vzduch Odesláno 22. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2025 Brzy ráno tam ty moje byly ve velikosti 8,5, tak to za ty peníze neber Bot na výběr tam moc není, hadry by se našly, ale těch mám dost. Můj oblíbený Ketil bohužel ve slevě není. Tilak mám rád.
African Odesláno 22. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2025 6 hours ago, vzduch said: Afri, to jsi mě urazil Vzal jsem tam na okolo komína https://www.tilak.cz/cs/ohio-3-gtx-1 Tak to se omlouvám kamaráde, ale co známá nechala okolo bůra nedávno ve Sportisimu a hadérky nikdy nedorazili, bývám obezřetný Navíc první co na mě vykoukl Raptor za osmičku, který se normálně prodává za 14-17 tisíc, tak si říkám že to je pěkná blbost. No nic, to znamená že ho dávají na obchody kolem šestky, příjemná marže 1
warann Odesláno 22. listopadu 2025 Nahlásit Odesláno 22. listopadu 2025 Tak vám děkuju. Já nepotřeboval nic, tak jsem vzal aspoň Pertexku. Stará už je mi nějaká těsná , tak by se nová mohla hodit (stále je řeč o bundě ...) 2
Ivan Lelák Odesláno 3. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2025 Mám dotaz - nedávno jsem dostal po jednom, mně blízkém člověku, troje zánovní nízké trekové boty. Kromě toho, že jsou pěkné, jsou i kvalitní, protože na kvalitě on nešetřil. Bohužel, boty mi jsou cca o číslo větší. Dokoupil jsem tedy klasické vložky z paměťové pěny a patní zmenšovací vložky. Teď už mi boty pocitově sedí dobře, ale i tak se zeptám - máte s podobným řešením zkušenost a je to použitelné i na delší pochody v nezpevněném terénu?
moco Odesláno 3. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2025 (upraveno) @Ivan Lelák pokud je máš větší do 2 cm, tak bych vložku neřešil, pokud ti při chůzi drží na patě. Mnoho lidí totiž žije v přesvědčení, že boty musí sedět a doléhat na prsty nohou - netvrdím, že je to tvůj případ. Upraveno 3. prosince 2025 uživatelem moco
Ivan Lelák Odesláno 3. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2025 před 44 minutami, moco napsal: @Ivan Lelák pokud je máš větší do 2 cm, tak bych vložku neřešil, pokud ti při chůzi drží na patě. Mnoho lidí totiž žije v přesvědčení, že boty musí sedět a doléhat na prsty nohou - netvrdím, že je to tvůj případ. Kolem 2 cm to asi bude, noha byla v botě volnější. Do města nebo na kolo asi dobrý, ale na delší chůzi v kopcích by to nemuselo být ono. Teď bota díky vložkám sedí lépe a pokud budou vložky sedět na místě, bude to lepší. Spíš mne zajímaly zkušenosti lidí - jestli se třeba patní vložky neodlepují, popř. jaké jsou nejlepší.
sorondo Odesláno 4. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2025 Mrkni na vložky od sidasu: https://www.sidas.cz/?utm_source=search.seznam.cz&utm_medium=ppd&utm_content=hledani&utm_term=Sidas.cz&utm_campaign=firmy.cz-13397074 1
wawrik Odesláno 4. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2025 před 22 hodinami, Ivan Lelák napsal: Kolem 2 cm to asi bude, noha byla v botě volnější. Do města nebo na kolo asi dobrý, ale na delší chůzi v kopcích by to nemuselo být ono. Teď bota díky vložkám sedí lépe a pokud budou vložky sedět na místě, bude to lepší. Spíš mne zajímaly zkušenosti lidí - jestli se třeba patní vložky neodlepují, popř. jaké jsou nejlepší. Počuj, a prečo to vlastne robíš? Mať na topánke +2 cm na ktorúkoľvek stranu, tak snáď radšej idem bosý. Veď je to nebezpečné. OK, v meste asi nie, ale na túre? Stačí trochu zakopnúť o terénnu nerovnosť alebo kameň, o ktorý by si v padnúcich topánkach nezakopol, a je vymaľované. Nehovoriac o exponovaných úsekoch. Pôvodne som nechcel nič písať, lebo zrovna ja som človek, ktorému vadí aj rozšírená podrážka alebo iný tvar špičky, aby zakopával a šmýkal sa... Ale 2 cm?! Ja by som si na túru rozhodne nedal boty v rozmere, na ktorý nie som zvyknutý, veď v teréne nároky na obuv a istotu došľapu stúpajú, a nie klesajú. Z iných príspevkov na fóre nemám dojem, že by si bol odkázaný na turistickú obuv po niekom... Asi by som si to ešte premyslel. 2
