Pepino777 Odesláno 9. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2020 No jeste mam nejakou starou etu ktera sice namele hodne najemno ale strasne prepaluje. Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan Procházka Odesláno 9. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2020 (upraveno) Delonghi KG89, jsem mel predtim taky, pak jsem poridil Rocket Faustino. - nebe a dudy Ale ten Delonghi jsem si odnesl do práce, abych si s kolegou mohli delat obstojnou kavu i tam a nepili ten automat z žaludů. (tam máme taky tu Dedicu)Dá se tam modifikovat stupeň mleti - i na nejjemnější nastaveni to mele strašně hrubě. Pootocil jsem to o pár zubů a je to o poznání lepší.Návod jak na tu úpravu níže: (bylo mi líto ten mlýnek vyhodit) Upraveno 9. ledna 2020 uživatelem Jan Procházka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino777 Odesláno 9. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2020 Diky modifikaci mlynku uz mam take za sebou, je pravda ze se to zlepsilo, ale prekvapilo me ze hned po umleti je kava slabsi,nez kdyz ji umelu den predem. Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 9. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2020 ???? Tak tohle prosím rozveď :-) Furt nějaký novinky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan Procházka Odesláno 9. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2020 (upraveno) možná se ta čerstvá vic lepí a když ji tím tamperem úplně umáčkneš tak ti ta voda uteče všude okolo (ten channeling) a ne pres tu kávu. Ta starší - sušší se tolik "lepit" nebude a voda jde skrz kávu.Ale to je jen moje spekulace - odborník nejsem Upraveno 9. ledna 2020 uživatelem Jan Procházka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino777 Odesláno 9. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2020 .............. Spis tak nejak nevim s jak velkou silou na tamper. Prijde mi ze tlacim pokazdy stejne (spis vic nez min) ale kazda kava je jina. Jednou tece od zacatku "blond" a je hodne slaba (to vetsinou kdyz cerstve umelu). Podruhy je tmava a ma krasne cokoladovou cremu (to vetsinou kdyz melu den predem). Vim ze je to cele rukama a mam se jeste hoodne co ucit. Sent from my iPhone using Tapatalk Psal jsem to tady. Kdyz cerstve namelu tak tece od zacatku "blond" a ma hodne svetlou bezovou cremu, po par hodinach, nebo druhy den tece o poznani tmavsi, ma tmavsi penu a je celkove hutnejsi. Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino777 Odesláno 9. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2020 možná se ta čerstvá vic lepí a když ji tím tamperem úplně umáčkneš tak ti ta voda uteče všude okolo (ten channeling) a ne pres tu kávu. Ta starší - sušší se tolik "lepit" nebude a voda jde skrz kávu.Ale to je jen moje spekulace - odborník nejsemNa tom neco bude. Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 9. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2020 Aha. Já to nepochopil, protože opozitum k hutnější není slabší ..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 9. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2020 Kazdopadne nekde dela chybu soudruh, protoze cerstve namleta kava bude vzdy lepsi nez den umleta. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino777 Odesláno 9. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2020 Pardon, zapracuju na vyjadrovacich schopnostech. Nekde chybu delam kazdopadne, ale je otazkou kde. Melu na nejjemnejsi stupen, co mi mlynek dovoli, jeste muzu zkusit u cerstve namlete mene tlacit. Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 9. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2020 Pardon, zapracuju na vyjadrovacich schopnostech. Nekde chybu delam kazdopadne, ale je otazkou kde. Melu na nejjemnejsi stupen, co mi mlynek dovoli, jeste muzu zkusit u cerstve namlete mene tlacit. Sent from my iPhone using TapatalkVobec to nemusis skusat. No offense, s tym mlyncekom to naozaj nejde. On nevie mliet jemne ci hrubo. On melie nerovmomerne. Teda vzdy su tam aj jemne "prachove" castice aj hrube supky, nieco tecie rychlo, nieco upcha sitko.Rancilio Rocky je taky rozumny low-end, aj ked nieje bezstupnovy a tak by som ho asi uz neodporucal. Ascaso i-steel mozno. Ale je mozne ze tu niekto spominal aj nieco este lacnejsie co dokaze mliet na espresso. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino777 Odesláno 9. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2020 Mas pravdu ze mele nerovnomerne a to i po modifikaci. Jak jsou na tom rucni mlynky? Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 9. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2020 Na lodi mám Porlex. Není špatnej, ale je to kompromis. Začal by Tě štvát. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 9. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. ledna 2020 Skusal som nejaky cestovny Porlex, potom Hario, na rovnake pouzite ako Bert Ostal som pri plastovom Hariu, ale sluzi to len na cesty a len na alternativne pripravy - dzezva, kotogo, filter, aeropres. Espreso to podla mna nezvladne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tikal Odesláno 10. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2020 Tempování jde jednoduše řešit pružinovým temperem, díky kterému nemusíš laborovat nad silou, která je potřeba vyvinout. Používám ho také a maximální spokojenost. https://www.ebay.com/sch/sis.html?_nkw=Calibrated+Coffee+Tamper+with+304+Stainless+Steel+Flat+Base+Aluminum+Handle&_id=201725815091&&_trksid=p2057872.m2749.l46251 A bez distributoru bych už také nemohl existovat. https://www.ebay.com/sch/sis.html?_nkw=Adjustable+Smart+Espresso+Coffee+Tamper+58mm+Base+Stainless+Steel+W%2F+Three+Slope&_id=223195362258&&_trksid=p2057872.m2749.l46251 Nicméně mletí, je alfa i omega procesu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lostekos Odesláno 10. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2020 Penkný prehľad ručných mlynčekov je tu: . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 10. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2020 S Porlexem jsem asi rok relativne spokojene fungoval a delal na Gaggii Classic obstojne espresso. Rozhodne to ale nebylo idealni a kdyz prisla navsteva, byl to vylozene opruz (kterej jsem pak vyresil akuvrtackou ).Jako minimum bych videl Gaggii MDF, Rockyho nebo Ascaso. Pokud nemas problem s bazarovkou, daji se sehat levne. Svoji MDF jsem koupil za 1500,- Odesláno z mého SM-J530F pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 10. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2020 Na MDF som uplne zabudol. To je asi naozaj najlacnejsi mozny mlyncek na espresso. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino777 Odesláno 10. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2020 Ok diky za rady. Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radimk Odesláno 10. ledna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. ledna 2020 Poptám se tu na váš názor na espresso automaty.Vidím to tu na vysokou školu vaření kávy, ale mě by tohle úplně stačilo a v cenovce do 10.000 mě docela káva i chutná.Má smysl do toho ty peníze vrážet? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se