Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 77
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

Franto - jestli se sežene dost strojků ze starých kapsáčů s centrálkou, tak by to šlo. Absence incabloc se prý dá oželet, ale nevím.

Mně se zatím líbí nejvíc Kubsonův návrh standart Valgranges A07.111 . Z toho automatu navíc by se ček asi nepodělal. Pochopitelně úprava na manuál by byla lepší, ale netuším, jestli to na koleně půjde. 300E je dost, ale zas je to za něco a optimální unitas s centrálkou je za 750E ....

A nebo srabácky vypustit vteřinovku, jak to dělají všichni. 

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno
  V 11. 12. 2013 v 9:27, cigi napsal:

Franto - jestli se sežene dost strojků ze starých kapsáčů s centrálkou, tak by to šlo. Absence incabloc se prý dá oželet, ale nevím.

Mně se zatím líbí nejvíc Kubsonův návrh standart Valgranges A07.111 . Z toho automatu navíc by se ček asi nepodělal. Pochopitelně úprava na manuál by byla lepší, ale netuším, jestli to na koleně půjde. 300E je dost, ale zas je to za něco a optimální unitas s centrálkou je za 750E ....

A nebo srabácky vypustit vteřinovku, jak to dělají všichni. 

Pilotky bez vterinovky neexistujou, to by byl nesmysl.

Uz jednou jsme tedy na foru chteli udelat hodinky, ktere by mely krasnej dekorovanej stroj z kapesnich - napr. Hamilton stroje, ktere se tehdy prodavaly kolem 100 - 200 USD

Odesláno

A co se poptat u Primu, ty maj snad větší strojek (29,6mm) s ručním nátahem. 

Otázkou zůstává kolik by si za to řekli, pokud vůbec. :D

Odesláno
  V 11. 12. 2013 v 10:58, t.p napsal:

A co se poptat u Primu, ty maj snad větší strojek (29,6mm) s ručním nátahem. 

Otázkou zůstává kolik by si za to řekli, pokud vůbec. :D

myslim, tak 50 litru za strojek, jak je znám

Odesláno (upraveno)
  V 11. 12. 2013 v 10:28, Frantik napsal:

Pilotky bez vterinovky neexistujou, to by byl nesmysl.

Uz jednou jsme tedy na foru chteli udelat hodinky, ktere by mely krasnej dekorovanej stroj z kapesnich - napr. Hamilton stroje, ktere se tehdy prodavaly kolem 100 - 200 USD

A mají ty hamiltony  centrální vteřinovku ?? Pilotky s mimostředkou jsou mimo stejně jako pilotky bez vteřinovky.

Dost mě dostává ten sendvič ciferník na steinhart pilotkách. Úderný retro !!

Upraveno uživatelem cigi
Odesláno
  V 11. 12. 2013 v 12:19, cigi napsal:

A mají ty hamiltony  centrální vteřinovku ?? Pilotky s mimostředkou jsou mimo stejně jako pilotky bez vteřinovky.

Dost mě dostává ten sendvič ciferník na steinhart pilotkách. Úderný retro !!

To nevim, to je pravda ze me nenapadlo. A mimostredka take nepujde, to by byl nonsence.

Návštěvník dabelM
Odesláno
  V 11. 12. 2013 v 8:00, šíma napsal:

U ETA 280x je na co koukat tak do průměru pouzdra 40 mm, pak to začíná vypadat divně (jak říkal kolega jako tanga na velký pr.eli). Co finta ala Hamilton?

To byx šlo :clap:

Odesláno

Pokud pro tuto chvíli nechám stranou cenu, tak z mého pohledu je vyhovující pouze předělávka Unitasu nebo Valgranges.

Strojek z kapesních hodinek by byl asi špičkovou a nejlepší variantou, ale vůbec si neuvědomuju, že bych někdy viděl kapsáče s centrální vteřinovkou. Nicméně i ty by šli asi předělat, dyž jde předělat Unitas. Je jenom otázka počtu strojků a ceny.

Doufám, že Mechano a spol. také přijdou s nějakým nápadem.

Odesláno
  V 11. 12. 2013 v 15:10, Dali napsal:

Pokud pro tuto chvíli nechám stranou cenu, tak z mého pohledu je vyhovující pouze předělávka Unitasu nebo Valgranges.

Strojek z kapesních hodinek by byl asi špičkovou a nejlepší variantou, ale vůbec si neuvědomuju, že bych někdy viděl kapsáče s centrální vteřinovkou. Nicméně i ty by šli asi předělat, dyž jde předělat Unitas. Je jenom otázka počtu strojků a ceny.

Doufám, že Mechano a spol. také přijdou s nějakým nápadem.

přemluvit sklepní sekci na dělostřílnách, aby udělali sérii centrálních unitasů tak, aby byly za rozumné peníze? ideální řešení a my bychom si strojky nakoupili do zásoby, ale mě se to zatím nepodařilo :)

Odesláno

A-muster, centrálna sekundovka a ručný náťah by bol super projekt. Všetci ale vieme, že toto nie je len náš výmysel a žiadna hodinková firma sa do toho nejak vo veľkom nevrhla...

Odesláno
  V 11. 12. 2013 v 15:33, kubson napsal:

přemluvit sklepní sekci na dělostřílnách, aby udělali sérii centrálních unitasů tak, aby byly za rozumné peníze? ideální řešení a my bychom si strojky nakoupili do zásoby, ale mě se to zatím nepodařilo :)

Jsi menedžer Kubo? Jsi! Mi by se to líbilo...

Odesláno (upraveno)

Já tam dával včera dvě lahvinky červeného, myslím, že je pravý čas je dorazit, Kubo... :D

Mechano je zavalenej prací, říkal že na fórum moc nechodí, tak nečekejte, že to tu objeví a hodí odborný názor.

Upraveno uživatelem bandicoot
Odesláno
  V 11. 12. 2013 v 19:50, bandicoot napsal:

Já tam dával včera dvě lahvinky červeného, myslím, že je pravý čas je dorazit, Kubo... :D

Mechano je zavalenej prací, říkal že na fórum moc nechodí, tak nečekejte, že to tu objeví a hodí odborný názor.

Už jsem s tím několikrát o tom mluvil, čeká na kolegu až se vrátí z ciziny. Snad je něco napadne. Rozhodně není kam pospíchat.

Odesláno (upraveno)

Nebyla by třeba to "odmontování" rotoru a datumu na valgranges lehčí ? Navíc přímej náhon  centrálky taky není úplně k zahození, teda.

Mám za to, že v sedumdesátých letech existovaly varianty wehrmachtswerků ( AS nebo Unitas) s centrálkou, ty mají myslím průměr 30mm a jsou manuály, nestálo by za to prověřit je ?? 

Upraveno uživatelem cigi

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...