Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Přišel jsem tam a událo se co jsem napsal..poté vyšel z dílny a co prý chci. Řekl jsem mu že 3 věci...na to mi odvětil že už chtěl být ve 3 doma. První jsem mu ukázal stařičký budík co mám po dědovi takže celkem silná citová vazba. Když to viděl hned řekl, že tohle on nedělá a že by to stejně bylo strašně drahé...cca2tis. Ano je to dost, ale co když jsem ochoten ty peníze za tuhle citovku dát?! A pokud neumí/nechce se mu opravit budík, tak co je to za hodinář?! 

Další dvě věci byly úplné prkotiny a mít doma vystěžejkovač udělal jsem si to sám. Ze svých starých Suunto hodinek jsem chtěl sundat pásek a nahodit stěžejky zpět a na moje nové Marathony koupit dvě náhradní stěžejky...toť prosím vše. Na to mi řekl, že ho seru shrábl to a zmizel v dílně. Za chvíli vylezl dal mi to a řekl si o 90kč. Vytahuju peněženku a znovu se vracím k tomu budíku, že je to sice dost peněz ale.... v tu chvíli se rozčílil, že at si to teda seberu, že za to nic nechce a odešel do dílny. Tak jsem na něj zavolal, že mě zle pochopil, že mi nešlo o těch blbých 90kč, ale mluvím o tom budíku. na to už nijak nereagoval. Dal jsem mu na pult 100kč a celkem šokován jsem odešel...navždy! 

Jak jsem říkal delší čas jsem pracoval s lidma...vím, že každý máme občas den blbec, ale jednou nabízím služby..jednám s lidma tak musím být profesionál. Na podobné jednání fakt nejsem zvědavý ať za tím bylo cokoliv. 

Odesláno
:D Super story - to Jezišmarjá a náladu si vysvětluju tak, že měl vzadu rozd?laný tourbillon, nebo hodinářku, a ten tvůj zvonek nade dveřmi způsobil nějakou nehodu :D
Odesláno

Tak jsem chtěl přidat taky veselou příhodu s p.Dittrichem z Olomouce, ale jak čtu tu Ostravu, tak je to jen slabý odvar :-). A zajedu raději k Valisovi.

Odesláno

Namísto (ne)veselé příhody s p.Dittrichem raději přidám další z pochval na Valise, kterého tu zmiňují i ostatní. Dnes jsem k němu zkusmo zajel seřídit Steinharty (ETA2824) s tím, že tam zase na čas hodinky nechám (naposledy si je jiný Olomoucký hodinář nechal 3 týdny... a nic). Valis je seřídil dřív, než jsem stihnul vyřídit všechny pracovní maily a než jsem uklidil mobil, tak měl i tlakovku :-). Takže na Olomoucku je situace jasná, vzhůru k Valisovi.

Odesláno

Ahoj, dnes jsem našel svoje první Primky sport II. Kam je dát na servis? Jihlava, Pelhřimov? Vite o někom solidním? Děkuju Michal

Odesláno
  V 11. 4. 2017 v 17:24, TomiTT napsal:

Namísto (ne)veselé příhody s p.Dittrichem raději přidám další z pochval na Valise, kterého tu zmiňují i ostatní. Dnes jsem k němu zkusmo zajel seřídit Steinharty (ETA2824) s tím, že tam zase na čas hodinky nechám (naposledy si je jiný Olomoucký hodinář nechal 3 týdny... a nic). Valis je seřídil dřív, než jsem stihnul vyřídit všechny pracovní maily a než jsem uklidil mobil, tak měl i tlakovku :-). Takže na Olomoucku je situace jasná, vzhůru k Valisovi.

Prosím rozveď to, to mě zajímá, ať je sranda :) Předpokládám jsi byl u starýho. Já jsem chodil vedle k mladýmu a pak jsem zjistil, že když si to udělám sám, bude to minimálně ve stejné kvalitě.(Kdyžtak přidám podrobnosti) U starýho, co jsem slyšel z doslechu, tak jsem neměl odvahu ani vlýzt do dveří, ale prý aspoň něco umí, když se nechá ukecat k práci.

