Dwouk Odesláno 2. května 2018 Nahlásit Odesláno 2. května 2018 Chtěl jsem se při této příležitosti zeptat jak moc či málo vadí automatům extrémní teploty. Osobně sice sundávám jak automaty tak solary z ruky když lezu do enviromentální komory ale zajímaly by mě vaše zkušenosti nebo názory. Do -40°C chodím na cca 5-8 min max a do +80°C někdy i déle. Testování nových výrobků a jejich funkcí Odpočítávání času by se mi uvnitř velice hodilo ale zatím to řeším počítáním v hlavě Kdesi jsem četl že údajně olej v mechanice takové výkyvy nerad ale na druhou stranu si říkám že teplota ruky zahřívá hodinky a tudíž to kompenzuje. Mýlím se?
geometr Odesláno 2. května 2018 Nahlásit Odesláno 2. května 2018 Hmm, dobrej podnět na nějakej fyzikální výpočet. Tak výrobce udává nějaké "pracovní" teploty jistě. A teď je otázkou, za jak dlouho se dané hodinky při přechodu z nějakého prostředí do prostředí extrémního dostanou na onu mezní teplotu a jak dlouho při ní mohou setrvat. A vydrží s nima v tom prostředí i tak dlouho člověk nebo maj větší výdrž. Takže je otázkou, jak dlouho v tý komoře může vydržet Frostie, aby to testnul :-)
Frostie Odesláno 3. května 2018 Nahlásit Odesláno 3. května 2018 Ne ne. Ale mnou nošené hodinky byly testovány na ruce i mimo ni v rozmezí teplot -60 až + 60 °C MNG. Jednalo se o: ana-digi MRP 701, automaty Orient Pepsi Mako I a digi W800. Bez závad. Akorát u plastových řemínků je nutno počítat s tím, že jdou podstatně rychleji do p.dele...
nooski Odesláno 3. května 2018 Nahlásit Odesláno 3. května 2018 Moony byly na měsíci i v prostoru mimo kosmickou loď. Rusaci tam tahali kde co mechanického. Digitalky by to nedaly. Byl bych v klidu ;-)
Frostie Odesláno 3. května 2018 Nahlásit Odesláno 3. května 2018 V 3. 5. 2018 v 18:01, nooski napsal: Moony byly na měsíci i v prostoru mimo kosmickou loď. Rusaci tam tahali kde co mechanického. Digitalky by to nedaly. Byl bych v klidu ;-)Jako že mechaniky jsou podstatně odolnější než digi???
zhrado Odesláno 4. května 2018 Nahlásit Odesláno 4. května 2018 Čo sa týka výkyvu teplôt určite áno. Preto X 33 nemôžu do otvoreného vesmíru a Moony áno.
Marhi Odesláno 4. května 2018 Nahlásit Odesláno 4. května 2018 Je to kruté zjištění, ale ano. Dobrá mechanika zvládá výkyvy teplot lépe než digi.Hlavně to prasí baterku. Tam je ta zrada.
siwi Odesláno 4. května 2018 Nahlásit Odesláno 4. května 2018 A taky to prasí displej. Já nechal o víkendu pár hodin své 5610 na přímém slunci, aby se dobily, a když jsem k nim pak přišel, displej byl celý černý. Po schladnutí hodinek se pak vrátil do normálu. Snad mu to nějak moc neublížilo...
Frostie Odesláno 4. května 2018 Nahlásit Odesláno 4. května 2018 V 4. 5. 2018 v 11:06, Marhi napsal: Je to kruté zjištění, ale ano. Dobrá mechanika zvládá výkyvy teplot lépe než digi.Hlavně to prasí baterku. Tam je ta zrada.Myslím, že ne. Několikaleté působení teplot na mé ana-digi a digi nevedlo ani v jednom případě ke zkrácení životnosti 10 yrs baterie, která si těch 10 let bez problému odsloužila. Ani u funkčnosti hodinek a reakce tlačítek jsem nepozoroval změnu. Jen u těch W 800 jsem měnil plastový řemínek, MRP 701 mají nerez tah.
sodekcz Odesláno 4. května 2018 Nahlásit Odesláno 4. května 2018 siwi: nemělo by to nechat žádné následky. Dokud nepraskne, je všecko v cajku.
