Přejít na obsah

Káva

Doporučené příspěvky

Dal jsem ti tohle "kafe" ve vietnamský restauraci po jídle a měl jsem pocit, že je to spíš dezert než káva.

ono to tak nějak bude smile_anim.gif

zase se ušetří za dortíčky

edit: já si tam toho Salka zase tolik nedávám, dvě čajové lžičky...

Upraveno uživatelem pebe
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A hele, kolegové. Taky beru od APe. Nejvíc mi "sedla" Kolumbijská.

Od Vánoc teď piju Davidoff a taky to není špatný.

Momentálně kombinuju french press, moka konvičku a nespreso. Ale nejvíc mi chutná french press :smile_anim:

Odkaz ke komentáři

Zkus taky tu Indonésii.

Pravidelně kupuji Indonesia Sulawesi Kalossi GR1, Kenya AA a bral jsem Guatemalu Maragogype. Ta ale díky velkým zrnům občas ucpala mlýnek (strop ze zašprajcovaných zrnek). Dominican Republic Tipo Barahona AA příjemně překvapila, Bolívie je standard. Zajímavá je také Zambie, má chuť do čokoládova.

Odkaz ke komentáři

Ono taky záleží jak se na kávě podepíše pražení, respektive pražič. Je těžké orientovat se podle ceny. Člověk musí zkoušet než si najde to své. Jak vystihl Bandi, na kafe k Italům.. Já mám rád kávu praženou spíše do tmava, někde mezi: Light French, Vinnese a Italian. To je řekl bych tak na hraně, poslední Level je Spanish a to už je jen olej a uhel. Němčouři to mají rádi do světla, to jsou ty jejich kyselá Tchiba. Např: India Monsooned Malabar AA do tmava pražit nejde, protože by shořela jako papír. Jižní Ameriky cítím jako lehké kávy s jemnou aciditou, Afriky jsou spíše chlapácké kořeněné kávy. A jako něco mezi beru směsky (Italiano) s max. 15% robusty.

Konkrétně mi sedí Jižní Amerika: Columbia Medelin Supremo, dá se i odpoledne (taková holčičí káva bez kofeinového nájezdu). Před posilkou si klidně rád šlehnu směsku arabik s 15% robusty pro pořádný zdroj kofeinu. Jak si dám víc než dvě, tak končím kofeincrashem (třes, nespavost, podrážděnost, atd.. :tongue_ss: )

Ale každý to má rád jinak... Nadarmo si tady hubu dřu.

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Přijde mi, že hodně dobrou kávu mají v prodejně Čerstvá káva v Hybernský. Více na webu zde: http://www.cerstvakava.cz/

Dříve jsem pil značkové kávy dostupné v běžné retailové síti - značky jak Segafredo, Illy, Tchibo, atd. Pak jsem si na zkoušku koupil kávu v Čerstvé kávě (jejich vlastní směs Costa Rica) a už nic jiného kupovat nebudu (respektive zkusím i další jejich kávy). Piju kávu jak z automatu, tak si občas dám i turka a obojí je chutově někde jinde, než ty běžně prodávané značky. Je to jako rozdíl mezi rajským ze supermarketu a ze zahrady.

Upraveno uživatelem FraK
Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...