Přejít na obsah

Jaká chrona (60. - 80. léta) máte právě na ruce?

VintageLover

Doporučené příspěvky

Karle díky, za příspěvek ve kterém bylo trochu víc carrer než obvykle 🙂 nakonec i za druhou část, kde byly skoro samý kozy 😀

Jak se teď víc koukám po hujerech po pořízení těch mých prvních, tak jednak musím říct, že to měl marketingově jack Heuer ošetřený úplně geniálně: to, že sponzoroval Ferrari, to že dal jedny fulgold carrery každýmu závodníkovi, to že je měli na ruce mechanici - a my po nich slintáme po letech - mimo jiné proto, že na nás čučí z každý druhý fotky z motorsportu té doby.

Hledání těch fotek mě mimo jiné dovedlo až k Fittipaldimu. Když jsme byli malí a závodili jsem v něčem pojízdném nebo s něčím pojízdným, tak jsme chtěli být všichni Fittipaldi (myslím, že jsem si v té době myslel, že Emerson byl jeden závodník a Fittipaldi někdo jiný😁) ale koukal jsem, že kromě toho, že byl ze závodnické rodiny, on sám toho moc nevyhrál - byl 2x na bedně, jinak nic moc.

Upraveno uživatelem michalval
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Michal si splietol 2x na bedni vs 2x titul...

Podla wiki bol vyhral 14 VC a na bedni bol 235x. V F1.

https://sk.wikipedia.org/wiki/Emerson_Fittipaldi

A slavne meno v podobe vnuka sa vratilo do F1 (zatial iba nakratko)

https://en.wikipedia.org/wiki/Pietro_Fittipaldi

Upraveno uživatelem shaggy
Odkaz ke komentáři

před 53 minutami, michalval napsal:

Hledání těch fotek mě mimo jiné dovedlo až k Fittipaldimu. Když jsme byli malí a závodili jsem v něčem pojízdném nebo s něčím pojízdným, tak jsme chtěli být všichni Fittipaldi

Presne, doteraz hovorím Jazdíš ako Fittipaldi, za čo si väčšinou vyslúžim nechápavé pohľady :DAle môj favorit bol Ronnie Peterson, dokonca som raz dostal fešácku čiernu šiltovku JPS s jeho menom...

Odkaz ke komentáři

No jo mám číst pořádně kluci. Tady se píše, že byl 2x na bedně, ale až po ukončení ježdění u Mc Larenu. 

Tak to jsem rád, že jsem nejezdil za nějakýho lůzra 🤣

Wawrik: Jj. Černozlatý JPS to bylo i pro mě synonymum formule.

Upraveno uživatelem michalval
Odkaz ke komentáři

před 4 minutami, tommasini napsal:

Me asi nejvic utkvel Jacky Ickx a Lauda. Taky si pamatuju, ze nejvetsi dva auto pojmy byly  audikvatro a poršeturbo.😁

Jinak bych se s vami chtel podelit o velkou radost z mych prvnich Heuerek

Krásná práce. To už jsou druhé resp. první Heuery tento měsíc. Jen tak dál. :) 

Odkaz ke komentáři

před 4 minutami, tommasini napsal:

Me asi nejvic utkvel Jacky Ickx a Lauda. Taky si pamatuju, ze nejvetsi dva auto pojmy byly  audikvatro a poršeturbo.😁

Jinak bych se s vami chtel podelit o velkou radost z mych prvnich Heuerek

Gratuluju! Já si tu mou radost z prvních Heuerek taky ještě pamatuju, protože to bylo minulý...

...týden 😀

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...