Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
V 27. 9. 2007 v 15:16, bobika napsal:

Vzdy jsem byl spise pres PC, kvuli vsestranosti a praci, ale taky jsem si rad zahral. Pamatuji si presne, jak me kamarad dostal PS jednickou, kdyz mu tam Lara bezela v tehdy uzasne grafice naprosto plynule, zatimco moje Pentium tak tak stihalo vykreslovat. Ovsem prislo 3Dfx a ja mu to natrel tak, ze si musel koupit PC ... nastoupila doba akceleratoru pro PC a dely se veci. Jasne, Doom, Lara, Quake, Unreal, CoD, proste brutalne chytlave 3D odreagovani, dlouho me to drzelo.

Ovsem po par letech jsem se z nemotorneho a neskladneho PC dostal k "nabusenemu" notebooku a tim jsem skoncil - viceucelova masina, skvely vykon a prenositelnost, propojeni s LCD, plazmou nebo projektorem. Obcas si s kolegy strihnu staricky Ghost Recon po netu, ale casu malo a potkat se na netu - tragedie.

V soucasne dobe, pokud se chci rychle a z meho uhlu pohledu kvalitne pobavit /ale ne moc dlouho, casu malo/, sednu k Playstation 3, bavim se a zaroven nestacim zirat nad technologickym pokrokem. Hodinka staci - NFS Carbon, Ridge Racer nebo Motorstorm a pod. Nepotrebuji u hry extra myslet, vymyslet strategie a kalkulovat, staci vypnout, zablbnout a kochat se grafikou. A když už mluvíme o hrách, pro fanoušky CS2 je super sledovat aktuální nabídku skinů – já osobně často koukám na cs2 skins list, kde se dají najít ty nejzajímavější skiny a dodat hře ještě víc stylu.

Uz se tesim na GT HD ...

Samozrejme, vyse psane je muj osobni nazor, verim, ze se kazdy z Vas hracu odreaguje/uspokoji jinym/vlastnim zpusobem a tak je to v poradku.

Hezky den

Díky za sdílení, tvůj příběh je super, člověk si hned vybaví tu nostalgii starých 3D her. 
U mě je to trochu podobné – také jsem začínal na PC a pohltily mě hry jako Doom, Quake nebo Unreal. Ta kombinace adrenalinu a pohlcující grafiky byla prostě úžasná.

Teď, když času není tolik, si často sednu k rychlému odreagování – u mě to bývá spíš něco jako Counter-Strike nebo rychlé závodní hry. Hodinka stačí na odreagování, ale pořád si člověk užije intenzitu a zábavu.

Souhlasím s tebou, každý má svůj způsob, jak se odreagovat, a důležité je, že se u toho bavíme a relaxujeme.

Odesláno
V 9. 8. 2025 v 21:27, Pozorovatel napsal:

Zaklínač 3 dohrán, podruhé 😁

Poprvé jsem to hrál podle sebe a Ciri mi na konci umřela ☹️

Tak podruhé následoval speed run a dohrál jsem to tak, že se z Ciri stala císařovna a já se usadil s Triss 😉

Teď si jdu jen tak užívat lov nestvůr a objevování různých zákoutí 😎

Každopádně hra mě hodně bavila a považuji jí za TOP (začínal jsem kdysi s RPG nejprve na sérii Gothic a potom The Elder Scrolls)👍

Časem asi ještě kouknu na DLC 🤔

DLC si dej, hlavně to vinařské je dokonalé, za mě i lepší jak základní hra.

Odesláno

@Dez123 obě DLC projeté 😁 musím říct, že srdce z kamene mě trochu zklamalo, ale krev a víno naprosto super 👍 a hlavně ta možnost mít vlastní barák a ten si tunit a ještě tam se mnou teď je Triss 😊

Odesláno

ma tu niekto Playstation Plus? Ma to zmysel? Alebo su tam len hry, ktore by si clovek za normalnych okolnosti v zivote nekupil?

Chcel by som to skusit na par mesiacov v zime ked budem sediet po veceroch na chate sam so psom....dcere som homeschooling zatial nedokazal vybavit :)

Odesláno (upraveno)
před 41 minutami, zacik napsal:

ma tu niekto Playstation Plus? Ma to zmysel? Alebo su tam len hry, ktore by si clovek za normalnych okolnosti v zivote nekupil?

