pavča Odesláno 5. července 2011 Autor Nahlásit Odesláno 5. července 2011 V 5. 7. 2011 v 16:17, 'tmoris' napsal: mel jsem pujcenyho pred asi 2 lety od kolegyne z prace roombu a byl jsem zaklaman pohybem robota pod stolem mezi zidlemi. neustale narazel do zidli, ty si posouval, tim ztracel predstavu o tom kde jsou a tim nebyl schopen pod stolem uklidit. jsou ty modernejsi modely v tomto jiz chytrejsi, nebo vsichni davate zidle na stul, aby mohl uklidit? Jéžišmarjá, pardon, měl jsem dát vícenásobný citát, takhle píši již třetí odpověď. Židle jsme odstavili, ale zůstala místa, kde byl "v úzkých", jednou jsem ho musel poponést, začal řvát, že přerušuje čištění a že chce pustit znovu, tak jsem ho posadil, pustil a frčel dál. Ale určitě to chce první projetí místností sledovat a případná záludná místa ošetřit. Já jsem musel pro příště snížit podložky pod kluzáky křesla, protože mělo přesne takovou výšku, že se pod něj napral a nebyl schopen se ani pohnout dále.
gas Odesláno 5. července 2011 Nahlásit Odesláno 5. července 2011 ceny rozdílné, někde za 8500 jinde za 11000, taky to chci koupit, máme hafana ...
lib Odesláno 5. července 2011 Nahlásit Odesláno 5. července 2011 V 5. 7. 2011 v 16:50, 'gas' napsal: ceny rozdílné, někde za 8500 jinde za 11000, taky to chci koupit, máme hafana ... Tak to kup nějaký ten model PET. Můžu doporučit. A taky to psa nestresuje tolik jako řev normálního vysavače.
gas Odesláno 5. července 2011 Nahlásit Odesláno 5. července 2011 jo, chci ten, co bral pavča, náš bígl u jídla děsně nadělá ty chlupy mě zničí ...
pavča Odesláno 5. července 2011 Autor Nahlásit Odesláno 5. července 2011 V 5. 7. 2011 v 16:50, 'gas' napsal: ceny rozdílné, někde za 8500 jinde za 11000, taky to chci koupit, máme hafana ... Ano, také jsem na to koukal, ale nakonec jsem dal na radu paní z poradenského centra iRobotu, kam jsem volal a ždímal informace, říkala, že je kvůlivá servisu dobré koupit vysavač u autorizovaného prodejce, viz tady. Alza tam je, cenu má jako ostatní autorizovaní prodejci (jak také jinak) a je pro nás "při ruce", tak proto ta Alza. Ale jinak opravdu cena je jinde i nižší, to jo.
pavča Odesláno 5. července 2011 Autor Nahlásit Odesláno 5. července 2011 (upraveno) V 5. 7. 2011 v 17:04, 'lib' napsal: Tak to kup nějaký ten model PET. Můžu doporučit. A taky to psa nestresuje tolik jako řev normálního vysavače. Udělal jsem test, máme dva psy (westíky), zavolal jsem je domů, když vysavač jel. Bylo jim to úplně šuma fuk, jeden se mu vyhnul obloukem, druhý ho bez zájmu skoro překročil a kašlali na něj. Takže žádný stres, což jsem si docela oddechl. Jinak ten PET zásobník jsme ještě nepoužili, on je větší, ale píšou v návodu, že s ním je trochu horší účinnost vysávání, asi má jiný tvar nebo co. Uvidíme, zkusíme to i s ním. Upraveno 5. července 2011 uživatelem pavča
novottom Odesláno 21. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 21. prosince 2011 (upraveno) Také jsme se rozhodovali ke koupi robotického vysavače, ale nakonec nás odradila kamarádka, která má dva irské setry a říkala, že pokud vysavač neměla puštěný každý druhý den, tak byl ámen. Nyní vybíráme centrální vysavače, nemáte nějaký tip na dobrou značku? Upraveno 21. prosince 2011 uživatelem novottom
Hasňa Odesláno 30. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2011 (upraveno) No, zase to tu ozivim. Jsem v konecne fazi vyberu. Musim koupit co nejdive pro sebe i tatu. Mel jsem jasno, nejvyssi iRobot http://irobot.cz/produkty/roomba-780 ale pak se do hledani a surfovani na siti dal tata a nasel tohle http://www.iclebo.cz/iclebo-smart-l4.html tady levneji http://www.levneelektro.cz/p263980-vysavace-a-parni-cistice-iclebo-smart-l4 a trochu PR blabolu http://www.dreamlife.cz/magazin-luxusu/bydleni-domy/iclebo-smart-spickovy-roboticky-uklid-domacnosti/article.html?id=2694 http://www.snadnyzivot.cz/poradna/vysavace-iclebo-caste-dotazy Tak a co ted? iClebo na daleko lepsi kameru, uplne jinou logiku vyjryvani prostoru, zadne virtualni majaky, kamera, ale zase je to relativne neznama znacka proti iRobotu. Tak kurnik nevim. Nemate nekdo nejake reference? Upraveno 30. prosince 2011 uživatelem Hasňa
