Přejít na obsah

BIKE [2007-2020]

Návštěvník milosklikar

Doporučené příspěvky

Zdar sportaci. Mate prosím doporučení na podsedlovou brasnu na silnici? Měl jsem fizika ale vubec to v sedle nedrzelo a přišel jsem o nej. Velikostne jen duše a montpaky. Díky

Mám tuhle a drží jak boží vůle: https://www.kola-radotin.cz/podsedlova-brasnicka-lezyne-micro-caddy-qr-s-black Dvě duše a montpáku tam narveš...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Panove, co vlastne s sebou vozite? Vcera jsem delal revizi brasny a stranou jde zatim nytovacka. Pak asi i multifunkcni kleste (maji 140g). Zbyva pumpicka (100g), duse (200g), 2 montpaky (22g). Nevim, jestli ma cenu tahat imbusy, vozil jsem 4 (50g).

Vozite s sebou vzdy svetla? Nebo jen kdyz vite, ze dorazite za tmy?

Nebo mit pripadne lehke nouzove blikacky furt a vykonejsi svetla jen kdyz se da cekat jizda za tmy?

Odkaz ke komentáři

multifunkcni kleste (maji 140g). Zbyva pumpicka (100g), duse (200g), 2 montpaky (22g). Nevim, jestli ma cenu tahat imbusy, vozil jsem 4 (50g)

celkem = 512gr, to je zhruba jedno pivo ;)

Vozite s sebou vzdy svetla? Nebo jen kdyz vite, ze dorazite za tmy

Odkaz ke komentáři

Tvl nevím co si o tom mám myslet

13.10.2018 jsem na kolo dával nový řetěz SRAM, teď má najeto 547 km a měrka ukazuje NOK, šuplera je už na 132,7mm...

ten předchozí YBN vydržel 996 km, měnil jsem při 132,8mm

Ještě subjektivní shrnutí k těm řetězům:

Orbea OIZ (XC full 27,5")

loni řetěz KMC vydržel 1215 km,

předtím Shimano HG701 kolem 1000

Scott full 29"

předposlední řetěz YBN dal 996 km

poslední SRAM PC1130 šel do kytek po 677 km.

Včera jsem nasadil nový SRAM, co už dobu ležel v šuplíku, za měsíc bude po smrti a nasadím nějaký "noname"

Aspoň teda já ty různé KMC a YBN vnímal jako noname a voni vydržej víc než hogofogo SRAM

Odkaz ke komentáři

Ještě subjektivní shrnutí k těm řetězům:

Orbea OIZ (XC full 27,5")

loni řetěz KMC vydržel 1215 km,

předtím Shimano HG701 kolem 1000

Scott full 29"

předposlední řetěz YBN dal 996 km

poslední SRAM PC1130 šel do kytek po 677 km.

Včera jsem nasadil nový SRAM, co už dobu ležel v šuplíku, za měsíc bude po smrti a nasadím nějaký "noname"

Aspoň teda já ty různé KMC a YBN vnímal jako noname a voni vydržej víc než hogofogo SRAM

Jezdim uz jen HG701. Vydrzi 1000-1100 km. Stoji okolo 550. Zkousel jsem KMC ten vydrzel o 300 vic, ale cenovej rozdil byl moc velkej tak jsem zustal u SH. Dam za sezonu 8 retezu, tak jich vzdycky koupim vic, kdyz jsou nekde ve sleve at mam klid. Uz ho ani nemerim, poznam to po zvuku a proste vymenim.

358d99128bc70edc4a981cbd6a239016.jpg

Odkaz ke komentáři

Panove, co vlastne s sebou vozite? Vcera jsem delal revizi brasny a stranou jde zatim nytovacka. Pak asi i multifunkcni kleste (maji 140g). Zbyva pumpicka (100g), duse (200g), 2 montpaky (22g). Nevim, jestli ma cenu tahat imbusy, vozil jsem 4 (50g).

Nebo mit pripadne lehke nouzove blikacky furt a vykonejsi svetla jen kdyz se da cekat jizda za tmy?

Lékánička

Nářadí (crankbrothers Y16) + 2x bombička + montpáky

Náhradní duše 

Peněženka, klíče, mobil

Sluneční brýle

Mikina nebo bunda

Návleky na nohy

Osvětlení 

Všechno to mám v tomto batohu ve kterém je taky vak na vodu... https://www.sportobchod.cz/cyklisticky-batoh-osprey-viper-9-cerny-2017.htm?gclid=Cj0KCQjw19DlBRCSARIsAOnfRegGL6Pb9WosNGK9Jemh5cEZe1V4levpFwy_Qr8Xp3WxbTlC6T-4d_kaAr_UEALw_wcB

Odkaz ke komentáři

(Nemám silničku, spíš štěrkolet.)