Chcel by som to skusit na par mesiacov v zime ked budem sediet po veceroch na chate sam so psom....dcere som homeschooling zatial nedokazal vybavit :)

Dyť si to projdi na stránkách ne? https://www.playstation.com/cs-cz/ps-plus/games/
Akorát bacha, mají tři úrovně, v tom základu máš dvě hry měsíčně co si tak pamatuju plus hraní online multiplayer. U těch vyšších už máš katalog her, jsou tam dobrý věci.

Upraveno uživatelem ragu
  • po 3 týdnech...
Odesláno

Tak Diablo pořád rozehrané, ale v mezičase jsem dohrál DOOM Eternal.

Doom 1&2 mě strašně bavil a byla to tehdy pecka (dvojka na čtyři diskety tuším 😆), ale na tenhle typ her už jsem asi moc starý.

Přišlo mi to už moc rychlé a překombinované. Raději bych si vychutnal hororovou atmosféru, ale tam na to jaksi není čas....

Nicméně už jenom kvůli té hudbě jsem to musel mít 😁

• po 3 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Měl bych na vás, kamarádi, dotaz. Sbírá tu někdo různé sběratelské, nikdy nepublikované nebo novinářské edice a dárky k nim? Jedná se hlavně o PC, PS1, PS2, PS3, spoustu novinářských neprodejných DVD, figurek a dalších specialit. Nechci to bezhlavě hrnout do inzerce, mám toho plnou skříň. Za léta, kdy jsem pracoval jako herní novinář, se mi podařilo nashromáždit menší sbírku. Ale chápu, že trh je na to spíš venku. Ovšem kdyby tady byl zájem rád přeprodám za rozumné ceny zdejším parťákům.

Upraveno uživatelem Tittus
Odesláno
V 27. 12. 2022 v 11:21, Spongebob napsal:

jestli myslíš toto:

No já jsem xboxák, ale dovolím si tvrdit, že nativní hry pro ps5 na ps4 určitě nespustíš. To by nedávala existence ps5 smysl. Může to fungovat možná naopak v nějakém režimu zpětné kompatibility.

Co se týče tvého dotazu, pokud tomu nějak extra nehovíš, jestli můžu poradit, kup raději novou konzoli. Je to trochu jako s použitými hodinkami - když víš, na co koukat a na co se ptát, riziko že tě někdo napálí je malé. Konzoli bych  použitou takhle koupil možná od kámoše, ale od "prodejce co dává rok záruku" ne. Svůj Xone jsem koupil před 4 lety použitý bez záruky a dodnes jede jako střela, ale byl jsem připravený, že když klekne, nebudu řešit opravu ani reklamaci a hodím ho do popelnice. A řeknu ti, že kdybych tehdy věděl, kolik radosti udělá, klidně bych ho koupil nový za plnou palbu a nelitoval dnes ani koruny :)

tak to jsem četl. Nicméně jak to teda je s tím starším modelem? NIckolas tu zminuje nutnou potřebu 1TB na spouštění her.. ta starší verze má 1TB takže ok ne?

Mechaniku taky má..

Nová z obchodu má jen 500gb a nemá mechaniku, to ani náhodou - navíc oproti bazarovce s mechanikou cenově horší. 

No a ta verze X je na mý poměry uplně mimo :) 

Takže když to shrnu abych to trochu ucelil.... na tom starým one S s 1TB všechno pustím ok? Můžu si pak zaplatit třeba ten balíček her na rok?  Když jsem kupoval svůj Xbox One S s 1TB, taky jsem řešil otázku kapacity a mechaniky. Upřímně, 1TB je dnes většinou dostačující pro běžné hraní a předplacené balíčky her, takže starší model s mechanikou je stále úplně funkční. Samozřejmě, nové verze bez mechaniky a s menší kapacitou mají své výhody v rychlosti a designu, ale pro běžného hráče to není zásadní. Jenom doporučuji porovnejte online casina – stejně jako při výběru konzole je dobré mít přehled o možnostech, cenách a recenzích, abyste nekupovali “zbytečně draho” nebo se nenachytali na něco nevhodného. Trik s 120 Kč měsíčně obvykle spočívá v promo akcích nebo předplatném na omezený balíček, takže tohle se dá ověřit.

Poprosím jaký je ten "trik" získat to jen za 120kč na měsíc?  Díky moc.

