Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Babička mela Condora. Brutalne pretechnizovane na moznosti tehdejsi čs. produkce. Sralo se to jak mohlo.

Odesláno
Před hodinou, Irwinek napsal:

Zrovna minulý týden jsme s kolegou řešili, zda byl lepší Diamant, nebo Safír

Jak to dopadlo? Plichta? 

Odesláno
Před hodinou, FantasticFabio napsal:

Jak to dopadlo? Plichta? 

Nojo, už jsme si vůbec nevzpomněli, v čem se vlastně lišily - myslím, že jeden z nich neměl všechny vlnové rozsahy, ale úplně jistý si tím nejsem. Rozdíl v ceně byl, myslím, okolo třech stovek, ale možná si to s něčím pletu.

Odesláno
před 2 hodinami, Jerryl napsal:

Podle mě to byly srágory a napodobeniny západního vzoru, někdy i z Japonska😀

IMG_2561.thumb.jpeg.8422b6bbaab1339e9243ab4fe4384654.jpeg

Nemyslím si ….. myslím si že u nás bylo dost chytrých hlav, které by to sami zmákli ….. bohužel o tom co a jak rozhodovala Strana🙈

• po měsíci...
  • po měsících...
Odesláno

Mám ji tipuji asi od roku 84, přivezla ji nějaká letuška z ČSA, údajně stála tehdy 30 kanadských dolarů. Dodneška samozřejmě funguje. FOtka je z netu, já už nemám tu knížečku a zadní plastové víko je už křuplé, ale stále počítá - už přes 40 let.

s-l1200.jpg

Odesláno
1 minute ago, neuromancer said:

Cca v roce 1988 ze Západního Německa😂 Kurva, to byla radost:punk:

s-l1600.jpg

Kdo měl dvojče, byl king největší 🙌 My měli video Tesla a chodila k nám celá vesnice, asi na tři kazety od veksláků které se jeli furt do kola 😂

• Dát hlas 1
Odesláno
Právě teď, African napsal:

Kdo měl dvojče, byl king největší 🙌 My měli video Tesla a chodila k nám celá vesnice, asi na tři kazety od veksláků které se jeli furt do kola 😂

A ten dabing jakej bejval 🤣

• Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)
před 20 minutami, African napsal:

Přesně, dvojče bylo max a ještě jsi měl to privilegium nahrávat kazety pro kámoše😂

Upraveno uživatelem neuromancer
Návštěvník eloga
Odesláno
před 22 hodinami, kamil_m2 napsal:

Mám ji tipuji asi od roku 84, přivezla ji nějaká letuška z ČSA, údajně stála tehdy 30 kanadských dolarů. Dodneška samozřejmě funguje. FOtka je z netu, já už nemám tu knížečku a zadní plastové víko je už křuplé, ale stále počítá - už přes 40 let.

s-l1200.jpg

A má to víc registrů a nějaké programovací možnosti? /Go SEQ atd./, pro info.

Odesláno
Před hodinou, eloga napsal:

A má to víc registrů a nějaké programovací možnosti? /Go SEQ atd./, pro info.

Kdepak, je to perfektní středoškolský kousek - Goniometrické funkce, libovolné odmocniny a mocniny, nějaké logaritmy, faktoriál, procenta, základní paměť a jako bonus jsou tam nějaké jednoduché statistické funkce, je to vidět na fotografii. Tehdy na střední škole byla hlavní frajeřina této kalkulačky její placatost, používá 2 knoflíkové články, ostatní měli většinou mašinky na tiskové baterky.

Odesláno

To mi připomnělo mojí první chytrou kalkulačku, bohužel nevím kde jí je konec, takže foto je vypůjčené.

Měla jednoduché programování a počítala i se závorkama. Pořídil jsem si jí na gymplu už letitou z bazaru kolem roku 92 za 200. Myslím, že byla tehdá chytřejší než já, takže jsem jí naučil kvadratické rovnice a to mi stačilo.

Jediná avšak závažná chyba byla, že jí zlobily vodivé gumičky mezi deskou a displejem, tudíž slepla. Párkrát jsem to opravoval a pak skončila v šuplíku.

IMG_1691.jpeg.721dd48a6962043a018d8a1d4b4eb753.jpeg

• Like 1
Odesláno

Když už jsme u těch kalkulaček (což je i úplně první příspěvek tohoto vlákna), v osmdesátkách jsem toužil mít nějakou programovatelnou z Voyager series HP, abych měl něco s RPN. Takže mě loni potěšila sběratelská edice HP-15C, v parádním balení a s bohatým manuálem... Vlastně už pro ni nemám, kromě běžných výpočtů, pořádné využití, jen tu vzpomínku...

IMG_20250925_152000.jpg

• Like 3
Odesláno

Jo jo, to mi připomíná geniální programovatelnou Casio FX 4500PA, která se mnou poctivě prošla vejšku - a měsíc před státnicema mi ji nějaká svině při placení v počítačovém obchodě štípla i s deskama, ve kterých byla i neméně skvělá mikrotužka "Staedtler Retro" a další dobové poklady...

image.jpeg.c6446758e591cc639b43ef2f3241320d.jpeg

Tužku už díky rozmařilosti natrénované sjížděním Chronomagu mám (notabene když to co se dnes prodává je donebevolající šmejd), ale k pořízení kalkulačky už jsem se nerozhoupal. Nejspíš proto že když jsem děckám pořizoval do školy novější kousky (s větším displejem a funkčností co bych z toho veterána, kterého jsem už v prváku dokázal učit numerické metody dřív než nám je učitel stíhal vysvětlit, nevymáčknul ani za prase), naznal jsem že už mě to klování do čudlíků s 5 funkcema a rolování na jednořádkovém pididisplejíku nebaví - a radši to škrábu do MyScript kalkulačky na tabletu, řeším přes Photomath a nebo to rovnou namlátím na počítači -_-

Odesláno
V 24. 9. 2025 v 11:40, neuromancer napsal:

Cca v roce 1988 ze Západního Německa😂 Kurva, to byla radost:punk:

s-l1600.jpg

Dobrý mágo ! Ty woe ….. tos musel bej vůdce smečky …… jel si vekslárny nebo metal ? 

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...