Ivan Lelák Odesláno 4. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 4. prosince 2025 (upraveno) před 33 minutami, wawrik napsal: Počuj, a prečo to vlastne robíš? Mať na topánke +2 cm na ktorúkoľvek stranu, tak snáď radšej idem bosý. Veď je to nebezpečné. OK, v meste asi nie, ale na túre? Stačí trochu zakopnúť o terénnu nerovnosť alebo kameň, o ktorý by si v padnúcich topánkach nezakopol, a je vymaľované. Nehovoriac o exponovaných úsekoch. Pôvodne som nechcel nič písať, lebo zrovna ja som človek, ktorému vadí aj rozšírená podrážka alebo iný tvar špičky, aby zakopával a šmýkal sa... Ale 2 cm?! Ja by som si na túru rozhodne nedal boty v rozmere, na ktorý nie som zvyknutý, veď v teréne nároky na obuv a istotu došľapu stúpajú, a nie klesajú. Z iných príspevkov na fóre nemám dojem, že by si bol odkázaný na turistickú obuv po niekom... Asi by som si to ešte premyslel. Díky za reakci, myslel jsem, že takových bude víc. Je mi jasné, co tím chceš říci, ale zcela upřímně, měl jsem toho člověka rád a tohle je na něj jedna z památek. Ty boty jsou kvalitní, na šířku mi sedí dobře, jsou jen trochu delší. Asi bych to jednoduše vyřešil nějakou výstelkou špičky, mimochodem, kdysi dávno se do větších bot po někom cpal do špičky papír, dnes existují sofistikovanější výstelky do špičky. Já zkusil jít cestou běžné vložky + patní zmenšovací vložky a teď už to vypadá na běžné chození po městě dobře. Chtěl jsem ale i info o zkušenostech lidí při delším chození, v nezpevněném povrchu či kopcích. Jasně, pokud by to nefungovalo, boty vyhodím nebo je někomu dám a koupím si jiné. Upraveno 4. prosince 2025 uživatelem Ivan Lelák
warann Odesláno 5. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2025 V 22. 11. 2025 v 9:00, nickolas napsal: Tilak má tento víkend výprodej…na svém ofiko webu. Odkaz od Vzducha je cajk Nejsou to boty, ale bunda, tudiz OT - takze sorry. Kazdopadne jsem vzal v ty akci Pertexku, za 2 litry. Teda vice kusu ja i zena na zkuseni. Doruceni dost trvalo, doslo vcera. Horsi je, ze to je pro fakt sportovni postavy, takze na mych 78kg je mi obvykly M dost tesny. Takze budeme vse vracet, skoda, bundy jinak super a za ty 2 litry parada. Pritom treba Direct alpine mam v M uplne na pohodu.
African Odesláno 5. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2025 9 minutes ago, warann said: Nejsou to boty, ale bunda, tudiz OT - takze sorry. Kazdopadne jsem vzal v ty akci Pertexku, za 2 litry. Teda vice kusu ja i zena na zkuseni. Doruceni dost trvalo, doslo vcera. Horsi je, ze to je pro fakt sportovni postavy, takze na mych 78kg je mi obvykly M dost tesny. Takze budeme vse vracet, skoda, bundy jinak super a za ty 2 litry parada. Pritom treba Direct alpine mam v M uplne na pohodu. Tilak mě nikdy nebyl s mými 170cm a 75 kg, no a už ani Mammut nepasuje, nejlépe na trochu robustnější malé postavy mě vychází Millet a ve větších velikostech i La Sportiva. Bundy mám od nich myslím XL, takže člověku trochu stoupne i seběvědomí
nickolas Odesláno 5. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2025 @African @warann já jsem nakonec ten jejich víkend prováhal a koupil až za plnou palbu. Nicméně, Tilak má modely pro vyžlata, ale i pro lidi. A hlavně, ve velikostní tabulce mají skutečnou velikost té dané věci. Takže krejčovský metr, stará věc, tabulka a mělo by to sednout. Nakonec ale nejlepší je vyzkoušet.
Prochy68 Odesláno 5. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2025 Já vzal teď do lesa Yukon od Helikonu, rukávy a ramena dobrý, v pase těsný. Tvl kde to jako jsme, u zimní bundy těsný v pase . Teď budu přes víkend přemýšlet co s ní.
warann Odesláno 5. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 5. prosince 2025 @African @nickolas Já to samozřejmě poměřil a podle těch jejich rozměrů to vypadalo OK. Bohužel realita byla jiná. No a jak píše Afri, tak ten Millet je přesnej opak. Bral jsem od nich tuhle větrovku, dle měr na webu mi to vyšlo na L a ještě jsem měl obavy, zda mi to nebude těsný. Tak jsem vzal L a když došlo na zkoušení v prodejně, skončil jsem u M a i to je mi celkem volný. Ale tahle Pertexka od Tilaku mě mrzí, protože jinak je fakt top. Btw tip na jinýho výrobce takovýhle lehký skladný větrovky?
