Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ještě mi chybí něco přes mega, abych o nich mohl uvažovat :) :).

Naštěstí mě tento level nechává chladným. Nevidím rozumný důvod proč dávat za tyhle 20-30x víc, než jiné Daytony. Vím, omáčka k tomu tam je, jak jsou vzácné atd. Ale stejně.

Odesláno (upraveno)

Rudina: Sem s fotkou. :)

Dzos: Naprostý souhlas, měla to být recese. :) Každá věc má svého kupce a jistě si najde i tenhle kousek svého, jenže kdo ví za jak dlouho a taky za kolik.

BTW - tady je zajímavý postřeh ke Speedmasterům. Před pár dny proběhla aukce. Vypadá to, že 145.022 už taky pěkně lezou nahoru. :D

V_st_i_ek.jpg

http://www.fratellowatches.com/christies-speedmaster-50-auction-report/

Dneska takto :)

17cea527c86e5fc36e171f1d5de1da33.jpg

Upraveno uživatelem VintageLover
Odesláno

A to zase co je, Davide? To je něco nového? Vypadají zajímavě. Tipuju Valjoux 7750 a přelom 70tých a 80týcn.

Odesláno

Pěkný macek, gratuluju k novému kousku. Vypadají moc fajn, ty by Ti aj 14 dní mohly vydržet. ;-)

Odesláno

A tohle je ovšem čistá krása.

Škoda, že se tu ve vlákně neobjevují nějaké kousky od téhle firmičky. :)

http://www.ebay.com/itm/Rare-1968-Girard-Perregaux-Olimpico-Excelsior-Park-9075AF-Chronograph-EP40-Watch/161917485984?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D34875%26meid%3Dbe7167057a5f432686f6bd858cbc12d8%26pid%3D100005%26rk%3D2%26rkt%3D6%26sd%3D172025654942

Anebo Enicar, taky tady myslím na fóru nejsou.

No, v roce 2016 bude o čem přemýšlet. :)

http://www.ebay.com/itm/331731337391?_trksid=p2055119.m1438.l2648&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Krásné hodinky! Na Enicary, ale jiné, jsem dnes taky koukal. 

Z trochu jiného soudku: Na chronu24 mě padly do oka tyto lonžíny se zajímavě řešeným hloubkoměrem v lunetě:

http://www.chrono24.cz/longines/vintage-rare-divers-chronograph--id3069200.htm

Nějak se mi ale nezdály - nesignovaná korunka, na číselníku chybějící plastické "okřídlené hodiny", pro Longines divné dýnko, a hlavně jsem nikde podobné lonžíny nenašel. Po troše hledání jsem našel tohle, a tak asi vím, odkud v případě těchto hodinek "vítr vane":

http://forums.watchuseek.com/f29/fs-vintage-midas-dive-chronograph-internal-depth-gauge-profondimetre-black-gold-1679498.html

Tak jsem se aspoň přiučil, že se v našem oblíbeném období dával na hodinky i hloubkoměr (depth gauge). Škoda, že ty lonžíny z chrona24 nejsou v pořádku. Celkem mě na první pohled padly do oka...

Odesláno

Krásné hodinky! Na Enicary, ale jiné, jsem dnes taky koukal. 

Z trochu jiného soudku: Na chronu24 mě padly do oka tyto lonžíny se zajímavě řešeným hloubkoměrem v lunetě:

attachicon.gifLongines.jpg

http://www.chrono24.cz/longines/vintage-rare-divers-chronograph--id3069200.htm

Nějak se mi ale nezdály - nesignovaná korunka, na číselníku chybějící plastické "okřídlené hodiny", pro Longines divné dýnko, a hlavně jsem nikde podobné lonžíny nenašel. Po troše hledání jsem našel tohle, a tak asi vím, odkud v případě těchto hodinek "vítr vane":

attachicon.gifmidas.jpg

http://forums.watchuseek.com/f29/fs-vintage-midas-dive-chronograph-internal-depth-gauge-profondimetre-black-gold-1679498.html

Tak jsem se aspoň přiučil, že se v našem oblíbeném období dával na hodinky i hloubkoměr (depth gauge). Škoda, že ty lonžíny z chrona24 nejsou v pořádku. Celkem mě na první pohled padly do oka...

Stejně tak má i antik-hodinky na webu Longiny, které mají nepůvodní nedohledatelnou lunetu.

Ty GP jsou fakt neskutečný. Škoda, že už jsem Ježíškovi napsal.....o Seika :D

Jo, Seiko, taky bych už nějaké konečně mohl ukořistit. :)

Odesláno (upraveno)

JJ, ta luneta na lonžínech 8229-2 antik-hodinkách je zvláštní. Nejvíce se podobá frontem číslic (v heueřím jazyku MH) a vzhledem s lunetou z těchto Wittnauerů:

Tu "pepsi" kombinaci jsem ale nikde nenašel. Každopádně obroušený vnitřní okraj té lunety, aby to pasovalo, je dost zřetelný. Škoda:( Ty hodinky vypadají hezky, ale... 

Upraveno uživatelem malda
Odesláno

Dostaly se ke mě hodinky se zajímavou funkcí primitivního chronografu. Jak je vidět, hodinky mají korunku a tlačítko. Na první pohled se může zdát, že se jedná o podobný systém, jako jsou Chronostopy od Omegy. Na chronostopech se tlačítkem ovládá spouštění a nulování vteřinové ručky. Minuty prakticky nelze nijak odečítat.

Tady se však měření provádí jinak. Hodinky značky Adrem ve srovnání s chronostopem naopak nestopují vteřiny, ale minuty. Uvnitř je strojek EB8816 ve verzi s 17 kameny (dělaly se také levnější 1 rubínové). Vteřinovka na subciferníku dole běží pořád. Velká "vteřinovka" nemá klasickou funkci vteřinovky, ale jedná se o minutový sčítač.

Co to je a jak to funguje?

Tlačítko slouží pouze k nulování. Po stisknutí se velká červená ručička vrací na 12. hod. Následně je ručka vlečena v zafixované vzájemné poloze minutovou ručičkou. Odečtem na ciferníku případně na lunetě se zjistí uběhlý čas v minutách od okamžiku vynulování tlačítkem. Dokud se tlačítkem ručka opět nevynuluje, neustále obíhá společně s minutovou ručkou kolem dokola v poloze, v jaké byla zafixována při minulém vynulování. A to je vše. 

Vysvětlení možná vypadá krkolomně, ale je to primitivní, avšak funkční řešení.

Co mě překvapilo, je intenzita luminiscence. U hodinek ze 70.let, které nejsou vodotěsné bych nečekal, že budou vůbec svítit. A ejhle, nejenže svítí a celkem dlouho, ale intenzita je nadprůměrná, lumi je poznat už při zakrytí ciferníku rukou.

Odesláno

Hmm, tak tohle taky vidím poprvé... Ta lumi ale bude asi obnovená, ne? Podle číselníku by to mělo být tritium, a to (teda pokud se nepletu) svítí samo o sobě bez ohledu na nasvícení. Krásný kousek!

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...