Marhi Odesláno 5. května 2018 Nahlásit Odesláno 5. května 2018 V 4. 5. 2018 v 12:03, Frostie napsal: Myslím, že ne. Několikaleté působení teplot na mé ana-digi a digi nevedlo ani v jednom případě ke zkrácení životnosti 10 yrs baterie, která si těch 10 let bez problému odsloužila. Ani u funkčnosti hodinek a reakce tlačítek jsem nepozoroval změnu. Jen u těch W 800 jsem měnil plastový řemínek, MRP 701 mají nerez tah. Ještě si myslím a to nemám podložené, že u kosmického výzkumu, se bojí čehokoliv co by mohlo detonovat. No a ty digi mají baterku, malou ale mají.Já si nechal v kufru na dovču jeden cyklopočítač, abych ho rituálně utopil v moři. K tomu nedošlo. Mají asi na letišti mašinku a ta mi ten vnitřek vč. baterie usmažila. Tak jsem je jen vyhodil do koše. Taky důvod.
Frostie Odesláno 5. května 2018 Nahlásit Odesláno 5. května 2018 V 5. 5. 2018 v 6:11, Marhi napsal: Ještě si myslím a to nemám podložené, že u kosmického výzkumu, se bojí čehokoliv co by mohlo detonovat. No a ty digi mají baterku, malou ale mají.Já si nechal v kufru na dovču jeden cyklopočítač, abych ho rituálně utopil v moři. K tomu nedošlo. Mají asi na letišti mašinku a ta mi ten vnitřek vč. baterie usmažila. Tak jsem je jen vyhodil do koše. Taky důvod.JJ, to vypadá věrohodně, v kosmu jsme nebyli...
siwi Odesláno 6. května 2018 Nahlásit Odesláno 6. května 2018 V 4. 5. 2018 v 16:45, sodekcz napsal: siwi: nemělo by to nechat žádné následky. Dokud nepraskne, je všecko v cajku.Díky za uklidnění. Faktem je, že žádné změny na displeji nepozoruju.
P11 Odesláno 19. května 2018 Nahlásit Odesláno 19. května 2018 Zabudol som sa a s hodinkami som hral chvíľu (15 minút) basket na betóne. Idú.
Xenomorfus Odesláno 19. května 2018 Nahlásit Odesláno 19. května 2018 Jeste k predchozi "vesmirne" problematice... Ono je taky mozne, ze baterkace tam "nemuzou" z duvodu potencialne vybusneho prostredi (moznost zvyseneho procenta kysliku), podobne jako hodinky s baterkou nesmi do dulniho prostredi (metan)... Ale to je jen takova moje hospodska uvaha...
MVX Odesláno 19. května 2018 Nahlásit Odesláno 19. května 2018 V 28. 4. 2018 v 10:17, nooski napsal: Automaty taham i ma silnicni kolo s galuskama narvanyma na 10 baru a zvladaji to nekolik let bez potizi. Na krosku uz ale beru baterky. Pri chozeni s hulkama bych se nebal niceho.Presne nad timhle jsem premyslel, kdyz jsem zacal jezdit na silnicce. Mam seiko baby tuna se strojkem 4R36 a porad drzi -4s/d jako celou dobu a to na kole ted jezdim vicemene kazdy den.
M.Kus Odesláno 13. července 2018 Nahlásit Odesláno 13. července 2018 Na žiletce to nemůže vůbec vadit. To by pak vadilo to že se člověk ožene po mouše nebo pleskne sekretářku po zadku. Jediné co hodinkám na sport opravdu vadí je jasně vyšší možnost nehody - člověk spadne, o něco jimi praští a td. Samozřejmně tenis s mechanikami na pravé ruce a td je extrém. Myslím že se lidi spíš bojí používat své mazlíky Mě se líbí, třeba Certinu propagují jako sportovní značku, říkám budu s tím jezdit na silničce.... s tím chcete sportovat? Ano chci Když jde člověk po tvrdé dlažbě ty otřesy jsou větší než na silničce.
sodekcz Odesláno 14. července 2018 Nahlásit Odesláno 14. července 2018 V 4. 5. 2018 v 11:57, siwi napsal: A taky to prasí displej. Já nechal o víkendu pár hodin své 5610 na přímém slunci, aby se dobily, a když jsem k nim pak přišel, displej byl celý černý. Po schladnutí hodinek se pak vrátil do normálu. Snad mu to nějak moc neublížilo...Tohle je normální vlastnost LCD. V zimě tuhnou krystaly, na slunku černá. Po vrácení k normální teplotě je vše v cajku. Prý to neškodí.
Robert Zalubil Odesláno 22. července 2018 Nahlásit Odesláno 22. července 2018 Dobré příspěvky. Nabízí se otázka jak dlouho vydrží automaty při každodenním nošení bez údržby resp. návštěvy hodínáře.Zajímalo by mně zda mi vydrží Seika alespoň 15.let. Máte někdo zkušenost s dlohověkostí mech. hodinek s nošením tzv.nadoraz do jejich skonu. Děkuji.
Heini Odesláno 22. července 2018 Nahlásit Odesláno 22. července 2018 Práci s kladivem(zatloukání hřebíků) asi nepřežijí, že? Seiko.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se