Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Návštěvník Zmizík
Odesláno (upraveno)

Já si to dělám na stroječku takhle, jsem docela spokojenej. Neříkám, že je to dokonalý ale každopádně pro mě nejlepší kafe v HK, tady ty kavárny to je všechno výsměch.

post-13313-0-47870100-1465213539_thumb.jpg

post-13313-0-09147700-1465213560_thumb.jpg

Upraveno uživatelem Zmizík
Odesláno

Effe, mrkni na stránku 56 na fotky mojí extrakce. Je to právě TamDem od DS a dovolím si tvrdit, že právě takhle nějak by espresso mělo vypadat. Kávovar máš stejný jako já, takže to může být mlýnkem nebo rukama, ale surovina za to rozhodně nemůže. Udělat z ní espresso je o něco složitější než z tmavě pražených olejnatých směsí, ale stojí to za to.

Chuť je věc jiná a jako taková samozřejmě subjektivní. Já mám ovocné kávy rád a v ČR je málokdo umí tak dobře jako Doubleshot.

Jo máš to pěkné.Ale já nemám problém se vzhledem ,ale s chutí.Vyzkoušel jsem kdejakou robustu a pro espresso na ni nedám dopustit.Crema,tygři lítaj po kuchyni prostě cajk.Chuť samozřejmě zemitá,je to jen robusta.

Ale arabiky to je jiná.Ať jsem měl z kdejaké pražírny všechno kyselé méně či více.

TamDem co jsem měl byl perfektní na filtru,ovocný sad ,paráda .Ale jako espresso nepitelné.A vzhledem jak to bylo světle vypražené se ani nedivím.Podotýkám můj názor.Oni jezděj po plantážích sem a tam.Ale jestli se mi pak z toho křiví huba tak se kluci plácejte po ramenou ,ale beze mně.

Mlýnek mám Ascasso Steel I ,kameny jsou možná tupější,ale v tom bych to nehledal.Koupil bych nové ,ale jak už to chodí nové ač od výrobce měly odvrtané díry jinak,že původní šrouby nepasovaly.Mistky VST a PID.

Jinak v práci momentálně piju arabiky přes Hario filtr a doma pak dvě tři espressa z robust a jsem spokojený.Kavárny v okolí to je bída a když to přepočteš tak si doma klidně můžeš pít tu Jamaicu Blue Mountain.

Jen pro zajímavost mně to teče asi takhle:

Odesláno

Njn, sto lidí, sto chutí. Zbavil jsem se té představy, že káva by měla být jen hořká a zemitá a užívám si různorodost světle pražených káv. Mě se zas křiví huba jak ve směsi zacítím robustu. Ale teče ti to parádně. Táhne se to jak sopl :D

Odesláno

Pánové, z čeho pijete espresso?  Rád bych něco pořídil, asi ze skla. Rozhoduji se mezi těmito.

Ty druhé (Delonghi) mám ve všech velikostech a jsou super, takže můžu vřele doporučit.

Odesláno

Já si to dělám na stroječku takhle, jsem docela spokojenej. Neříkám, že je to dokonalý...

Nelej do toho ten Extra Virgin, co ti stojí vedle kávovaru a dokonalý to bude ;-)

Odesláno (upraveno)

Já si to dělám na stroječku takhle, jsem docela spokojenej. Neříkám, že je to dokonalý ale každopádně pro mě nejlepší kafe v HK, tady ty kavárny to je všechno výsměch.

Neni to B52? :-) s tím brckem :-) Upraveno uživatelem Frantik
Odesláno

Njn, sto lidí, sto chutí. Zbavil jsem se té představy, že káva by měla být jen hořká a zemitá a užívám si různorodost světle pražených káv. Mě se zas křiví huba jak ve směsi zacítím robustu. Ale teče ti to parádně. Táhne se to jak sopl :D

Přesně sto lidí sto chutí,každý to má jinak.Moc hořkosti tam necítím a ta zemitost mi k tomu docela pasuje.Teď si míchám robustu Vietnam a Ugandu.Zkoušel jsem to i s některými arabikami,ale zatím jsem nenamíchal tu ultimátní.Z arabik jsem nikdy neudělal nic kloudného,crema žádná a ve většině kyselý.Mám v plánu dát dokupy pražičku něco menšího,technicky to není velký problém,akorát není čas.

