Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Já to už asi někde psal. Asi záleží i na modelu. Na IWC (Mark XV.) reagoval během roku jeden člověk, na DJ během půl roku rovněž jeden člověk, na Expy (mám krátce) zatím nikdo. Mluvím o průměrmém 100tis. městě. 

• Odpovědi 710
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník maxigabrielg
Odesláno
  V 24. 7. 2015 v 15:46, Mechac napsal:

Presne takovou debatu v te urovni hodinek jsem zazil jednou taky, dnes uz bych ty hodinky radeji schoval. Byl jsem ponizen tim nejdulezitejsim u stolu, ze moje Fortisy "hmmm asi OK" (vedel p**u), ale on ma Armani za 10k vazeni! A asi pro pripad, kdybych si nahodou myslel, ze je to stale malo, tak doma ma dokonce druhe! Nemam mu za zle, ze nepozna Fortis, prakticky nikdo tu znacku neregistruje, ale ze se domniva, ze Armani je vrchol hodinariny, me vylozene dojalo :-))

hlavne, ze  pan Armani mal na ruke U Boat

Odesláno

Já jsem také včera jedné slečně vysvětloval asi půl hodiny, že dávat cca 8K za něco s nápisem Michael Kors (nebo tak nějak) je nesmysl.............jako bych hrách na stěnu házel.... -_-

Odesláno

No mimochodem zrovna dnes na obědě - vedle u stolu 2 krásní, mladí, úspěšní, hezky oblečení ....bla bla bla .... hoši a na ruce 50mm kolotoče. Nebo můj  kolega - teď kupoval za hotový nový XC 60, takže nějakou kačku má, hodinek má několikero, nějlepší jsou myslím Gant :eek:

Odesláno
  V 23. 7. 2015 v 8:13, Dali napsal:

Zamyslel jsem se, proč R mě nechává chladným a nechci je. Vychází to z mého pocitu, že s R si kupuju 30% hodinky a 70% marketingové bubliny ( symbol bohatství luxusu, který vnímají takhle především lidi, kteří se o hodinky moc nezajímají).

Když má někdo na ruce R je to pro mnohé, co o hodinkách moc neví, to nejdražší a nejluxusnější co si lze v hodinkách dovolit.

Oproti tomu třeba IWC vnímám obráceně 70/30. Například JLC mi připadají jako super pro chronomagora 90% hodinky 10% marketing. Můžou to být i další ( Moser, AP ...), ale z HH je to podle mě u JLC nejvýraznější.

Tím nechci říct, že marketing je sprosté slovo naopak v tomto směru před R smekám. Jenom bych očekával, že to bude mít vliv hlavně na lidi kteří berou hodinky hlavně jako modní doplněk a status symbol.

Hele z mého pohledu mi přijde, že dnešní IWC je skoro sprosté slovo, tuším že tu byl někde rozhovor s jejich šéfem, který razí dokud to jde tak rejžujem, udělaj "fake" příběh pro jejich nové hodinky a šup šup. Jak jsem se tu dočetl tak Ingy které mi přišly směšné za 130k už stojí 170k? Jak někdo může todle nazývat hodinařinou mi není jasné, jasně hodinky nejsou jenom strojek ale "příběh" a ETU pardon Sellitu má mnoho výrobců a nechtěj za to 170k. Rolex má prostě ty svoje kalibry vychytaný a jejich nejlepší vlastností je jejich robustnost. To třeba JLC úplně nemá, nedávno jsem četl jak frajerovi nové Master Chrono které samo prošly 1000 Hours se zastavily po 5 dnech, šly na 3 měsíce do servisu vrátily se a potom znova ale to mu naúčtovali jako jeho chybu, někdo jiný psal že je měl 4x za rok v servisu, předcházely o minutu nenulovaly a jiné. 

