JerryLan Odesláno 6. února Nahlásit Odesláno 6. února On 2/5/2026 at 12:08 PM, Anton_ said: Tady to nějak umřelo, tak to oživím, dotazy Jak čistíte mlejnek/kameny? Já to zatím vždy čistil jen vzduchem a štětečkem - halabala... ale mám vždy hrozný nutkání to dát do vody Což se nemá samozřejmě. Ale přijde mi to tím štětcem takový nedostatečný... A druhý otázka... Na jaký kávě aktuálně ujíždíte? Potřebuji nějakou inspiraci, zkusit něco nového, co mi zahřeje na duši(espresso) Urnex Grindz. Rýži nám rozmlouvali na workhopu v doubleshotu - když tak prý raději parboiled, kvůli tvrdosti a škrobu. (Ale teda neumim si moc představit, že by mohla "normální" rýže cokoliv provést ocelovým kamenům...)
shaggy Odesláno 6. února Nahlásit Odesláno 6. února Dakujem za potvrdenie. Ma to teda oficialne za sebou... 6-7 rokov u mna, bohvie kde makal predtym. Ale ako sa vravi, darovanemu konovi... Ukazuje cez 32 tisic zrobenych produktov (o/w 15 tis. cappuccino a 10 tis. davok horucej vody). Udrzovat to nazive je asi ekonomicky nezmysel. Na paku nemam cas a nervy [emoji4] Ak tu je niekto, kto vie urobit dobru cenu na Nivonu (alebo Juru), tak sa hlaste. Zatial budem asi pit nesku...Tak este mu davam sancu.Na ebay som nasiel repasovane sparovacie jednotky za 40 eur (+ posta z nemecka za dvacku). Na svojej som nasiel este aj prasklinu.
M109 Odesláno 7. února Nahlásit Odesláno 7. února Ked uz teda preberate automaty, poradte prosim. Potrebujem nieco do malej kancelarie, cca 10 ludi, par kav denne, bez privodu vody a odpadu, podla moznosti odolne, s cim jednoduchsim cistenim, ale chcem dobru kavou
Trawex8 Odesláno 8. února Nahlásit Odesláno 8. února Ja nedám dopustit na švýcarské automaty Jura, mám za ty roky už několikátý (aktuálně nová S8) a velká spokojenost. Chuť je kultivovaná a plná. Přímé srovnání mám se značkou Delonghi, kterou používá část rodiny. Ze stejné kávy uvaří něco úplně jiného, dá se to pít jen prvních pár minut, dokud je to horký, pak už to vylejvám. Do kancelářského prostředí zvaž cokoliv s dostatečným zásobníkem vody a nádobou na sedlinu, ať to nemusíš furt doplňovat. Výrobci sami uvádí, které stroje jsou vhodné do kanceláří a snesou větší vytížení.
Jocker Odesláno 8. února Nahlásit Odesláno 8. února V 6. 2. 2026 v 14:18, JerryLan napsal: Urnex Grindz. Rýži nám rozmlouvali na workhopu v doubleshotu - když tak prý raději parboiled, kvůli tvrdosti a škrobu. (Ale teda neumim si moc představit, že by mohla "normální" rýže cokoliv provést ocelovým kamenům...) Tohle používám já: https://www.pmn-nerez.cz/puly-grind-prasek-na-cisteni-mlecich-kamenu-mlynku/?gad_source=1&gad_campaignid=22693211461&gbraid=0AAAAADzwHIrcwzK_QpHBt4CWeeko8Zy47&gclid=Cj0KCQiAhaHMBhD2ARIsAPAU_D4Dwt87gnwwYia18EgfywjCou_-5puA-g9x1xuoncktp5r3IBcYzMQaAmvrEALw_wcB
juk Odesláno 8. února Nahlásit Odesláno 8. února (upraveno) před 1 hodinou, Jocker napsal: Tohle používám já: https://www.pmn-nerez.cz/puly-grind-prasek-na-cisteni-mlecich-kamenu-mlynku/?gad_source=1&gad_campaignid=22693211461&gbraid=0AAAAADzwHIrcwzK_QpHBt4CWeeko8Zy47&gclid=Cj0KCQiAhaHMBhD2ARIsAPAU_D4Dwt87gnwwYia18EgfywjCou_-5puA-g9x1xuoncktp5r3IBcYzMQaAmvrEALw_wcB Jestli se dobře dívám, tak je to nějaká krystalická forma škrobu. Takže bertova suchá loupaná rýže bude v pohodě. https://www.asachimici.com/en/node/25 Upraveno 8. února uživatelem juk
Jocker Odesláno 8. února Nahlásit Odesláno 8. února Rýži jsem taky zkoušel, ale trvalo mi dýl to pak vymlet. Tady tím to pak projedu jednou nějakým shitem kávy a ok. U rýže jsem musel mlet víckrát aby nebyly v kávě zbytky rýže. Funguje oboje. 1
Tikal Odesláno 10. února Nahlásit Odesláno 10. února Výhoda La San Marco SM90, odšroubuji stavěcí přírubu, na ní je jeden kámen a ve vzniklém otvoru je druhý. Čistí se to dobře, ale v zásadě se tam ani nic moc neusazuje. Nastavení zpět je díky značkám, co jsem si na přírubu nalepil primitivní.
