Lude Odesláno 19. září 2015 Nahlásit Odesláno 19. září 2015 Jenou sem se Seikama fší silou fláknul vo hubu jednoho blba a místo +10 teď dělaj -3 za den.
Nick06 Odesláno 19. září 2015 Nahlásit Odesláno 19. září 2015 Jenou sem se Seikama fší silou fláknul vo hubu jednoho blba a místo +10 teď dělaj -3 za den.hmm mě teď dělají taky +10s tak dík za radu:)
bobi Odesláno 19. září 2015 Nahlásit Odesláno 19. září 2015 Vskutku dobrý recept.Skoro jak od Ládi Hrušky
DaveG17 Odesláno 20. září 2015 Nahlásit Odesláno 20. září 2015 (upraveno) Jenou sem se Seikama fší silou fláknul vo hubu jednoho blba a místo +10 teď dělaj -3 za den.Myslíte, že to musí být stejný blb nebo můžu fláknout jiného? Maurice Lacroix mi jdou taky trochu moc do plusu K tématu - na kolo beru občas monstra, jinak ale skoro při všech sportech raději Rangeman-y. Střílím většinou pětačtyřicítkou a vono to trošku kopne... A když už sebou prásknu na lyžích, tak to taky stojí za to. Asi bych měl strach mít na ruce automaty. Upraveno 20. září 2015 uživatelem DaveG17
martinek27 Odesláno 4. října 2015 Nahlásit Odesláno 4. října 2015 Sundavám na golf a na aktivní sport všeobecně...
Melly Odesláno 4. října 2015 Nahlásit Odesláno 4. října 2015 Já s SKX007 zatím zrýpal zahrádku, sekal se sekačkou a řezal z manuální pilkou a tváří se, že jsou v cajku :-)
PetrL Odesláno 4. října 2015 Nahlásit Odesláno 4. října 2015 Já je na kolo sundavám, protože mám pocit, že rázy přenesené z řidítek na ruku hodinkám rozhodně neprospívají. Do práce i z práce jezdím na kole - na každou cestu si je vložím do kapsy. Nicméně je potřeba říct, že dobré hodinky jsou konstruované na velkou zátěž a je otázka jestli neustálým sundáváním a nandáváním nevznikají rizikové situace, které se někdy vymstí (zapomenutí hodinek v kapse a jejich následné vypadnutí, ztráta, zapomenutí kdesi nebo třeba prostý pád na dlažbu při nandávání/sundávání atp.).
ggrand Odesláno 5. října 2015 Nahlásit Odesláno 5. října 2015 Jj,to je jak nechavani 1000m potapek na umyvadle pri sprchovani. Jednou to zakonite musi skoncit padem. Spis driv jak pozdeji, jak se uz nejen tu nekolik lidi presvedcilo. Pokud neni cesta na kole downhill disciplina, vidim to jako smrt z vydeseni. Ja bych ani na DH nesundaval, ale mam to jinak,no.
Wanderer Odesláno 11. října 2015 Nahlásit Odesláno 11. října 2015 Mám jedny automaty, nosím je na motorku, občas na střelbu a fungují perfektně. Kdybych porovnal co zažily s tím strachem z kola, tak bych je občas musel přivést v pytlíku. Taky bych souhlasil s ggrandem. Zbytečná panika a mnohem riskantnější je riziko pádu/ztráty při nasazování.
geometr Odesláno 11. října 2015 Nahlásit Odesláno 11. října 2015 Jsem to tu už psal - zbytečná hysterie. Ale, kdo se bojí, nedržte se radši ani volantu, tyčí v MHD, bacha na vibrující mobil, když zabuchujete dveře od bytu, tak s citem, nekrájejte tvrdé maso na talíři... Jo a ještě by mohl někdo založit třeba vlákno "jaký oblečení, abych neměl na pouzdře vlásečnice".
vareka Odesláno 11. října 2015 Nahlásit Odesláno 11. října 2015 A co na sex, sundat nesundat? Nemyslím tím trencle.
geometr Odesláno 11. října 2015 Nahlásit Odesláno 11. října 2015 Záleží na konkrétní praktice, kdo se bojí otřesů, sundat, samozřejmě. Pokud bys měl ještě dotaz na onanii, tak opět: Kdo se bojí sundat. Kdo má myš od PC v pravé ruce a hodinky na levé a nebojí se, tak se mu hodinky poměrně dobře dotáhnou.
