Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

před 26 minutami, Strocek napsal:

Jak dlouho máš zbroják? Případně jak dlouho střílíš? Já střílím víc jak 20 let, vyzkoušel jsem toho docela dost a viděl bych to stejně jako @morepower

aby to neznělo jako vychloubání, ale odpovím podle pravdy, zbroják mám déle než Ty a střílím také déle, krátkých zbraní jsem měl v ruce asi také víc /dlouhé moc nepoužívám, tak do nich ani nemluvím/

to, co prezentoval morepower jsem od absoloventů kurzů slyšel vícekrát, takže to náhoda nebude a protože znám i další vývoj těchto nováčků, tak vím, že časem leží G19 v šuplíku nebo se prodá a koupí se něco, co se líp drží, co se líp nosí a nebo s čím líp nastřílí na střelnici, případně zvítězí "stará škola" a zájem se přesune k mechanice a železu revolverů

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já tedy střílím přes třicet let, také mi rukama prošlo kde co, slepých uliček byla řada. Nakonec jsem to zredukoval na 

SW 60 ... malý revolver v .38, který je doma v ložnici ... střílí bez přemýšlení a závad

Colt Defender ... malá 1911 pistole v 9 luger, fajn na nošení, přesná, jednoduchá a spolehlivá

Podotýkám, že jsem bohudíky nikdy nic z toho nemusel použít. Podobný setup bych začátečníkovi doporučil 100%. Všechny velké železa, která si lidi koupí, G19 apod. jsou podle mě naprostý nesmysl a často vychází z neopodstatněného pocitu většího bezpečí s větší ráží a 15 nábojů v zásobníku. Další level jsou ti, kteří k tomu nosí za opaskem ještě dva náhradní zásobníky ... to už je paranoia :D

Klidně bych doporučil i Walther PPK v 7,65 Br., což je za pár korun spolehlivá záležitost. 

IMG_0860.thumb.jpg.cc8ba35b5bfa49b0f0fefc02e7afdc51.jpg

Odkaz ke komentáři

No řeknu Vám, i když sem byl poctivě naučenej a nastříleno mám taky hodně, tak dnešní ABCDE zkouška byly pěkný nervy. Ale úspěšně mám hotovo a těším se, že se můžu zapojit do místní handrkovačky o tom, která zbraň je nejlepší :D

Odkaz ke komentáři

Taky mám toho za sebou asi relativně dost (viz níže, druhá sekce). Ale v první sekci si dovolám pár svých subjektivních tvrzení:

- Glocky jsou nikoli nejlepší, ale NEJHORŠÍ možnost pro začátečníka: není na nich na první pohled poznat, v jakém je stavu (náboj v komoře). Nemá pojistku (jasně, má jich několik, ale nemá to, co se obvykle za pojistku označuje a to je pro začátečníka dost důležitá věc). Obecně jako úplnej začátečník nebudu umět efektivně řešit závady - problém každý pistole.

- proto pro začátečníka buď revolver - 2" .38, ideálně hnusnej bez kohoutu, aby se dalo střílet z kapsy. Nebo přinejhorším nějakou dvojčinnou pistoli s vnějším kohoutem a jasným výstražníkem a radši i pojistkou - ideálně spojenou s vypouštěním kohoutu. Buď rovnou prťavou (která zůstane na nošení), nebo velkou, která zůstane na střelnici.

----------

Druhá sekce, co mi prošlo rukama za krátké s více než 1000 ranama, kdyby se to někomu chtělo číst:

- CZ75 Compact D - moje první. Krok vedle jako G19. Na nošení velká, na střílení malá. Zbytečnost, která možná měla kdysi význam pro PČR. Za půl roku byla pryč.

- Beretta 92 FS Inox - nejlepší a nejspolehlivější věc, co jsem měl - dnes mám:

- M9A3 a je to stejné. Dohromady cca 50k ran bez problému (jinýho, než že jsem jednou při přebíjení nedal dost prachu, ale za to jsem si mohl sám)

- Norinco 1911 .45 - poladěné, pochromované.. Fungovalo to hezky, ale nebavilo mě to.

