Přejít na obsah

Proč Rolex?

Doporučené příspěvky

Kdysi  tool-watch pro chlapy. Rolex submariner v roce 1973 stál $385 což s inflačním koeficientem dělá asi $2120 v roce 2015. Ty hodinky jsou dobrý to bez debat. Líběj se mi.

Takže agenti MI6, MI5 skutečně mohli v šedesátkách nosit Rolexy.

http://www.ablogtowatch.com/rolex-prices-past-60-years-revealing-analysis/

V roce průměrnej Yank dělal 3 týdny na suby, ale v roce 2012 už to byly více jak dva měsíce.

Jinak zajímavej článek.

Sám musím přiznat, že mám k Rolexům ambivalentní vztah miluju je jako tool-watch (submariner, explorer) a nelíbí se mi jejich vyzdvihování jako znamení luxusu atd.

Ty různý zlatý, platinový a s diamantama. Ty mě netankujou. Ty maj bejt nedostupný.

post-39173-0-84165500-1437549760_thumb.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 710
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník maxigabrielg

Ty to mas nejaky divny, kde prosimte pracujes? Vydelas si dost na to, aby sis koupil rolby za stosedumde, ale zaroven si je do prace nemuzes vzit, aby Ti kolegove/sef/podrizeni nezavideli a nekoukali na Tebe skrz prsty...

tak ale mozno on si tam vie viac prilepsovat ako kolegovia a to by bol ten Rolex urcity indikatok smeru toku penazi....?

Odkaz ke komentáři

Od Rolexu mám slabost pro dva modely: Explorer I a Datejust II. Mají v sobě cosi, co se mi hrozně těžko popisuje. Takový pocit jsem dosud neměl u žádných jiných hodinek. Ani u PP například, líbí se mi moc, to jo, ale asi mi mozek naznačil, že jsou cenově mnohonásobně jinde, tak proto. Ten pocit jsem neměl ani hodinek dražších, ani levnějších, a to existuje velmi slušný výběr hodinek. Něco, co mi říká, že je už nikdy nesundám, protože to nebude třeba (že by definitivní? :eek: ). Myslím si, že každý musí uznat, že na těch hodinkách potažmo značce něco je. A to něco je pro každého jiné, a to je to, co mě uchvacuje. Rolex to dělá sakra dobře. 

Nicméně nevím přesně, jak se v současnosti Rolex pozicuje, ale ta jeho tzv. "luxuryfication" mi na něj moc nesedí. Pro mě jsou například ty výše zmíněné kousky dokonalé univerzály, nic jiného. Není to žádná HH, to je jasné, ale pro mě je to právě to, co je přímo před ní, to se mi vybaví.  

Jen dodávám, že žádné Rolexy jsem dosud nevlastnil, jen jsem měl na ruce ony Explorery. Kdo ví, třeba mám na očích jen růžový brejle a za čas to bude jiné. Jen jsem popsal, jak na mě aktuálně Rolex působí.

Odkaz ke komentáři

tak ale mozno on si tam vie viac prilepsovat ako kolegovia a to by bol ten Rolex urcity indikatok smeru toku penazi....?

Dekuji :-)

Tak to řeknu rovnou... kup si Hublot nebo oslov ty mistry s hodinkama z kamene kupkovy latríny.

Odkaz ke komentáři

Zamyslel jsem se, proč R mě nechává chladným a nechci je. Vychází to z mého pocitu, že s R si kupuju 30% hodinky a 70% marketingové bubliny ( symbol bohatství luxusu, který vnímají takhle především lidi, kteří se o hodinky moc nezajímají).

Když má někdo na ruce R je to pro mnohé, co o hodinkách moc neví, to nejdražší a nejluxusnější co si lze v hodinkách dovolit.

Oproti tomu třeba IWC vnímám obráceně 70/30. Například JLC mi připadají jako super pro chronomagora 90% hodinky 10% marketing. Můžou to být i další ( Moser, AP ...), ale z HH je to podle mě u JLC nejvýraznější.

Tím nechci říct, že marketing je sprosté slovo naopak v tomto směru před R smekám. Jenom bych očekával, že to bude mít vliv hlavně na lidi kteří berou hodinky hlavně jako modní doplněk a status symbol.

Odkaz ke komentáři

Zkus připustit, že i u R jde velmi často o pěnkej kus hodinařiny spojenej se spoustou let dolaďování designu. (samo nemluvím o diamantových výstřelcích).

