Přejít na obsah

Nove modely Seiko 2014-18


People

Doporučené příspěvky

 

Hm, na jiných hodinkách by podobně malej subcifr působil jako z nouze cnost, ale tady vypadá jako promyšlenej designovej prvek. K tomu ideální velikost... Líbí se mi.

Upraveno uživatelem Kluk jako buk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nahečmaný vršek nového ciferníku plus číslicové indexy jsou pro mě taky složité. 12 a hned pod ní švabach jsou prostě cufíl.

post-38718-0-14925900-1549371778.png

 

Takže když už, tak bez 12, na druhou stranu může dolní 6 ciferník ve vertikální ose vyvážit.

 

Na druhou stranu - k oblekovým mechanikám loga apod. jen v horní polovině cifru patří, rozhodně to tady dává větší smysl než u třeba sportovněji orientovaných novocifrových quartzek.

 

Velikost (možná i umístění) vteřinového subcifru zatím zpracovávám, chápu, že vybalancovat to s rezervou není snadný. Možná by nepůsobil tak miniaturně, kdyby byl nad 6?

 

Mám ale pocit, že je hodně lidí, co by po Seiku chtělo hlavně tenčí automat (třeba já), manuál je z toho hlediska trochu meh. Navíc 11.6 mm není žádný zázrak ani pro mechaniky - třeba teďka mám doma Stowy s ruční etou 9.2. Samozřejmě jde i o tvar krystalu a jsou to jiný hodinky, ale je jasný, o co mi jde.

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mne sa ta Elegance rada celkom paci, aj ked nie som cielovka. Za mna trochu zamrzi ten samotny nazov rady,... pride mi taky prvoplanovy. Aspon ze to tam nikde na cifri nepisu, to by ich uplne zabilo mat na elegantnych hodinkach napisane, ze su elegantne :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

podle cen to tady stejně nikdo mít nebude, tak není potřeba se rozrušovat :D  https://monochrome-watches.com/grand-seiko-elegance-collection-urushi-9s63-sbgk002-sbgk004-sbgk005-sbgk006-baselworld-2019-price/

 

jinak jsou takový divný .... asi bych to nechtěl ani za dvacet tisíc ..... tak za dvacet asi jo, ale za dvacetdva už ne

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Modely s pouzdry ze zlata takhle u Seika stojí. Třeba ty slavný Prim republika ve zlatě stály asi 400, takže tohle je vlastně ještě levný :)

Ocelový model stojí normálně a počítám, že další verze v oceli přibudou.

 

Musíte si uvědomit, že GS už není řada, ale samostatná značka. Takže to bude oproti minulosti pestřejší a je poměrně logický, že člověku všechno nesedne. Taky myslím, že cílovka těchto hodinek je trochu někde jinde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...