Frantik Odesláno 11. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2013 A co stare stroje z kapesnich hodinek? Je to blbost?
cigi Odesláno 11. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2013 (upraveno) Franto - jestli se sežene dost strojků ze starých kapsáčů s centrálkou, tak by to šlo. Absence incabloc se prý dá oželet, ale nevím. Mně se zatím líbí nejvíc Kubsonův návrh standart Valgranges A07.111 . Z toho automatu navíc by se ček asi nepodělal. Pochopitelně úprava na manuál by byla lepší, ale netuším, jestli to na koleně půjde. 300E je dost, ale zas je to za něco a optimální unitas s centrálkou je za 750E .... A nebo srabácky vypustit vteřinovku, jak to dělají všichni. Upraveno 11. prosince 2013 uživatelem cigi
Frantik Odesláno 11. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2013 V 11. 12. 2013 v 9:27, cigi napsal: Franto - jestli se sežene dost strojků ze starých kapsáčů s centrálkou, tak by to šlo. Absence incabloc se prý dá oželet, ale nevím. Mně se zatím líbí nejvíc Kubsonův návrh standart Valgranges A07.111 . Z toho automatu navíc by se ček asi nepodělal. Pochopitelně úprava na manuál by byla lepší, ale netuším, jestli to na koleně půjde. 300E je dost, ale zas je to za něco a optimální unitas s centrálkou je za 750E .... A nebo srabácky vypustit vteřinovku, jak to dělají všichni. Pilotky bez vterinovky neexistujou, to by byl nesmysl.Uz jednou jsme tedy na foru chteli udelat hodinky, ktere by mely krasnej dekorovanej stroj z kapesnich - napr. Hamilton stroje, ktere se tehdy prodavaly kolem 100 - 200 USD
Hasňa Odesláno 11. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2013 Stowa b-Uhr chrono nemaji vterinovku. Tam jde ale presny usek merit prave tim chronem. To jen tak pro zajimavost.
t.p Odesláno 11. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2013 A co se poptat u Primu, ty maj snad větší strojek (29,6mm) s ručním nátahem. Otázkou zůstává kolik by si za to řekli, pokud vůbec.
Frantik Odesláno 11. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2013 V 11. 12. 2013 v 10:58, t.p napsal: A co se poptat u Primu, ty maj snad větší strojek (29,6mm) s ručním nátahem. Otázkou zůstává kolik by si za to řekli, pokud vůbec. myslim, tak 50 litru za strojek, jak je znám
shag Odesláno 11. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2013 V 11. 12. 2013 v 11:53, Frantik napsal: myslim, tak 50 litru za strojek, jak je znám
cigi Odesláno 11. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2013 (upraveno) V 11. 12. 2013 v 10:28, Frantik napsal: Pilotky bez vterinovky neexistujou, to by byl nesmysl.Uz jednou jsme tedy na foru chteli udelat hodinky, ktere by mely krasnej dekorovanej stroj z kapesnich - napr. Hamilton stroje, ktere se tehdy prodavaly kolem 100 - 200 USD A mají ty hamiltony centrální vteřinovku ?? Pilotky s mimostředkou jsou mimo stejně jako pilotky bez vteřinovky. Dost mě dostává ten sendvič ciferník na steinhart pilotkách. Úderný retro !! Upraveno 11. prosince 2013 uživatelem cigi
Frantik Odesláno 11. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2013 V 11. 12. 2013 v 12:19, cigi napsal: A mají ty hamiltony centrální vteřinovku ?? Pilotky s mimostředkou jsou mimo stejně jako pilotky bez vteřinovky. Dost mě dostává ten sendvič ciferník na steinhart pilotkách. Úderný retro !!To nevim, to je pravda ze me nenapadlo. A mimostredka take nepujde, to by byl nonsence.
