Přejít na obsah

Káva

Doporučené příspěvky

Jeronimo: Koukám, taky kupuješ u Sicafe? Já už jsem přes 2 roky jinde nekoupil, po vyzkoušení DoubleShotu, CoffeeSource, Primacafe atd. jsem přišel na to, že Sicafe mi jejich způsobem pražení sedí nejvíc. Dělám teda French-press a Drip. 

Navíc s p. Sikorou je perfektní domluva, takže můžu maximálně doporučit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jeronimo: Koukám, taky kupuješ u Sicafe? Já už jsem přes 2 roky jinde nekoupil, po vyzkoušení DoubleShotu, CoffeeSource, Primacafe atd. jsem přišel na to, že Sicafe mi jejich způsobem pražení sedí nejvíc. Dělám teda French-press a Drip. 

Navíc s p. Sikorou je perfektní domluva, takže můžu maximálně doporučit.

Nick: ondra.palas mi něco říká, nebudeš taky z Primacafe.cz ? :D Od Sicafe beru asi dva roky. Nemám jedinou negativní zkušenost. Způsob pražení, balení, rychlosti vyřízení, čerstvosti, kvality a ceny suroviny mi vyhovuje. Z 90% tlačím espresso, z 10% FP nebo Moku. S Petrem je opravdu perfektní domluva, je to normální chlapík. Před Sicafe jsem brával dlouho jinde, ale nechci dělat negativní reklamu. Pražírna je tu několikrát jmenována a několikrát mě velmi zklamala. :(

Odkaz ke komentáři

Nick: ondra.palas mi něco říká, nebudeš taky z Primacafe.cz ? :D Od Sicafe beru asi dva roky. Nemám jedinou negativní zkušenost. Způsob pražení, balení, rychlosti vyřízení, čerstvosti, kvality a ceny suroviny mi vyhovuje. Z 90% tlačím espresso, z 10% FP nebo Moku. S Petrem je opravdu perfektní domluva, je to normální chlapík. Před Sicafe jsem brával dlouho jinde, ale nechci dělat negativní reklamu. Pražírna je tu několikrát jmenována a několikrát mě velmi zklamala. :(

Primacafe je pro mně zatím to nej.... zkoušel jsem nějaké lokální pražírny v Ostravě,ale je to bída :-( To Sicafe musím vyzkoušet,když ho tak chválíte :-)

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

To Gandalf: mě osobně to jako žádné terno nepřipadá, hodně záleží, kdy a jak byla pražená, jak byla poté skladovaná. Myslím, že čerstvě pražená káva z tuzemských vyzkoušených pražíren bude lepší. 

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Nechci zakladat novy tema a sem to myslim celkem patri.

Doporucte mi prosim stroj okolo 10k. Jsem v praci zvykly na prijemnou kavu z Jura Impressa F50, ale to je cenove mimo. Hledam neco na domu, pro dva, za den tak 2-4 kavy (narazove navstevy). Je mi prijemnejsi automat, ale otevreny jsem vsem zajimavym doporucenim. Diky moc!

Odkaz ke komentáři

To Gandalf: mě osobně to jako žádné terno nepřipadá, hodně záleží, kdy a jak byla pražená, jak byla poté skladovaná. Myslím, že čerstvě pražená káva z tuzemských vyzkoušených pražíren bude lepší. 

Máš pravdu. Káva je silně pražená, tmavá a chuť i aroma tomu odpovídá. Ale jsem o zkušenost bohatší. Pokorně jsem se vrátil k Indonesii Mandeling.

Odkaz ke komentáři

Levné automaty jsou prostě levné... Výborné espresso a jeho následné deriváty lze vyrobit zejména v pákovém přístroji, pokud je kvalitní a dobře namletá káva. V tvém případě bych volil kvalitní mlýnek a "pákovku" klidně střední třídy. Na pracovišti mám Saeco Philips HD 8327/09 Poemia Metal za cca 3.200 Kč a umí espresso jak od Itala. K tomu mlýnek CATLER CG 8010 za cca 4.500 Kč. Byl jsem na osmičce investic a vyrobené espresso chválí každá návštěva.

Doporucte mi prosim stroj okolo 10k. Hledam neco na domu, pro dva, za den tak 2-4 kavy (narazove navstevy). Je mi prijemnejsi automat, ale otevreny jsem vsem zajimavym doporucenim. Diky moc!

Odkaz ke komentáři

Nechci zakladat novy tema a sem to myslim celkem patri.

Doporucte mi prosim stroj okolo 10k. Jsem v praci zvykly na prijemnou kavu z Jura Impressa F50, ale to je cenove mimo. Hledam neco na domu, pro dva, za den tak 2-4 kavy (narazove navstevy). Je mi prijemnejsi automat, ale otevreny jsem vsem zajimavym doporucenim. Diky moc!

Já jsem šel nedávno do Gaggia Classic a mlýnku Ascaso Steel I-1,dal jsem do toho cca těch 10k a jsem spokojen.

Odkaz ke komentáři

Ok.. Procetl jsem neco a asi zacinam chapat, ze to asi vicemene stoji na mlynku, pokud chci kupovat dobrou, nenamletou kavu..

Cetl jsem tu ruzna doporuceni, ale zeptam se konkretne - co Gaggia MM? Cena MDF je pro mne fakt moc. Pripadne, jak narozny je mleti na manualu, jako je treba http://www.doubleshot.cz/porlex-tall-rucni-mlynek-na-kavu.html ?

No a s pakovkou jako treba http://www.mall.cz/pakova-espressa/philipssaeco-hd-8427-09-manual-poemia uz se teda asi neco uvarit da..?

Diky za rady

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...