Waya03 Odesláno 9. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2021 Přesně toho jsem si všimnul na poslední výstavě v Příbrami, gentlemanských zavíráků tam vidno nebylo. Kdybych kupoval zavírák od tuzemského nožíře, vyhrál by asi Pajl. Ovšem i to je spíše slivecká tématika. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filltos Odesláno 9. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2021 https://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&t=8267 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mydlinkaTM Odesláno 9. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2021 To jsi dobře nasadil laťku. AV patří mezi špičku a koupit u něj kudlu je jako potkat jednorožce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 9. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2021 @Waya03Prakticky použitelnou střední třídu máš mimochodem zastoupenou i tady, viz kolega @mat a jeho rok od roku vymazlenější kousky. Co se "soumraku výstav" týče, vzpomínám jak i Dohnalovci se svého času na Knife nechali slyšet že nafta a pronájem stolku se jim v tuzemských podmínkách nevyplatí - a s odstupem času se jim vlastně ani nedivím, když pak celý den od tuzemských expertů na broušení motyk musejí poslouchat že s tou cenovkou museli upadnout na hlavičku a jak to soudruh Alibaba umí levněji. No a extratřída typu Richarda už se místo inzerování spíš schovává, protože prachatí zákazníci/sběratelé/překupníci si je umějí vyhledat sami - teda pokud nejsou zrovna zaneprázdnění investováním do Pateků, Rolexek, Bitcoinů, nebo (vloni) byznysu se zdravotnickým vybavením... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filltos Odesláno 9. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2021 před 19 minutami, filltos napsal: https://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&t=8267 To mě napadlo jako česká alternativa k Rocksteadu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michalval Odesláno 9. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. listopadu 2021 před 2 hodinami, filltos napsal: https://www.knife.cz/Default.aspx?tabid=53&g=posts&t=8267 Tak jsem teď skoro hodinu prohlížel ty parádní kousky Aleše Vondráčka. Díky za odkaz. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 10. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2021 (upraveno) Na téma kuchyňáků v japonském stylu, nakonec jsem vzal zkušebně tudle sestavu. Gyuto od Dellingeru. Chef a fileťák od Forged. A čistě ze zvědavosti, bo je teď skoro v každym in-natura-vaření na FB/Insta, Ajax od F.Dick. Na první dobrou sedly do ruky dobře všechny. Kupodivu i macek Ajax. Uvidim, co ukáže delší používání. Upraveno 10. listopadu 2021 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 10. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. listopadu 2021 Mě ti japonci moc nesedí,mají malé ručky a ešče kulaté,to zkrátka nedávám... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ThomasB Odesláno 11. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2021 Jaký jsou ty Forged? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 11. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2021 Hele já v kuchyni nejvíc používám Hiromoto Saku Hocho - celkem známý malý santoku díky noze-nuz, tuším to tam byl jednu dobu snad nejprodávanější artikl. Díval jsem se, že mají i Gyuto a Usuba. Pro mě je to asi nejoblíbenější nůž v kuchyni, měl jsem strach, že to bude malý, ale vlastně jsem nakonec rád a velký nožejky mi nesedí tolik, tohle je dobře obratný... Hlavně je super řezivej, je to oboustranně broušenej sendvič nerez s jádrem z uhlíkovky Cenově podlě mě zajímavá varianta, jak vyzkoušet nějakýho japonce http://www.noze-nuz.com/akce/santoku.php Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Daredevill Odesláno 11. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2021 před 37 minutami, Lamiczka napsal: Hele já v kuchyni nejvíc používám Hiromoto Saku Hocho - celkem známý malý santoku díky noze-nuz, tuším to tam byl jednu dobu snad nejprodávanější artikl. Díval jsem se, že mají i Gyuto a Usuba. Pro mě je to asi nejoblíbenější nůž v kuchyni, měl jsem strach, že to bude malý, ale vlastně jsem nakonec rád a velký nožejky mi nesedí tolik, tohle je dobře obratný... Hlavně je super řezivej, je to oboustranně broušenej sendvič nerez s jádrem z uhlíkovky Cenově podlě mě zajímavá varianta, jak vyzkoušet nějakýho japonce http://www.noze-nuz.com/akce/santoku.php Mám úplně stejnou zkušenost. Bál jsem se velikosti a nakonec jsem velké nože už nějaký pátek nepoužil a na všechno používám tenhle. Jen vždycky opláchnout a utřít do sucha, byl to boj rodinu naučit, ale nakonec to funguje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maxel Odesláno 11. