Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Normálně bych to dal Mechánovi :) měl jsem stejný problém, k nikomu jinému bych hodinky nedal!

Mecháno nezkouší :) mecháno zatěsní :)

Mám vlasní zkušenost..a ráchám se s hodinkama v bazénu..super

Odesláno

Člověče, safi, ani bych neřešil, že tam ty hodinky dám, jestli bych si přečetl něco podobnýho ...

To asi nebude náhodou ...

• po 4 týdnech...
Odesláno

Rád bych si u svých Seiko Alpinist nechal provést zkoušku těsnosti. Kousek od práce mám hodinářství Volavka (Karlín), kde tuto zkoušku provádějí. Při zkoušce těsnosti provádějí automaticky výměnu všech těsnění..což u těchto hodinek znamená částečné rozebrání (2 korunky). Zjistil jsem, že mám psychický problém svěřit hodinky někomu jinému než mechanovi (který zrovna přístroj na testování těsnosti nemá).

Mám jenom dotaz: Kam jsi nakonec hodinky na zkoušku těsnosti dal? Díky.

• po měsíci...
Odesláno

Nechci kvůli tomu zakládat nové vlákno, tak bych se vrátil trochu na začátek - kdybyste měli doma zlaté vintage Universal Geneve, komu byste je svěřili servis strojku (dělají cca 5 min denně) a na vyleštění pouzdra a sklíčka? Přeci jen UG není tak rozšířená značka jako Omega atd. ...post-1744-1210436042.jpgpost-1744-1210436006.jpg

• po měsících...
Odesláno

Prosim vas, kde najdu v Ceskych Budejovicich hodinare, ktery se mi koukne na seika? Sel jsem ke Sklari na Lidicky a tam me pani co ani nemluvi poradne cesky vypoklonkovala at si s nima jdu, kde jsem je koupil. Koukal jsem jak vyorana mys. A to jsem tam sel cca pred pul rokem s primkama na vycisteni a uplne v pohode. Ted jsem to ale nechapal a to maji na krame ceduli SEIKO. :boxing:

Odesláno

2Safi: nějak nevěřím že by ti u Volavky vyměnily pouzdro a hlavně proč by to někdo dělal... Ja mám např s něma jen ty nej zkušenosti.. tod můj názor na p. Volavku... takže ja doporučuji....

Odesláno (upraveno)
Prosim vas, kde najdu v Ceskych Budejovicich hodinare, ktery se mi koukne na seika? Sel jsem ke Sklari na Lidicky a tam me pani co ani nemluvi poradne cesky vypoklonkovala at si s nima jdu, kde jsem je koupil. Koukal jsem jak vyorana mys. A to jsem tam sel cca pred pul rokem s primkama na vycisteni a uplne v pohode. Ted jsem to ale nechapal a to maji na krame ceduli SEIKO. :boxing:

Anebo:

http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...amp;hl=hodinare

Upraveno uživatelem cody
Odesláno

Vazeny kolegove,

dovoluji se na Vas obratit s nasledujici prosbou o radu a pomoc.

By jsem pozadan reditelem a reziserem moskevskeho divadla dramatu o nalezeni hodinare, jez by mohl vyhotovit v miniature mechanismus a kopii prazskeho orloje, pro ucely divadelnich predstaveni.

Predem Vam dekuji za pomoc a odpoved.

V ucte a srdecnym pozdravem ze slunne Odessy.

Doc.PhDr. Jiri Siman CSc

zastupce reditele pro mezinarodni vztahy

Svetovy klub Odesitu

Marazilska 7

Odessa

Me kontakty

knihovna@rambler.ru

odessa@vsers.eu

shiman26

Odesláno
Rád bych si u svých Seiko Alpinist nechal provést zkoušku těsnosti. Kousek od práce mám hodinářství Volavka (Karlín), kde tuto zkoušku provádějí. Při zkoušce těsnosti provádějí automaticky výměnu všech těsnění..což u těchto hodinek znamená částečné rozebrání (2 korunky). Zjistil jsem, že mám psychický problém svěřit hodinky někomu jinému než mechanovi (který zrovna přístroj na testování těsnosti nemá).

Na fóru jsem nalezl tyto dvě reference, z nichž mě jedna děsí:

"Je mi velice trapné psát tento příspěvek, ale třeba to někomu pomůže a nebude za blbce jako já.

Doporučuji nadstandardní opatrnost v hodinářství Volavka v Praze 8 - Karlín na Sokolovské ulici. Není pro ně problém vyměnit váš dobrý kousek za horší. Osobní zkušenost s pouzdrem a ciferníkem na Prim. O vyčištění a promazání strojku mají také svéráznou představu."

"Velice solidní hodinář je pan Volavka v Praze-Karlín, cca 200m od stanice metra Křižíkova doleva (Sokolovská ul.)."

Mátě nějaké dalšíé zkušenosti s tímto hodinářem, případně jakého hodináře by jste mi doporučili pro zkoušku těsnosti? Pokud by mi udělal byt i jeden nový škrábanec, tak ho na místě asi zastřelím :gun_bandana: Strojek si pak nechám seřídit u mechana, abych se dostal na ty proklamované 2-3 vteřiny denně.

