eskimak Odesláno 16. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2019 @Tikal: dik za tip na tu nasypku, uz je na ceste . Ja mam ale so statickou elektrinou naozaj problem, ak dam zomliet 16g kavy tak vnutri na tom nerezovom lieviku ostane 10g... mam na to stetec ktorym to otriem, aj to okienko, ale stve ma to... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filltos Odesláno 16. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2019 Prý stačí kapka vody do zrnek před mletím, ale nezkoušel jsem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
noviisek Odesláno 16. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2019 Nebo žárovka, když se tam vytvoří statická elektřina, tak blikne a elektřina je fuč. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 16. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2019 @Tikal: dik za tip na tu nasypku, uz je na ceste .Ja mam ale so statickou elektrinou naozaj problem, ak dam zomliet 16g kavy tak vnutri na tom nerezovom lieviku ostane 10g... mam na to stetec ktorym to otriem, aj to okienko, ale stve ma to... To může být řada faktorů. Hrubost mletí, rychlost výhozu,vzdálenost protistěny atd.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 16. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2019 Tikal je svině. Tu nejdůležitější fintu, kterou sám používá, jak zamezit vlivu statické elektřiny, Ti neporadil. Takže musím já: minci před vhozením do mincovníku je potřeba otřít o skrabátko.... :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 16. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2019 Tikal je svině. Tu nejdůležitější fintu, kterou sám používá, jak zamezit vlivu statické elektřiny, Ti neporadil. Takže musím já: minci před vhozením do mincovníku je potřeba otřít o skrabátko.... :-)Wtf? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 16. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2019 No, jak to vysvětlit .... Kdykoli přijedu k Tikalovi do práce, dostanu kafe z automatu. Což je samozřejmě hnusný, hnusný, hnusný. A já mu to nemohu zapomenout. No, a aby člověk takový kafe z automatu dostal, musí zaplatit. Minci nebo žetonem. A pozor, teď přichází ta pravdivá část historky: je li mince či žeton z kovového materiálu, je nabít statickým nábojem. Toho je se potřeba zbavit. Proto je na automatech to skrabátko.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 16. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2019 Co se clovek na kavovem foru nedozvi...Ja si treba vzdycky myslel, ze z mince na skrabatku oskrabu nejakou nepatrnou hmotnost a automat ji pak spravne identifikuje... Odesláno z mého SM-J530F pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 16. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2019 Co se clovek na kavovem foru nedozvi...Ja si treba vzdycky myslel, ze z mince na skrabatku oskrabu nejakou nepatrnou hmotnost a automat ji pak spravne identifikuje... Odesláno z mého SM-J530F pomocí TapatalkJj, presne toto som si dodnes myslel. A este stale trosku myslim... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 16. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. ledna 2019 No, jak to vysvětlit .... Kdykoli přijedu k Tikalovi do práce, dostanu kafe z automatu. Což je samozřejmě hnusný, hnusný, hnusný. A já mu to nemohu zapomenout. No, a aby člověk takový kafe z automatu dostal, musí zaplatit. Minci nebo žetonem. A pozor, teď přichází ta pravdivá část historky: je li mince či žeton z kovového materiálu, je nabít statickým nábojem. Toho je se potřeba zbavit. Proto je na automatech to skrabátko....Aha, dik za vysvetlenie. Ja som si uz predstavoval nejaky ritual ako Tikal vytahuje mincu, trikrat s nou zatuka na radiator aby ju zbavil statickej elektriny, napluje na nu a polozi vedla mlynceka na kavu... A pocas toho odrieka nejaku tajnu formulku... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 17. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. ledna 2019 No, jak to vysvětlit .... Kdykoli přijedu k Tikalovi do práce, dostanu kafe z automatu. Což je samozřejmě hnusný, hnusný, hnusný. A já mu to nemohu zapomenout. No, a aby člověk takový kafe z automatu dostal, musí zaplatit. Minci nebo žetonem. A pozor, teď přichází ta pravdivá část historky: je li mince či žeton z kovového materiálu, je nabít statickým nábojem. Toho je se potřeba zbavit. Proto je na automatech to skrabátko.... jsi mrtvej a jiný kafe už u mě nedostaneš, já vůl na tebe chtěl plýtvat Nespresso Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gorlo Odesláno 18. ledna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. ledna 2019 Mě zas řekli servisáci od automatů na kafe, že škrabátko na mince je tam od toho, aby lidi neškrábali mincí po automatu. Podle mě to moc nefunguje ani jedno, protože většina automatů je poškrábaná všude jinde než na místě k tomu určené. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zceyee Odesláno 23. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2019 Zda se ze Baratza Encore vyzaduje udrzbu nebo vymenu. Nemel by nekdo podobne foto pro srovnani? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 23. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 23. února 2019 Tipnul bych si na vyzvejkane ulozeni mleciho ustroji. Baratza to prodava jako nahradni dily... Odesláno z mého SM-J530F pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MadMic Odesláno 24. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2019 dózu mám, max půlkilovku na dva týdnyv Aeropressu mi chutná hlavně Brazílie, bral jsem v Českáva na Žižkově a Aeropress s tím kovovým sítkem je potřeba dělat obráceně, narozdíl od papírového filtru ti při klasické přípravě bude voda protékat od začátku... V aeropressu lze vytvorit podtlak aby voda neprotekala. Je fakt, ze jsem taky zkousel s papirem ale predpokladam, se by melo fungovat i kovovym filtrem. Gumovy uzaver nasadit opatrne sejdrem aby zalezl hloubeji a pak lehce povytahnout nebo jak to popsat . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pebe Odesláno 24. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. února 2019 V aeropressu lze vytvorit podtlak aby voda neprotekala. Je fakt, ze jsem taky zkousel s papirem ale predpokladam, se by melo fungovat i kovovym filtrem. Gumovy uzaver nasadit opatrne sejdrem aby zalezl hloubeji a pak lehce povytahnout nebo jak to popsat . já to myslel tak, že klasická příprava je postavit hrnek, do něj položit Aeropress s s filtrem, nasypat kafe, zalít vodou a potom nasadit píst s gumovým těsněním.Pokud ale použiju ten kovový filtr, tak se mi začne prakticky hned kafe "překapávat" do hrnku aniž bych vůbec nasadil píst.A tak používám tu převrácenou metodu, nasadim píst, otočim vzhůru nohama, nasypu kafe, zaleju vodou, nechám chvilku, nasadim kovové sítko a uzávěr, položim hrnek dnem vzhůru a opatrně a rychle přetočim a mačkám na píst. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MadMic Odesláno 25. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. února 2019 já to myslel tak, že klasická příprava je postavit hrnek, do něj položit Aeropress s s filtrem, nasypat kafe, zalít vodou a potom nasadit píst s gumovým těsněním.Pokud ale použiju ten kovový filtr, tak se mi začne prakticky hned kafe "překapávat" do hrnku aniž bych vůbec nasadil píst.A tak používám tu převrácenou metodu, nasadim píst, otočim vzhůru nohama, nasypu kafe, zaleju vodou, nechám chvilku, nasadim kovové sítko a uzávěr, položim hrnek dnem vzhůru a opatrně a rychle přetočim a mačkám na píst.Jojo, chapu co myslite. Ja prave videl, jak pistem vytvorit podtlak aby voda prestala protekat (samozrejme pak kapek utece). Prevracena metoda uricte taky funguje dobre, jen jsem slysel o lidich co se dost popalilo nebot plast se lehce pri zahrati roztahne a pist obcas povoli. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
14titi Odesláno 28. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2019 Pořídil jsem si na cesty ruční pressovač wacaco nanopresso. Mám model, který je na mletou kávu. Dnes jsem si udělal první dvě kávy a jsem nadšen. Mašinka jednoduchá, skladná, levná nenáročná na údržbu a výsledná káva vůbec není špatná. Použil jsem stejnou kávu jako máme v domácím pákovém (levném) pressovači a wacaco dělá lepší kafe. Nevím jestli je to tím tlakem údajně až 18 bar nebo něčím jiným. Vyhledávač mi zde nenašel žádnou diskuzi ohledně této pressofičury. Klidně se ptejte, kdyby vás ohledně wacaca něco zajímalo. Přemýšlím, že si k němu pořídím i barista kit na dvojité presso a nástavec na kapsle. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filltos Odesláno 28. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2019 Když už jsme u těch ručních presovačů, tak za mě můžu doporučit Staresso http://www.staresso.com/portablecoffeemaker-p3.htmlV základu už tam jdou dávat Nespresso kapsle. Na cestování taky dobrý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Glob Odesláno 28. února 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. února 2019 Taky jsem majitelem Staressa a je to fakt použitelné. Na cesty úplně ideální. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se