lukin_ova Odesláno 30. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2011 Mám iRobot už tři roky. Pořídil jsem ho celé rodině a snad všem známým. Všude spokojenost. iRobot je ikona, dělá je nejdéle a vyrobil jich nejvíce na světě. Možná už jsou lepší, já o nich ale nevím a nemám praktickou zkušenost. IRobot je modulárně řešený, co se pokazí, vyměníš za nový kus (koupiš třeba na eBay). Z těch cca 8ks co mi prošlo rukama a které jsem kupoval všechny v USA, jsem řešil u jednoho porouchaný pohon jendnoho kola. Stačil na to šroubovák a 10 minut času a výměna byla hotova. Nebudu hanit ostatní, protože nemám zkušenost, ale s iRobotem chybu neuděláš. Někde jsem četl, že jich vyrobili už více jak 5 miliónů kusů, takže zkušeností mají dost. Je to uděláno tak nějak americky blbuvzdorně .. snad mi rozumíš. Koukni sem: klik stránka s recenzemi a zkušenostmi ... o nějakém iClebu ani vidu ani slechu ....
Hasňa Odesláno 30. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2011 (upraveno) Tata na nem trva. iRobot jsi kupoval, protoze iClebo L4 nebylo. Treba dnes by ten vyber vypadal jinak a nebyl by tak jednoznacny, kdo vi, vyvoj jde dale. Takze budu asi vyslapavat nove cesty. Tata je modelar, nechce LiMH ale LiION, vychazi z vlastnich zkusenosti, poslednich par let lita uz jenom na elektrinu, i kolo ma elektricke. :-) iClebo ma i fajne maly stand by, 1W. iClebo L4 ma na siti uzivatelskych recenzi malo, je to nove, ale co ma, tak jsou jen pozitivni. Zase tak moc jsem pravda nehledal. Zda se, ze to proste novejsi generace. Videa na YouTube jsou uzasna. Zadny chaotik, jezdi pekne systematicky. A levny teda fakt neni, takze doufejne, ze si nechaji platit jihokorejskou kvalitu a vyvoj. Jdu do nej. Pokud zaplacu nad vydelkem, podelim se a budu varovat ostatni. Modularni je taky, nahradni dily jsou za babku a dostupne v ceskem zastoupeni a servisu, konstrikce baterky a vymena je ve srovnani s iRobotem o deset let dale, jeji kapacita je u modelu Smart L4 o tretinu vyssi, jede to na Linuxu, je daleko tissi. Proste ve vsech technickych parametrech je lepsi. Horsi je ve znamosti znacky, tradici, poctu prodanych kusu, zkusenostech. Hodky jsem koupil lety proverene ikony, tak ve vysavaci trochu zaexperimentuju. PS: Ze zajimavosti jsem zavolal do jejich ceskeho servisu, delaji vice znacek a delali dva roky i iRobot. Byl to docela strizlivy chlapik, zadne vynaseni do nebes jednoho, nebo druheho. Na iClebu se pry musi sem tam menit pryzova lista o kterou se otira hlavni kartac, zmenili pry material za lepsi ale porad se pomalu opotrebovava. Pral to i jeden manik v Australii. Ale zase treba vsechna loziska a motorky kartacku i kol jsou v kovu, ty jsou na iRobotu z plastu a casto lamaly. Rikal ze L4 je v soucasne dobe asi strojarsky nejlepe vyrobeny stroj a ta navigace je pry velky skok kupredu. Ta lista, co se musi ca. jednou rocne menit stoji asi stovku. No, nechame se prekvapit, jdem do nej, iClebo Smart L4. Upraveno 30. prosince 2011 uživatelem Hasňa
lukin_ova Odesláno 1. ledna 2012 Nahlásit Odesláno 1. ledna 2012 Každopádně dej vědět, jaké jsou zkušenosti.
lolohh Odesláno 7. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2012 V 30. 12. 2011 v 14:25, 'Hasňa' napsal: ...jdem do nej, iClebo Smart L4. Tak co na něj po čase říkáš? Taky budeme nějakého robota kupovat a jsem bezradný. Díky.
Josef01 Odesláno 7. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2012 Já používám iRoomba (již druhý model) asi 5 let a jsem spokojený. Rozhodně doboručuju koupit model s lepší výbavou a optickými závorami (či naváděním). Časové programování nevyužívám kvůli alarmu v bytě, ale jinak je to asi dobrá věc už kvůli tomu, že vysavač uklidí, když člověk není doma.
