simon Odesláno 7. března 2008 Nahlásit Odesláno 7. března 2008 Normálně bych to dal Mechánovi měl jsem stejný problém, k nikomu jinému bych hodinky nedal! Mecháno nezkouší mecháno zatěsní Mám vlasní zkušenost..a ráchám se s hodinkama v bazénu..super
rorda Odesláno 7. března 2008 Nahlásit Odesláno 7. března 2008 Člověče, safi, ani bych neřešil, že tam ty hodinky dám, jestli bych si přečetl něco podobnýho ... To asi nebude náhodou ...
miraart Odesláno 1. dubna 2008 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2008 Rád bych si u svých Seiko Alpinist nechal provést zkoušku těsnosti. Kousek od práce mám hodinářství Volavka (Karlín), kde tuto zkoušku provádějí. Při zkoušce těsnosti provádějí automaticky výměnu všech těsnění..což u těchto hodinek znamená částečné rozebrání (2 korunky). Zjistil jsem, že mám psychický problém svěřit hodinky někomu jinému než mechanovi (který zrovna přístroj na testování těsnosti nemá). Mám jenom dotaz: Kam jsi nakonec hodinky na zkoušku těsnosti dal? Díky.
Tyr Odesláno 10. května 2008 Nahlásit Odesláno 10. května 2008 Nechci kvůli tomu zakládat nové vlákno, tak bych se vrátil trochu na začátek - kdybyste měli doma zlaté vintage Universal Geneve, komu byste je svěřili servis strojku (dělají cca 5 min denně) a na vyleštění pouzdra a sklíčka? Přeci jen UG není tak rozšířená značka jako Omega atd. ...
ocnibulva Odesláno 27. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2008 Prosim vas, kde najdu v Ceskych Budejovicich hodinare, ktery se mi koukne na seika? Sel jsem ke Sklari na Lidicky a tam me pani co ani nemluvi poradne cesky vypoklonkovala at si s nima jdu, kde jsem je koupil. Koukal jsem jak vyorana mys. A to jsem tam sel cca pred pul rokem s primkama na vycisteni a uplne v pohode. Ted jsem to ale nechapal a to maji na krame ceduli SEIKO.
DavidC3 Odesláno 27. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2008 2Safi: nějak nevěřím že by ti u Volavky vyměnily pouzdro a hlavně proč by to někdo dělal... Ja mám např s něma jen ty nej zkušenosti.. tod můj názor na p. Volavku... takže ja doporučuji....
mechano Odesláno 27. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 27. srpna 2008 ja bych je sveril zde clenovi fora - mechano - zkus mu napsat a domluvte se Kdybys chtěl něco blíž k Budějicům, zkus Petra Váchu ve Strakonicích.
cody Odesláno 28. srpna 2008 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2008 (upraveno) Prosim vas, kde najdu v Ceskych Budejovicich hodinare, ktery se mi koukne na seika? Sel jsem ke Sklari na Lidicky a tam me pani co ani nemluvi poradne cesky vypoklonkovala at si s nima jdu, kde jsem je koupil. Koukal jsem jak vyorana mys. A to jsem tam sel cca pred pul rokem s primkama na vycisteni a uplne v pohode. Ted jsem to ale nechapal a to maji na krame ceduli SEIKO. Anebo: http://forum.chronomag.cz/index.php?showto...amp;hl=hodinare Upraveno 28. srpna 2008 uživatelem cody
Jiri Shiman Odesláno 3. září 2008 Nahlásit Odesláno 3. září 2008 Vazeny kolegove, dovoluji se na Vas obratit s nasledujici prosbou o radu a pomoc. By jsem pozadan reditelem a reziserem moskevskeho divadla dramatu o nalezeni hodinare, jez by mohl vyhotovit v miniature mechanismus a kopii prazskeho orloje, pro ucely divadelnich predstaveni. Predem Vam dekuji za pomoc a odpoved. V ucte a srdecnym pozdravem ze slunne Odessy. Doc.PhDr. Jiri Siman CSc zastupce reditele pro mezinarodni vztahy Svetovy klub Odesitu Marazilska 7 Odessa Me kontakty knihovna@rambler.ru odessa@vsers.eu Skype shiman26
Vit Odesláno 3. září 2008 Nahlásit Odesláno 3. září 2008 Rád bych si u svých Seiko Alpinist nechal provést zkoušku těsnosti. Kousek od práce mám hodinářství Volavka (Karlín), kde tuto zkoušku provádějí. Při zkoušce těsnosti provádějí automaticky výměnu všech těsnění..což u těchto hodinek znamená částečné rozebrání (2 korunky). Zjistil jsem, že mám psychický problém svěřit hodinky někomu jinému než mechanovi (který zrovna přístroj na testování těsnosti nemá). Na fóru jsem nalezl tyto dvě reference, z nichž mě jedna děsí: "Je mi velice trapné psát tento příspěvek, ale třeba to někomu pomůže a nebude za blbce jako já. Doporučuji nadstandardní opatrnost v hodinářství Volavka v Praze 8 - Karlín na Sokolovské ulici. Není pro ně problém vyměnit váš dobrý kousek za horší. Osobní zkušenost s pouzdrem a ciferníkem na Prim. O vyčištění a promazání strojku mají také svéráznou představu." "Velice solidní hodinář je pan Volavka v Praze-Karlín, cca 200m od stanice metra Křižíkova doleva (Sokolovská ul.)." Mátě nějaké dalšíé zkušenosti s tímto hodinářem, případně jakého hodináře by jste mi doporučili pro zkoušku těsnosti? Pokud by mi udělal byt i jeden nový škrábanec, tak ho na místě asi zastřelím Strojek si pak nechám seřídit u mechana, abych se dostal na ty proklamované 2-3 vteřiny denně. Jak to nakonec dopadlo?
