Traveller Odesláno 26. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. června 2009 Vyrobený firmou Mikov - jen ten návrh čepele je můj. Jo a brzy na shledanou v tomto vlákně - s noži je to jako s hodinkami Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 26. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. června 2009 pěkné,pěkné.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 29. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června 2009 (upraveno) Vyrobený firmou Mikov - jen ten návrh čepele je můj. Jo a brzy na shledanou v tomto vlákně - s noži je to jako s hodinkami Dovolte abych se pochlubil výše zmiňovaným nožem od Davida (kterému tímto moc děkuju) a přidal pár neumělých fotek. Nůž se mi moc líbí a perfektně padne do ruky. Na Precistách je řemen z buvola, což se podle mě hezky hodí ke střence z rohu vodního buvola. Mám ještě pár začátečnických dotazů: Jakým způsobem se to pero mění? Je potřeba nůž roznýtovat? Poprosím ještě o odkaz, na nějaké stránky, kde je vysvětleno čím a jak nůž brousit (fórum o nožích číst nechci, jen nějaký článek se zásadama). Mám ho něčím mazat? Předem děkuju za Vaše odpovědi. Upraveno 29. června 2009 uživatelem Vit Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Traveller Odesláno 29. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června 2009 (upraveno) Pěkné fotky, jsem rád, že dorazil tak rychle. Video o výměně pera je zde. Mazat v oblasti čepu jen velmi málo a velmi řídkým olejem (já používám olej na šicí stroje). O broušení bohužel žádné stránky poruce nemám, pokusím se pohledat. Edit: Něco o broušení zde Upraveno 29. června 2009 uživatelem Traveller Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dantechno Odesláno 29. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června 2009 Dneska mi přišel Leatherman Charge TTi i s příslušenstvím. Je to solidní výrobek , precizně zpracovaný. Uvidíme až ho prověří nějaká akce. Tak je to výborný pomocník Výborná je možnost otevření čepele nože jednou rukou - čepel je fakt ostrá , to jsem čuměl. Použil jsem i pár ostatních nástrojů a musím říct že to maj docela vychytaný. Jen to pouzdro je takové nějaké divné, tvrdé nebo co - ale zase v něm je místo na jeden držák s příslušenstvím..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
railmaster Odesláno 29. června 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. června 2009 Pěkné fotky, jsem rád, že dorazil tak rychle. Video o výměně pera je... Ďakujem za to video. Tento nožík mám asi 20 rokov, a už pár rokov je v šuplíku so zlomeným perom. Dlho bol mojim obľúbeným. Hneď som ho šiel pohľadať a zlomené pero som vybral. Nevedel som že je to také ľahké. Ešte objednať nové a bude zas OK. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andreas.ks Odesláno 2. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2009 Umíte někdo poradit kde koupit Higokonami v rozumném poměru cena/vzhled/kvalita? Koukal jsem na bayi, levné kousky vypadají až moc levně, slušnější kousky jsou dost drahé (USD). Nějaký kompromis a ověřený prodejce? Díky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kejklik Odesláno 2. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2009 Umíte někdo poradit kde koupit Higokonami v rozumném poměru cena/vzhled/kvalita? Koukal jsem na bayi, levné kousky vypadají až moc levně, slušnější kousky jsou dost drahé (USD). Nějaký kompromis a ověřený prodejce? Díky! Myslíš toto? http://www.noze-nuz.com/akce/higonokami.php Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 2. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2009 není to za těch necelejch 700 kč nějaký levný????? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 2. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2009 (upraveno) Tady to jede. Mnu si ruce. Na forum jsem přišel jako fanda do nožů a vy jste mě nakazili hodinkama. Škodolibě jsem rád, že to jde i směrem od hodinek k nožům. Malá recenze nože i prodejce: David je moc fajn, já od něj kupoval automat před lety, pětiželízkový v parohu. Tenkrát poslal i 2 péra navíc, což se osvědčilo, jedno jsem měnil. Ono je dost náchylné na kvalitu provedení, někomu vydrží 20 let zavřený, ale prý stačí malý vryp, ve kterém to praskne - je to jako se sklem. Nůž skladuju radši otevřený, zavírám ho jen když jdu do akce (tedy na lov). Jsem za něj moc rád, v pětiželízkovým provedení je to pořádná bytelná mrcha a v hospodě jsem pak proti těm oldskůlovým fixírům za machra a vlastence zárověň (a přitom nikoho neztrapňuju kudlou za X tisíc). Mám dýkovou čepel, která je pro lovecké užití imho lepší (dobře se mi na ní drží ukazovák abych něco neproříz), ale čepel po příležitostném přebrušování ztratí onu dýkovou sysmetričnost. Ocel 420 je zcela dostačující. No a paroh na střence je krásně vybarvený. Snad Davidovi nebude vadit, když tu postnu jeho fotku mého kusu. Upraveno 2. července 2009 uživatelem bandicoot Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 2. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2009 Andreas.ks, Gilius: pánové, ta japonská rybička Higonokami od noze-nuz je naprosto bombová. Ostrá jak prase, poctivě z uhlíkovky umlácená. V čepu pevná až tuhá, tedy i bezpečná k manipulaci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 2. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2009 Andreas.ks, Gilius: pánové, ta japonská rybička Higonokami od noze-nuz je naprosto bombová. Ostrá jak prase, poctivě z uhlíkovky umlácená. V čepu pevná až tuhá, tedy i bezpečná k manipulaci. jj mam ji a je fajn. Jak pise bandicoot "v cepu tuha" - mi se po case noseni trochu uvolnila, ale staci do cepu trochu klepnout kladivkem a je to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Andreas.ks Odesláno 2. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2009 Díky, pánové, to vypadá dobře... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gilius Odesláno 2. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2009 Andreas.ks, Gilius: pánové, ta japonská rybička Higonokami od noze-nuz je naprosto bombová. Ostrá jak prase, poctivě z uhlíkovky umlácená. V čepu pevná až tuhá, tedy i bezpečná k manipulaci. Věřím....já jen,že jsem je viděl za mnohem vyšší cenu....těch 700 kč se mi zdá málo. Ale asi objednám Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 2. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. července 2009 Gilius: tahle za 700 je naprosto OK. Pokud bývaj za víc, asi je to jen ve značce. Uhlíkovka a plech na tom budou stejné. Navíc David Šulc z noze-nuz má vždy férové ceny, tak to bude asi i tím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Juraj11 Odesláno 12. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. července 2009 Tak jsem si pořídil novou hračku Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 12. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. července 2009 jen doplnim - lehce prokapnout obcas i pero - kdyz zarezne, zlomi se... Jojo, pera u těch automat. Mikovů praskají, už se mi to taky stalo. Naštěstí není problém koupit pero nové a vyměnit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Peta-Biker Odesláno 13. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2009 Pánové, prosím vás o radu, chtěl bych si k narozeninám koupit nůž, líbí se mi vystřelovací, přiznám se, že tomu prd rozumím... Nicméně limit bude do 1000Kč max 1500, více za nůž prostě nedám, doufám, že se bude dát něco rozumného pořídit... Díky za tipy Jo a jinak se mi líbí tenhle : Spyderco C122GP Tenacious G-10 Handle, Plain... Ale asi není vystřelovací, že? ) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karki Odesláno 13. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. července 2009 Taky to neni vystřelovak,ale když to natrenujes,tak lehce švihneš a je otevřeny.na youtube to najdeš. pojistka axis nejlepší co jsem viděl a držel.Zaleži na co ho potřebuješ.Ma celkem tenke ostři a je křehky.kromě postele ho mam pořad v kapse.da se koupit kolem 60 dolaru. http://www.benchmade.com/products/product_...spx?model=550HG Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ricous Odesláno 14. července 2009 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. července 2009 (upraveno) Tak jsem se také stal šťastným majitel vyhazováku Mikov - klabonosá čepel, černá střenka buvol (skoro stejný jako Vít). Tímto Davidovi za neobvyklou ochotu a trpělivost mockrát děkuju, jsem nadšen! EDIT: Jen dotaz neznalého - je lepší nůž uchovávat zavřený a nebo otevřený? (kvůli zátěži pružiny) + překlep Upraveno 14. července 2009 uživatelem ricous Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se