Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ježíšek mi koupil tuhle jedničku a už mám na cestě dvojku aj trojku. 🙂

Moc pěkný román zasazený do konce 2.sv vlastně tomu nemám co vytknout, mladý spisovatel Javůrek má evidentně talent, strašně dobře se to čte a za dva dny jsem neměl co dělat a kupoval jsem další díly.

Takže za nějaký měsíc až bude po všem, hodím do inzerce celou trilogii.

Samozřejmě se budu držet hesla: draze koupit, levně prodat a pozdě platit faktury.

Sudetský dům: Jaro - léto 1945 (2022) | Databáze knih

image.png.3c86889819f10e8e816b5d125ca30db2.png

• Dát hlas 1
Odesláno
  V 30. 12. 2024 v 10:20, Irwinek napsal:

Vidíš, a mne to moc nenadchlo, stejně jako jeho další počin - Syndikát.

Legie, Spad, Hustej nářez, Poutník, Lovci,..... to jsem zhltl vždy za noc, tohle mi k němu nesedí 😞

Rozšířit  

díky, za typ. Zkusím. Pro mě to byla první kniha od něj. : )

Odesláno
  V 2. 1. 2025 v 10:51, Logarex napsal:

aha :) , od něj jsem dříve něco četl, Legie myslím. No dojdu do knihovny.

Rozšířit  

Legie je zrovna z těch novějších, psal to s Kristýnou Sněgoňovou. Taky Černá luna, Černá smečka jsou relativně nové, ponoř se do série Bratrstvo krve, Perunova krev, Lovci monster, trilogie Hustej nářez,....

Osobně mám raději Kulhánka, ale ten vydává málo 😞

Odesláno

Tak Kulhánek už asi dvacet let nepíše, ale je to pecka. Na stejnou úroveň v tomto žánru stavím Miroslava Žambocha.

Odesláno
  V 2. 1. 2025 v 14:00, habadej napsal:

Tak Kulhánek už asi dvacet let nepíše, ale je to pecka. Na stejnou úroveň v tomto žánru stavím Miroslava Žambocha.

Rozšířit  

To už je to 20 let? To je hrůza, pamatuji,  jak jsem čekal na další díl Nočního klubu, nebo Cesta strachu. Nejlepší bylo asi Divocí a zlí.  

Žamboch dobrý,  ale trošku jiný. Píše tak trochu jako z divokého západu - Spasitel, Koniáš. Líheň je už hodně podobná Kulhánkovi, ..... První, co jsem od něj četl, byli Predátoři - dostal jsem se k nim omylem a už u něj zůstal. Syn miluje Koniáše - je holt po mě 🙂

Odesláno
  V 2. 1. 2025 v 17:48, Irwinek napsal:

To už je to 20 let? To je hrůza, pamatuji,  jak jsem čekal na další díl Nočního klubu, nebo Cesta strachu. Nejlepší bylo asi Divocí a zlí.  

Žamboch dobrý,  ale trošku jiný. Píše tak trochu jako z divokého západu - Spasitel, Koniáš. Líheň je už hodně podobná Kulhánkovi, ..... První, co jsem od něj četl, byli Predátoři - dostal jsem se k nim omylem a už u něj zůstal. Syn miluje Koniáše - je holt po mě 🙂

Rozšířit  

Ještě připomenu Baklyho. Musím říct, že se Žambochovi podařilo vytvořit bezva svět, ve kterém se Koniáš a Bakly odehrávají. Bavilo mě to, ale to už je taky let, co jsem to četl. Bohužel, synek se v tomhle nepotatil, prakticky nečte. 

Odesláno
  V 2. 1. 2025 v 14:00, habadej napsal:

Rozšířit  

Poslední Kulhánek je 2011 - Vyhlídka na věčnost... 👍👍👍 Vřele doporučuji. Tuhle knihu čtu každý rok na dovolené.. Asi jsem pako, ale vždycky se na ni těším.

Odesláno
  V 2. 1. 2025 v 18:36, habadej napsal:

Ještě připomenu Baklyho. Musím říct, že se Žambochovi podařilo vytvořit bezva svět, ve kterém se Koniáš a Bakly odehrávají. Bavilo mě to, ale to už je taky let, co jsem to četl. Bohužel, synek se v tomhle nepotatil, prakticky nečte. 

Rozšířit  

No jo Bakly , 3 chlapi, ale ne, jen 2 a půl - na to se nedá zapomenout 🙂

ještě bych zmínil Kopřivu - Asfalt byl celkem dobrej

Tak to mladej čte od 1 třídy a hodně - preferuje tedy fantasy, já raději sci-fi, nicméně to tak prolíná,  že si knihy půjčujeme ( tedy obsah čteček ). 

Odesláno
  V 2. 1. 2025 v 19:16, Diamondking napsal:

Poslední Kulhánek je 2011 - Vyhlídka na věčnost... 👍👍👍 Vřele doporučuji. Tuhle knihu čtu každý rok na dovolené.. Asi jsem pako, ale vždycky se na ni těším.

