Šťovík Odesláno 16. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2024 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sima1one Odesláno 16. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2024 Ahoj všem, sorry za úplně blby dotaz ale vím, že mi poradíte. Chci si koupit nějaký zavírací nůž. Kapesní. Na jaké značky se mám kouknout? Zatím se mi líbí od značky spyderco. Řekněme cena 1000-3000. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Geodet Odesláno 16. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2024 Bestech. Je to sice Čína, ale poměr cena, výkon.... https://www.kniland.cz/noze-pro-bezne-pouziti/nuz-bestech-lion-black-bg01a/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juk Odesláno 16. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2024 Nebo Ruike. Od multifunkčních, přes zavírací až po pevné. Čína, ale kvalitní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strocek Odesláno 16. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2024 (upraveno) Spyderco Delica 4 C11FPBK https://www.moskito.cz/produkt/zaviraci-nuz-spyderco-delica-4-flat-ground-c11fpbk/ Sám ho mám a je to jedna z nejlepších EDC kudel. Vůbec bych se toho nebál a šel bych do ní! Upraveno 16. března 2024 uživatelem Strocek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 17. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2024 @sima1oneJestli chceš kromě hodinek zahučet i do nožů, doporučuji plynule pokračovat na knife.cz Pokud Tě svým specifickým stylem oslovují "děraví pavouci" (Spyderco), není důvod "si nechat radit" od cizích a nějaký Tobě sympatický základní model za uvedené prachy prostě zkus - ideálně ve VLASTNÍ ruce přímo v obchodě. Akorát si předem rozmysli jestli chceš křiváček s hladkým nebo zubatým ostřím (komplikovanější broušení i používání), kdysi populárním "taktickým polozubům" se u malých kousků do kapsy radši vyhni úplně. A když už se tu zmiňují alternativy, tak vynecháme-li alibabovy fejky ze šufánkového plechu, kromě originálů v podobném stylu narazíš na podobné kousky i od Byrd (Čína, ale výroba přímo pod licencí Spyderco, cenově na dolním konci toho co píšeš) a Benchmade (USA, originální modely Griptilian s okem a jejich návykovým AxisLockem, "základní plasťáky" s dutým výbrusem se do limitu vejdou). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
John_Lenon Odesláno 17. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2024 Benchmade. Zrovna mám nějaké v inzerci. Nebo Zero Tolerance. Ale možností je neúrekom. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nazdarhodiny Odesláno 17. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2024 @sima1one super dotaz, nejdu sice po Spiderco, ale rad bych neco poridil. Par nozu sice mam, ale vsechno dost vintage. Rad bych neco na “noseni”. Spiderco jsou urcite v hledacku a tesim se na dalsi doporuceni znalcu. @Radek124 Diky za hezky prehled. Osobne se smazim cine vyhybat (nejen u nozu) a info se mi hodi. Pises jit nekam zkusit noze nezivo. Jenze kam. Moc zkusenosti nemam, tak abych se nekde nenechal napalit. Kam by si me poslal v Praze? Diky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 17. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2024 To je taková fuška použít Google? Praha nuz.cz nebo kolegou výše zmíněné moskito.cz, Brno myknife.cz nebo kapesni-noze.cz... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nazdarhodiny Odesláno 17. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2024 @Radek124 asi jsem se spatne vyjadril, slo mi spis o zkusenosti s ochotnou/vstricnou obsluhou, ktera me zbytecne nebude tlacit k nakupu, ktereho pak budu doma u googlu litovat. Treba z Narodni nemam uplne dobrou zkusenost (pravda starou, ale od te doby jsem tam nebyl) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek124 Odesláno 17. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2024 Ber to třeba tak že na Národní jede obsluha "v úkolu" vydělat na krvavé nájemné - i když (z vlastní zkušenosti) taky moc nechápu situace kdy se pipina radši půl hodiny souká do ánusu lámanou angličtinou blekotajícímu uzenáčovi (kterého už nikdy v životě neuvidí, což mu nebrání somrovat víkendovou slevu na ptákovině za pár stovek), místo aby se věnovala tuzemským zákazníkům u kudel s 4-5 místnýma cenovkama. Do Brna kvůli tomu nejspíš nepojedeš, tak holt zkus jinej krám kde mají kousky které Tě zajímaji skladem - a nebo se obrň trpělivostí a při výběru trvej na tom že Ty seš zákazník a jenom Ty rozhoduješ zda a za co (z toho co Ti k osahání vyskládali a obřadně vybalili na pult) jim necháš svoje vydělané peníze, které můžeš svobodně utratit i jinde. O tom je "kamenný obchod", ne o ponižující servilitě praktikované zdejšími Hujery při zápisu do čekačky na investiční Rolády Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sima1one Odesláno 17. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2024 Díky všem! Zahučet v nožích? Sakra…. tak já možná vyndám starý švycarák od táty…. Osobně se jít podívat do obchodu mě upřímně nenapadlo. Dobrý nápad. Jinak jsem celý víkend pokukoval po těch Spyderico a zatím favorit tento (možná v černé) https://www.knifestock.cz/spyderco-delica-4-lightweight-blue-flat-ground-c11fpbl-p38877 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehlan Odesláno 17. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2024 před 5 hodinami, Radek124 napsal: To je taková fuška použít Google? Praha nuz.cz nebo kolegou výše zmíněné moskito.cz, Brno myknife.cz nebo kapesni-noze.cz... Asi tak, najít si nože , které by se mi líbily, prohnat recenze na "tytrubko" popřípadě na vybraných stránkách a užší okruh si jít potěžkat na prodejnu Tak si zvolíš několik nožů, které by se ti líbily a jeden zakoupíš. Asi po 3 dnech až týdnu přikoupíš další nůž a tak to pokračuje. Běda, když tebou zvolený kus není k sehnání Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ohrenstein Odesláno 17. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2024 před 4 minutami, Jehlan napsal: Asi tak, najít si nože , které by se mi líbily, prohnat recenze na "tytrubko" popřípadě na vybraných stránkách a užší okruh si jít potěžkat na prodejnu Tak si zvolíš několik nožů, které by se ti líbily a jeden zakoupíš. Asi po 3 dnech až týdnu přikoupíš další nůž a tak to pokračuje. Běda, když tebou zvolený kus není k sehnání A když se ti nějakej líbí tak ho máš v několika exemplářích občas se odlišujích v oceli nebo prostě do zásoby, co kdyby je přestaly vyrábět. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Juraj11 Odesláno 17. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2024 Ahoj všem, sorry za úplně blby dotaz ale vím, že mi poradíte. Chci si koupit nějaký zavírací nůž. Kapesní. Na jaké značky se mám kouknout? Zatím se mi líbí od značky spyderco. Řekněme cena 1000-3000. Jak už tu bylo napsáno. Jdi do prodejny a zkoušej. Co se týče Spyderco,tak to byl můj první "lepší " zavírák. Pořídil jsem tenkrát model Tenacius a tím to vše začalo.Je to jak s hodinkami,nejdříve koupíš to co se ti líbí,pak co ti sedí,pak podle účelu,pojistka-atd,atdMěl jsem spoustu nožů-levnější,dražší. Některé i dvakrát,třikrát. Upravené na míru,nebo origo.Nakonec jsem skončil -už po třetí u Bastinelli Dragotac (doma je toho samozřejmě víc) a ten mi prostě sedí.Je to dlouhá a náročná cesta-ale krásná .Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M.K. Odesláno 17. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2024 Nikdy nevíte, jaký strasti život přichystá. Já si teď v hospodě zatrh nehet, tak jsem byl rád za vobyčejnej švýcarák... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 17. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2024 Prej vobycejnej Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Akam Odesláno 17. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2024 .. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 17. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2024 @Akam Hezký! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Akam Odesláno 18. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. března 2024 před 22 hodinami, redd napsal: @Akam Hezký! Díky! Je fajn Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se