tombed Odesláno 23. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2013 Prda Berte, jak z časů parních strojů...
Jeronimo Odesláno 23. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2013 To vychytáš. Hrej si s mlýnkem. Každá káva chce něco jiného. Je jasné, že čím více gramů pomleté kávy, tím bude výsledek lepší. (respektive chyby se lépe schoávají) U doubleshotu bude výsledek vždy lepší než single. Já končím extrakci u 25až29 vteřin. Kdybych tlačil dál, dostanu do kávy hořkokyselé tóny. To už je lepší dolít espresso horkou vodou z konvice, jako Cafe americano nebo Lungo.
Bert Odesláno 23. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2013 Jeronimo, díky za povzbuzení. To bych musel být neskutečný trouba, abych z Rocketu R58 nevymámil to NEJLEPŠÍ espresso na světě :-)
nividic Odesláno 23. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2013 Je to mazel, Berte, gratuluju!!! Btw. delas neco s vodou nebo na to (zatim) dlabes? Mam na mysli filtraci nebo upravu obecne, apod. :-)
Bert Odesláno 23. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2013 Tam kde bydlím je voda naprosto šílená. Toho mazla si nechci vevnitř moc zanést, takže vesele vařím z měkké kojenecké. Vyzkoušeno testerem, reklamám nevěřím.
Jeronimo Odesláno 23. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2013 (upraveno) Jeronimo, díky za povzbuzení. To bych musel být neskutečný trouba, abych z Rocketu R58 nevymámil to NEJLEPŠÍ espresso na světě :-)Se svou koncepcí a tepelnou stabilitou musí mašina sázet jedno espresso jako druhé. Nemá to nic společného se strojema s termoblokem. Vše ostatní závisí na kávě..kdo ji pražil, jak ji pražil, kdy ji pražil a jak a kdy jsi ji namlel ! Jen ty fotky..... Je to mazel, Berte, gratuluju!!! Btw. delas neco s vodou nebo na to (zatim) dlabes? Mam na mysli filtraci nebo upravu obecne, apod. :-)Pokud není voda vyloženě tvrdá, tak bych změkčovač neřešil. Máme spíš tvrdou vodu a kromě odvápnění (jednou za tři měsíce Decalciticante) to neřeím. Edit: Kojenecká balená voda je taky řešení Upraveno 23. listopadu 2013 uživatelem Jeronimo
Effe Odesláno 23. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2013 S těmi miskami je to pravda,z dvouporcové to jde samo a jednoporcová se musí plnit pořádně ,tak to pak vyjde klidně na 11g.K takovému krasavci by se hodila miska VST.Taky o ni uvažuji ke Gaggii Clasic.
nividic Odesláno 23. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2013 Vesele a DOBRE delas, pane. Jen at slouzi leta letouci. Tam kde bydlím je voda naprosto šílená. Toho mazla si nechci vevnitř moc zanést, takže vesele vařím z měkké kojenecké. Vyzkoušeno testerem, reklamám nevěřím.
Bert Odesláno 23. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2013 Díky všem za rady. Učiňme konec nedobré kávě :-) Teď jedna vážná otázka: Kde v ČR sehnat dobrý košík VST?
Effe Odesláno 23. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 23. listopadu 2013 u nás tady http://www.coffeesource.eu/index.php/lm-strada-kosik-do-paky.htmlnějaké povídání http://jaknakavu.eu/espresso/vst-kosik-pro-pakove-kavovary-14-g/
obrbobr Odesláno 2. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2013 Nedávno se tady řešily sirupy do kávy.Ode dneška jsou nějaké sirupy (3 příchutě) v prodeji Lidlu, nemá s nimy někdo zkušenost?
kejklik Odesláno 2. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2013 APe v Křížanech už má Jamaica Blue Mountain - 100 g za 499 Kč.
