Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

V 16. 6. 2023 v 22:41, Strocek napsal:

Kluci zkusim nahodit, jestli to tady bylo klidně mě odkažte, ale zalistoval jsem lehce dozadu a nenašel.

Mám už leta CZ P-07. Jsem s ní spokojenej, ale na EDC nošení to je jedině v báglíku vedle. Proto vybírám alternativu a v hledáčku je G43 nebo G43X s railem, kolimátor nechci. Bude to fakt jenom na nošení, takže velikost hraje prim, ale zase na druhou stranu jestli je to X o tolik větší, že je už to je velkej rozdíl v tom nošení. To Xko bude použitelnější to je jasný a asi bych mu dal přednost, ale jde mi o pohodlný nošení a čím menší tím lepší, tak jestli někdo podobně vybíral nebo má přímou zkušenost. Pudu si je někam vošahat, ale budu rád za každou zkušenost.

Určitě vyzkoušet. Z těch dvou bych (já) volil Xko, mám u ní jistější úchop, lépe se mi ovládá, a i s ní líp střílí. Mám teda ruce větší. Měl jsem i G48, ta byla na střílení ještě lepší. Teď mám na nošení H11 PRO a jsem spokojený.

Tady pak máš orientační papírové srovnání zbraní, ale nad reálný vyzkoušení není.

https://www.handgunhero.com/

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kolimátor na krátkou zbraň kupují 3 druhy střelců:

1) instagramoví válečníci... Na fotkách to vypadá proklatě dobře  :speak_cool:

2) začátečníci, protože si myslí, že jim to pomůže. Nepomůže  :whistle:  Pravděpodobněji spíš naopak.

3) sportovní střelci, kteří už mají dobré drily a zbraň "v ruce". A těm to skutečně zlepší výsledky. Na "taktiku" nebo obranu to takový smysl nemá...

Na zbraň na nošení a obranu je rozhodně praktičtější laser. Většina použití by v našich podmínkách byla za zhoršených světelných podmínek a rozhodně na malou, spíš kontaktní vzdálenost. A přesně k tomu je laser vhodný. A nezapomeňme i na to, že právě na kontaktní vzdálenost, případně když opravdu budu chránit svůj život a budu v nějaké nestandardní situaci či poloze - pak dost možná nebudu moci držet tu zbraň před očima a neuvidím ani mířidla, natož tečku v kolimátoru. Ale jasný paprsek laseru, nebo alespoň bod, může výrazně pomoci 🤷‍♂️

A ještě k tritiovým mířidlům: je vám jasné, že tritiové kapsle v mířidlech lze vidět pouze za úplné tmy? V šeru nejsou dostatečně intenzivní (zkuste si to). Ale za úplné tmy neuvidím ani terč / cíl... Takže si například pomůžu baterkou (v ruce nebo na zbrani, to je fuk) - ale to opět znamená, že nebudou znatelné ty tritiové mířidla 😃 Jestli se vám to nezdá, tak si to zkuste 😉

A poslední úvaha: pokud jde o obrannou střelbu / použití v našich podmínkách pro NO/KN, pak to nebude "jako na střelnici"... Dost pravděpodobně to nebude možné držet oběma rukama... Dost pravděpodobně nebude reálné klasicky a poctivě mířit... 
Jenže takové situace se dají pouze velmi obtížně natrénovat - především proto, že těžko můžeme vědět dopředu co se stane... Tady pomohou jen pravidelné tréninky a drily, při kterých člověk dostane pod kůži jednak bezpečné ovládání a zvládání zbraně, odstraňování závad a i střelbu nestandardní - slabou rukou, když druhou rukou něco nesu, za pohybu, v různých polohách, za šera a tmy a tak podobně... Pokud budu takové nestandardní věci cvičit, pak mne to možná připraví i na situaci, kdy budu tu zbraň potřebovat použít v reálu...

Kam tím směřuju: všechno co jsem nastínil se lépe a snáze cvičí s plnohodnotnou velikostí zbraně. S malou je to spíš trápení a někdy je to dokonce o hubu... Ale i když budu pracovat s velkou, plnohodnotnou zbraní, pak mne nezaskočí vzít do ruky "prcka". Jistě, na větší vzdálenost / přesnost ty výsledky nebudou takové, ale opět se vracím k tomu samému - v našich podmínkách bude použití zbraně na malou, případně kontaktní vzdálenost a to v podmínkách a situaci vzdálené ideálu...

Odkaz ke komentáři

Harry jen doplnim jeste jeden bod.

4) strelci na papir co dobre nevidi, s brylema totiz nedokazu videt dostatecne dobre terc, s iris clonou zase nevidim nic kolem a s kolimatorem je to OK, ale je pravda ze to mam jen na malorazce pro mirenou strelbu, na ostatnich zbranich co nosim a ventualne pouzil pro obranu tam to nemam.

