Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Jsou krásné, už tu aukci sleduju a jsem zvědav na výsledek. :)

Všude tolik pěkných hodinek... I ta paní měla tehdá vkus. :)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

• Odpovědi 17,5tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Populární příspěvky

M-72

Tak je to kompletní 😁

M-72

145.013 145.026 145.036

VintageLover

da6b0c

Odesláno

Omega cal. 1040 je směr, kterým se právě vydávám. Nicméně Autavie s Valjoux 72 (ani nemusí mít GMT), to je prostě... Těžko hledám slova:( 

A ty úlisné nardýny, to by taky šlo... Vlastně i ty Daytony:(

Odesláno

Omega cal. 1040 je směr, kterým se právě vydávám. Nicméně Autavie s Valjoux 72 (ani nemusí mít GMT), to je prostě... Těžko hledám slova:( 

A ty úlisné nardýny, to by taky šlo... Vlastně i ty Daytony:(

A ty zodiaky te nechavaj chladnym :-))))?

Odesláno

Jojo, copak Raquel Welch. To je aspoň kus baby. I hodinky by možná půjčila.  :)

Odesláno

Nic, co je na této stránce, mě klidným nenechává:( Jen jsem si nastavil priority, protože jinak bych se zbláznil. A mou prioritou je mít od každého omegáckého vintage chronostroju aspoň jeden kousek. Cal. 1040 mi zatím chybí...

Odesláno

Já bych řekl, že tyto pětkové marky jsou na Ebayi už podruhé. Nebo jsou to druhé kupodivu s krabičkou a s doklady v krátké době. Nádhera!

Tady cena ještě hodně povyleze. Ale pozor tohle nejsou Mark V. ale 376.0082 neboli Grál neboli to nejlepší, co Omega tehdy stvořila čili kalibr 1045 (stejný kalibr jako Mark V) ale v pouzdře Moonů. A myslím, že se jich vyrobilo jen asi tisíc kusů, takže ceny jsou šílené. Mark V už pro mě kouzlo "sedmdesátek" postrádají - nakonec byly vyrobeny pro Německý trh.

Odesláno

Aha, já jsem myslel, že právě tento model jsou echt Mark V. A vidím to stejně. Krásné hodinky, sběratelsky určitě zajímavé, ale do tohoto pouzdra mi ten strojek prostě nejde. Tento model byl cca před půl rokem na německém Ebayi. Také s papíry a s krabičkou. Cena byla 5.500 EUR nebo možnost navrhnutí ceny. Nevím, jak to nakonec dopadlo. Jsem zvědavý na tyhle. Já do nich určitě nejdu:(

Odesláno

Jojo, copak Raquel Welch. To je aspoň kus baby. I hodinky by možná půjčila.  :)

Souhlas... I ty hodinky mají charisma. :)

Odesláno

Mám štěstí, že jsem zde včera nebyl, asi by mě trefilo, dnes jsem už nezvykle klidný.  Asi i proto, že jsem vyvětral marky :)

Nic, co je na této stránce, mě klidným nenechává :( Jen jsem si nastavil priority, protože jinak bych se zbláznil. A mou prioritou je mít od každého omegáckého vintage chronostroju aspoň jeden kousek. Cal. 1040 mi zatím chybí...

Tak to tě čeká ještě dlouhá cesta :)  Pokud se nepletu, tak ti ještě chybí kalibry 861 (např. moony nebo mark II), 865 (chronostop), 920 (taky chronostop), 930 (bullheady), a ještě 1041 = speedmaster 125.

Ale 1040 je povedený a spolehlivý stroj. A můžeš si vybírat z hodně modelů (mark III, IV, seamaster "jedi" a několik dalších.

Jak to tak počítám, tak mám více kousků s tímto strojem a všechny jsou spolehlivé.

Aha, já jsem myslel, že právě tento model jsou echt Mark V. A vidím to stejně. Krásné hodinky, sběratelsky určitě zajímavé, ale do tohoto pouzdra mi ten strojek prostě nejde. Tento model byl cca před půl rokem na německém Ebayi. Také s papíry a s krabičkou. Cena byla 5.500 EUR nebo možnost navrhnutí ceny. Nevím, jak to nakonec dopadlo. Jsem zvědavý na tyhle. Já do nich určitě nejdu:(

Mark V jsou hnusný :(, alespoň pro mě. Ostatně v 80.letech je hustota škaredých hodinek asi nejvyšší.

Toto je ale jiná liga, svatý grál je svatý grál :wub: .

Odesláno (upraveno)

Cal. 861 mám:) - SoccerTimer, Chronostopy mě nějak neberou a k tomu si snažím vsugerovat, že Bullheady neexistují :) A jaký je rozdíl mezi strojky cal. 1040 a 1041? Já jsem rozdíl nenašel.

http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&&2uswk&Omega_1041

http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?10&ranfft&&2uswk&Omega_1040

V těch odkazech sice píšou, že cal. 1040 má navíc 24 hodinový ukazatel, ale to mají přece oba, ne?

EDIT: a ještě tam chybí cal. 321, ale to už je pro mě hodinkový pravěk:)

Upraveno uživatelem malda
Odesláno (upraveno)

1041 je první certifikovaný chronometr chronograf na světe. Byl osazen jen do jednoho modelu = Omega Speedmaster 125, hodinky co vznikly v počtu 2000 ks ke 125. výročí vzniku Omegy.   Limitka v době, kdy to opravdu bylo něco extra, ne jako dnes, kdy je limitka snad všechno.

Mám je v avataru :).  A taky u Valise na vzkříšení :) :).

Opticky je to zcela stejné jako 1040.

Až budeš mít chronostopy (hlavně ty velké) v ruce, změníš názor :lol2: . Sice jsou to takový poloviční chrona, ale přesto stojí za to.

EDIT: gramatyka :)

Upraveno uživatelem Dzos
Odesláno

Aha, já jsem myslel, že právě tento model jsou echt Mark V. A vidím to stejně. Krásné hodinky, sběratelsky určitě zajímavé, ale do tohoto pouzdra mi ten strojek prostě nejde. ...

Možná jsi mě špatně pochopil. Já bych "Moony" s cal. 1045 tedy 376.0822 bral všemi deseti. Protože to byl klasický kabát a uvnitř strojek s tím, co Moonům - ať už záměrně nebo nezáměrně chybělo - automatický nátah, datum a den v týdnu, 24 hod subdial. Podle mě měl ten strojek vše, co člověk mohl na hodinkách chtít a potřebovat. Ale už holt na to nebyl asi odbyt, všichni chtěli baterkáče nebo dygytalky, tak teď tady nad nimi o 30 let později slintáme  :)

Zajímavé srovnání, Mark V, 376.0806 úplně stejný strojek v jiném pouzdře, a jsou z toho úplně ošklivé (tedy aspoň pro mě) hodinky - ta divná boule na straně korunky

Nejhezčí pro mě jsou ze Speedmasterů Mark 4.5 i když ani hranatýma bych asi nepohrdnul.

Odesláno

No, je pravda, že bych si ty automatické moony dokázal na ruce představit. Možná jsem to s tím svým závěrem trochu přehnal. To ostatní je fakt celkem o ničem.

Dzos: jsem ještě nepochytil, že máš tyhle seamastery... Tak to gratuluji!

Odesláno

No, ono není se čím chlubit. Zatím je to vrak, strojek totálně zarezlý. Ale věřím, že to Valis (někdy) zvládne.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...