Přejít na obsah

RED WING boty - výběr

Doporučené příspěvky

před 1 hodinou, fijo napsal:

Dneska už to šlo... 

No konečně co :default_smile:. Já zatim ještě né, ale už se chystám :default_mellow:.

Vypadá to, že by to chtělo novej vzorek. Za chvíli bude zimní období a to je dle § 40a zak.č. 361/2000Sb. povinnost mít 4mm, samozřejmě že bude souvislá vrstva sněhu, led, námraza a nebo předpoklad, že to padne za doby vejšlapu :default_smile:.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, Strocek napsal:

No konečně co :default_smile:. Já zatim ještě né, ale už se chystám :default_mellow:.

Vypadá to, že by to chtělo novej vzorek. Za chvíli bude zimní období a to je dle § 40a zak.č. 361/2000Sb. povinnost mít 4mm, samozřejmě že bude souvislá vrstva sněhu, led, námraza a nebo předpoklad, že to padne za doby vejšlapu :default_smile:.

Vzorky mám vyřešený... 🤣

"roughneck" maj klasickej vibram traktor - top 👌

IMG_20240914_214326.jpg

Odkaz ke komentáři

Dneska je ideální počasí pro Red Wing! Každopádně předevčírem jsem se stavil v Denimheads vyzkoušet Blacksmith a zjistil jsem že určitě potřebuju nový Beckhamy. Ty jsou skvělý!! Až na tu cenovku tedy 😞

IMG_1662.jpeg

Upraveno uživatelem Waya03
  • Like 1
Odkaz ke komentáři

Tedy k tomu "mink ojlu" :

Mink oil - norkový olej - podkožní tuk lasicovitých, získává se z tukových tkání norků, je směsí přírodních glyceridů 14 až 20 mastných kyselin, je zdrojem kyseliny palmitolejové, která má vlastnosti podobné lidskému mazu. Z tohoto důvodu se norkový olej používá v lékařských a kosmetických přípravcích. Norkový olej se také používá ke konzervaci různých druhů vyčiněné kůže, odolnost vůči UVA a UVB záření, nezpůsobuje alergie a je odolný vůči žluknutí. 

Mám dobré zkušenosti s Norkový krém výživný - Cosmetica s.r.o  protože jejich tvrzení že : " Kůže se stává vláčnou a jemnou, aniž by se vytvářel nevhodný mastný film." je vcelku pravdivé - při použití na ruce po práci.

Rozhodl jsem se hledat právě 100%-ní neparfémovanou variantu.  Norkový olej Famaco (cisteboty.cz) Kterou chci šetrně ošetřit povrch kůže, aby mastnota pronikla dovnitř, poté přejet hrubším kartáčem a ošetřit leder balzámem s obsahem včelího vosku, rozleštit. Chci tak dosáhnout impregnace, která "zamkne" kůži před vlhkostí z deště nebo prosolené sněhové břečky. Hlavně ten solný roztok by totiž působil agresivně. 

Kůže bohužel ztmavne, jak bude mastná, ale měla by být vláčnější a odolnější. Zaznamenal jsem sice poznatek, že později tmavší tón ustoupí, ale dle mého názoru je to jen důsledkem toho že kůže přišla o povrchovou mastnotu.

Je tedy otázka, impregnovat olejem za cenu ztráty původní barvy, nebo neimpregnovat a ponechat kůži z výroby bez ošetření ? 

Odkaz ke komentáři

před 53 minutami, Jehlan napsal:

Je tedy otázka, impregnovat olejem za cenu ztráty původní barvy, nebo neimpregnovat a ponechat kůži z výroby bez ošetření ? 

Impregnovat, ale nic by se nemělo přehánět. Co jsem slyšel já, tak stačí 1 x do roka, třeba před sezonou. 

• Díky 1
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...