Přejít na obsah

Hanhart Pioneer MK I

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 63
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Tak se mi jen tak náhodou podařilo objasnit tajemství červeného tlačítka. Tak dlouho jsem si s ním hrál, až mi zůstalo v ruce. Na plošince tlačítka zbyla pouze slabá stopa po lepidle.  Nejedná se o barvu, lak apod, ale o tuhou plastovou čepičku. Toho lepidla tam bylo fakt ukrutně málo. Teď už je to v pořádku, vteřinové lepidlo Pattex udělalo svou práci. Čepička už drží festovně a můj palec s ukazovákem taky. Alespoň vím, že by se barva s tlačítka neměla nikdá ošoupat. Ještě, že se mi to stalo doma. post-3846-0-51445600-1455292311_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 2 týdnech...

Ten novy remen je uzasny, krasna barva.

Odkaz ke komentáři

• po měsících...

Snad se na mě zakladatel vlákna nebude zlobit, když sem, jako čerstvý majitel tohoto kousku, uvedu pár postřehů a informací.

Začal bych upřesněním ohledně tajemství červeného tlačítka, které se zde habadej snažil objasnit i s pomocí síly a čudl nekompromisně urval. ;)

Jak již bylo řečeno, nejedná se o barvu nebo lak, ale zároveň to není ani plast. Tlačítko je vyrobeno z keramického materiálu. To platí pro řady Pioneer a Racemaster. U řady Primus jde o eloxovaný hliník. Tak to jen taková drobnost.

Hodinky mám od pátku, takže jsem z nich prostě nadšený a nějaké hodnocení by v tuto chvíli vyznělo zcela jednoznačně. Třeba to tak bude i nadále, co já vím!?

Tedy jen ve zkratce: Po rozbalení mě příjemně překvapila míra retro vzhledu (oproti vzoru z roku 1938 se liší pouze v detailech), kterou fotografie jen těžko zprostředkovávají. Klenutý safír se silným vnitřním antireflexem je perfektní, stejně jako zpracování pouzdra a jeho povrchová úprava. A když to vše doplní ty červené detaily, tak ... vlastně ani nevím, jak to popsat. :)

K hodinkám skvěle sedí tmavě hnědý řemen z jemně broušené kůže. Je doplněný moc hezkou frézovanou sponou. Její vnější plochy jsou kartáčované, boční a vnitřní leštěné. Při jejím návrhu evidentně někdo přemýšlel a nezvítězil pouze co nejjednodušší výrobní postup. Vzhled nejenže zaujme oko, ale je i funkční. Spona je k řemenu velmi šetrná. Při zapnutí ho ani v nejmenším neláme (i přesto, že se hodně utáhne) a ten jí pouze rovně prochází - pěkný detail.

post-13378-0-53119900-1476020090_thumb.jpg

post-13378-0-72712500-1476020098_thumb.jpg

Upraveno uživatelem 323GT
Odkaz ke komentáři

Gratuluju k nakupu a at hodinky v poradku slouzi. Mel jsem moznost dat na ruku nekolik modelu a musim rict, ze to bylo super. Hanharty jsou hodinky co maji koule. Na cloveka uplne dychne ta atmosfera. Navic to jsou neokoukane kousky. Clovek na ne hned tak nenarazi. Takze za me pecka a klidne davej vice fotek!

Odkaz ke komentáři

Zakladatel vlákna se nezlobí, naopak, jsem rád, že jsou na fóru další Hanharty. Hanharty se postupem času staly mé nejoblíbenější hodinky, absolutní kandidát na "definitivní". Ještě mě, po tu dobu co je mám ani na chvilku nenapadla hříšná myšlenka na prodej. Dokonce i v mém nehodinkovém okolí jsem zaznamenal velice pozitivní ohlasy na krásu těchto hodinek. Díky za doplnění poznatků k červenému tlačítku. Co ve mně trochu probudilo závist, je ten broušený řemen s tou super sponou. Taky jsem to tak chtěl, ale momentálně nebyl v tom shopu, co jsem je kupoval k dispozici.

Gratuluji ti a užívej si je :-).

Odkaz ke komentáři

Krasne hodinky a krasne fotky. Hanharty jsem si opakovane zkousel na ruku a ackoli jsou to povedene hodinky, tak na te me vypadaly nepatricne masivne. Nebo alespon takovy pocit jsem z nich mel. Coz je velika skoda, protoze jinak uz bychbje zreme take nosil ;-)

Moc gratuluji k novemu prirustku.

Jo, a take musim pochvalit hezke fotky!

Odkaz ke komentáři

• Po letech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...