Odkaz ke komentáři

1994 - s přítelkyní, která se později stala manželkou, jsme byli na víkend na chatě u rybníka za Lanškrounem, bylo jaro, nám bylo 19. Na druhém břehu chlastala partička 4 nebo 5 UA dělníků, odpoledne na nás něco pokřikovali, zalezli jsme do chaty, zavřel jsem i okenice. Kolem 23 hodiny začali zvenku tlouct na chatu, podle toho, co vykřikovali, si chtěli důvěrně promluvit s přítelkyní. Když začali vyrážet dveře, vzal jsem svůj colt navy 1851 ráže .36 a dvakrát jsem střelil do spodní části dveří, přibližně do úrovně kolen. Utekli. Do rána jsme nespali, mobily v té době nebyli, nebo aspoň my jsme ho neměli.

2008 - léto, neděle odpoledne, čidlo v práci posílá poplach z venkovních prostor. Říkám si planý poplach jako párkrát předtím, nechávám doma psa -bx doga a beru si Walther PPK se 7 náboji!!!  Dojedu do práce, odemknu branku, jdu na dvůr, otevřený jeden sklad, druhý a u zaparkovaných VZV 2 poměrně dobře rostlí cikáni. Vytahuju PPK a křičím na ně, že ruce nad hlavu a kleknout zády ke mně. Zkoušejí, že se nějak domluvíme a já v duchu počítám náboje, že když se z těch 15-ti metrů rozeběhnou proti mně, abych dal jeden do země, jako že byla snaha je vystrašit a nezabít, tak mám jen 3 na každýho a ještě slabou ráži. Naštěstí spolupracujou a já volám 158. První přijedou měšťáci, zakleknou je, pak státní, který je seberou. Jedu domů, prvně mířím na záchod, bliju, sračka z toho našponování.

Takže ano, nosím.

Odkaz ke komentáři

Mám na vás dotaz prosím. Mám teď nově zbroják, chtěl jsem sem tam zkusít zajít na střelnici, půjčit si tam glocka nebo cezetu a vystřílet za hodinku třeba 100 nábojů, nic extra. Každopádně jsem zjistil, že po Praze je to se střelnicema docela bída. Weby těch střelnic jsou buď zoufalé špatné, roky neaktualizované nebo se tam nedá nic vyčíst, ať už dostupné zbraně nebo ceny. Potom je tady další střelnice, kde nabízejí jednoho glocka a AK-47 a víc nic.

Máte někdo nějaké doporučení, kam bych mohl jít? Například Prague armory má všechno fajn, do doby, než si chci rezervovat stav, rezervační systém je funkční v 1/5 případů a dodnes jsem nezjistil, jak se tam registrovat. Další střelnice nedávno vyhořela atd atd atd. Díky za pomoc.

Odkaz ke komentáři

Vážení zákazníci, 

z rozhodnutí PČR Středočeského kraje byla naše Pražská střelnice uzavřena. 

Tento postup policejního orgánu považujeme za nezákonný, neboť dle

znaleckého posudku, který si naše společnost nechala vypracovat,

splňuje střelnice veškeré očekávané standardy.

S ohledem na tuto skutečnost jsem ve spolupráci s naší advokátní kanceláří již

podnikli veškeré právní kroky, které povedou k tomu, aby mohl

být opětovně zahájen provoz střelnice. Bohužel i při vynaložení

veškerého úsilí, bude tento proces trvat několik týdnů. 

Jsme si velice dobře vědomi, že uvedené Vám způsobuje komplikace a věřte nám,

že vynaložíme maximální možné úsilí k tomu, aby byl tento proces co nejkratší.

Jakmile bude naše střelnice znovu otevřena budeme Vás informovat. 

DÁL :D

Odkaz ke komentáři

před 4 hodinami, Dreak napsal:

Vážení zákazníci, 

z rozhodnutí PČR Středočeského kraje byla naše Pražská střelnice uzavřena. 

Tento postup policejního orgánu považujeme za nezákonný, neboť dle

znaleckého posudku, který si naše společnost nechala vypracovat,

splňuje střelnice veškeré očekávané standardy.

S ohledem na tuto skutečnost jsem ve spolupráci s naší advokátní kanceláří již

podnikli veškeré právní kroky, které povedou k tomu, aby mohl

být opětovně zahájen provoz střelnice. Bohužel i při vynaložení

veškerého úsilí, bude tento proces trvat několik týdnů. 

Jsme si velice dobře vědomi, že uvedené Vám způsobuje komplikace a věřte nám,

že vynaložíme maximální možné úsilí k tomu, aby byl tento proces co nejkratší.

Jakmile bude naše střelnice znovu otevřena budeme Vás informovat. 

DÁL :D

Camp Zero v Hloubetine mel akci testovani Glocku. Mel jsem na hodinu za hubičku pujcene tri a vybral jsem si. Avim na Florenci ma taky par kousku (nejen Glocky) na pujceni. Zalezi jaky kousky mas v merku.

Upraveno uživatelem odjinud
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...