Leopold Odesláno 20. května Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května Chuť je rovnaká . Ale do 4ky ide viac kávy aj vody 2ka sa z nej spraviť nedá . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 20. května Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května No ja tam ted davam asi 2 vrchovate lzicky kavy a neco pres deci vody. Nejaka voda zustane dole, tak mi z toho vyjde takovy stredni hrnek. Radsi asi vemu tu vetsi at jede 100% na indukci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eifell3 Odesláno 20. května Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května před 35 minutami, krutor napsal: Ja uz jsem klikal objednat a ted zvazuju jakou velikost. Mam od kamose nejakou starou se spodnim prumerem 8cm a jede. Nicmene u te Bialetti venus 2 pisou ze neni na indukci, u 4 ze uz jo. Do tehle se vlezou asi 2 dcl. Vybrat moka konvicku je pomalu slozite jako hodinky... Nefunguje ti ji dat mimo středně? Kraj na stred, aby zasahovala vic bokem? Na některé indukce to funguje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krutor Odesláno 20. května Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května Právě teď, eifell3 napsal: Nefunguje ti ji dat mimo středně? Kraj na stred, aby zasahovala vic bokem? Na některé indukce to funguje. Tahle mi jede a ma 8cm, jen to asi neni Bialetti. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 20. května Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května před 10 hodinami, eifell3 napsal: Čau, Čistil sis spařovací jednotku? Jak to vypadá uvnitř? Zkus to rozebrat a urcite půjde vidět, kde to teče. Mezzo caffe z Holešovic....a jejich adore exclusive blend Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 20. května Nahlásit Sdílet Odesláno 20. května před 2 hodinami, Dagoberd napsal: Jeden z deseti pankáčů doporučuje V60 a na pořádný espresso do kavárny. Na nejlepší espresso domů... ... a na V60 ke kámošovi nebo do několika málo kaváren. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eifell3 Odesláno 21. května Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května před 17 hodinami, redd napsal: Na nejlepší espresso domů... ... a na V60 ke kámošovi nebo do několika málo kaváren. V60 je sranda, ale espresso je královská disciplína. Nedávno jsem pořídil botttomless páku a do ní 7g la marzocco misku. Bylo sice utrpení všechno správně nastavit, ale teď je to pecka. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 21. května Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května před 3 hodinami, eifell3 napsal: V60 je sranda, ale espresso je královská disciplína. Nedávno jsem pořídil botttomless páku a do ní 7g la marzocco misku. Bylo sice utrpení všechno správně nastavit, ale teď je to pecka. Já pořízení bottomeless páky několik let odkládám. Příště dej i fotku, ať mám nějakou motivaci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eifell3 Odesláno 21. května Nahlásit Sdílet Odesláno 21. května před 4 hodinami, Jeronimo napsal: Já pořízení bottomeless páky několik let odkládám. Příště dej i fotku, ať mám nějakou motivaci. Jaký máš setup? Já jsem došel k tomu, že pro bottomless potřebuju stroj s časovačem, preinfuzí a barometrem. Samozřejmostí je dobrý mlýnek s ostrými kameny a váha s přesností 0.1g. pak jsou nějaké drobnosti jako distributory, tampery pro různé misky, dosing ring aj. Můj setup je ascaso dream pid a mlýnek macap m5d. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 22. května Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května před 6 hodinami, eifell3 napsal: Jaký máš setup? Já jsem došel k tomu, že pro bottomless potřebuju stroj s časovačem, preinfuzí a barometrem. Samozřejmostí je dobrý mlýnek s ostrými kameny a váha s přesností 0.1g. pak jsou nějaké drobnosti jako distributory, tampery pro různé misky, dosing ring aj. Můj setup je ascaso dream pid a mlýnek macap m5d. Rancilio Silvia a mlýnek Rancilio Rocky. Tamperů mám také několik. Já tu bottomeless páku ještě na pár let odložím Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eifell3 Odesláno 22. května Nahlásit Sdílet Odesláno 22. května před 2 