Leopold Odesláno 20. května 2024 Nahlásit Odesláno 20. května 2024 Chuť je rovnaká . Ale do 4ky ide viac kávy aj vody 2ka sa z nej spraviť nedá .
krutor Odesláno 20. května 2024 Nahlásit Odesláno 20. května 2024 No ja tam ted davam asi 2 vrchovate lzicky kavy a neco pres deci vody. Nejaka voda zustane dole, tak mi z toho vyjde takovy stredni hrnek. Radsi asi vemu tu vetsi at jede 100% na indukci.
eifell3 Odesláno 20. května 2024 Nahlásit Odesláno 20. května 2024 V 20. 5. 2024 v 17:54, krutor napsal: Ja uz jsem klikal objednat a ted zvazuju jakou velikost. Mam od kamose nejakou starou se spodnim prumerem 8cm a jede. Nicmene u te Bialetti venus 2 pisou ze neni na indukci, u 4 ze uz jo. Do tehle se vlezou asi 2 dcl. Vybrat moka konvicku je pomalu slozite jako hodinky... Rozšířit Nefunguje ti ji dat mimo středně? Kraj na stred, aby zasahovala vic bokem? Na některé indukce to funguje.
krutor Odesláno 20. května 2024 Nahlásit Odesláno 20. května 2024 V 20. 5. 2024 v 18:30, eifell3 napsal: Nefunguje ti ji dat mimo středně? Kraj na stred, aby zasahovala vic bokem? Na některé indukce to funguje. Rozšířit Tahle mi jede a ma 8cm, jen to asi neni Bialetti.
Gustaf Odesláno 20. května 2024 Nahlásit Odesláno 20. května 2024 V 20. 5. 2024 v 7:45, eifell3 napsal: Čau, Čistil sis spařovací jednotku? Jak to vypadá uvnitř? Zkus to rozebrat a urcite půjde vidět, kde to teče. Rozšířit Mezzo caffe z Holešovic....a jejich adore exclusive blend
redd Odesláno 20. května 2024 Nahlásit Odesláno 20. května 2024 V 20. 5. 2024 v 17:13, Dagoberd napsal: Jeden z deseti pankáčů doporučuje V60 a na pořádný espresso do kavárny. Rozšířit Na nejlepší espresso domů... ... a na V60 ke kámošovi nebo do několika málo kaváren.
eifell3 Odesláno 21. května 2024 Nahlásit Odesláno 21. května 2024 V 20. 5. 2024 v 19:38, redd napsal: Na nejlepší espresso domů... ... a na V60 ke kámošovi nebo do několika málo kaváren. Rozšířit V60 je sranda, ale espresso je královská disciplína. Nedávno jsem pořídil botttomless páku a do ní 7g la marzocco misku. Bylo sice utrpení všechno správně nastavit, ale teď je to pecka.
Jeronimo Odesláno 21. května 2024 Nahlásit Odesláno 21. května 2024 V 21. 5. 2024 v 12:51, eifell3 napsal: V60 je sranda, ale espresso je královská disciplína. Nedávno jsem pořídil botttomless páku a do ní 7g la marzocco misku. Bylo sice utrpení všechno správně nastavit, ale teď je to pecka. Rozšířit Já pořízení bottomeless páky několik let odkládám. Příště dej i fotku, ať mám nějakou motivaci.
eifell3 Odesláno 21. května 2024 Nahlásit Odesláno 21. května 2024 V 21. 5. 2024 v 16:43, Jeronimo napsal: Já pořízení bottomeless páky několik let odkládám. Příště dej i fotku, ať mám nějakou motivaci. Rozšířit Jaký máš setup? Já jsem došel k tomu, že pro bottomless potřebuju stroj s časovačem, preinfuzí a barometrem. Samozřejmostí je dobrý mlýnek s ostrými kameny a váha s přesností 0.1g. pak jsou nějaké drobnosti jako distributory, tampery pro různé misky, dosing ring aj. Můj setup je ascaso dream pid a mlýnek macap m5d.
