Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
před 18 hodinami, exBURN napsal:

Kluci jestli jezdíte tak, že vás korekce line assistu rozhodí do smyku, tak je čas se zamyslet 😄 . 

Je třeba ještě jedna věc - line assist má obvykle 2 druhy - buď je to jen asistent vyjetí z pruhu a nebo je to asistent následování v pruhu, asistent jízdy v pruhu atd. kdy úkolem prvního je zareagovat jen na neúmyslné opuštění pruhu. Až ty druhé, pokročilé verze umí auto držet v pruhu a fungují tak jako "autopilot". 

U toho asistenta pro vyjetí v pruhu je to občas nasírací, na druhou stranu jestli vás to nasere 2x za cestu na 5 vteřin tak je to docela dobrý ve srovnání s tím, že vám to třeba 200km kryje záda. 

A jak už jsem psal - v tom konkrétním úseku je dobré horizontální značení, obě auta co máme tam pruhy vidí a nedovolí přejet - změní lehce vektor jízdy, zavibrují do volantu a hned víš co se děje.

A opět - u B8 se to občas trochu pralo ale B9 je v tom zase o krok dál a tam ty pruhy fungujou fakt naprosto parádně - takže čím novější, tím vychytanější systém.

U Volva to funguje naprosto skvěle - musím říct, že po 2 letech s Volvem jsem s nim neskutečně spokojený. Tam o asistentech nevím až do chvíle, kdy jsou najednou potřeba . Třeba mrtvý úhel je schopný nepustit do pruhu, když tam je auto, ale je nastavený tak, že zbytečně nestresuje. 

Ale notááák, psal jsem SKORO do smyku 😀 Prostě občas se i leknu při té přehnané reakci. Když to používám, tak tam mám nastavený ten stupeň Později, to je ok. Jen si často říkám, že při všech těch zapnutých asistentech už se stávám pasivním řidičem a to asi taky není dobrý.

Odesláno

Ja budu za necelej rok resit novy auto a hrozne bych se chtel vratit zpet k manualu, na par let.. uz to bude, obavam se, naposledy. Tedy, rodinny kombi (velikost oktavka a vic), benzin/hybrid (ale to s manualem asi nebude), je vubec neco novyho realnyho? Jestli ne, pudu do elektra, obavam se..

Odesláno (upraveno)

Předpokládam, že jen nový?

Jestli jo, tak zrovna ta octa se v benzínu s manuálem pořídit dá. Ale upřímně bych si raději pořídil funcar v manuálu na blbnutí a pocit z jízdy, a k tomu na daily automat/EV. 

IMG_0909.jpeg

Upraveno uživatelem Maxel
  • Dát hlas 1
Odesláno

Jasne, pred pasikem tedka mel Leona (hezci oktavka:)) presne s timhle motorem a jako dobry, ale co si budem, uz by to byl downgrade:) Takze bych budto tudle velikost a 150kw plus, nebo.. nevim:)

Odesláno (upraveno)

To bude čoveče docela vořech. Páč kde je dneska manuál, je to ve spojení s bídnym výkonem. Třeba Focus (vim, končí, aletřeba by se za rok ještě skladovka našla) má manuál jen s 1.0 EcoBoostem 92kW. A podobný to imo bude všude.

Upraveno uživatelem Maxel
Odesláno

Jo to se obavam, akorat sem si rikal jestli mi treba neco neuteklo.. Klidne bych toho Leona, ale zda se, ze s benzinovym dvoulitrem uz proste jen automat.

Odesláno

To už je pasé. Manuál už v ničem výkonnějším není. Je to stejně sranda - doma mám 4 auta, 2 manuál a 2 automat a já si kolikrát ani nevšimnu, že jsem přesedl. Možná jen u AT si všimnu že to řadí jak debil :-D. Reálně je pro AT výhoda jen ta, že to má 8 kvaltů a po dálnic s tím můžu jet 185 km/h a točit 2950ot.

Navíc mě elektro úplně přestává dávat smysl snad možná jen Tesla, ale i tak. Když vidím teď aktuálně recenze lidí, co si to pořídili až teď a nejsou úplně fanoušky, tak je tam pořád ještě hodně věcí, které mě neskutečně štvou. 

Odesláno

Jo no. Ale cafra me to stve, to kvrdlani a kontrola mi proste chybi.. mno prinejhorsim pudu do nejakyho posledniho manualniho benzinovyho trojkovyho bava v kombiku a budu doufat, ze to par let vydrzi:)

Odesláno
V 19. 11. 2025 v 12:24, Jarett napsal:

Na konci léta jsem tu řešil, jestli koupit Land Rover Defender .... no a někdo mě tady přesměroval na Land Cruiser. Tak je doma, zatím super, tak uvidíme po čase :)

IMG_5948.thumb.jpg.8e1141132683f728d8e8e87f26e5a4f7.jpg

Gratuluji. Od představení po něm totálně slintám. Bohužel pro takové auto nemám absolutně využití. Tak přemýšlím jestli se kvůli němu přestěhovat do hor nebo jak to udělat 😀 ať slouží!

• Like 1
Odesláno
před 2 hodinami, adamo napsal:

Gratuluji. Od představení po něm totálně slintám. Bohužel pro takové auto nemám absolutně využití. Tak přemýšlím jestli se kvůli němu přestěhovat do hor nebo jak to udělat 😀 ať slouží!

Ani my Lanďáka nevyužijeme tak, jak by si zasloužil, mimo cestu se dostane sotva párkrát za rok, ale beru ho jako bezpečný tank :)

Odesláno
před 1 hodinou, Jarett napsal:

Ani my Lanďáka nevyužijeme tak, jak by si zasloužil, mimo cestu se dostane sotva párkrát za rok, ale beru ho jako bezpečný tank :)

Pozor pak na zkušební jízdy - na Libavé jsou některé louže hluboké 😁

• Haha 1
Odesláno
před 7 hodinami, adamo napsal:

Když jí miluješ, není co řešit 😀... Mě se líbí pickupy ale tam to platí tuplem, jak nemáš využití, je to k prdu (vyzkoušeno). Tohle je v podstatě SUV a když potřebuješ tak OFF, ideál 🥰

• Like 1
Odesláno
On 11/19/2025 at 12:24 PM, Jarett said:

Na konci léta jsem tu řešil, jestli koupit Land Rover Defender .... no a někdo mě tady přesměroval na Land Cruiser. Tak je doma, zatím super, tak uvidíme po čase :)

IMG_5948.thumb.jpg.8e1141132683f728d8e8e87f26e5a4f7.jpg

Wow, to mě úplně uteklo... úžasná kára 😍 Velká gratulace a těším se na tvé postřehy....

• Like 1

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...