Rozšířit  

Vyhlidku si davam pravidelne aj ja, takze sme v tom minimalne dvaja :cheers: Posledne dve citania som uz rovno zacinal od casti tabor, stan, nemocnica 🙂 

Kulhanek, Kotleta, Zamboch to je proste paradny oddych. Tiez si ich zvyknem pravidelne opakovat v citacke pri slanej vode a pod slnecnikom. 

Kopriva: Asfalt je fajn ulet, ale Zabijeni sa mi paci o nieco viac. 

@Irwinek Ohladom Sudetenland, mne to praveze prislo take osviezujuce. Ne-klasicky Kysa, bohaty text, zvyraznene myslienky hlavnej postavy, hra s "realnou" krajinou a historiou...zhltol som to za vecer. Mozno od zaveru som cakal nieco "viac", ale... Ja som spokojny. 
A spomenul sa tam G.G.Marquez a Sto roku samoty. To sa asi po mnohych rokoch vratim k jednej z mojich najoblubenejsich knih zo vsetkych.

Odesláno
  V 3. 1. 2025 v 8:03, EpsteinBarr napsal:

Vyhlidku si davam pravidelne aj ja, takze sme v tom minimalne dvaja :cheers: Posledne dve citania som uz rovno zacinal od casti tabor, stan, nemocnica 🙂 

Kulhanek, Kotleta, Zamboch to je proste paradny oddych. Tiez si ich zvyknem pravidelne opakovat v citacke pri slanej vode a pod slnecnikom. 

Kopriva: Asfalt je fajn ulet, ale Zabijeni sa mi paci o nieco viac. 

@Irwinek Ohladom Sudetenland, mne to praveze prislo take osviezujuce. Ne-klasicky Kysa, bohaty text, zvyraznene myslienky hlavnej postavy, hra s "realnou" krajinou a historiou...zhltol som to za vecer. Mozno od zaveru som cakal nieco "viac", ale... Ja som spokojny. 
A spomenul sa tam G.G.Marquez a Sto roku samoty. To sa asi po mnohych rokoch vratim k jednej z mojich najoblubenejsich knih zo vsetkych.

Rozšířit  

reálná krajina a historie, to je pravda, to jde napříč celým jeho psaním. Já nějak nemusím takovou tu " alternativní " současnost, proto třeba neholduji Kotoučovu Království České, byť musím přiznat, že některé pasáže jsem zhltnul jedním dechem ( při popisu osvobozování věznice někde v Panamě jsem si tedy vzpomněl na Biglese od Velbloudích stihaček 😄 ). Centrální imperium se četlo dobře.

Odesláno

Aktuálně jsem dočetl tuhle jednohubku, hodně povedený čtivý popis akce, při které přijde o život jedna nacistická svině, kdo má rád tohle téma, doporučuji.

odkaz. hýr 

https://www.databazeknih.cz/obalka-knihy/poprava-kata-z-rigy-agent-mosadu-vypravi-dramaticky-pribeh-likvidace-nacistickeho-zlocince-522479

Screenshot_2025-01-05-14-05-06-34_811711abd41cd659c819d87108f22bce.jpg

Odesláno (upraveno)

Od Kopřivy jsem teď přečetl Rychlopalbu a Křížovou palbu a můžu doporučit. Hlavně se mi líbilo, že narozdíl od severských detektivek je zde hlavní hrdina obyčejný český policajt, který kromě hlavního případu řeší i různá oznámení, jeho vyšetřování často nikam nevede a podobně. A navíc je to vtipný a napínavý zároveň.

Upraveno uživatelem schaschek
Odesláno
  V 6. 1. 2025 v 21:28, schaschek napsal:

Od Kopřivy jsem teď přečetl Rychlopalbu a Křížovou palbu a můžu doporučit. Hlavně se mi líbilo, že narozdíl od severských detektivek je zde hlavní hrdina obyčejný český policajt, který kromě hlavního případu řeší i různá oznámení, jeho vyšetřování často nikam nevede a podobně. A navíc je to vtipný a napínavý zároveň.

Rozšířit  

Souhlas. Naprostý pecky, obě knihy. Škoda, ze nepokračoval 🙂 

Odesláno

Kdo má rád stand-up komiky a showmany starejch časů, přesněji řečeno Dona Ricklese nebo Rodneyho Dangerfielda, tak jejich memoiry jsou fajn, vtipný a úderně psaný.

Ricklese (Rickles' Book: A Memoir) jsem lousknul za 2 hodiny, Rodneyho (It's Not Easy Bein' Me: A Lifetime of No Respect but Plenty of Sex and Drugs) s pauzama za dva dny.

Odesláno

Prosím prosím, nemá někdo ebook Ochlazení, od Žantovského? Nejde mi to nikde koupit.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...