Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj chronomagoři/petrolheadi,

v pátek si pravděpodobně pojedu pro tuto Audinu v cabriu :

https://www.sauto.cz/osobni/detail/audi/s5/18258415?goFrom=list

Je to sice dovoz USA, ale už je to pár let u nás přihlášené a párkrát už to bylo na STK.  Jediné co to nemá dle EU homologace jsou zadní světla bez mlhovek s červenými blinkry. U nás na STK by mi to neprošlo, takže bych měl dvě možnosti. Buď předělat zadní světla a nebo jednou za dva roky si udělat výlet do M. Lázní.

Auto patří jednomu ze tří majitelů firmy Carclinic v Mariánských Lázních.  Po telefonu zněl velice seriózně , jinak řečeno, mám z toho dobrý pocit. 

Nicméně na pocit se nedá vždy stoprocentně spolehnout.  Nemá někdo z vás osobní zkušenost s firmou carclinic ?  Jak říkám, na 90% pro auto pojedu, ale kdyby přece jen měl někdo nějakou vyloženě špatnou zkušenost s výše zmíněnou firmou, nebo naopak dobrou, budu rád za vaše případné postřehy.

Díky

Nemám zkušenosti s firmou Carclinic, ale jezdí k nám do servisu pár zoufalců s auty z USA a to mi stačí. Jeden příklad za všechny jsou převodovky - ty v US provedení jsou dělaný na to, že se jezdí po rovinách, převodovka zařadí 7 . kvalt a pak jede. A na to je koncipovaná životnost. Pak si to přivezeš k nám, kde chudák převodovka pořád řadí jako zběsilá a za 2 roky je po ní. Zrovna jeden Touareg k nám jezdí s takovou převodovkou.

No a pak třeba když otevřeš pojistkovou skříň a elektrikář na to kouká jak husa do flašky, protože EU modely to mají úplně jinak.

Nene, já bych to nechtěl.  

Odesláno

Jenže amík už desítky let ví že jeho Taurus najede 100k majlí a pak musí udělat za 3k $ repas převodovky, prostě s tím žijou a nikoho to nepřekvapí. Překvapí když se to rozsype až ve 105 tisících.

Kdo jezdí více, koupí si Camry.

Ale všichni, naprosto všichni jezdí měnit olej po 5.000 mílích, taky zažitý standard. A jsou v klidu.

Ale to jsou amíci s americkýma autama.

Pak jsou lidi s červenými blinkry atd., jak píše kolega výše ;)

Mimochodem jak to prošlo minulý měsíc TK a párkrát předtím, když to nemá homologovaný světla? Kouzlo?

Odesláno

Šéf jezdí ten Citroen. 1.6 diesel, není to raketa, ale na klidný ježdění asi good (je-li jsme max 4 lidi). Hodně místa, velký celní okno, kufr nevím nekoukal jsem. Displey uprostřed, a ten volant jsou dvě věci na který bych si nezvykl. Pohodlný to je.

Díky za tip, vezmu to v potaz.
Odesláno

Tak ještě aby to nebylo tak jednoduchý, tak to x xenonama má přípravu na kouli, což se celkem hodí To duhý ma ale zadní křídlový dveře, což beru jako slušnou výhodu neb ty výklopný jsou u Caddy dost monstrozní.

Odesláno (upraveno)

Tak ono jde v podstatě o houno, je to jen auto a to rozhodně pro mě není stredobod vesmíru. Ale s těma zadnima dveřma to celkem zvazuju. Bude s tím běžné manipulovat i žena, případně děti, tak bych nerad aby mě proklinaly že se jim s těma vyklopnyma blbě manipuluje. Pokud se tu mihne Tomas, tak by třeba mohl přispět nějakou zkušenosti....

Upraveno uživatelem warann
Odesláno

Díky za tip, vezmu to v potaz.

C4 ma malej kufr a ti myslim Grand, jinak kvalitativně auto ok a rekl bych, ze i oproti Němcům. Zafira je velmi solidní auto, kufr vetsi a bezkonkurenční sedadla. A kdyz C4, tak Peugeot 5008 je jako MPV jeste lepsi. Verši nez Kodiak, kufr z 700 litru realne a kombinace s automatem nema chybu. Ony všechna ta auta maj měnič a to je aspon pro me proti dsg velky plus. Kdyz Francouz, tak diesel a vlastne Zafira taky. Ta 1,4 Turbo nejede.