Návštěvník maxigabrielg
Odesláno
  V 24. 7. 2015 v 16:49, Tondaa73 napsal:

Já jsem také včera jedné slečně vysvětloval asi půl hodiny, že dávat cca 8K za něco s nápisem Michael Kors (nebo tak nějak) je nesmysl.............jako bych hrách na stěnu házel.... -_-

ale pre holku je to fajne mat hodinky, kabelku, boty, penazenku v jednej linii

to je uplne ine, bavme sa o normalnych, ludskych problemoch

Odesláno
  V 24. 7. 2015 v 16:38, Hasňa napsal:

Jako, že okolí nepostižené chronobundusem rekognoskuje spíše IWC, než Rolex a Rolex je obecnou společností zcela nerozpoznán, neoceněn, ignorován a přehlížen je úvaha jdoucí zcela proti všemu, co jsem kdy ve svém životě zažil, četl, nebo slyšel. Jsem prostě nucen tvrdit, že to není pravda. Slovo Rolex v obecné společnosti skutečně není synonymem pro neokazalost, touhu nedat najevo kvalitu hodinek, nebo v hospodě vyvolat dojem obyčejných hodinek. A že někdo v té hospodě řekl, že Rolex jako ok, ale nuda a Invicta bude dále předmětem hovoru kolem stolu, tomu taky nevěřím. Sorry.

Jestli jsem dobře pochopil tu hospodskou story, tak tam nikdo nepoznal, že je to Rolex. Prostě Denjl jen otočil zápěstí a Invicta club ty hodinky skoro ani nezaregistroval.

Jinak souhlasím s tím, že Rolex je asi nejznámější hodinářskou firmou na světě, ale většinou jsou to šedé myšky. Takže pokud okolí vyloženě neřekneš, že máš na ruce Rolex, tak ti je asi málo kdo pochválí. Oproti tomu třeba IWC pilotky v chronu budou víc přitahovat pozornost.

Odesláno
  V 24. 7. 2015 v 16:52, maxigabrielg napsal:

ale pre holku je to fajne mat hodinky, kabelku, boty, penazenku v jednej linii

to je uplne ine, bavme sa o normalnych, ludskych problemoch

Ten majkl dělá hadry, boty, portmonky i kabelky.....?...to bude velkej bourák. :eek:

:cheers:

Odesláno

tak ono jde hlavně o to, že nikdo z těch spolusedících prostě nepoznal, (nebo poznal, ale nevěřil, že moje ožužlaný pepsi GMT jsou origo) že jde o rlx a já sám jsem se s tím nechlubil.... v mém okolí je to prostě tak, že lidi si mnohem víc všímali, když jsem nosil IWC nebo breitling než teď, když nosím rlx... a to i přes to, že ví, že žiju hodinkama....

V 24. 7. 2015 v 16:38, Hasňa napsal:

Jako, že okolí nepostižené chronobundusem rekognoskuje spíše IWC, než Rolex a Rolex je obecnou společností zcela nerozpoznán, neoceněn, ignorován a přehlížen je úvaha jdoucí zcela proti všemu, co jsem kdy ve svém životě zažil, četl, nebo slyšel. Jsem prostě nucen tvrdit, že to není pravda. Slovo Rolex v obecné společnosti skutečně není synonymem pro neokazalost, touhu nedat najevo kvalitu hodinek, nebo v hospodě vyvolat dojem obyčejných hodinek. A že někdo v té hospodě řekl, že Rolex jako ok, ale nuda a Invicta bude dále předmětem hovoru kolem stolu, tomu taky nevěřím. Sorry.

Návštěvník maxigabrielg
Odesláno
  V 24. 7. 2015 v 16:54, Liqid napsal:

Jestli jsem dobře pochopil tu hospodskou story, tak tam nikdo nepoznal, že je to Rolex. Prostě Denjl jen otočil zápěstí a Invicta club ty hodinky skoro ani nezaregistroval.

Jinak souhlasím s tím, že Rolex je asi nejznámější hodinářskou firmou na světě, ale většinou jsou to šedé myšky. Takže pokud okolí vyloženě neřekneš, že máš na ruce Rolex, tak ti je asi málo kdo pochválí. Oproti tomu třeba IWC pilotky v chronu budou víc přitahovat pozornost.

klasicky Rolex tvar je snad najznamejsi na svete, desattisice obyvatelov maju v kuchyni ci v zamestnani pred ksychtom tie velke Rolexy, v kazdej tretej dedinskej krcme ci predajni to bolo po revolucii a kupovali si to aj babky ako darcek...

kto pozrie tenis, Formule 1 tak tiez to skace do ksychtu a v kazdom milionarskom, mafianskom filme...., knihe, v klipoch....

este aj sedlak rozprava vtip a drahe hodinky nazyva rolexky, nie Jeager Le Countre alebo Corum, ci IVC

Odesláno

jo, přesně tak...

