Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Hlasuji pro 2. Sakra nevím jak to dobře napsat.... Kdo zvás viděl turbo budík... Já jsem byl odvařený zručností a nápadem, který ve finále nestojí hromadu kaček. Tím chci říct, že udělat hodiny na stůl, kde si může (každý podle svých schopností) vložit trošku své invence a práce, samozřejmě pod dohledem zdatného ošetřovatele ( chronomagor co má nervy ze železa) tak bude každý hrdý na finální výsledek. Co říkáte... je to blbost?

• Odpovědi 344
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno
  V 23. 1. 2016 v 19:52, daur napsal:

Hlasuji pro 2. Sakra nevím jak to dobře napsat.... Kdo zvás viděl turbo budík... Já jsem byl odvařený zručností a nápadem, který ve finále nestojí hromadu kaček. Tím chci říct, že udělat hodiny na stůl, kde si může (každý podle svých schopností) vložit trošku své invence a práce, samozřejmě pod dohledem zdatného ošetřovatele ( chronomagor co má nervy ze železa) tak bude každý hrdý na finální výsledek. Co říkáte... je to blbost?

No- takhle jsem to nemyslel. Ty stroje by asi musel dělat jeden člověk... já bych asi na tom turbu pohořel, nemám na to čas, zručnost, trpělivost a vzdělání- a Financ taky  asi neměl na mysli limitku Samodomo...

Odesláno
  V 23. 1. 2016 v 20:02, straspol napsal:

No- takhle jsem to nemyslel. Ty stroje by asi musel dělat jeden člověk... já bych asi na tom turbu pohořel, nemám na to čas, zručnost, trpělivost a vzdělání- a Financ taky  asi neměl na mysli limitku Samodomo...

Ne ne nemyslel jsem vrznout tam to turbo. Přemýšlel jsem jen nad možností si část těch hodin udělat sám. Kdo nemá čas, zručnost nebo já nevím co ještě, tak to nevadí. Dostane je komplet hotové.

Odesláno

Tak to každopádně, ale obávám se, že turbo neprojde... Pokud ty hodiny na stůl neprojdou, tak vážně zvažuji, že začnu něco kutit doma sám. Karel ne Karel :king:

Odesláno

Mě by se líbila skleněná schránka a nějaký pěkný stroj, turbo by bylo boží. Že to není úplně dobový je snad každému, no a co? To si kvůli tomu budem dělat limitku kamene mudců, nebo maketu Karlova mostu?

Odesláno

Za mne jednoznačně náramkové hodinky. Stolní nebo sluneční by mi seděly víc na limitku Járy Cimrmana:-)

Jinak si dovolím ještě jeden postřeh: inspiraci dobou a osobou Karla IV.  podle mne není nutné brát "úplně doslovně" = dávat na ciferník pražské groše a polodrahokamy. Ta doba byla velice mystická, sám Karel tím byl velice zasažen a ovlivněn, tady se otvírá dost vydatný inspirační zdroj...

Odesláno

Pro mě jedině náramkové hodinky. Na stolní se bude akorát prášit a budou překážet. A sluneční jsou docela nepraktické, moc bych si je neužil.

Odesláno
  V 23. 1. 2016 v 20:04, CEGY napsal:

jj, k těm teniskám..

Achso! Tak to jo. Já už jsem se lek, že k nějakým těm maďarským polobotkám. :D

Odesláno

Pokud bychom se vydali cestou něčeho pěkného na stůl, vyjádřil bych svůj opatrný zájem (samozřejmě podle výsledné podoby)

Kombinace se slunečními hodinami zní zajímavě, ale asi bych má ní netrval.

Odesláno

ohledně něčeho na stůl jsem v kontaktu s autorem turba v budíku B90(viz odkaz). Mohlo by to vypadat podobně, najdeme použitelný stroj, tak abychom jich byli schopni sehnat dostatečné množství, necháme k tomu vyrobit nějakou fičuru ala turbo a pak tomu dáme slušivý obal.

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/90102-tourbillon-v-budiku-b90/?p=1588951

Odesláno
  V 25. 1. 2016 v 9:38, financ napsal:

ohledně něčeho na stůl jsem v kontaktu s autorem turba v budíku B90(viz odkaz). Mohlo by to vypadat podobně, najdeme použitelný stroj, tak abychom jich byli schopni sehnat dostatečné množství, necháme k tomu vyrobit nějakou fičuru ala turbo a pak tomu dáme slušivý obal.

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/90102-tourbillon-v-budiku-b90/?p=1588951

Paráda mám radost a hlásím se do pořadníku. Teda pokud nějaký bude.

Odesláno

Nicholas Kratzer: 1487 - 1550: (?)

Diallist, Hodinář, matematik a astronom Henry V111

Toto je přibližně stejná velikost hodin, které jsou v muzeu vědy v Oxfordu. Zachovává charakter originálu, který ilustruje princip, že sluneční hodiny mohou být navrženy, s ohledem použití v libovolném směru.

3165f6d219987493a33c7db894816af6.jpg

Myslím, že obal se dá vyřešit nějak podobně. Neber te to doslova..... je to jen návrh a slovo do pranice :cheers:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...