Odesláno

Ahoj, kolega mi přinesl pravděpodobně přetažené Primky, televize. Kam to v Praze můžu odnést na servis? Díky za každou radu, s Primkama nemám zkušenosti a nosit to mechanovi je mi blbý.

Odesláno

Zkušenost s Volavkou v Karlíně:

Z CrystalTimes jsem si objednal plochý safír na svoje SKX009, odnesl to k hodináři na výměnu a tlakovku a nepředpokládal žádný problém.

Hotovo bylo za dva dny, vyzvedl jsem je a doma zjistil, že mám pootočenou vnitřní lunetu (o celý stupeň, takže to dost tahalo oči). Tak jsem jel do Karlína s nabídkou, že si zaplatím znovu tlakovku, ale že to chci srovnat. Přijato s tím, že samozřejmě chybu napraví zdarma.

Další pracovní den bylo hotovo, tak jsem hodinky vyzvedl - vnitřní luneta srovnaná. Tlakovka prý byla provedena znovu, ovšem dostal jsem papírek od té první tlakovky (dal jsem jim celé "balení", které jsem dostal při prvním vyzvednutí hodinek), ale říkal jsem si, že jim budu věřit a nebudu to hrotit, asi vyhodili špatný papírek.  Nu a doma jsem po bližším ohledání a leštění dvou tečiček/smítek na sklíčku zjistil, že nejsou NA sklíčku, ale POD sklíčkem, respektive zevnitř..

Tak já už nevim jako :-))

Nevíte, jestli je v Praze spolehlivý hodinář, kterému bych to mohl odnést a který by dokázal SKX otevřít, vyfouknout dvě smítka, zase zavřít, udělat tlakovku a nic přitom nezkazit? Snad toho nechci tolik :-)

Odesláno
  V 12. 4. 2017 v 6:15, organic napsal:

Ahoj, kolega mi přinesl pravděpodobně přetažené Primky, televize. Kam to v Praze můžu odnést na servis? Díky za každou radu, s Primkama nemám zkušenosti a nosit to mechanovi je mi blbý.

Už jsou u Pravoslava Brady ve Strašnicích. Díky!

Odesláno
  V 11. 4. 2017 v 21:28, ramon napsal:

Prosím rozveď to, to mě zajímá, ať je sranda :) Předpokládám jsi byl u starýho. Já jsem chodil vedle k mladýmu a pak jsem zjistil, že když si to udělám sám, bude to minimálně ve stejné kvalitě.(Kdyžtak přidám podrobnosti) U starýho, co jsem slyšel z doslechu, tak jsem neměl odvahu ani vlýzt do dveří, ale prý aspoň něco umí, když se nechá ukecat k práci.

Oni jsou bráchové, "starší" ten vlevo, dělá spíš hodiny, než hodinky a jde z něj hrůza, zákazník=nepřítel. Mladšího, Petra jsem před cca 6-7 lety využíval hojně na Primky, ale postupně se z něj stal brbla a ne do všeho se mu chce. Když se mu nechce, což je horší, než když nemůže :-), tak tak jen zabrble, že to nemá cenu, že se to nevyplatí atd.

Já už tam co znám Valise nechodím a ani ho nedoporučuji dál. Ale příhody s jak starým, tak mladým mě zajímají :-D.

Odesláno
  V 11. 4. 2017 v 21:28, ramon napsal:

Ahoj,

kdepak, u starého jsem byl jen poprvé, coby nezkušený elév (spíše hňup); vyhodil mě ještě mezi dveřmi, které jsem ani nestihl zavřít :-). K mladému jsem pak chodil celkem bez problémů s potápkami s Miyotou, naprostá spokojenost, dokonce jsem měl jednou problém mu za zregulování vůbec vnutit nějaké peníze. Pak jsem si pořídil potápky s Etou a začaly mi dělat cca 40sec do mínusu. Tož jsem tam zašel a to byla chyba :). Prý je to v toleranci a kdyby mi je seřídil, tak bych mu tam pak chodil pořád. Takže jsem zašel k Valisovi, výsledek viz výše.

