Přejít na obsah

Káva

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 5tis.
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Když už si někdo doma fakt hraje s přípravou espressa, jsem zastánce nahých pák. Ty jedno/dvouvýpustě jsou takový "šidítka", který zkorigujou případnou špatnou extrakci. Taky nechápu, proč by káva na výstupu před tím, než doteče do hrnku, měla přijít do styku s pochromovanou mosazí (v běžném případě) nebo dalším kusem nerezu (v lepším případě).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Indian  napeniť mlieko je hračka . 

La pavoni dáva k stroju aj automaticky napenovač ale ten som ešte nepoužil .

Aj tá prvá  káva je dobrá ale tá druha je dokonala . Prečo je to tak neviem . Len odhadujem že pri príprave prvej sa aj páka nahreje na dokonalú teplotu a tak ďalších 7 čo sa na mojom dajú urobiť hneď za sebou už sú dokonale potom  mi dôjde  voda v bojleri . 
Moj La pavoni je europiccola to je ten najmenší .

Upraveno uživatelem Leopold
Odkaz ke komentáři

před 47 minutami, redd napsal:

Když už si někdo doma fakt hraje s přípravou espressa, jsem zastánce nahých pák. Ty jedno/dvouvýpustě jsou takový "šidítka", který zkorigujou případnou špatnou extrakci. Taky nechápu, proč by káva na výstupu před tím, než doteče do hrnku, měla přijít do styku s pochromovanou mosazí (v běžném případě) nebo dalším kusem nerezu (v lepším případě).

Pravda, nicméně dvouvýpust se taky dá s přimhouřením obou očí použít pro kontrolu kvality. Když to kape ve stejných intervalech a posléze teče hezky souměrně z obou výpustí najednou a v puku nejsou stopy po kanálkování, není už pak moc co řešit.

Odkaz ke komentáři

Já, když si můžu vybrat, mám radší kvalitní materiály. To, že se páky dělají většinou z pochromované mosazi, je primárně dáno lehčím zpracováním, tedy nižšími náklady. Ty kvalitnější výrobci použijí nerez. V těchto případech je také obvykle jedno/dvouvýpusť možné vyndat nebo vyšroubovat (snadné čištění atd). Jak říkám, já stějně v 99 % jedu přes nahou páku (opět nerez :)). Misky proplachuju vodou z rychlovarky po každém použití, je to velmi snadné na údržbu.

Můj původní komentář mířil hlavně na to, že když už je káva dobře exhrahována (člověk má doma čas na přípravu, umí to a baví ho to), není žádný důvod, aby ještě tekla přes zbytečné kusy kovu :) O kavárenském provozu nemluvim…

Odkaz ke komentáři

• po 5 týdnech...

Přeji krásné sobotní odpoledne,

rozbil se nám v práci automatický kávovar Krups a chtěl bych se zeptat, zda někdo nemáte zkušenost s nějakým servisem, ideálně v Ústeckém kraji.

Je to jeden z těch levnějších, takže oprava možná nemá veliký ekonomický smysl, ale citové vazby, udržitelnost a tak podobně...

Děkuji. 🙂

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Zdravím všechny kávomily. Přibližně před týdnem mi dorazila nová hračka jménem 9barista espresso machine. Jedná se o espresso kávovar "na plotnu". Je to celkem vychytaná věcička s tlakovým ventilem, dvěmi oddělenými komorami a chladičem. Výrobce tvrdí, že přístroj dokáže extrahovat espresso při konstantním tlaku a při konstantní teplotě. Moje zkušenosti jsou velmi pozitivní. Každé espresso, co jsem uvařil, chutnalo dobře a většina z nich dokonce dost podobně jako předchozí (pokud jsem nemělil čas extrakce nebo hrubost mletí). Příprava zabere od čtyř do šesti minut. Zkoušel jsem připravovat espresso doma na plotně i venku na plynovém hořáku. Za mě je to zatím nejlepší kávovar "na cesty" nejen na místa bez elektřiny. Jistou nevýhodou je doba za kterou je možné dělat další shot. Kávovar je dost horký a i po ochlazení je nutné ho vyčistit, osušit a připravit na další shot.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...