Nabízí se srovnání s Apple - asi obrovský marže, asi existujou parametricky lepší stroje, ale maj to všechno namixovaný takovým způsobem, že to funguje, včetně marketingovýho střípku do mozaiky. U Samsungu to tak dobře nefunguje.. Stejně jako to tak dobře nefunguje i JLC.

Odkaz ke komentáři

Když jsme u toho marketingu - výdaje na reklamu na trhu v USA v roce 2014 v mil. USD (zdroj - watchtime.com) říkají hodně...

1.Rolex (56.38)
2.Breitling (45.11)
3.Omega (34.49)
4.Cartier (25.45)
5.Citizen (23.62)
6.Chanel (20.89)
7.Movado (19.69)
8.Longines (17.81)
9.Patek Philippe (15.69)
10.TAG Heuer (15.36)
11.Seiko (14.94)
12.Tudor (12.02)
13.Breguet (10.02)
14.Audemars Piguet (9.51)
15.Chopard (7.98)
16.Swatch (7.58)
17.Parmigiani Fleurier (6.49)
18.Richard Mille (6.04)
19.Armitron (5.83)
20.Baume & Mercier (5.71)
21.Montblanc (5.60)
22.Timex (5.52)
23.Rado (5.38)
24.Ball Watch (5.37)
25.Ulysse Nardin (5.12)
26.Zenith (5.01)
27.Nixon (4.85)
28.Shinola (4.82)
29.Hublot (4.69)
30.Dior (4.67)
31.Victorinox (4.61)
32.Fossil (4.34)
33.Luminox (4.31)
34.Tissot (3.98)
35.Vacheron Constantin (3.95)
36.Bell & Ross (3.92)
37.Panerai (3.86)
38.Michael Kors (3.68)
39.Jaeger-LeCoultre (3.49)
40.Casio (3.44)
41.Blancpain (3.39)
42.Ralph Lauren (3.22)
43.Oris (3.17)
44.Bulova (3.13)
45.Louis Vuitton (3.06)
46.Coach (2.95)
47.Piaget (2.93)
48.Harry Winston (2.89)
49.Bulgari (2.50)
50.Girard-Perregaux (2.31)
51.Armani (2.24)
52.MTM (2.18)
53.Vince Camuto (1.82)
54.Glashütte Original (1.81)
55.IWC Schaffhausen (1.55)
56.Fendi (1.54)
57.Anne Klein (1.53)
58.Pulsar (1.53)
59.David Yurman (1.50)
60.Raymond Weil (1.49)
61.Van Cleef & Arpels (1.44)
62.SkyGolf (1.43)
63.Swiss Army (1.33)
64.Marc Jacobs (1.19)
65.JeanRichard (1.18)
66.Mulco (1.16)
67.Bovet (1.16)
68.MeisterSinger (1.15)
69.Gucci (1.15)
70.Garmin (1.09)
71.Kenneth Cole (1.04)

celý článek tady: http://www.watchtime.com/wristwatch-industry-news/industry/what-watches-spent-the-most-on-advertising-in-2014/

Upraveno uživatelem brnakp
Odkaz ke komentáři

Ten rozdíl mezi Rolex a třeba JLC, nebo IWC je brutální. V jejich stále rostoucí ceně se to musí projevit, o tom žádná. Což je nemilé, protože Milgy a DJ II jsou super. Ale majitele Jeagerů a Schaffek musel tento žebříček velmi potěšit.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odkaz ke komentáři

Zamyslel jsem se, proč R mě nechává chladným a nechci je. Vychází to z mého pocitu, že s R si kupuju 30% hodinky a 70% marketingové bubliny ( symbol bohatství luxusu, který vnímají takhle především lidi, kteří se o hodinky moc nezajímají).

Když má někdo na ruce R je to pro mnohé, co o hodinkách moc neví, to nejdražší a nejluxusnější co si lze v hodinkách dovolit.

Oproti tomu třeba IWC vnímám obráceně 70/30. Například JLC mi připadají jako super pro chronomagora 90% hodinky 10% marketing. Můžou to být i další ( Moser, AP ...), ale z HH je to podle mě u JLC nejvýraznější.

Tím nechci říct, že marketing je sprosté slovo naopak v tomto směru před R smekám. Jenom bych očekával, že to bude mít vliv hlavně na lidi kteří berou hodinky hlavně jako modní doplněk a status symbol.

Díky za definici.

Mám to stejně.

R = symbol, kdo chce víc než hodinky...

Upraveno uživatelem horal
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...