ondrej80 Odesláno 1. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. listopadu 2016 Já mám Hario a Porlex Mini. U Porlexu je výhoda náhradních dílů. Doporučuji, k sehnání třeba tady http://www.cerstvakava.cz/1189-rucni-mlynek-na-kavu-porlex-mini/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník qoyi Odesláno 12. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2016 (upraveno) Zkoušeli ste někdo použít místo vody z Brity na filtr Evian? Dle mě zlepšení o 100%, káva není tolik trpká a celkově chuť je volnější. Jen se musí častěji čistit konvice. Už testuju půl roku s Evianem a je to docela znát. (btw, dá se koupit za 20,- á 1,5l, takže i kdybych na kávu plus proplach spotřeboval 400ml, tak je přirážka cca 6kč na hrnek. Což třeba u Geishy (kde 20g vyjde na 60CZK) není zas moc. A chuť omnoho lepší. Upraveno 12. listopadu 2016 uživatelem qoyi Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
janobo Odesláno 12. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2016 vedel by mi niekto z Vas odporucit obchod, pripadne konkretnu znacku kavy, ktora obsahuje minumum acidity? mam rad horku kavu, a zatial som nenasiel spravny smer.kavu si pripravujem v mokka konvicke.vdaka za kazdu radu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bert Odesláno 12. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2016 Za mne treba dominikanska Barahona. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 12. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2016 vedel by mi niekto z Vas odporucit obchod, pripadne konkretnu znacku kavy, ktora obsahuje minumum acidity? mam rad horku kavu, a zatial som nenasiel spravny smer.kavu si pripravujem v mokka konvicke.vdaka za kazdu radu. Mám podobné chutě a nejlépe mi sedí Papua http://www.apecafe.cz/kava-papua-nova-guinea-100g-2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gerhard Odesláno 12. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. listopadu 2016 Chlapci,už druhý mesiac pijeme doma nescu čo sa nám pokazil kávovar. začiatky s ním boli úžasné,káva fajnová na úrovni tej ako poznám z báru ale.teraz je už 3tí krát v servise a pomaly uz nechcem aby sa vrátil. pokazené boli náparovač,mlynček,tesnenia pomenili a ventily a teraz cakám čo bude ked príde. Tešilím sa na dobrú kávu,som každodenný pič takže trochu trpím. inak - ak nový tak čo najjednoduchší aby sa nemalo čo kazit... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vwtyp11 Odesláno 13. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2016 Jedu juru, doma, v kanceláři všude.Bez problémů a chlapci na pobočce mají nejmenší juru -asi Ena7- a jedou na tom minimálně 30 kafi denně 3 rok v kuse bez problémů. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
laurin Odesláno 13. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2016 U mna tiez Jura Ena7 - bez problemu. Pouzivam original filtre a cistiace tablety, vzdy ked zabrble menim/cistim. Kaficko super Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
roura74 Odesláno 13. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2016 Používáte někdo do Jury ty IWS filtry? Dostal jsem filtr k novému kávovaru, tak jsem ho zkusil i když máme super vodu z vlastní studny, která je měkká a nevytváří vůbec vodní kámen. Kávovar řval po cca 200 kávách, že se má filtr vyměnit. Což při ceně 400,- za kus mi přijde docela fofr. Podle prodejce by měl vydržet minimálně 5x víc, pokud nekecal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vwtyp11 Odesláno 13. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. listopadu 2016 Nepoužívám, přišlo mi to jako zbytečnost Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lobber Odesláno 14. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2016 Zdravím kluci, mohli by jste mi tu jako letitý znalci doporučit nějakou dobrou plantážovku ???!!! Mám již prozkoušeno : Kenya: PLUS MTARO ESTATE Mexico: Altura Nicargua: SHG Columbia: supremo - dovoz neprazene ( pražené od známého) Supremo- pražená Brazil santos: Fazenda da lagoa NY 2/3 SCR Costa Rika: SHB Terrazu Ecuador: Altura EP A ještě tedy na mne čeká Ethiopia: WASHED SIDAMO GR.2 Guatemala: SHB ROBLE Cuba: No name Honduras: No name Nemáte ještě nějaké dobré typy, které by obohatili mé chuťové pohárky :0) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frostie Odesláno 14. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2016 Chybí ti tam Panama a Salvador. Např. http://www.apecafe.cz/panama-casa-ruiz-novinka-12-2014/c-192 http://www.apecafe.cz/kava/100-arabiky/salvador-pacamara/c-240 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lobber Odesláno 14. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2016 Díky, Koukám, že na stránkách toho mají po více... Tak budu asi chvilku jejich stálejší zákazník :0D :0) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Liqid Odesláno 14. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2016 APE mohu doporučit, beru od nich už asi tři roky a spokojenost. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VasekN Odesláno 14. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2016 vedel by mi niekto z Vas odporucit obchod, pripadne konkretnu znacku kavy, ktora obsahuje minumum acidity? mam rad horku kavu, a zatial som nenasiel spravny smer.kavu si pripravujem v mokka konvicke.vdaka za kazdu radu.Orientuj se na více pražené africké kávy. Kenya, Etiopie. Ideálně třeba s 20% obsahem robusty. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pet84rik Odesláno 14. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2016 vedel by mi niekto z Vas odporucit obchod, pripadne konkretnu znacku kavy, ktora obsahuje minumum acidity? mam rad horku kavu, a zatial som nenasiel spravny smer.kavu si pripravujem v mokka konvicke.vdaka za kazdu radu.všeobecne kyslejšie sú africké, čiastočne kávy z indonézie. "sladšie", respektíve viac orieškové sú juhoamerické. Popravde, nebudem rozporovať to čo napísal "VasekN" vyššie, ale moja skúsenosť je presne opačná. ale samozrejme veľmi záleží na odrode (pri jednodruhových), podmienkach pestovania (pôda, ...), vybrané zmesy potom už naozaj len podľa osobných testov. alebo potom Jihlavanka Staročeská :-D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VasekN Odesláno 14. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2016 všeobecne kyslejšie sú africké, čiastočne kávy z indonézie. "sladšie", respektíve viac orieškové sú juhoamerické. Popravde, nebudem rozporovať to čo napísal "VasekN" vyššie, ale moja skúsenosť je presne opačná. ale samozrejme veľmi záleží na odrode (pri jednodruhových), podmienkach pestovania (pôda, ...), vybrané zmesy potom už naozaj len podľa osobných testov. alebo potom Jihlavanka Staročeská :-DÚplně nejvíc záleží na pražení. Arabica je obecně do kysela robusta do hořka. Čím vyšší (tmavší) stupeň pražení tím více je káva hořká. Jižní Amerika má většinou větší aciditu než Afrika ale samozřejmě hodně záleží na pražení. Pak samozřejmě u směsí o poměr mezi arabicou a robustou. Ale je možný, že každý vnímá chuť nějak subjektivně a může někomu přijít kyselejsi Afrika než Jižní Amerika. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effe Odesláno 14. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2016 Úplně nejvíc záleží na pražení. Arabica je obecně do kysela robusta do hořka. Čím vyšší (tmavší) stupeň pražení tím více je káva hořká. Jižní Amerika má většinou větší aciditu než Afrika ale samozřejmě hodně záleží na pražení. Pak samozřejmě u směsí o poměr mezi arabicou a robustou. Ale je možný, že každý vnímá chuť nějak subjektivně a může někomu přijít kyselejsi Afrika než Jižní Amerika.Pod tohle bych se podepsal Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pet84rik Odesláno 14. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2016 (upraveno) Úplně nejvíc záleží na pražení. Arabica je obecně do kysela robusta do hořka. Čím vyšší (tmavší) stupeň pražení tím více je káva hořká. Jižní Amerika má většinou větší aciditu než Afrika ale samozřejmě hodně záleží na pražení. Pak samozřejmě u směsí o poměr mezi arabicou a robustou. Ale je možný, že každý vnímá chuť nějak subjektivně a může někomu přijít kyselejsi Afrika než Jižní Amerika.No práve čo ja som mal jednodruhovky z Kene a Etiópie, tak všetko kyslejšie. samozrejme, nerád varím z čierneho uhlia, takže to hralo svoju úlohu. každopádne Peru a Brazília (z vyšších polôh) bola viac do sladka. V práci máme nejakú Brazíliu (neviem presne, musel by som pozrieť) a vzhľadom na praženie už sú všetky chute v p... Upraveno 14. listopadu 2016 uživatelem pet84rik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VasekN Odesláno 14. listopadu 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. listopadu 2016 No práve čo ja som mal jednodruhovky z Kene a Etiópie, tak všetko kyslejšie. samozrejme, nerád varím z čierneho uhlia, takže to hralo svoju úlohu. každopádne Peru a Brazília (z vyšších polôh) bola viac do sladka. V práci máme nejakú Brazíliu (neviem presne, musel by som pozrieť) a vzhľadom na praženie už sú všetky chute v p...Já jsem třeba Jižní Ameriky právě kvůli vysoké acidite a relativně nízkému stupni pražení přestal pít. Ta současná produkce už je na mně prostě moc do kysela. Momentálně řekl bych je v kavárnách hodně IN právě ta vysoká acidita. Osobně si myslím, že se kavarnici postupně začnou z jednodruhovek vracet ke směsím. Nebo to dají alespoň jako alternativu na druhý mlýnek :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se