Zkoušel jsem podsedlovou, ale bylo to málo, tak jsem se vrátil ke klasický rámový - https://www.planetx.co.uk/i/q/CCPODTTW/podsacs-top-tube-wedge-bag

Mám tam duši, pumpičku, lepení, multiklíč (starej, velkej, těžkej), pár stahovacích pásek, kolem pumpičky kus stříbrný pásky, brufen.

Těžký je to "jak prase", ale vzhledem tomu, že já ani kolo nejsme muší váhy, tak mě pár deka sem nebo tam netrápí :).

Co se týče světel, tak zadní s sebou vozím furt (Varia radar), přední jen když vím, že se budu vracet za tmy. Až někde narazím na levný gumový blikačky (obepnou se kolem trubky), tak si je koupím a schovám do brašničky jako největší zálohu.

A protože nerad vozím cokoliv v dresu, tak jsem si na mobil, klíče, sváču a peněženku pořídil nahoru na rám tohle: https://www.planetx.co.uk/i/q/BAPODTTB/podsacs-precious-top-tube-bag-with-rain-cover

Odkaz ke komentáři

ja sebou vozim toaletak a alufolii (to jsem prevzal z behani). pak horcik proti krecim a hroznovy cukr.

vcera jsem zjistil ze v naradi mam akorat pekny bordel a v podstate nic pouzitelneho - sice mam dve sady na lepeni, ale nic cim bych kolo nafoukal. nemam ani klic ani sroubovak na dostelovani presmykace (to jsem vcera prave potreboval). 

svetla (aby me bylo videt) mam na kole furt, a kdyz vim ze dojedu za tmy pridavam si celovku (abych neco videl dopredu).

takze dotaz: mam si koupit pumpu nebo frajerit s bombickama? jsou na silnicku potreba jine montpaky nez na horske kolo?

Odkaz ke komentáři

Jezdim uz jen HG701. Vydrzi 1000-1100 km. Stoji okolo 550. Zkousel jsem KMC ten vydrzel o 300 vic, ale cenovej rozdil byl moc velkej tak jsem zustal u SH. Dam za sezonu 8 retezu, tak jich vzdycky koupim vic, kdyz jsou nekde ve sleve at mam klid. Uz ho ani nemerim, poznam to po zvuku a proste vymenim.

Jj s HG701 jsem byl spokojený, Orbea je komplet na sadě XT 2x11

Scott mám osazený SRAM GX, vůbec mne nenapadlo dát tam řetěz Shimano... ale fungovat by to mělo, nebo ne?

Odkaz ke komentáři

takze dotaz: mam si koupit pumpu nebo frajerit s bombickama? jsou na silnicku potreba jine montpaky nez na horske kolo?

Podívej se na "hustilku pod košík" to je malý doupíst s adaptéry na všechny ventilky a držákem který se dá jako podložka pod košík, pumpičku pak jistí velcro. Lehký, chytrý a nezavazející řešení.

Montpáky jsou stejný. Pokud máš pláště s dráty tak doporučuju cvičnou rozborku a sborku doma, někdy jdou fakt blbě.

Odkaz ke komentáři

Ja vozim v ty podsedlovce na bajku vse tohle. Uplne to staci a jeste mi tam vlezou klice. Akorat tou bombickou ziletku nafouknes tak na dojeti. Vic nez 4 z toho asi nedostanes. Na horsky je v pohode...0f3463e45af1c481760ed4ecc3076e30.jpgfb4a51c92e0c94b2e3f5cd1f7e4d84b5.jpg

Mira Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Já vozím nějakou scott co jsem vyhrál na triatlonu ve Žlutých lázních. Na kolech to měním bike-silnice. A vždy vyměním duši. Mám tam duši, montpáky. Pumpičku, jídlo atd dávám do dresu. Případně když jedu někam kde se potřebuji převléct, tak beru nějaký malý batoh cca 15l, případně do práce... ale moc rád to s tím batohem nemám. Na bike jsem ho snad ještě nevzal....

Mám nějaký Berghaus, má to i camelbag, proto jsem to kupoval abych to nakonec nikdy nepoužil.

Odkaz ke komentáři

mi se z obrázku docela zamlouvá tahle minipumpa. s těmi přímo na ventilek nemám nejlepší zkušenost (neumím s tím asi zacházet a už se mi několikrát stalo že jsem ventilek ulomil)

https://www.hupnakolo.cz/zefal-pumpa-air-profil-fc01-cerna

a asi nějaké to nářadí?
https://www.hupnakolo.cz/hupnakolo-naradi-coloury-mt-112-s-nytovacem

zítra to snad zajdu omrknout na krám a uvidíme

a dle murpyho zákona pak už budu lepit na každé vyjížďce?

Odkaz ke komentáři

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...