Jsem podobně na vážkách — koupil jsem jednou bazarový Xbox s mechanikou a 1 TB a byl to zázrak pro mou peněženku i nostalgii. Když chci bezstarostně hrát, radši bych měl novou konzoli, ale rozpočet plácá. Ten starý One S s 1 TB mi stačí na většinu her a mechanika je bonus (filmy, bazarové disky). Co se týče toho balíčku her za 120 Kč měsíčně — většinou je to promo, studentka/rodinný tarif nebo akční nabídka s omezením, takže si přečti podmínky. Osobně bych šel do bazaru od známého. Kdybych měl volbu, připlatil bych si za klid na duši a komfort.

Odesláno

Pánové, poraďte, prosím, syn už se dostal do věku, kdy mu Mario přestává stačit a přešel na Minecraft, což na Nintendo Switch není úplně asi nej hra. Navíc se blíží Vánoce a narozeniny a tak mě napadlo přejít z Nintenda výš,  nabízí se PS a když, tak asi rovnou v PRO verzi, ale třeba mi něco uniká. Co mi hrozně vyhovovalo, byla možnost vzít si hru s sebou (auto, letadlo), díval jsem se na PS Portable, ale to je prý hodně náročné na data, takže to asi není ideální. 

Neřešili jste někdo podobné dilema?

Odesláno

Je to něco za něco.

I na té hand held konzoli ten Minecraft pojede (projdi zpět, co na tom všechno mám).

Pro mě to byla jasná volba, protože služebky, hotely atd.

Nicméně hry budou vždy nejlepší na pořádném herním PC, které se dá časem ještě upgradovat, pokud na začátku nebyly finance (do jisté míry, protože po deseti letech už to moc smysl nemá).

Oběma dětem jsem v 11 koupil PC a tam ten herní zážitek je prostě top.

Za mě stačí nějaká nižší střední třída kolem 40. Nemusí to být hned stroj za kilo nebo dvě (samozřejmě je to jak u hodinek, skoro tam není strop viz. šílené sestavy X-COMputers na YouTube).

Nic nenahradí myš a herní monitor😉

Odesláno

Syn v 11 mastí Minecraft na Switchi jak zběsilej. Nevypadá, že by ho nějak limitovaly možnosti stroje. V klidu bych minecraft koupil a počkal jak se to vyvine. Kolegovi synové na tom měli i Fortnite.

Odesláno

OK, chápu.

Máme z té doby, kdy děti byly malé XBOX 360 s Kinect a jak se teď hodí, když má jeden z nich monitor na reklamaci. To i Far Cry 4 nebo Forza Horizon 1 přijdou vhod 😆

Se divím, že si ještě nepustil GTA V 🤔

Dneska bych šel ale do PS5.

Myslím, že Sony to má tak nějak pocitově lepší.

Odesláno

On uz Minecraft má na tom Switchi a ted si rikam, jestli udelat upgrade na Switch 2 (IMHO to nic nepřinese) nebo jit do PS5, nebo se na to vykaslat. 
Switch jsme brali kvůli Mariovi, kterej na ničem jiným nebyl …

Odesláno
V 20. 10. 2025 v 0:26, Tittus napsal:

Měl bych na vás, kamarádi, dotaz. Sbírá tu někdo různé sběratelské, nikdy nepublikované nebo novinářské edice a dárky k nim? Jedná se hlavně o PC, PS1, PS2, PS3, spoustu novinářských neprodejných DVD, figurek a dalších specialit. Nechci to bezhlavě hrnout do inzerce, mám toho plnou skříň. Za léta, kdy jsem pracoval jako herní novinář, se mi podařilo nashromáždit menší sbírku. Ale chápu, že trh je na to spíš venku. Ovšem kdyby tady byl zájem rád přeprodám za rozumné ceny zdejším parťákům.

Pokud bys měl něco k Mafii nebo KCD, tak bych měl zájem. Popř. Eldenring a spol.

Odesláno
před 16 hodinami, Dez123 napsal:

Pokud bys měl něco k Mafii nebo KCD, tak bych měl zájem. Popř. Eldenring a spol.

Mafii nedám a jinak se jedná hlavně o tituly zhruba z rozmezí 1995-2005. 

Odesláno
V 22. 10. 2025 v 13:14, Tittus napsal:

Mafii nedám a jinak se jedná hlavně o tituly zhruba z rozmezí 1995-2005. 

A dáš fotku, co máš od Mafie? Ještě by mě zajímalo např. NFS, Age, Tycoony, GTA...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...