RedAce666 Odesláno 28. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. srpna 2020 Trvalo to mnohem déle než jsem chtěl a o dost déle než jsem čekal, ale konečně je e-shop v (testovacím) provozu a nová pražírna bude stát snad do konce září. A dokonce už i sáčky vypadají k světu (a ne jako bych si etikety dělal v Excelu, tisknul v práci, ručně lepil a razítkoval doma dělaným razítkem...což jsem přesně dělal ). Budu moc rád za jakýkoli feedback a samozřejmě ještě radši, když nějakou kávu vyzkoušíte. Pár odvážlivců už ji tady na sobě testovalo a myslím, že všichni přežili http://www.oldrepubliccafe.cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Denjl Odesláno 28. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. srpna 2020 Tyyyyjo, vypadají skvele ) btw. Zdá se, že aktuálně procházíme podobným procesem ) mě novou pražičku dovezli minuly týden a teď zkouším a nastavuju ) a cupinguju ))Jinak příkladem moje sáčky Trvalo to mnohem déle než jsem chtěl a o dost déle než jsem čekal, ale konečně je e-shop v (testovacím) provozu a nová pražírna bude stát snad do konce září. A dokonce už i sáčky vypadají k světu (a ne jako bych si etikety dělal v Excelu, tisknul v práci, ručně lepil a razítkoval doma dělaným razítkem...což jsem přesně dělal ). Budu moc rád za jakýkoli feedback a samozřejmě ještě radši, když nějakou kávu vyzkoušíte. Pár odvážlivců už ji tady na sobě testovalo a myslím, že všichni přežili http://www.oldrepubliccafe.czSent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 28. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. srpna 2020 Taky vypadají moc hezky. Ale ty už nějakou zavedenou kavárnu máš, ne? Nebo jsem to tak aspoň z minulého postu pochopil... A to je ta "Kavárna Pražírna" na ípáku? Nebo jen shoda jmen? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 29. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna 2020 Chlapci, děláte mi radost! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Denjl Odesláno 29. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna 2020 před 9 hodinami, RedAce666 napsal: Taky vypadají moc hezky. Ale ty už nějakou zavedenou kavárnu máš, ne? Nebo jsem to tak aspoň z minulého postu pochopil... A to je ta "Kavárna Pražírna" na ípáku? Nebo jen shoda jmen? Nééé, tahle Kavárna Pražírna je v Jihlavě na náměstí... mám tady už 10let kavárnu Cafe Ignác @cafe_ignac, kdybys chtěl kouknout na instáči a vloni na podzim se uvolnil sousední prostor, tak jsem ho vzal a realizoval svůj dlouholetý sen - kafe si do vlastní kavárny pražit sám a něco třeba i prodat lidem přes pult.....každopádně za tu krátkou dobu, co kávu pražíme jsem zjistil, že to fakt není tak jedoduchý jak jsem si na začátku myslel - výměna pražičky za jinou, nespočet nazkoušených káv... kde to máš ty? Rád se zastavím na čučku :) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 29. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna 2020 před 13 hodinami, RedAce666 napsal: Budu moc rád za jakýkoli feedback... Určitě by se mi líbilo, abych mohl rychle třídit kávu na espresso a na filtr. Dále nevím, jak to máš s datem pražení. Tzn., jak "stará" káva se ke mě dostane Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 29. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna 2020 před 37 minutami, redd napsal: Určitě by se mi líbilo, abych mohl rychle třídit kávu na espresso a na filtr. Dále nevím, jak to máš s datem pražení. Tzn., jak "stará" káva se ke mě dostane U RedAce na zaklade vlastnej skusenosti tipujem ze sa k tebe dostane rak 3 dni stara kava...ak byvas v susednom state . Mozem urcite odporucit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 29. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna 2020 před 2 minutami, eskimak napsal: U RedAce na zaklade vlastnej skusenosti tipujem ze sa k tebe dostane rak 3 dni stara kava...ak byvas v susednom state . Mozem urcite odporucit. I tohle je dobré vědět, já na espresso používám ideálně 10-14 dní starou kávu. Takže bych musel objednávat s předstihem a nechat ji ještě ležet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 29. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna 2020 před 4 minutami, redd napsal: I tohle je dobré vědět, já na espresso používám ideálně 10-14 dní starou kávu. Takže bych musel objednávat s předstihem a nechat ji ještě ležet. Iste. Ja pouzivam tyzden az 2 staru kavu. Ale nieje ziaden problem dostat cerstvu, narozdiel od toho ked dostanes mesacnu vyprchanu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tikzot Odesláno 29. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna 2020 před 14 hodinami, RedAce666 napsal: Trvalo to mnohem déle než jsem chtěl a o dost déle než jsem čekal, ale konečně je e-shop v (testovacím) provozu a nová pražírna bude stát snad do konce září. A dokonce už i sáčky vypadají k světu (a ne jako bych si etikety dělal v Excelu, tisknul v práci, ručně lepil a razítkoval doma dělaným razítkem...což jsem přesně dělal ). Budu moc rád za jakýkoli feedback a samozřejmě ještě radši, když nějakou kávu vyzkoušíte. Pár odvážlivců už ji tady na sobě testovalo a myslím, že všichni přežili http://www.oldrepubliccafe.cz Moc gratuluji, Martine! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Gustaf Odesláno 29. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna 2020 před 20 hodinami, RedAce666 napsal: Trvalo to mnohem déle než jsem chtěl a o dost déle než jsem čekal, ale konečně je e-shop v (testovacím) provozu a nová pražírna bude stát snad do konce září. A dokonce už i sáčky vypadají k světu (a ne jako bych si etikety dělal v Excelu, tisknul v práci, ručně lepil a razítkoval doma dělaným razítkem...což jsem přesně dělal ). Budu moc rád za jakýkoli feedback a samozřejmě ještě radši, když nějakou kávu vyzkoušíte. Pár odvážlivců už ji tady na sobě testovalo a myslím, že všichni přežili http://www.oldrepubliccafe.cz Martine super....;) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effe Odesláno 29. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna 2020 Jak jste u pražení se slyšitelností prvního resp. druhého cracku ? V popkornovači to bylo krásně slyšet , ale v Genecafe 101 je to horší , díky rezonancím jak zrna narážejí na skleněnou nádobu .Trochu jsem to vylepšil "drátěnou vložkou" , ale zase není vidět pořádně na zrno . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 29. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna 2020 Mohu se zeptat místních pražičů, co používají za pražičky? Díky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 30. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2020 Borci, tohle téma už je fakt docela košaté a hodně zajímavé. Byvše povzbuzen dvěmi úspěšnými kurzy přípravy espressa (žádné reklamace, stovky děkovných dopisů, Tikal už nefňuká) se ptám: nechceme si udělat nějaké povídání o kávě osobně? Místo Praha, viděl bych to na celý den, prostory zajistím, uměl bych k tomu i dost dobré jídlo, no a třeba by to mohlo být děleno nějak takto: Pěstování Obchod Skladování Mletí Příprava (a tady x variant: espresso, moka konvička, f press, vietnam, džezva, .....) Senzorické hodnocení kávy Co Vy na to? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Denjl Odesláno 30. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2020 Dobrý nápad, jsem pro )Btw. Jak si tak zmiňoval tu džezvu, jdu si ji udělat ) Borci, tohle téma už je fakt docela košaté a hodně zajímavé. Byvše povzbuzen dvěmi úspěšnými kurzy přípravy espressa (žádné reklamace, stovky děkovných dopisů, Tikal už nefňuká) se ptám: nechceme si udělat nějaké povídání o kávě osobně? Místo Praha, viděl bych to na celý den, prostory zajistím, uměl bych k tomu i dost dobré jídlo, no a třeba by to mohlo být děleno nějak takto: Pěstování Obchod Skladování Mletí Příprava (a tady x variant: espresso, moka konvička, f press, vietnam, džezva, .....) Senzorické hodnocení kávy Co Vy na to?Sent from my iPhone using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepino777 Odesláno 30. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2020 To zní jako skvělý nápad Berte. Pokud se bude něco takového konat, rád bych se přidal jako tichý přihlížející. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