AndyAaron Odesláno 10. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2025 6 let a 1500 trackovanych km plus spoustakm kolem baraku a prace na zahrade. A ty mrchy Lowa Zephyr se ne a ne rozpadnout Jsou to super boty, nevyhodiu je ta podrazka, co v urcitych podminkach klouze. Plus teda kdyby mely lepsi odpruzeni. Castecne se to da resit vlozkou, ale stejne, po 30km jsem z nich vyflustlej. Na dlouhe trasy jsem radsi bral behaci boty s lepsim odpruzenim.Mate nekdo porovnani se Zephyr 2? Je to lepsi?Ja uz koupil Renegade jako nastupce, s velkym ocekavanim. Tam je vibram podrazka, takze tolik neklouze, ale co se tyka odpruzeni, tak jsem mel vetsi ocekavani…Idealne bych potreboval robustnost pohorky s pohodlim bezecke boty
Prochy68 Odesláno 10. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2025 (upraveno) před 8 minutami, AndyAaron napsal: 6 let a 1500 trackovanych km plus spoustakm kolem baraku a prace na zahrade. A ty mrchy Lowa Zephyr se ne a ne rozpadnout Jsou to super boty, nevyhodiu je ta podrazka, co v urcitych podminkach klouze. Plus teda kdyby mely lepsi odpruzeni. Castecne se to da resit vlozkou, ale stejne, po 30km jsem z nich vyflustlej. Na dlouhe trasy jsem radsi bral behaci boty s lepsim odpruzenim. Mate nekdo porovnani se Zephyr 2? Je to lepsi? Ja uz koupil Renegade jako nastupce, s velkym ocekavanim. Tam je vibram podrazka, takze tolik neklouze, ale co se tyka odpruzeni, tak jsem mel vetsi ocekavani… Idealne bych potreboval robustnost pohorky s pohodlim bezecke boty Mladej ma necely dva roky, peclive udrzovany a podobnej problem jako tu postoval Afri u jinych bot (praskly v prechodu na podrazku a u obou bot), reklamace zamitnuta z duvodu zanedbane udrzby....jiz nikdy vice. Tak opravuju, on ma vlastne Renegade Upraveno 10. prosince 2025 uživatelem Prochy68
AndyAaron Odesláno 10. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2025 @Prochy68 ty jo to si ani nepamatuju kdy se mi to naposled u nejakejch bot stalo. Snad jeste kdysi davno od vietnamce z trznice. A to nejsem nejak prepeclivej na udrzbu, spis naopak.Renegade mam zatim rok a necelou stovku kilaku, tak uvidim.
Prochy68 Odesláno 10. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2025 před 4 minutami, AndyAaron napsal: @Prochy68 ty jo to si ani nepamatuju kdy se mi to naposled u nejakejch bot stalo. Snad jeste kdysi davno od vietnamce z trznice. A to nejsem nejak prepeclivej na udrzbu, spis naopak. Renegade mam zatim rok a necelou stovku kilaku, tak uvidim. je to blba fotka, ale tady v tech mistech obe boty
African Odesláno 11. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2025 21 hours ago, Prochy68 said: Mladej ma necely dva roky, peclive udrzovany a podobnej problem jako tu postoval Afri u jinych bot (praskly v prechodu na podrazku a u obou bot), reklamace zamitnuta z duvodu zanedbane udrzby....jiz nikdy vice. Tak opravuju, on ma vlastne Renegade Já bych jim dal zamítnuta, šmejdi Včera jsem byl zrovna ve Sportisimu reklamovat tady tu Adidasku kluka, po půl roce začal praskat textil na špičce, začala propouštět vodu a po dalších dvou se utrhlo to železné vrchní poutko. A kámoška tam vykulená jak nám vydrželi dlouho a že to vůbec jdeme reklamovat, to se prý zrovná hází do koše No, kluk střídá 3 boty, tak možná vydržela víc jak 3 měsíce, ale stejně mě to připadne jako vojeb, takže reklamace, navíc ve Sportisimu jsem vždycky uspěl, staví se k tomu čelem
Prochy68 Odesláno 11. prosince 2025 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2025 Jeste dodam, kupovano na Sestce v RockPointu, jestli to nekam posilaji nebo to rozhodli sami netusim, resil si to sam, ale nehodla s tim dal ztracet cas. Prisli o zakaznika.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se