Jak to nakonec dopadlo?

• po měsíci...
Odesláno

Chci tohle vlákno trošku oživit částečně z potřeby, částečně ze zvědavosti - existuje momentálně v Brně a okolí hodinář, který je ochoten (a schopen) opravovat staré (řekněme od 30 let výše) hodinky ? Pan Konečný z Masné bohužel skončil - původně jsem myslel že zmizel z povrchu zemského ale dnes se mi s ním podařilo mluvit a skutečně živnost zlikvidoval - škoda přeškoda, nejen že uměl, ale byla s ním radost pokecat. Takže momentálně se v různých vláknech zmiňuje jen Strnad na Veveří, který na mě ale moc nezapůsobil, byl tam nějakej mladej kluk a zdál se mi protivnej jak ho...o. A to nebožtík Nepil ve večerníčku o koťátkách říkal, že řemeslníci jsou rádi, když má pro ně člověk práci... :sad01_anim:

Tak opravdu nikdo jiný není ? Třeba Afrikab tady sháněl hodináře brňáka - našel ? nenašel ? nebo našel a schovává si ho pro sebe ? :)

Odesláno
Chci tohle vlákno trošku oživit částečně z potřeby, částečně ze zvědavosti - existuje momentálně v Brně a okolí hodinář, který je ochoten (a schopen) opravovat staré (řekněme od 30 let výše) hodinky ? Pan Konečný z Masné bohužel skončil - původně jsem myslel že zmizel z povrchu zemského ale dnes se mi s ním podařilo mluvit a skutečně živnost zlikvidoval - škoda přeškoda, nejen že uměl, ale byla s ním radost pokecat. Takže momentálně se v různých vláknech zmiňuje jen Strnad na Veveří, který na mě ale moc nezapůsobil, byl tam nějakej mladej kluk a zdál se mi protivnej jak ho...o. A to nebožtík Nepil ve večerníčku o koťátkách říkal, že řemeslníci jsou rádi, když má pro ně člověk práci... :sad01_anim:

Tak opravdu nikdo jiný není ? Třeba Afrikab tady sháněl hodináře brňáka - našel ? nenašel ? nebo našel a schovává si ho pro sebe ? :)

Na Mendlaku je jednak Sarah, ale v tom samem dome na rohu smerem k zahradam, kde Mendel provadel svoje geneticke hratky, je mrnave hodinarstvi. Byva tam mladsi pan a hlavne jeho otec, ktery na me zapusobil solidnim dojmem (i kdyz slo pouze o vymenu nestandardniho skla). Pak jeste chodivam k pani hodinarce na Stursove (Zabiny/Komin). S tou si zase vzdycky dobre pokecam, je to pani uz v duchodu, ale stale pracuje. A pece vyborne buchty :)

Odesláno

Rád bych se zeptal jestli máte někdo čerstvou zkušenost s hodináři Diittrichovými z Olomouce. Vím že se tady už o nich psalo, ale to bylo už dříve, potřeboval bych nějakou aktuální zprávu. Rád ybch si nechal přeleštit pár drobných škrábanců na mých Oriskách a nechci riskovat. Díky

Odesláno

Jedny kapesní hodinky mi opravoval pan Strnad a byl jsem spokojen.

• po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...
Odesláno
Má někdo z vás zkušenosti se servisem firmy Hibernia?

Dával jsem tam v reklamaci Tissoty (PR 50 Automatic), koupené na letišti v Bukurešti, protože se mi začaly hodně předcházet. V Hybernii vyměnili strojek a teď jdou perfektně. Jednání se zákazníkem taky dobré.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Zdravím, před rokem jsem měl hodinky u p.Konečného z Brna (skličko, ručičky, seřízení...aj.). Nyní se zpožduji o 15min /den. Volal jsem mu, ale již neordninuje (jak zde bylo již sděleno). Tak skusím dát přistroj p.Strnadovi na Veveří. Jedná se o zn. Doxa, asi 40.léta.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Vazeny kolego,

muzu jen vrele doporucit hodinare Lubose VRBU tel. 00420604847511 s kterym mam pres 2 roky trvajici restauratorsko opravarsky vztah, co se tyce vintage hodinek prevazne pozitivni a je schopen i vyroby novych dilu a to nejen kapesnich a naramkovych hodinek ale i hodin velkych. Je treba zavolat a dohodnout schuzku , je OK co se tyce cen a kvality provedeni.

Jako reference uvadim ze mi dal dohromady Omega seamaster automatic gold 1957, Zenith kapesni 1898, Zenith mechanic 1960 Glashutte Bison 1979, Prim 1965, Heuer Carrera 1985, 2krat Doxa kolem 1960 a dokonce Ruhla chrono 1983 a Molnija 1935

Odesláno
Jako reference uvadim ze mi dal dohromady Omega seamaster automatic gold 1957, Zenith kapesni 1898, Zenith mechanic 1960 Glashutte Bison 1979, Prim 1965, Heuer Carrera 1985, 2krat Doxa kolem 1960 a dokonce Ruhla chrono 1983 a Molnija 1935

Máš fotky?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...