V 24. 7. 2015 v 16:54, Liqid napsal:

Odesláno (upraveno)
  V 24. 7. 2015 v 16:59, Denjl napsal:

tak ono jde hlavně o to, že nikdo z těch spolusedících prostě nepoznal, (nebo poznal, ale nevěřil, že moje ožužlaný pepsi GMT jsou origo) že jde o rlx a já sám jsem se s tím nechlubil.... v mém okolí je to prostě tak, že lidi si mnohem víc všímali, když jsem nosil IWC nebo breitling než teď, když nosím rlx... a to i přes to, že ví, že žiju hodinkama....

Ok, pokud nepadlo slovo Rolex, tak ok. Nicméně jak píše Gabo, Suby, třeba, jsou asi fakt nejrozpoznatelnější drahé hodinky na světě.

Upraveno uživatelem Hasňa
Odesláno

Podepisuju, co píše Maxigabrielg. Navíc přihodím pohled někoho, kdo byl donedávna touhle značkou nepolíben a kdo vlastní svoje první Rlx přesně dva dny, a ještě před rokem rozhodně prohlašoval, že si Rolexy nikdy nekoupí.  Prototyp rolád jsou pro mě Suby a tenhle tvar je skutečně tak profláklý, desítkami značek opakovaný legálně a stovkami firem kopírovaný nelegálně, takže jsem přesvědčen o tom, že si těchhle hodinek "amatér" prostě nevšimne.

A to ani netvrdím, že všichni kopírují Rolex: tenhle tvar je poplatný potápkám přes šedesát let, akorát že Rolex (a určitě nejen Rolex) to těch šedesát let vydržel a celkově je inovuje natolik, že i dnes technicky obstojí.

Před 3 lety jsem si pořídil první definitivní - Panerai a byl jsem z toho tavru unešenej a nedokázal jsem se na ně vynadívat, před rokem IWC Inženýry a bylo to stejné. A totéž o Subech říct nemůžu, ale u nich spíš koukám na neuvěřitelně dokonalé detaily a "koukám" na to, co je uvnitř, a na jejich praktičnost a univerzálnost a to se mi na nich líbí.

Odesláno

Mel jsem asi patery Rolexy a nikdy je nikdo nepoznal. Vždycky reagovali, az když jsem jim řekl, ze to jsou Rolex. A byli to i lidi, kteří jakž takz rozumné hodinky meli.

Odesláno

Jak píše Frantík - RLX si nikdo nevšiml, ale takové B Super Avengery byly hned středem pozornosti. Z menších hodinek si lidi všimli i modrých bondovek.

Odesláno
  V 24. 7. 2015 v 17:50, wizard-ov napsal:

Jak píše Frantík - RLX si nikdo nevšiml, ale takové B Super Avengery byly hned středem pozornosti. Z menších hodinek si lidi všimli i modrých bondovek.

Jojo, Breitling byl vždycky vrchol, zvlášť chrona. A Omega to samé. Panerai nula :-))))
Odesláno
  V 24. 7. 2015 v 16:59, maxigabrielg napsal:

klasicky Rolex tvar je snad najznamejsi na svete, desattisice obyvatelov maju v kuchyni ci v zamestnani pred ksychtom tie velke Rolexy, v kazdej tretej dedinskej krcme ci predajni to bolo po revolucii a kupovali si to aj babky ako darcek...

kto pozrie tenis, Formule 1 tak tiez to skace do ksychtu a v kazdom milionarskom, mafianskom filme...., knihe, v klipoch....

este aj sedlak rozprava vtip a drahe hodinky nazyva rolexky, nie Jeager Le Countre alebo Corum, ci IVC

Něco podobnýho je s Jeepem. Pro laika je každej off road ten Džip..

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...