Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

vyznamnou zmenou HW sa rozumie vymena dosky aspon pri win serveroch to vzdy tak fungovalo ked sa vymenila doska system sa deaktivoval. cize hdd, pamate atd bez problemov. 

• Odpovědi 261
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník YPO
Odesláno

Hraju si s tím už týden na dvou PC .... moje doporučení je stáhnout W10 na USB disk ..... poté udělat pro jistotu upgrade v pc (přebouchat původní widle) .... poté to celé smáznout a instalovat načisto z USB ... je to oser, ale funguje to pak dobře 

líbí se mi i to, že mi to na verzi W7 Ultimate , rovnou nabídlo verzi W10 PRO a ne Home

takže nakonec snad dobrý, ale sere mi to testování na lidech počínaje lenovem, který nabouchá na počítač 7 který přebouchá osmičkama a potom přijdou desítky který to celý domrdaj a je tam od každýho něco

takže upgrejdům zdar

Návštěvník YPO
Odesláno (upraveno)

Jaký má smysl dělat upgrade, když to pak stejně přemlasknete čistou instalací? 

no ..... muzes udelat rovnou cistou instalaci ale k tomu potrebujes seriove cislo ktery asi nemas .... takze je potreba to nejdriv premlasknout aby si to kompyjutr pamatoval

jeste je moznost si to cislo v alze koupit : https://www.alza.cz/windows-10/18856831.htm

Upraveno uživatelem YPO
Odesláno

Pokud jsi měl do teď komp s Windows, tak sériové číslo máš. Od "nedávna" se sice nelepí na ten klasický štítek na bednu/spodek notebooku, ale jde zjistit v systému. 

Návštěvník YPO
Odesláno

Pokud jsi měl do teď komp s Windows, tak sériové číslo máš. Od "nedávna" se sice nelepí na ten klasický štítek na bednu/spodek notebooku, ale jde zjistit v systému. 

seriove číslo puvodních windows na nové nefunguje ..... teda aspon u mne

Odesláno

jak? já ho nenašel, jen ID, ne product key

Odesláno

Několik způsobů zde - http://www.howtogeek.com/206329/how-to-find-your-lost-windows-or-office-product-keys/ , alternativ je spousta. Já použil i v článku odkázaný ProduKey - funguje spolehlivě. 

To je šikovný sice ... a máš vyzkoušené, že číslo z třeba 7/8 takto funguje na první čistou (bez předchozího upgrade) instalaci 10?

Odesláno

To je šikovný sice ... a máš vyzkoušené, že číslo z třeba 7/8 takto funguje na první čistou (bez předchozího upgrade) instalaci 10?

asi ne, protože původní klíč v BIOSu a kíč k win10 se liší. Takže napřed upgrejd, během kterého dostaneš nový kód, jestli se nepletu.

Odesláno

Asi to bude nutný no bohužel, v tom případě alespoň doufám, že udělám upgrade na starém disku a pak hodím čistou na nový disk (ostatní hW stejný) a snad to zkousne.

Odesláno

Ne, ozkoušené to nemám, dělal jsem upgrade. 

Trochu jsem pogooglil, nechtělo se mi věřit, že by to Mrkvosoft udělal takhle hloupě, tedy že by bylo potřeba nejprve udělat upgrade a teprve následně instalaci. Však serial number je vázaný na bios, ten samý sn má Microsoft z předchozí aktivace, nenapadal mě tedy jediný důvod, proč by to nedokázal napárovat rovnou. A chyba lávky, fakt to udělali takhle blbě  :eek: 

Takže sorry, skutečně je potřeba udělat dvoukolovou vopičárnu - upgrade / instalaci.

Odesláno

Na čistou instalaci po upgradu opravdu není produkt key třeba. Už se mi to konečně povedlo, měl jsem předtím asi vadnou USB flešku.

Odesláno

Tak mě konečně vybrali a poslali upgrade :) nechal jsem to na mrkvosoftu, až mi to sami pošlou a ono se to samo, včetně všech nastavení účtů a cest. Vše funguje, zatím nevidím rozdíl v rychlosti, ovládání krok zpět ( čti k zažitému vindowsovskému stylu)

Já jsem spokojen

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...