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2021 (upraveno) Todle je taky stálice u mě v kuchyni. Už 7 let. A pořád je vostrej jaxviňa, stačí udržovat na vocílce. @ThomasB Zatim je brzo na větší závěry. Ale… Oproti Dellingeru mi sedí míň kulatá rukojeť, sedmihran mam raději. Jsou vyvážený mírně víc směrem na rukojeť, a celkově bych je nazval těžšími noži. Celková kvalita zpracování se zdá být velmi dobrá. Za ty prachy myslim solidní kup. Upraveno 11. listopadu 2021 uživatelem Maxel Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jovani Odesláno 11. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. listopadu 2021 kuchynske noze na iDnes ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vladar91 Odesláno 14. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2021 Ahoj všem, Nevíte co se mi to objevilo na čepeli? Vyčistit to nejde, nehtem to drhne ale dolů to nejde. Nůž po použití okamžitě myju, suším a schovávám zpátky do dřevěného držáku do šuplíku z IKEA. Nůž samura damascus rok starý, nebroušený. Díky všem za odpověd. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 14. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2021 Vypadá to na důlovou korozi tubusu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vladar91 Odesláno 14. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2021 Díky za reakci, dá se s tím něco dělat? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 14. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2021 Lamiczka si dělá prdel, story kterak “důlková koroze napadla tubus” tu byla svého času synonymem pro sektu Damasko Stejně tak tady: jestli to pod tím nehtem vystupuje nahoru, jde o odolnou špínu na kterou se prostě musí důrazněji než molitanovou houbičkou - něco podobného jsem kdysi zažil u Leathermaní S30V, kde nešlo o žádnou tragickou korozi ale o banální zaschlou smůlu - a původní majitel se tak bál “snížení resale value” oné kosmické práškovky, že ji radši poslal dál. No a jestli máš na tom asijském “damašku” důlek (podle tvaru okolních vlnek to vypadá na nějaký vměstek), prostě se s tím smiř - u nehomogenního překládaného materiálu jde spíš o vlastnost než o vadu, kterou nemá cenu nějak kamuflovat a nebo nedejbůh odbrušovat. Mimochodem, svým způsobem je vlastně standa jak tu někteří hrdě prezentují svoje dokonale sterilní pitevny - a pak si do nich na krájení potravin za další mrzké tisíce nakoupí tyhle fancy blbiny s leptanýma vlnkama a eklhaft okujema, které jim pak stará dřív a nebo později stejně nahází do jednoho kastrólu s ostatníma příborama… Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vladar91 Odesláno 14. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2021 Díky Radku za osvětu. Řešit to teda nebudu. Tomu poslednímu odstavci stejně nerozumím, odcházím zpátky do Seiko sekce Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lamiczka Odesláno 14. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2021 Sorry, já si prostě nemohl pomoct... Nikde na webu jsem nenašel z čeho to je, kromě marketingovýho žvástu ". Pro výrobu nožů značky Samura se používá výhradně ta nejlepší japonská a švédská ocel, která je kalena na 58 – 61 HRC. " Jak píše Radek, pokud to vystupuje (poznáš po přejetí nehtem imho), tak to bude zaschlej bordel, vzal bych to trochu drsněji a mělo by to zmizet, nejpozději se to ztratí příštím broušením... Na korozi bych to netipl... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vladar91 Odesláno 14. listopadu 2021 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2021 před 9 minutami, Lamiczka napsal: Sorry, já si prostě nemohl pomoct... Nikde na webu jsem nenašel z čeho to je, kromě marketingovýho žvástu ". Pro výrobu nožů značky Samura se používá výhradně ta nejlepší japonská a švédská ocel, která je kalena na 58 – 61 HRC. " Jak píše Radek, pokud to vystupuje (poznáš po přejetí nehtem imho), tak to bude zaschlej bordel, vzal bych to trochu drsněji a mělo by to zmizet, nejpozději se to ztratí příštím broušením... Na korozi bych to netipl... A to jsem Ti prodal oranž monstry a takový vděk. Jako omluvu mi můžeš poslat polárky a budeme si kvit. Špína to není nůž hlídám jako oko v hlavě a nikdo jiný na něho nešahá. Těžko to popsat nehet drhne a řekl bych že se spíš propadá než nadskakuje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se