Klotzman Odesláno 16. října 2008 Nahlásit Odesláno 16. října 2008 Chci tohle vlákno trošku oživit částečně z potřeby, částečně ze zvědavosti - existuje momentálně v Brně a okolí hodinář, který je ochoten (a schopen) opravovat staré (řekněme od 30 let výše) hodinky ? Pan Konečný z Masné bohužel skončil - původně jsem myslel že zmizel z povrchu zemského ale dnes se mi s ním podařilo mluvit a skutečně živnost zlikvidoval - škoda přeškoda, nejen že uměl, ale byla s ním radost pokecat. Takže momentálně se v různých vláknech zmiňuje jen Strnad na Veveří, který na mě ale moc nezapůsobil, byl tam nějakej mladej kluk a zdál se mi protivnej jak ho...o. A to nebožtík Nepil ve večerníčku o koťátkách říkal, že řemeslníci jsou rádi, když má pro ně člověk práci... Tak opravdu nikdo jiný není ? Třeba Afrikab tady sháněl hodináře brňáka - našel ? nenašel ? nebo našel a schovává si ho pro sebe ?
skalis Odesláno 17. října 2008 Nahlásit Odesláno 17. října 2008 Chci tohle vlákno trošku oživit částečně z potřeby, částečně ze zvědavosti - existuje momentálně v Brně a okolí hodinář, který je ochoten (a schopen) opravovat staré (řekněme od 30 let výše) hodinky ? Pan Konečný z Masné bohužel skončil - původně jsem myslel že zmizel z povrchu zemského ale dnes se mi s ním podařilo mluvit a skutečně živnost zlikvidoval - škoda přeškoda, nejen že uměl, ale byla s ním radost pokecat. Takže momentálně se v různých vláknech zmiňuje jen Strnad na Veveří, který na mě ale moc nezapůsobil, byl tam nějakej mladej kluk a zdál se mi protivnej jak ho...o. A to nebožtík Nepil ve večerníčku o koťátkách říkal, že řemeslníci jsou rádi, když má pro ně člověk práci... Tak opravdu nikdo jiný není ? Třeba Afrikab tady sháněl hodináře brňáka - našel ? nenašel ? nebo našel a schovává si ho pro sebe ? Na Mendlaku je jednak Sarah, ale v tom samem dome na rohu smerem k zahradam, kde Mendel provadel svoje geneticke hratky, je mrnave hodinarstvi. Byva tam mladsi pan a hlavne jeho otec, ktery na me zapusobil solidnim dojmem (i kdyz slo pouze o vymenu nestandardniho skla). Pak jeste chodivam k pani hodinarce na Stursove (Zabiny/Komin). S tou si zase vzdycky dobre pokecam, je to pani uz v duchodu, ale stale pracuje. A pece vyborne buchty
vikina Odesláno 17. října 2008 Nahlásit Odesláno 17. října 2008 Rád bych se zeptal jestli máte někdo čerstvou zkušenost s hodináři Diittrichovými z Olomouce. Vím že se tady už o nich psalo, ale to bylo už dříve, potřeboval bych nějakou aktuální zprávu. Rád ybch si nechal přeleštit pár drobných škrábanců na mých Oriskách a nechci riskovat. Díky
Vit Odesláno 17. října 2008 Nahlásit Odesláno 17. října 2008 Chci tohle vlákno trošku oživit částečně z potřeby, částečně ze zvědavosti - existuje momentálně v Brně a okolí hodinář, který je ochoten (a schopen) opravovat staré (řekněme od 30 let výše) hodinky ? Pan Konečný z Masné bohužel skončil - původně jsem myslel že zmizel z povrchu zemského ale dnes se mi s ním podařilo mluvit a skutečně živnost zlikvidoval - škoda přeškoda, nejen že uměl, ale byla s ním radost pokecat. Takže momentálně se v různých vláknech zmiňuje jen Strnad na Veveří, který na mě ale moc nezapůsobil, byl tam nějakej mladej kluk a zdál se mi protivnej jak ho...o. A to nebožtík Nepil ve večerníčku o koťátkách říkal, že řemeslníci jsou rádi, když má pro ně člověk práci... Tak opravdu nikdo jiný není ? Třeba Afrikab tady sháněl hodináře brňáka - našel ? nenašel ? nebo našel a schovává si ho pro sebe ? Jedny kapesní hodinky mi opravoval pan Strnad a byl jsem spokojen.
