nedráždí? (ani při vytahování z kapsy).
Nicméně při pořádném silném úchopu se jednotlivé trojúhelníkové segmenty doslova zařezávají do kůže. Za mě klobouk dolů za zpracování a ?technickou vychytávku?

post-23865-0-20242000-1579182550_thumb.jpeg

Odkaz ke komentáři

Však jo, byl to jen můj názor. Stačí si chvilku "pocvakat" s Infidelem a pak třeba s Ultratechem a myslím, že ten rozdíl je značný. Combat Troodony jdou zase o něco více ztuha, ale zase chodí ven jako blesk. Halo je úplně něco jiného, člověk se úplně vyleká, jak vyjede ven ta velká potvora ;o) Akorát u VI jsem zatím nepřišel na chuť té pojistce. Jako chápu proč tam je, ale je to nezvyk. No naštěstí nejsem kontraktor ani Specnaz a na to otevírání obálek v kanclu to stačí.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...