Odesláno
  V 12. 4. 2017 v 13:59, Eman2208 napsal:

Oni jsou bráchové, "starší" ten vlevo, dělá spíš hodiny, než hodinky a jde z něj hrůza, zákazník=nepřítel. Mladšího, Petra jsem před cca 6-7 lety využíval hojně na Primky, ale postupně se z něj stal brbla a ne do všeho se mu chce. Když se mu nechce, což je horší, než když nemůže :-), tak tak jen zabrble, že to nemá cenu, že se to nevyplatí atd.

Já už tam co znám Valise nechodím a ani ho nedoporučuji dál. Ale příhody s jak starým, tak mladým mě zajímají :-D.

Ano, s mladým stejná zkušenost :). Asi jak stárne. Což nás čeká taky :(.

Odesláno (upraveno)
  V 12. 4. 2017 v 15:50, TomiTT napsal:

Ano, s mladým stejná zkušenost :). Asi jak stárne. Což nás čeká taky :(.

Problém je, že už se mu nechce vůbec do ničeho, kde je potřeba něco opravit. Umí jen čistit, což odflákne, případně vymění sklo, korunku. Sehnat nějaký díl neexistuje. Hodinky neopraví ani když mu přinesu díl (stavěcí páka), jelikož při celkové opravě ani nerozebírá stroj, jen přemázne krok. (opravil jsem si sám). Posledně mi tvrdil, že korunka na Orientech, která točí lunetou pod sklem je součástí pouzdra, takže se musí koupit nový pouzdro, a to nejde sehnat. (opravili u Majzlíků). Přinesl jsem Poljoty na generálku, ptá se, jestli funguje datumovka. Říkám že jo, ptám se proč. Prý je to tam složitý, tři pružinky a blbě se to skládá. U dalších Poljotů trochu odřel ciferník, ale byly to levný hodinky tak jsem to neřešil. Přinesl jsem Seika, blbnul nátah, ráno vždy stály po celodenním nošení. Celková oprava proběhla, závada trvá. Donesl jsem je znova, že to skoukne. Prý je natáhl (šroubovákem) a šly celý den. Znova hodinky doma a znova nefungujou. Vyhodil jsem je, později jsem zjistil proč, a že ten výhoz byla chyba. Přinesl jsem další Seika na celkovou opravu, podobná závada s nátahem. Po opravě žádná změna, tak jsem se rozhodl, že na něho seru a rozdělal jsem ty hodinky. Někde jsou tady i fotky, řešil jsem to s Tondakem a dodělával opravu doma na koleně. Rotor volnej že třel o základnu, musel jsem stáhnout ložisko. Pod západkovým kolem stoletej humus, ani na to nechytl, že vůbec nešáhl na datovou nástavbu bych nějak překousl, ale todle už bylo moc. Jo a abych nezapomněl, přinesl jsem hodinky se starší Etou, kouká do toho, že co to je za stroj. Řikám švýcarská Eta. Jo aha, to je nějaká stará, to je starý aspoň 40 roků, to nemá cenu dělat, to je starý, něco podobnýho prý viděl ve starejch  Seagullech, to nemá cenu, to je starý. Prostě se mu nechce dělat vůbec nic, a když, tak jsou to vyhozený peníze. Takže už mě tam neuvidí. Příště zkusím Valise, ale zatím jsem tam nešel, protože jsem slyšel že jsou to záležitosti tak na půl roku i dýl.