• po 3 týdnech...
Odesláno

Přesně sto lidí sto chutí,každý to má jinak.Moc hořkosti tam necítím a ta zemitost mi k tomu docela pasuje.Teď si míchám robustu Vietnam a Ugandu.Zkoušel jsem to i s některými arabikami,ale zatím jsem nenamíchal tu ultimátní.Z arabik jsem nikdy neudělal nic kloudného,crema žádná a ve většině kyselý.Mám v plánu dát dokupy pražičku něco menšího,technicky to není velký problém,akorát není čas.

ak máš kyslé tóny v arabike skus vodu prehrať ionizatorom,budeš prekvapený výsledkom... mlynec Bezzera,varič Gaggia clasic káva z jednej malej praziarne
Odesláno

ak máš kyslé tóny v arabike skus vodu prehrať ionizatorom,budeš prekvapený výsledkom... mlynec Bezzera,varič Gaggia clasic káva z jednej malej praziarne

Díky za radu,v okolí bohužel žádný ionizator nemám  .Letmo jsem na ně koukal a raději bych šel asi cestou vlastní pražičky.Přesto díky za tip.

Odesláno

Kyselé tóny jsou moderní trend. Schválně se teď vybírají takové odrůdy a způsoby pražení aby tam byla vyšší acidita. Já osobně to nemám rád. Je to zejména u káv z Jižní Ameriky, proto volím raději Kenyu nebo Etiopii s malinko vyšším stupněm pražení.

• po 2 týdnech...
  • po 3 týdnech...
Odesláno

Dovolím si zde napsat pár postřehů ohledně kávy z internetového obchodu Cafe Eternity. Objednal jsem si dvě směsky káv arabica a robusta v poměru 80/20. Vzhledem k tomu, že vždy se podle směsky pozná kvalita kávy v obchodu, jsem podle reakcí očekával průměrnou kvalitu. Takže převážila spíš zvědavost. Potěšilo mne, že obchod má poštovné zdarma. Káva přišla brzy a v poho. Tady ale vše pozitivní končí. Chápu, že 100 lidí = 100 chutí, ale tohle byla skutečně nejhorší směska káv, co jsem kdy pil. Po otevření vůně téměř neznatelná, crema žádná a chuť mdlá. Vzhledem k tomu, že kávu kupuju již téměř 15 let z Primacafe a osobně se znám z majiteli pražírny, kde občas trávím nějaký ten čas, tak můžu říct, že tato směs měla do čerstvě vypražené kávy hodně daleko. Druhou směsku jsem neměl odvahu otevřít, tak jsem vše zabalil a po domluvě, která byla korektní, jsem zaslal zpět do obchodu. Takže zcela určitě zůstanu u kávy z Primacafe a odpustím si další experimenty s ostatními int. obchody.

Odesláno

Dovolím si zde napsat pár postřehů ohledně kávy z internetového obchodu Cafe Eternity. Objednal jsem si dvě směsky káv arabica a robusta v poměru 80/20. Vzhledem k tomu, že vždy se podle směsky pozná kvalita kávy v obchodu, jsem podle reakcí očekával průměrnou kvalitu. Takže převážila spíš zvědavost. Potěšilo mne, že obchod má poštovné zdarma. Káva přišla brzy a v poho. Tady ale vše pozitivní končí. Chápu, že 100 lidí = 100 chutí, ale tohle byla skutečně nejhorší směska káv, co jsem kdy pil. Po otevření vůně téměř neznatelná, crema žádná a chuť mdlá. Vzhledem k tomu, že kávu kupuju již téměř 15 let z Primacafe a osobně se znám z majiteli pražírny, kde občas trávím nějaký ten čas, tak můžu říct, že tato směs měla do čerstvě vypražené kávy hodně daleko. Druhou směsku jsem neměl odvahu otevřít, tak jsem vše zabalil a po domluvě, která byla korektní, jsem zaslal zpět do obchodu. Takže zcela určitě zůstanu u kávy z Primacafe a odpustím si další experimenty s ostatními int. obchody.

ne ne ne ideš na to dobre experimentujes hľadáš skusas a tak to ma byt,raz ti to nevyšlo no a co)))
Odesláno

Pod to bych se podepsal....nic lepšího než Primacafe široko daleko nebude a navíc přidaná hodnota -jejich forum..Před časem jsem sice zběhnul k Balírnám Praha,ale tam je to tak trochu jak na houpačce s kvalitou pražení.Na druhou stranu tam lze koupit nepraženou kávu.s

Podle mně je zkoušet další pražírny ztráta času ,buď zůstat u PC nebo pražit sám.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...