RedAce666 Odesláno 30. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2020 V 29. 8. 2020 v 9:08, Denjl napsal: Nééé, tahle Kavárna Pražírna je v Jihlavě na náměstí... mám tady už 10let kavárnu Cafe Ignác @cafe_ignac, kdybys chtěl kouknout na instáči a vloni na podzim se uvolnil sousední prostor, tak jsem ho vzal a realizoval svůj dlouholetý sen - kafe si do vlastní kavárny pražit sám a něco třeba i prodat lidem přes pult.....každopádně za tu krátkou dobu, co kávu pražíme jsem zjistil, že to fakt není tak jedoduchý jak jsem si na začátku myslel - výměna pražičky za jinou, nespočet nazkoušených káv... kde to máš ty? Rád se zastavím na čučku :) Určitě se mrknu a když budu mít cestu kolem, rád se zestavím. Já jsem zatím od kavárny ještě pořádný kus cesty daleko. Mám to jako koníček, který teprve nedávno přerostl alespoň v ten eshop a občasný stánek na nějaké akci v okolí (Uhříněves). Včera třeba na místním festivalu. V 29. 8. 2020 v 12:30, redd napsal: Určitě by se mi líbilo, abych mohl rychle třídit kávu na espresso a na filtr. Dále nevím, jak to máš s datem pražení. Tzn., jak "stará" káva se ke mě dostane Zatím to je tak, že jednodruhovky jsou primárně pražené na filtr (a jiné alternativy) a směs je jako jediná cílená přímo na espresso i s ohledem na mléčné varianty. Pražím vždycky až na základě objednávky (sklad prozatím nevedu), takže odesílám kávu 1-2 dny po pražení a i když je Česká pošta ve formě, tak by do týdne po pražení měla vždy dorazit. Já osobně mám se svou kávou zkušenost takovou, že 3 dny po pražení je v pohodě použitelná na filtr a 5-7 dní na espresso. Pár dní potom je ještě třeba počítat s výraznějšími změnami v mletí, než se to zcela usadí, ale žádné chuťové nedostatky nebo problémy s extrakcí nevnímám. Ale určitě se chystám web obohacovat o informace o kávě, o mě, mojí filozofii apod. Zatím jsem to chtěl co nejrychleji spustit jako "minimum viable product" a dále to neodkládat. A samozřejmě díky za podněty. před 22 hodinami, Effe napsal: Jak jste u pražení se slyšitelností prvního resp. druhého cracku ? V popkornovači to bylo krásně slyšet , ale v Genecafe 101 je to horší , díky rezonancím jak zrna narážejí na skleněnou nádobu .Trochu jsem to vylepšil "drátěnou vložkou" , ale zase není vidět pořádně na zrno . Problémy jsem měl v předchozí "fluidbed" pražičce kvůli hluku z větráku, ale v bubnové už slyším v pohodě (second crack nevedu, tak tam neporadím). Obrovské rozdíly jsou taky v kávě. Nízko pěstované kávy zpracované suchou metodou (typicky komoditní Brazílie) jsou slyšet velmi málo. Oproti nim jsou "tvrdé" promyté výběrovky pěstované vysoko nad mořem (1200+ mnm) neporovnatelný rachot. před 21 hodinami, redd napsal: Mohu se zeptat místních pražičů, co používají za pražičky? Díky... Začínal jsem na DIY "fluidbed" elektrické pražičce. Teď mám bubnovou plynovou Kaldi Fortis 600. Oboje připojené na počítač kvůli monitoringu (a částečnému ovládání) přes Artisan. před 9 hodinami, Bert napsal: Borci, tohle téma už je fakt docela košaté a hodně zajímavé. Byvše povzbuzen dvěmi úspěšnými kurzy přípravy espressa (žádné reklamace, stovky děkovných dopisů, Tikal už nefňuká) se ptám: nechceme si udělat nějaké povídání o kávě osobně? Místo Praha, viděl bych to na celý den, prostory zajistím, uměl bych k tomu i dost dobré jídlo, no a třeba by to mohlo být děleno nějak takto: Pěstování Obchod Skladování Mletí Příprava (a tady x variant: espresso, moka konvička, f press, vietnam, džezva, .....) Senzorické hodnocení kávy Co Vy na to? To by se mi moc líbilo. Dalo by se to ještě rozšířit právě o zpracování a pražení pro takovou komplexní "cestu kávy". A velmi rád se nějakých částí ujmu, pokud to termínově klapne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 30. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2020 Kamaráde, Ty jsi na seznamu přednášejících už od jara Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Moty Odesláno 30. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2020 (upraveno) ježíš já se tak těším Upraveno 30. srpna 2020 uživatelem Moty Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tikzot Odesláno 30. srpna 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. srpna 2020 Super nápad, RoBerte, také bych se rád zúčastnil! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se