Odesláno

Ahoj chronomagoři/petrolheadi,

v pátek si pravděpodobně pojedu pro tuto Audinu v cabriu :

https://www.sauto.cz/osobni/detail/audi/s5/18258415?goFrom=list

Je to sice dovoz USA, ale už je to pár let u nás přihlášené a párkrát už to bylo na STK.  Jediné co to nemá dle EU homologace jsou zadní světla bez mlhovek s červenými blinkry. U nás na STK by mi to neprošlo, takže bych měl dvě možnosti. Buď předělat zadní světla a nebo jednou za dva roky si udělat výlet do M. Lázní.

Auto patří jednomu ze tří majitelů firmy Carclinic v Mariánských Lázních.  Po telefonu zněl velice seriózně , jinak řečeno, mám z toho dobrý pocit. 

Nicméně na pocit se nedá vždy stoprocentně spolehnout.  Nemá někdo z vás osobní zkušenost s firmou carclinic ?  Jak říkám, na 90% pro auto pojedu, ale kdyby přece jen měl někdo nějakou vyloženě špatnou zkušenost s výše zmíněnou firmou, nebo naopak dobrou, budu rád za vaše případné postřehy.

Díky

Hmm...asi bych si tu kovbojskou audi ještě rozmyslel. Rovnice us audi + po telefonu zněl seriózně + stará kára s 68tis (já vím, 3auto, na vilkend, v zimě nejeté bla bla) = ?

Odesláno

Jednoznačně xenony, na multifunkční volant sere pes. A za mě i výklopná záď, člověk se skryje před deštěm, když něco nakládá, nebo hledá, dali jsme v kempu dva Tranzity zádama k sobě a pod těma výklopama jsme v dešti v klidu uvařili. Prostě z těch dvou Caddyů bych já měl lehké vybírání. A mimochodem, můj oblíbený typ auta, super praktické, takže za mě palec vzhůru.

Návštěvník tolja
Odesláno

takovej dotaz k pousmání

výhledově budeme řešit auto pro polovičku a máme tři adepty

auto bude najíždět ročně do 10K Km, spíš o dost méně

požadavky jsou: auto relativně velké, vysoké, parkovací kamera + čidla, benzín, manuální převodovka, limit cca 400K

nová Dacia Duster 1.6i 4x2 se doma nelíbí nikomu

ojetá Kia Sportage 1.6GDI 4x2 minulé generace se líbí polovičce

ojetá Mazda CX5 2.0i 4x2 se doma líbí všem

co z výše jmenovaného (anebo úplně jiného) byste vybrali vy a proč?

díky za přečtení

Odesláno

Z těhle bych vzal v klidu tu Mazdu. Jedna v rodině je a je to bezproblémový auto. Dejte si pozor na výbavu, docela dost jich je v holobytu, tak ať pak nejste zklamaný. Duster má imo cenu jen ve variantě 4x4, kde toho zvládne překvapivě dost. 

Návštěvník tolja
Odesláno

Z těhle bych vzal v klidu tu Mazdu. Jedna v rodině je a je to bezproblémový auto. Dejte si pozor na výbavu, docela dost jich je v holobytu, tak ať pak nejste zklamaný. Duster má imo cenu jen ve variantě 4x4, kde toho zvládne překvapivě dost. 

zvládnutí jízdy mimo silnici není požadovaná vlastnost, spíš aby to dojelo do nákupáku  :lol2:

Odesláno

Já bych se třeba ani nebál Hondy HR-V a nebo větší CR-V obě máme v rodině a spokojenost

takovej dotaz k pousmání

výhledově budeme řešit auto pro polovičku a máme tři adepty

auto bude najíždět ročně do 10K Km, spíš o dost méně

požadavky jsou: auto relativně velké, vysoké, parkovací kamera + čidla, benzín, manuální převodovka, limit cca 400K

nová Dacia Duster 1.6i 4x2 se doma nelíbí nikomu

ojetá Kia Sportage 1.6GDI 4x2 minulé generace se líbí polovičce

ojetá Mazda CX5 2.0i 4x2 se doma líbí všem

co z výše jmenovaného (anebo úplně jiného) byste vybrali vy a proč?

díky za přečtení

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...