Jeronimo Odesláno 22. května 2024 Nahlásit Odesláno 22. května 2024 V 21. 5. 2024 v 21:39, eifell3 napsal: Jaký máš setup? Já jsem došel k tomu, že pro bottomless potřebuju stroj s časovačem, preinfuzí a barometrem. Samozřejmostí je dobrý mlýnek s ostrými kameny a váha s přesností 0.1g. pak jsou nějaké drobnosti jako distributory, tampery pro různé misky, dosing ring aj. Můj setup je ascaso dream pid a mlýnek macap m5d. Rozšířit Rancilio Silvia a mlýnek Rancilio Rocky. Tamperů mám také několik. Já tu bottomeless páku ještě na pár let odložím
eifell3 Odesláno 22. května 2024 Nahlásit Odesláno 22. května 2024 V 22. 5. 2024 v 4:00, Jeronimo napsal: Rancilio Silvia a mlýnek Rancilio Rocky. Tamperů mám také několik. Já tu bottomeless páku ještě na pár let odložím Rozšířit To je dobrý základ, zkus to. Pokud budeš vážit mleté zrno, tak by to mělo stačit. Ten bordel při učení za to stojí.
petr_cha Odesláno 23. května 2024 Nahlásit Odesláno 23. května 2024 Zpatky k linejm konvickarum, tak jsem uz trefil spravnej bialetti pomer a uz to dava dobry silny cerny kafe, co umi srolovat ponozky :-) ... trochu nechapu, proc byla ta konvicka oznacena jako pro ctyri... Venus 4... podle me z toho lezou dve slusny kafe naraz.. jasan je to dopocet podle objemu, maj to napocitany na cca 40 ml, ale mne to proste sedi na dve kafe a ne na ctyri.... a to navic podle chuti obvykle doleju jeste kouskem horke vody.. jo a je nesmysl od toho chtit nejakou kremu nebo tak neco, proste to neni espresso.. :-) ja kterej vzdy v kavarne osciloval mezi klasickym espressem a americanem, jsem i tak plne spokojen :-)
Leopold Odesláno 23. května 2024 Nahlásit Odesláno 23. května 2024 Petr_cha To je tá pravá čierna káva . 4ka je to možno preto že 2voch slabochov by odrovnala . Ja si v dvojke robím pre seba ale keď niekto má chuť kľudne sa podelím . Mám aj kavovar jedničku ale nechuti mi zneho asi sa až veľmi prehrieva .
Leopold Odesláno 23. května 2024 Nahlásit Odesláno 23. května 2024 A ešte . Ja dávam vodu tesne pod poistný ventil a kavu plne sitko ale neutláčam. Kávu kupujem čo najtmavšie praženú mám rad horkú čiernu kavu bez cukru .
redd Odesláno 23. května 2024 Nahlásit Odesláno 23. května 2024 Hodne tmave prazeni casto znaci dost nekvalitni surovinu. Pokud je zrno jeste mastny, tak bych to rovnou vyhazoval…
Leopold Odesláno 23. května 2024 Nahlásit Odesláno 23. května 2024 To ano .Ale nakupujem v pražiarni. Mám tam možnosť stupňa praženia . V bežnom obchode som kavu nekúpil už roky . Praženie majú označené ako “full city ++”
bronas_k Odesláno 23. května 2024 Nahlásit Odesláno 23. května 2024 V 19. 5. 2024 v 7:34, krutor napsal: Tak uz intenzivne zkousim moka a jsem celkem spokojeny. Kdyz jsem koukal na videa vsem to dela i krasnou penu, mi nic. To jsem zkousel 3 druhy kavy, ruznou intenzitu indukce i teplotu vody. Prisuzuju to druhy nebo mleti kavy. Kde je chyba? Rozšířit Něco jako cremu umí Bialetti Brika. Funguje pod vyšším tlakem a dá se říct že umí vytvořit chuťově takové skoro espresso. Pokud se tam nasype výběrovka, tak umí vyloženě zesměšnit automatický kávovar.
Jeronimo Odesláno 24. května 2024 Nahlásit Odesláno 24. května 2024 V 23. 5. 2024 v 9:05, redd napsal: Jeden double na flat white Rozšířit To je krása
Tikal Odesláno 24. května 2024 Nahlásit Odesláno 24. května 2024 V 23. 5. 2024 v 17:11, bronas_k napsal: Něco jako cremu umí Bialetti Brika. Funguje pod vyšším tlakem a dá se říct že umí vytvořit chuťově takové skoro espresso. Pokud se tam nasype výběrovka, tak umí vyloženě zesměšnit automatický kávovar. Rozšířit Brikku jsem si pořídil na jachtu a na ryby. Ta crema tam fakt je a chutná mi to více, než z klasické Bialetky, jen je tam cítit taková ta lehce přepálená káva, ale to je vlastnost, halt to jde přes páru a ta teplota je vyšší, než mi leze doma z boileru Brasilie. Mám rozmazlenou hubu. Na fotkách a videu je přístavní 70/30. Jo a přidám svůj nový šlágr https://www.kavaprodej.cz/vietnam-gr-18 V práci z Nivony to celkem šlo, ale Brasílie to povýšila na skvělý zážitek. Tahle čistá robusta se dostává do pravidelné rotace. 20200519_152752.mp4
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se