indian2023 Odesláno 12. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2024 Tak o kvalitě suroviny se netřeba bavit. No já dělám právě tak pro sebe max pro ženu. Nicméně proč má být vlastně ta první káva horší? Jo a co šlehání mléka? Žena nic jiného než kapučíno nepije. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 12. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2024 Když už si někdo doma fakt hraje s přípravou espressa, jsem zastánce nahých pák. Ty jedno/dvouvýpustě jsou takový "šidítka", který zkorigujou případnou špatnou extrakci. Taky nechápu, proč by káva na výstupu před tím, než doteče do hrnku, měla přijít do styku s pochromovanou mosazí (v běžném případě) nebo dalším kusem nerezu (v lepším případě). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 12. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2024 Nerozumím řeči Tvého kmene. O tomhle vůbec řeč nebyla, a navíc: nic přece borcům nebrání si "naked" koupit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 12. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2024 @Bert Byl to obecný povzdech, který jsem už musel ventilovat Nemířil na ničí konkrétní příspěvek... Někoho třeba donutí se nad tím zamyslet... většina lidí nad tím nepřemýšlí. Peace Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 12. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2024 Ahááááá Pak Ti, samozřejmě, již naprosto rozumím. A souhlasím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
indian2023 Odesláno 12. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2024 Nahá páka je taková fičura oku lahodící a samozřejmě je to důkaz a kontrola kvalitní extrakce. Ale nutné to asi nebude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 12. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2024 To je IMHO blbej argument. Ono totiž není nutné ani La Pavoni. What else? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leopold Odesláno 12. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2024 (upraveno) Indian napeniť mlieko je hračka . La pavoni dáva k stroju aj automaticky napenovač ale ten som ešte nepoužil . Aj tá prvá káva je dobrá ale tá druha je dokonala . Prečo je to tak neviem . Len odhadujem že pri príprave prvej sa aj páka nahreje na dokonalú teplotu a tak ďalších 7 čo sa na mojom dajú urobiť hneď za sebou už sú dokonale potom mi dôjde voda v bojleri . Moj La pavoni je europiccola to je ten najmenší . Upraveno 12. března 2024 uživatelem Leopold Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
indian2023 Odesláno 12. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2024 @Bert tak jasně, ale všechno se dá pořád někam posouvat. Mě na La Pavoni láká jednoduchost konstrukce a také rychlost nahřátí. Teď Alfu nahrivam minimálně 45 minut. No a La Pavoni má prostě charisma. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno 12. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2024 před 47 minutami, redd napsal: Když už si někdo doma fakt hraje s přípravou espressa, jsem zastánce nahých pák. Ty jedno/dvouvýpustě jsou takový "šidítka", který zkorigujou případnou špatnou extrakci. Taky nechápu, proč by káva na výstupu před tím, než doteče do hrnku, měla přijít do styku s pochromovanou mosazí (v běžném případě) nebo dalším kusem nerezu (v lepším případě). Pravda, nicméně dvouvýpust se taky dá s přimhouřením obou očí použít pro kontrolu kvality. Když to kape ve stejných intervalech a posléze teče hezky souměrně z obou výpustí najednou a v puku nejsou stopy po kanálkování, není už pak moc co řešit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 12. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2024 Nesouhlasím… Puk ti většinou nic neřekne. Dvouvýpusť (nerez) používám v krajním případě, kdy potřebuju udělat dva singly (pro návštěvu)… Tam dává smysl, jinak ne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
indian2023 Odesláno 12. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2024 Co máš pořád s tou mosazí? Já mám páku mosaznou, výpusť asi taky a žiju Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno 12. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. března 2024 Já mám mosaznej i bojler a hlavu kávovaru, mám se začít bát? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 13. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2024 Já, když si můžu vybrat, mám radší kvalitní materiály. To, že se páky dělají většinou z pochromované mosazi, je primárně dáno lehčím zpracováním, tedy nižšími náklady. Ty kvalitnější výrobci použijí nerez. V těchto případech je také obvykle jedno/dvouvýpusť možné vyndat nebo vyšroubovat (snadné čištění atd). Jak říkám, já stějně v 99 % jedu přes nahou páku (opět nerez :)). Misky proplachuju vodou z rychlovarky po každém použití, je to velmi snadné na údržbu. Můj původní komentář mířil hlavně na to, že když už je káva dobře exhrahována (člověk má doma čas na přípravu, umí to a baví ho to), není žádný důvod, aby ještě tekla přes zbytečné kusy kovu O kavárenském provozu nemluvim… Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno 13. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. března 2024 Jasný, to bylo jen takový přátelský rejpnutí, je fakt že ta mosazná páka je téměř nerozebratelná, nebo aspoň mně se to nepodařilo, tak to beru jednou za čas detergentem. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
indian2023 Odesláno 14. března 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. března 2024 Na La Pavoni nejde odšroubovat výpusť z páky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kluk jako buk Odesláno 13. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. dubna 2024 Přeji krásné sobotní odpoledne, rozbil se nám v práci automatický kávovar Krups a chtěl bych se zeptat, zda někdo nemáte zkušenost s nějakým servisem, ideálně v Ústeckém kraji. Je to jeden z těch levnějších, takže oprava možná nemá veliký ekonomický smysl, ale citové vazby, udržitelnost a tak podobně... Děkuji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jehlan Odesláno 29. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. dubna 2024 Víkend na chatě. Nejbližší kafe na Shellce, takže Bez Kávy. Tak jsem ten Chesnut 2 objednal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
14titi Odesláno 30. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2024 Zdravím všechny kávomily. Přibližně před týdnem mi dorazila nová hračka jménem 9barista espresso machine. Jedná se o espresso kávovar "na plotnu". Je to celkem vychytaná věcička s tlakovým ventilem, dvěmi oddělenými komorami a chladičem. Výrobce tvrdí, že přístroj dokáže extrahovat espresso při konstantním tlaku a při konstantní teplotě. Moje zkušenosti jsou velmi pozitivní. Každé espresso, co jsem uvařil, chutnalo dobře a většina z nich dokonce dost podobně jako předchozí (pokud jsem nemělil čas extrakce nebo hrubost mletí). Příprava zabere od čtyř do šesti minut. Zkoušel jsem připravovat espresso doma na plotně i venku na plynovém hořáku. Za mě je to zatím nejlepší kávovar "na cesty" nejen na místa bez elektřiny. Jistou nevýhodou je doba za kterou je možné dělat další shot. Kávovar je dost horký a i po ochlazení je nutné ho vyčistit, osušit a připravit na další shot. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
redd Odesláno 30. dubna 2024 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. dubna 2024 Super, že ho tu někdo má. Před lety jsem ho vážně zvažoval... Bude mě určitě zajímat dlouhodobější zkušenost. Jaký mlýnek používáš? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se