Radimk Odesláno 26. října 2008 Nahlásit Odesláno 26. října 2008 Pánové, kdo má mail na mechana, má pořád plnou schránku, nějak se mi nedaří ho zkontaktovat. dík prosím do schránky
Apep Odesláno 7. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2008 Má někdo z vás zkušenosti se servisem firmy Hibernia? Dával jsem tam v reklamaci Tissoty (PR 50 Automatic), koupené na letišti v Bukurešti, protože se mi začaly hodně předcházet. V Hybernii vyměnili strojek a teď jdou perfektně. Jednání se zákazníkem taky dobré.
notabene Odesláno 15. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 15. listopadu 2008 Pánové a co pan hodinář Rubringer v Olomouci?
defenger Odesláno 20. listopadu 2008 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2008 Zdravím, před rokem jsem měl hodinky u p.Konečného z Brna (skličko, ručičky, seřízení...aj.). Nyní se zpožduji o 15min /den. Volal jsem mu, ale již neordninuje (jak zde bylo již sděleno). Tak skusím dát přistroj p.Strnadovi na Veveří. Jedná se o zn. Doxa, asi 40.léta.
neználek Odesláno 1. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2008 Chci tohle vlákno trošku oživit částečně z potřeby, částečně ze zvědavosti - existuje momentálně v Brně a okolí hodinář, který je ochoten (a schopen) opravovat staré (řekněme od 30 let výše) hodinky ? Pan Konečný z Masné bohužel skončil - původně jsem myslel že zmizel z povrchu zemského ale dnes se mi s ním podařilo mluvit a skutečně živnost zlikvidoval - škoda přeškoda, nejen že uměl, ale byla s ním radost pokecat. Takže momentálně se v různých vláknech zmiňuje jen Strnad na Veveří, který na mě ale moc nezapůsobil, byl tam nějakej mladej kluk a zdál se mi protivnej jak ho...o. A to nebožtík Nepil ve večerníčku o koťátkách říkal, že řemeslníci jsou rádi, když má pro ně člověk práci... Tak opravdu nikdo jiný není ? Třeba Afrikab tady sháněl hodináře brňáka - našel ? nenašel ? nebo našel a schovává si ho pro sebe ? Vazeny kolego, muzu jen vrele doporucit hodinare Lubose VRBU tel. 00420604847511 s kterym mam pres 2 roky trvajici restauratorsko opravarsky vztah, co se tyce vintage hodinek prevazne pozitivni a je schopen i vyroby novych dilu a to nejen kapesnich a naramkovych hodinek ale i hodin velkych. Je treba zavolat a dohodnout schuzku , je OK co se tyce cen a kvality provedeni. Jako reference uvadim ze mi dal dohromady Omega seamaster automatic gold 1957, Zenith kapesni 1898, Zenith mechanic 1960 Glashutte Bison 1979, Prim 1965, Heuer Carrera 1985, 2krat Doxa kolem 1960 a dokonce Ruhla chrono 1983 a Molnija 1935
lolohh Odesláno 2. prosince 2008 Nahlásit Odesláno 2. prosince 2008 Jako reference uvadim ze mi dal dohromady Omega seamaster automatic gold 1957, Zenith kapesni 1898, Zenith mechanic 1960 Glashutte Bison 1979, Prim 1965, Heuer Carrera 1985, 2krat Doxa kolem 1960 a dokonce Ruhla chrono 1983 a Molnija 1935 Máš fotky?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se