Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník YPO
Odesláno
  V 9. 7. 2014 v 20:00, Bedjasson napsal:

...dneska jsem nafotil nový montovaný přírustek u nás ve vsi a to na kraji části, které říkám "polská čtvrť", kde jsou pseudoalpské stavby s obloukovými okny a masivním vyřezávaným zábradlím na balkonech...ty nej mají i věžičku.

Pod opuštěným-nedokončeným srubem během pár dní vyrostla zajímavá architektura.

attachicon.gifObrázek 185.jpeg

attachicon.gifObrázek 186.jpegattachicon.gifObrázek 187.jpegattachicon.gifObrázek 188.jpeg

attachicon.gifObrázek 196.jpeg

...no a aby se to vyvážilo, tak hned naproti toto:

attachicon.gifObrázek 189.jpeg

no .... sem šťastnej, že mám přístřešek na samotě a můžu chodit kadit do lesa ..... z tohodle bych měl psotník 

• Odpovědi 193
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

...no a aby se to vyvážilo, tak hned naproti toto:

attachicon.gifObrázek 189.jpeg

ako hnus celkovo, ale tie zaujimave "radiusy" to uplne zabili ... alebo je to skor elipsova vysec? :)

Odesláno

uff, takové pecky hned po ránu... Pořád tomu nějak nemůžu porozumět. Většina lidí za takový dům vyplázne všechny peníze, které má, i ty, které za celý život vydělá. To se na to fakt potom podívají a řeknou si "Jo, je to super, je to to nejlepší, co jsme za svoje peníze mohli dostat." ?? Asi je hřeje ušetřených 50 tisíc za architekta :-)

Odesláno

od opuštěným-nedokončeným srubem během pár dní vyrostla zajímavá architektura.

přijde mi že tam maj strašně málo oken. Že to uvnitř bude tmavý a bude se muset permanentně svítit

Odesláno (upraveno)

Podle me to neni setreni na architektovi, ale zakladni absence vkusu... (ten barak totiz bude postavenej na zaklade pozadavku investora).

V 10. 7. 2014 v 7:30, adamo napsal:

uff, takové pecky hned po ránu... Pořád tomu nějak nemůžu porozumět. Většina lidí za takový dům vyplázne všechny peníze, které má, i ty, které za celý život vydělá. To se na to fakt potom podívají a řeknou si "Jo, je to super, je to to nejlepší, co jsme za svoje peníze mohli dostat." ?? Asi je hřeje ušetřených 50 tisíc za architekta :-)

Upraveno uživatelem skalis
Odesláno
  V 10. 7. 2014 v 19:41, Bedjasson napsal:

...tak snad existuje nějaká stavovská čest, ne?

Samo ze existuje. Nase krajiny su plne charakternych lekarov, cestnych pravnikov, obetavych policajtov, spravodlivych sudcov, skromnych a pravdovravnych politikov, heterosexualnych nepedofilnych fararov a inych charakternych a cestnych kuriev.

Ale suhlasim ze tie domy su strasne.

Odesláno

A vsadím se, že druhá pecka budou interiéry. Za poslední 2 roky sháním už třetí dům/byt a v čem jsou lidi schopni bydlet mi fakt hlava nebere. Červená kuchyň, růžová stěna, oranžová mozaika a černá podlaha..to jsem viděl minulý týden a před makléřkou, která to prodávala jako luxusní a vkusnou rekonstrukci ve vysokém standardu mi došla řeč. Mezi další klasické jevy pak patří rohová vana v koupelně o velikosti 3 m2, oblouky mezi pokoji, koženkové shrnovací dveře apod. Nedávno jsem narazil na byt, kde byl mega masazni sprchový kout vedle kuchyňské linky..

Odesláno

Náhodou jsem nakoukl do tohohle vlákna - minulý týden jsem se stavil v Hornbachu a mají tam patrovou montovanou dřevostavbu za necelého půl milionu (včetně dopravy a montáže). Zas tak podrobně jsem to nestudoval, takže nevím, jestli je to dobré, ale tak pro orientaci.

Odesláno

Patriku je to nereálné, takže v něčem to bude zásadně osekané nebo nějaká drobnost nebude v ceně... v první řadě určitě přípojky, pak bych tipoval základy...

dawe009: Taky jsem před rokem sháněl byt. Na severní moravě. Takže mám velice podobné, ještě dosti čerstvé dojmy :-) Pak by se taky daly napsat romány o představách stavitelů domků a jejich schopnostech pochopit a přijmout realitu. Krásné téma samo o sobě :-)

Odesláno (upraveno)

hmm... Ono ne že by se mi to nelíbilo. Mně to právě přijde nevkusné. Ale možná jenom nemám vkus :D

Tady konkrétně ale vidím problém jak už někdo psal v počtu a velikosti oken. Větší okna jenom utopená pod zastřešenou terasnou nebo co to bude, ve štítové stěně maličká okna. Bude tam hrozná tma. Třeba někdo má rád tmavé domy. Dalším častým problémem podobných domů (tady neumím posoudit) je hrozná práce s pozemkem. Nebo spíš její absence. Špatná orientace, špatný přístup, špatné výškové osazení atd. Něco je vkus a něco je value for money...

Upraveno uživatelem adamo
Odesláno (upraveno)

Ja jsem přece neřekl, že červená kuchyň je špatně bez ohledu na ostatní...navíc Ty máš jen červená dvířka a korpusy jsou bílé.. Masakr to byl v te kombinaci s ruzovou stěnou (i stropem!), oranžovou mozaikou nad pracovní deskou a černými dlaždicemi na podlaze. OK, nikomu takový vkus neberu..každému dle jeho chuti. Jen musí počítat s tím, že když to chce prodat a dostat z toho i ty peníze, které dal do takto luxusní rekonstrukce, může se i načekat. Ale možná jsem divnej jenom já.

Jinak Tvoje kuchyně se mi líbí..a i když já bych si červenou asi nevybral, je to sladěno hezky a kdybych to takhle koupil hotový, tak bych to nechal, jak to je.

Btw. Sprcháč v kuchyni, to už není o vkusu.. I když ať si má klidně wc v obejváku, mě je to buřt.. Ale ten makléř asi věděl, proč to není na fotkách a schovává si tuhle parádičku až na chvíli, kdy se tam člověk třepe hodinu přes celý město.

Upraveno uživatelem dawe009
  • po měsících...
Odesláno

9 měsíců mrtvé vlákno. Nikdo nestaví? Žádné zajímavé stavby?

Hodím fotku své surové modřínové fasády. Druhá zima a začíná pěkně patinovat. Můj fotr je z toho na nervy, když přijede na návštěvu. Furt by to chtěl natírat. Nejlépe Luxolem :)

Odesláno

Jo je to modřín, ale nevím, jestli sibiřský. Taky jsem nad tím přemýšlel, proč to šedne na přeskáčku. Nevím, možná jsou některý latě impregnovaný, některý ne...Ale líbí se mi to.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...