hodinami, Jeronimo napsal: Rancilio Silvia a mlýnek Rancilio Rocky. Tamperů mám také několik. Já tu bottomeless páku ještě na pár let odložím To je dobrý základ, zkus to. Pokud budeš vážit mleté zrno, tak by to mělo stačit. Ten bordel při učení za to stojí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petr_cha Odesláno 23. května Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května Zpatky k linejm konvickarum, tak jsem uz trefil spravnej bialetti pomer a uz to dava dobry silny cerny kafe, co umi srolovat ponozky :-) ... trochu nechapu, proc byla ta konvicka oznacena jako pro ctyri... Venus 4... podle me z toho lezou dve slusny kafe naraz.. jasan je to dopocet podle objemu, maj to napocitany na cca 40 ml, ale mne to proste sedi na dve kafe a ne na ctyri.... a to navic podle chuti obvykle doleju jeste kouskem horke vody.. jo a je nesmysl od toho chtit nejakou kremu nebo tak neco, proste to neni espresso.. :-) ja kterej vzdy v kavarne osciloval mezi klasickym espressem a americanem, jsem i tak plne spokojen :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 23. května Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května Jeden double na flat white Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leopold Odesláno 23. května Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května Petr_cha To je tá pravá čierna káva . 4ka je to možno preto že 2voch slabochov by odrovnala . Ja si v dvojke robím pre seba ale keď niekto má chuť kľudne sa podelím . Mám aj kavovar jedničku ale nechuti mi zneho asi sa až veľmi prehrieva . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leopold Odesláno 23. května Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května A ešte . Ja dávam vodu tesne pod poistný ventil a kavu plne sitko ale neutláčam. Kávu kupujem čo najtmavšie praženú mám rad horkú čiernu kavu bez cukru . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 23. května Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května Hodne tmave prazeni casto znaci dost nekvalitni surovinu. Pokud je zrno jeste mastny, tak bych to rovnou vyhazoval… Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leopold Odesláno 23. května Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května To ano .Ale nakupujem v pražiarni. Mám tam možnosť stupňa praženia . V bežnom obchode som kavu nekúpil už roky . Praženie majú označené ako “full city ++” Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bronas_k Odesláno 23. května Nahlásit Sdílet Odesláno 23. května V 19. 5. 2024 v 9:34, krutor napsal: Tak uz intenzivne zkousim moka a jsem celkem spokojeny. Kdyz jsem koukal na videa vsem to dela i krasnou penu, mi nic. To jsem zkousel 3 druhy kavy, ruznou intenzitu indukce i teplotu vody. Prisuzuju to druhy nebo mleti kavy. Kde je chyba? Něco jako cremu umí Bialetti Brika. Funguje pod vyšším tlakem a dá se říct že umí vytvořit chuťově takové skoro espresso. Pokud se tam nasype výběrovka, tak umí vyloženě zesměšnit automatický kávovar. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jeronimo Odesláno 24. května Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května před 18 hodinami, redd napsal: Jeden double na flat white To je krása Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 24. května Nahlásit Sdílet Odesláno 24. května před 13 hodinami, bronas_k napsal: Něco jako cremu umí Bialetti Brika. Funguje pod vyšším tlakem a dá se říct že umí vytvořit chuťově takové skoro espresso. Pokud se tam nasype výběrovka, tak umí vyloženě zesměšnit automatický kávovar. Brikku jsem si pořídil na jachtu a na ryby. Ta crema tam fakt je a chutná mi to více, než z klasické Bialetky, jen je tam cítit taková ta lehce přepálená káva, ale to je vlastnost, halt to jde přes páru a ta teplota je vyšší, než mi leze doma z boileru Brasilie. Mám rozmazlenou hubu. Na fotkách a videu je přístavní 70/30. Jo a přidám svůj nový šlágr https://www.kavaprodej.cz/vietnam-gr-18 V práci z Nivony to celkem šlo, ale Brasílie to povýšila na skvělý zážitek. Tahle čistá robusta se dostává do pravidelné rotace. 20200519_152752.mp4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se