Upraveno uživatelem ramon
Odesláno

Zdravím vás. Neporadil by mi někdo znalý, na koho se mohu obrátit ve Východních Čechách (Rychnovsko)?

Konečně jsem sehnal své vysněné Prim Sport 1 v poměrně zachovalém stavu a nechal je vyčistit a seřídit u místního hodináře. Od té doby bohužel mají problém s nátahem (jde těžko) i se samotným chodem (po chvíli se zastaví). Při manipulaci s korunkou se hýbe celý strojek s ciferníkem. Reklamovat opravu nechci, bojím se, že by to mohlo dopadnout ještě hůře.

Nebo nevíte o někom zdatném, schopném mezi zdejšími členy?? Jsem tu krátce, teprve pročítám, poznávám a vstřebávám. Předně děkuji za případnou odpověď. Hezké dny.

Odesláno
  V 12. 4. 2017 v 7:56, Mr. Igelit napsal:

Zkušenost s Volavkou v Karlíně:

Z CrystalTimes jsem si objednal plochý safír na svoje SKX009, odnesl to k hodináři na výměnu a tlakovku a nepředpokládal žádný problém.

Hotovo bylo za dva dny, vyzvedl jsem je a doma zjistil, že mám pootočenou vnitřní lunetu (o celý stupeň, takže to dost tahalo oči). Tak jsem jel do Karlína s nabídkou, že si zaplatím znovu tlakovku, ale že to chci srovnat. Přijato s tím, že samozřejmě chybu napraví zdarma.

Další pracovní den bylo hotovo, tak jsem hodinky vyzvedl - vnitřní luneta srovnaná. Tlakovka prý byla provedena znovu, ovšem dostal jsem papírek od té první tlakovky (dal jsem jim celé "balení", které jsem dostal při prvním vyzvednutí hodinek), ale říkal jsem si, že jim budu věřit a nebudu to hrotit, asi vyhodili špatný papírek.  Nu a doma jsem po bližším ohledání a leštění dvou tečiček/smítek na sklíčku zjistil, že nejsou NA sklíčku, ale POD sklíčkem, respektive zevnitř..

Tak já už nevim jako :-))

Nevíte, jestli je v Praze spolehlivý hodinář, kterému bych to mohl odnést a který by dokázal SKX otevřít, vyfouknout dvě smítka, zase zavřít, udělat tlakovku a nic přitom nezkazit? Snad toho nechci tolik :-)

Tak jsem ve středu donesl hodinky k Wildtovi na Kavalírce a ve čtvrtek si vyzvedl hodinky vyčištěné, srovnané, ve vůni, a to za 250 i s tlakovkou. Doporučuji!

Odesláno (upraveno)

Zdravím, chci touto cestou poděkovat za opravu kapesních hodinek uživateli Jiří9. Odvedl skvělou práci a velice rád ho všem doporučuji.

Ještě jednou díky  :notworthy:

Upraveno uživatelem fox1893
Odesláno
  V 17. 4. 2017 v 20:32, Mr. Igelit napsal:

Tak jsem ve středu donesl hodinky k Wildtovi na Kavalírce a ve čtvrtek si vyzvedl hodinky vyčištěné, srovnané, ve vůni, a to za 250 i s tlakovkou. Doporučuji!

Tak jsem se nechal inspirovat a dneska jsem mu odnesl svoje Sportky na generálku. Za dva týdny by měly být, tak uvidíme. Co mě překvapilo je, že na to, jak lidi dneska skoro nenosí hodinky, měl v krámku narváno.

Odesláno
  V 19. 4. 2017 v 19:36, siwi napsal:

Tak jsem se nechal inspirovat a dneska jsem mu odnesl svoje Sportky na generálku. Za dva týdny by měly být, tak uvidíme. Co mě překvapilo je, že na to, jak lidi dneska skoro nenosí hodinky, měl v krámku narváno.

To je fakt, byl jsem tam dvakrát a vždycky byl někdo přede mnou a následně i za mnou :-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...