postul Odesláno 11. října 2015 Nahlásit Odesláno 11. října 2015 A co na sex, sundat nesundat? Nemyslím tím trencle. Zásadně nesundávám, mám pak lepší přehled o době trvání (jak známo - je to prom**anej čas).
odjinud Odesláno 12. října 2015 Nahlásit Odesláno 12. října 2015 Tak třeba starý Primky maj tak mizerně řešený ložisko rotoru, že se jich půlka starých v něm viklá a už jsem viděl 2 rotory upadlé.Ruské vintážky, třeba Amfibie, jsou na tom podobně.Samozřejmě jsou to 25+ let starý hodinky s bůhví jakou údržbou a zacházením, u Primek se to navíc dá považovat za vyloženě konstrukční chybu, ale i tak považuju automaty za pot. nejkřehčí zp. pohonu a na kolo je sundvám.
ohrenstein Odesláno 12. října 2015 Nahlásit Odesláno 12. října 2015 No já je sundavám jenom když jdu do sprchy páč je nosím na kůži, ale jináč vůbec a box neprovozuji. Ono to myslím bude také o tom, že různé strojky jsou různě odolné a pouzdro má taky nepochybně vliv. Mám lehkou manualní práci. A pracovní hodinky (a tool watch) musej něco vydržet. Oblekovky (a business watch) to je jiná, ty jsou na parádu.
ggrand Odesláno 12. října 2015 Nahlásit Odesláno 12. října 2015 Jaký vliv má podle vás pouzdro ? Já si myslím, že žádný, teda pokud není strojek uložený jako např. v Orientech M-forcech.
cosmos Odesláno 12. října 2015 Nahlásit Odesláno 12. října 2015 Popravdě, párkrát jsem si s automatama na ruce dal i několik malých turnajů ve stolním tenisu,kde jsou s rukou i pěkně rychlý výpady a v pohodě. Jednou jsem to i měřil jestli je to nerozhodilo a nic,jednalo se o etu 2836
Marhi Odesláno 10. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2015 Nutno si uvědomit že ty vibrace tlumí vaše ruka.. A pokud má nějaký výrobek bytelné pouzdro, bylo by dost nesmyslné mít vevnitř nějaký papírový strojek. Viz potápěčské hodinky nejsou robustní jen kvůli tlaku, taky dost často dostávaj od výstroje. Potažmo o šutr.Pokud je rotor dobře uložen na dostatečně dimenzovaném ložisku tak není důvod aby odešlo ložisko. Důležitější je však průměr ne výška. Větší průměr lépe zvládá nárazy a otřesy.Dám př. kdysi byli hlavové trubky na jízdních kolech (řízení) 1/2.2 coule. Teď už se používají 3 a víc. Důvod. Menší vibrace, větší přesnost a hlavně to vydrží. Potažmo do člověka nejdou takový rázy při jízdě na pavé..Tak suma sumárum na sport sport hodiny, na ostatní prostě jen hodiny.
kartagos Odesláno 7. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2016 Asi jak které hodinky . Orisky bych asi moc nedráždil . U těch se mi už podařilo zničit kámen ( praskl otřesem ) , Glycine mi vydržely sport i příležitostní kutění a u Longines sundávám hodinky už preventivně.
Návštěvník LukeD Odesláno 7. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 7. ledna 2016 Si myslím, že to je furt zbytečná hysterie kolem toho, co automaty / mechaniky vydrží nebo ne, způsobená mnohdy vysokou cenou hodinek. Souhlas. Já ty automaty nosím furt a na nějaké sundávání sere pes. Sekám s nima dřevo, jezdím na kole, motám vábítkem, vytírám si prdel... Prostře dělám cokoliv. A nikdy jsem nepozoroval ani nějakou výraznější odchylku. A to jsme svého času jako pracovní rok nosil i ty mé vintage Seiko. Jediné, co se mi stalo, byla ulétnutá stěžejka (a s ní i tah), když jsem se jednou příliš vehementně snažil zabodnout do země posed...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se