Hasňa Odesláno 8. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2012 lolohh: No tak to si nech vypravet, nechal jsem si ho poslat ke kamaradovi do Zlina, ktery mi ho posleze vezl do Norska. No, a na hranicich mu ho celnik zabavil, zkonfiskoval a zlikvidoval. Kamos mel veci pres bezcelni limit a nenahlasil dobrovolne k procleni. A jak znamo, celnici vzdycky radi jezdi po tech co si vezou vysavac, bo na velke ryby jsou kratci, takze jsem patnactku vyhodil z okna a celnik si polecil komplex Mimichodem, ted jsem jim psal, jestli mi udelaji cenu na opakovanou objednavku, udelaji, ale pani mi rikala, ze to vypada na novy typ co nevidet, takze vyckavam. Tata je s nim ale spokojeny.
lolohh Odesláno 9. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2012 To je mi líto! Budeme domu nějakého pořizovat, asi iRobota, ale vůbec nevím jakého. Máme byt sice větší, ale patrový, takže ty levnější by z hlediska čištěné plochy měly stačit (s tím, že do patra se to přenese ručně druhý den), ale líbí se mi ty virtuální zdi (možná se tomu říká jinak, věnuju se luxům teprve několik dní, ale prostě to zařízení, které pustí lux do další místnosti až tehdy, když je předchozí místnost uklizená, prý je tak uklízení rychlejší). Takže váhám mezi iRoboty za 7, za 12 a za 14,5
Josef01 Odesláno 9. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2012 Být tebou tak jdu do Roomba 770. Jednak má lepší vybavení (virt. zeď, HEPA filter, funkce časování) a jednak je to novější generace a zase o něco chytřejší a tišší. Pokud má někdo větší byt a plovoucí podlahy tak zvládne klidně i obě patra do 150m2, koberce mu vezmou tak 2x více energie. Roomba rozhodně nerozpozná dvě místnosti, proto je dobrá ta virtuální zeď i když se dá jednoduše nahradit nějakým předmětem. Já to například používám pro bránění přístupu vysavače na koberec s třásněmi, tam by se mi těžko něco jiného dávalo. Dálkové ovládání je kupodivu taky použitelná věc, zvlášť kdy robot skončí někde vzadu pod postelí.
African Odesláno 9. července 2012 Nahlásit Odesláno 9. července 2012 Mladá mi chtěla udělati radost a objednala Roomy Gold, http://www.robzone.cz/ ,teď tam mají akční ceny" No a já hledal, četl recenze a nakonec se nestačil divit Údajně je to velmi dobře reklamovaný Číňan v hodnotě asi tak 3000,-Kč, který se v USA za tyto peníze prodává, ale ještě k tomu neumí uklízet To, že je to Číńan by mě ani tolik nevadilo, iClebo je např. také Číňan, ale na nic si nehraje a kvalitou uklízení se může srovnávat např s iRobotem. Zde jsou dobré recenze a testy pro ty, kteří váhají"http://www.robotforum.cz/srovnani/Já jsem se nakonec rozhodl pro iRobot Roomba 563 PET o kterým tady nakonec hodně píšete i vy, i přes své nedostatky v konkurenci vyhrává, Číňánka jsem zrušil
Moty Odesláno 11. července 2012 Nahlásit Odesláno 11. července 2012 souhlas a potvrzuji, máme labradorku a kocourka co pelichaj střídavě nebo spolu a roomba to zvládá výborně, akorát po dvou letetech každodenního používání už nestačí s baterkou
NobodyR Odesláno 11. července 2012 Nahlásit Odesláno 11. července 2012 V 7. 4. 2012 v 12:24, 'Josef01' napsal: Já používám iRoomba (již druhý model) asi 5 let a jsem spokojený. Rozhodně doboručuju koupit model s lepší výbavou a optickými závorami (či naváděním). Časové programování nevyužívám kvůli alarmu v bytě, ale jinak je to asi dobrá věc už kvůli tomu, že vysavač uklidí, když člověk není doma. Mám ho taky asi 5 let....a kromě vrčícího českýho adaptéru je naprosto v poho.....kupován přes net ještě před šílenstvím. A hlavně, barák jsem si trošku naprojektoval s tím, že jsem lenošnej.....takže všechno co šlo, tak je zavěšený, žádný prahy....atd....
NobodyR Odesláno 11. července 2012 Nahlásit Odesláno 11. července 2012 (upraveno) Nechce se mi číst celý vlákno....možná to někde proběhlo....pozor na baterie. Měly by se dobíjet stále....nějak jsem to neviděl v návodu...až posléze u výrobce ve foru..... Upraveno 11. července 2012 uživatelem NobodyR
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se