Anton_ Odesláno 10. února Nahlásit Odesláno 10. února Ták..že... report Zkusil jsem ten prášek Puly grind a přišlo mi to takový neuspokojivý v podstatě to za 2 vteřiny projelo a hotovo. A to kafe v tich drážkách samozřejmě zůstalo Jinak ta india premium zatím dobrý, zítra ještě budu ladit. Krásně teda voní. Na začátku jsem omylem namlel moc a na hrubo, tak jsem si z toho udělal turka a byl výbornej A další dotaz do placu. Někde jsem slyšel (možná Hofmann), že dobrý espresso je dobrý i studený. Zkoušel jste to někdo? Já několikrát a pokaždý bylo pěkně hnusný a hořký... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 2
juk Odesláno 11. února Nahlásit Odesláno 11. února před 21 hodinami, Anton_ napsal: Ták..že... report Zkusil jsem ten prášek Puly grind a přišlo mi to takový neuspokojivý v podstatě to za 2 vteřiny projelo a hotovo. A to kafe v tich drážkách samozřejmě zůstalo Jinak ta india premium zatím dobrý, zítra ještě budu ladit. Krásně teda voní. Na začátku jsem omylem namlel moc a na hrubo, tak jsem si z toho udělal turka a byl výbornej A další dotaz do placu. Někde jsem slyšel (možná Hofmann), že dobrý espresso je dobrý i studený. Zkoušel jste to někdo? Já několikrát a pokaždý bylo pěkně hnusný a hořký... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Podle té první fotky to vypadá lépe vyčištěné granulemi, než mechanicky štětcem. Jaký si měl prosím přesně postup čištění?
Anton_ Odesláno 11. února Nahlásit Odesláno 11. února No nasypal jsem ty granule - na ty jsem ještě nasypal kafe, hrubost jsem dal na 2 a pustil to hrc prc a nic Vsadim se, že kdybych to dal do vody, tak čirá nezůstane.. 1
juk Odesláno 11. února Nahlásit Odesláno 11. února před 16 minutami, Anton_ napsal: No nasypal jsem ty granule - na ty jsem ještě nasypal kafe, hrubost jsem dal na 2 a pustil to hrc prc a nic Vsadim se, že kdybych to dal do vody, tak čirá nezůstane.. Já bych na to možná opravdu zkusil nějaký čisticí sprej s NSF certifikací (průmyslová chemie povolená pro styl s potravinami). Pochybuju, že s s čištěním kávovarů v servisech ztrácí moc času. Neměl by třeba @Ivan Lelák nějaký tip ze své praxe? Myslím, že se pohybuje v mlékárenství.
Jocker Odesláno 11. února Nahlásit Odesláno 11. února Na čistění musíš mlýnek nastavit na 0 a pak projet granulema.
Ivan Lelák Odesláno 12. února Nahlásit Odesláno 12. února před 21 hodinami, juk napsal: Já bych na to možná opravdu zkusil nějaký čisticí sprej s NSF certifikací (průmyslová chemie povolená pro styl s potravinami). Pochybuju, že s s čištěním kávovarů v servisech ztrácí moc času. Neměl by třeba @Ivan Lelák nějaký tip ze své praxe? Myslím, že se pohybuje v mlékárenství. Bohužel, v mlékárenství se používají jiné metody čištění zařízení, poměrně drastické, které nelze aplikovat v domácích podmínkách, natož při čištění kávovaru. Kávovar čistím podle návodu, samozřejmě na to trochu kašlu a pokud se objeví nějaká závada, odnesu ho do nedalekého servisu, kde ho i vyčistí. 1 1
shaggy Odesláno 12. února Nahlásit Odesláno 12. února Poslusne hlasim, ze repasovana jednotka dorazila a po vymene ide stroj opat ako za mlada! Uvidime ako dlho... Nova Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Stara Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
zceyee Odesláno 17. února Nahlásit Odesláno 17. února Zkoušel někdo použít kafe coby surovinu do shaku / smoothie? Me to docela zaujalo, ma nekdo nejaky dobry recept? Nechci bananovej shake s prichuti kafe, spis by se mi libilo neco kde to kafe vynikne a ostatni veci tam nevadej. https://www.loveandlemons.com/coffee-smoothie/
Axel Odesláno 17. února Nahlásit Odesláno 17. února V 11. 2. 2026 v 15:01, filltos napsal: Není nula už moc na zničení kamenů? samozrejme.. je potreba znat "nulu" na svem mlynku a vzdy mlyt nad ni.. Nula = prvotni jemny dotyk kamenu, nutny krok zpet a to je vychozi bod. Jakykoli jiny zpusob znamena poskozeni mlynku. 1
bohus76 Odesláno neděle v 08:25 Nahlásit Odesláno neděle v 08:25 Vím, že bych mohl být "vykoštěn" Ale musím Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Bert Odesláno neděle v 10:16 Nahlásit Odesláno neděle v 10:16 Přátelé, já vím, je teprve únor. Ale pro jistotu bych zahájil peněžní sbírku na hodnotný vánoční dárek pro @bohus76 ..... Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se