Návštěvník dabelM Odesláno 11. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2013 V 11. 12. 2013 v 8:00, šíma napsal: U ETA 280x je na co koukat tak do průměru pouzdra 40 mm, pak to začíná vypadat divně (jak říkal kolega jako tanga na velký pr.eli). Co finta ala Hamilton? To byx šlo
Dali Odesláno 11. prosince 2013 Autor Nahlásit Odesláno 11. prosince 2013 Pokud pro tuto chvíli nechám stranou cenu, tak z mého pohledu je vyhovující pouze předělávka Unitasu nebo Valgranges.Strojek z kapesních hodinek by byl asi špičkovou a nejlepší variantou, ale vůbec si neuvědomuju, že bych někdy viděl kapsáče s centrální vteřinovkou. Nicméně i ty by šli asi předělat, dyž jde předělat Unitas. Je jenom otázka počtu strojků a ceny.Doufám, že Mechano a spol. také přijdou s nějakým nápadem.
kubson Odesláno 11. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2013 V 11. 12. 2013 v 15:10, Dali napsal: Pokud pro tuto chvíli nechám stranou cenu, tak z mého pohledu je vyhovující pouze předělávka Unitasu nebo Valgranges.Strojek z kapesních hodinek by byl asi špičkovou a nejlepší variantou, ale vůbec si neuvědomuju, že bych někdy viděl kapsáče s centrální vteřinovkou. Nicméně i ty by šli asi předělat, dyž jde předělat Unitas. Je jenom otázka počtu strojků a ceny.Doufám, že Mechano a spol. také přijdou s nějakým nápadem.přemluvit sklepní sekci na dělostřílnách, aby udělali sérii centrálních unitasů tak, aby byly za rozumné peníze? ideální řešení a my bychom si strojky nakoupili do zásoby, ale mě se to zatím nepodařilo
koveras Odesláno 11. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2013 A-muster, centrálna sekundovka a ručný náťah by bol super projekt. Všetci ale vieme, že toto nie je len náš výmysel a žiadna hodinková firma sa do toho nejak vo veľkom nevrhla...
tombed Odesláno 11. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2013 V 11. 12. 2013 v 15:33, kubson napsal: přemluvit sklepní sekci na dělostřílnách, aby udělali sérii centrálních unitasů tak, aby byly za rozumné peníze? ideální řešení a my bychom si strojky nakoupili do zásoby, ale mě se to zatím nepodařilo Jsi menedžer Kubo? Jsi! Mi by se to líbilo...
kubson Odesláno 11. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2013 V 11. 12. 2013 v 16:52, tombed napsal: Jsi menedžer Kubo? Jsi! Mi by se to líbilo...dole manažeřina nefungje, zkusím tam zajít se slivovicou
Kristian.nov Odesláno 11. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2013 Vem radši dvě:-D Mě se ten nápad líbí moc
bandicoot Odesláno 11. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2013 (upraveno) Já tam dával včera dvě lahvinky červeného, myslím, že je pravý čas je dorazit, Kubo... Mechano je zavalenej prací, říkal že na fórum moc nechodí, tak nečekejte, že to tu objeví a hodí odborný názor. Upraveno 11. prosince 2013 uživatelem bandicoot
Ondrej71 Odesláno 11. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2013 Myšlenka je to super, pokud by se to podařilo, byly by to takřka ideální pilotky za ideální cenu
Dali Odesláno 11. prosince 2013 Autor Nahlásit Odesláno 11. prosince 2013 V 11. 12. 2013 v 19:50, bandicoot napsal: Já tam dával včera dvě lahvinky červeného, myslím, že je pravý čas je dorazit, Kubo... Mechano je zavalenej prací, říkal že na fórum moc nechodí, tak nečekejte, že to tu objeví a hodí odborný názor.Už jsem s tím několikrát o tom mluvil, čeká na kolegu až se vrátí z ciziny. Snad je něco napadne. Rozhodně není kam pospíchat.
cigi Odesláno 11. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2013 (upraveno) Nebyla by třeba to "odmontování" rotoru a datumu na valgranges lehčí ? Navíc přímej náhon centrálky taky není úplně k zahození, teda. Mám za to, že v sedumdesátých letech existovaly varianty wehrmachtswerků ( AS nebo Unitas) s centrálkou, ty mají myslím průměr 30mm a jsou manuály, nestálo by za to prověřit je ?? Upraveno 11. prosince 2013 uživatelem cigi
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se