obrbobr Odesláno 3. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2013 Jaká značka? Monin?těžko říci kdo je výrobcem, je to výrobek řady DeLuxe :-)Nicméně jsem zkusil od této řady několik výrobků a nebylo to špatné (balsamico cream, džemy)
Anela Odesláno 3. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 3. prosince 2013 Nekdy na jare jsme s kolegy propadli kouzlu a chuti kavy. Po experimentech s filtrem jsme se ustalili na moka konvicce (doma) a frenchpressu (v kanclu).Zacali jsme na tchibo exclusive a pres ruzne illy, lavazza, tchibo privat, mlete, i zrno, jsme tomu konecne uspesne a naprosto propadli Kolega zjistil, ze jeho znamy provozuje prazirnu a takhle to u nas vypadalo minuly tyden Musim rict, ze kava je vyborna a pri priprave krasne voni a tou uzasnou linouci se vuni postupne infikujeme svou chorobou i dalsi kolegy... ps. prazirna se jmenuje botacoffe a ted zaradil do nabidky i nejakou kenu, ale to az se prokousem tou etiopii.
African Odesláno 6. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 6. prosince 2013 U nás na vesnici široko daleko žádná dobrá káva, no a dnes Vám příjdu v Trutnově (vesnice kousek od naší vesnice) do domácích potřeb a tam regál s kafíčkem od firmy Oxalis. Bylo to pěkně zabalený, dobře označený a celkem drahý, tak jsem balíček Keňa AA vzal. Říka Vám to něco?http://www.oxalis.cz/kena-aa-kangocho-kava/d-74041/
zdenek.prachar Odesláno 7. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2013 African: v čajovém světě je Oxalis synonymem lowest-possible-end čajů. Myslím, že s kávou to je o chlup lepší, ale za tyhle peníze se dá koupit daleko lepší zboží (dle mého přesvědčení).Já jsem si teď pořídil vzorek kávy pěstované v čínském Yun Nanu (odrůda Typica, pěstováno v 1300 metrech, roční produkce do 400 kilo), podle mne dost zajímavá. Já se tedy zabývám čajem a tohle je úplně mimo můj obor a obzor, ale ta káva mi přišla opravdu výborná, hodně mne bavil chuťový profil, který byl neuvěřitelně uhlazený, přitom byla chuť plná a bohatá, úplně jasně jsem cítil smetanu, hořkou a mléčnou čokoládu, sušené ovoce...Pokud by místní kávomilové chtěli zkusit, po Vánocích povezu nějaké čaje na zrání jako investici do budoucna, tak by nebyl problém balení kávy přihodit (předesílám, že s tím neobchoduji, takže jsem ochoten to udělat čistě za náklady).
ondrej80 Odesláno 7. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 7. prosince 2013 Oxalis bol pred x rokmi celkom fajn, potom zdrazeli a kvylita isla dolu. Su daleko lepsie praziarne.
Akam Odesláno 9. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2013 ahoj, s Oxalis souhlas, klidně rád vyzkouším dobrou čínskou kávu African: v čajovém světě je Oxalis synonymem lowest-possible-end čajů. Myslím, že s kávou to je o chlup lepší, ale za tyhle peníze se dá koupit daleko lepší zboží (dle mého přesvědčení).Já jsem si teď pořídil vzorek kávy pěstované v čínském Yun Nanu (odrůda Typica, pěstováno v 1300 metrech, roční produkce do 400 kilo), podle mne dost zajímavá. Já se tedy zabývám čajem a tohle je úplně mimo můj obor a obzor, ale ta káva mi přišla opravdu výborná, hodně mne bavil chuťový profil, který byl neuvěřitelně uhlazený, přitom byla chuť plná a bohatá, úplně jasně jsem cítil smetanu, hořkou a mléčnou čokoládu, sušené ovoce...Pokud by místní kávomilové chtěli zkusit, po Vánocích povezu nějaké čaje na zrání jako investici do budoucna, tak by nebyl problém balení kávy přihodit (předesílám, že s tím neobchoduji, takže jsem ochoten to udělat čistě za náklady).
African Odesláno 10. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2013 OK, kluci díky za info, to jenom že ji měli poblíž" Ještě jsem neměl příležitost ochutnat, dopíjím staré zásoby, pak dám věděti, zda-li chutnala
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se