- Para Ordnance Warthog .45. Na nošení, ale nosila se mi teda extrémně blbě

- Bul 1911 Trophy - nejdokonalejc slícovaná pistole, co jsem já osobně kdy měl. S wolframovou tyčkou a vyladěnou spouští je to nejpříjemnější a nejpřesnější pistole, se kterou jsem se setkal 

- Glock 30, 3G. Vymazleno - tyčka, spoušť, titanovej úderník, cerakote, vyfrézovanej závěr pro kolimátor, zvýšená mířidla. Za ty peníze, co jsem do toho dal, to nikdy neprodám, tak ho mám radši v trezůrku u postele

- HK SFP9 - velkej plasťák, ze kterýho se mi překvapivě dobře střílí a kterej je dobře vymyšlenej i pro uživatele (údernik je vidět, oboustranný ovládání, páčka místo knoflíku na zásobník, profily na natažení závěru.. Mně to sedí, jinýmu nemusí. Ale na nošení je to velký, na závody lehký a do práce to nepotřebuju, tak šla pryč

- Glock 43 - vyměnil a vymazlil jsem tam skoro všechno, včetně laserového zaměřovače ve vodicí tyčce. Nová spoušť, tritia, atd, atd. Malé, hezké. Nojo, ale jen do doby, než vyšel:

- SIG365, kde jsem nemusel měnit nic. Rovnou funguje skvěle

- Desert Eagle .44 - musel jsem to vyzkoušet, ale je to imageovej šmejd, kterej blbě fungoval i s takhle výkonným nábojem. Vyměnil jsem šťastně za:

-Cold Ananconda, první edice. 6". Radost střílet. Ale tak do 20 ran, pak už to člověka moc nebaví.

-Ruger KGP100 - velkej 6rannej 4" v .357 skvělej, nakonec mě ukecal tchán, abych mu ho prodal pod cenou. Chyba!

-Ruger SP101, 3" 5raňňák .357 s laserovým gripem - spolu s P365 nejlepší na nošení. Zároveň pro moje ruce a oči spolu s Bulem nejpřesnější krátká, co mám. Mířidla to má vyfrézovaný v rámu a na 25m se tím trefuju bez problémů do pivních tácků (jasně, jste možná lepší  🙂)

Kdybych měl mít jednu jedinou, bude to jakákoli Beretta 92. Kdyby 2, pak navíc Sig 365 na nošení. Kdyby 3, třetí by byla Anaconda pro radost.

Upraveno uživatelem Jeremy
Odkaz ke komentáři

před 3 hodinami, Jeremy napsal:

Taky mám toho za sebou asi relativně dost (viz níže, druhá sekce). Ale v první sekci si dovolám pár svých subjektivních tvrzení:

- Glocky jsou nikoli nejlepší, ale NEJHORŠÍ možnost pro začátečníka: není na nich na první pohled poznat, v jakém je stavu (náboj v komoře). Nemá pojistku (jasně, má jich několik, ale nemá to, co se obvykle za pojistku označuje a to je pro začátečníka dost důležitá věc). Obecně jako úplnej začátečník nebudu umět efektivně řešit závady - problém každý pistole.

- proto pro začátečníka buď revolver - 2" .38, ideálně hnusnej bez kohoutu, aby se dalo střílet z kapsy. Nebo přinejhorším nějakou dvojčinnou pistoli s vnějším kohoutem a jasným výstražníkem a radši i pojistkou - ideálně spojenou s vypouštěním kohoutu. Buď rovnou prťavou (která zůstane na nošení), nebo velkou, která zůstane na střelnici.

----------

Druhá sekce, co mi prošlo rukama za krátké s více než 1000 ranama, kdyby se to někomu chtělo číst:

- CZ75 Compact D - moje první. Krok vedle jako G19. Na nošení velká, na střílení malá. Zbytečnost, která možná měla kdysi význam pro PČR. Za půl roku byla pryč.

- M9A3 a je to stejné. Dohromady cca 50k ran bez problému (jinýho, než že jsem jednou při přebíjení nedal dost prachu, ale za to jsem si mohl sám)

- Norinco 1911 .45 - poladěné, pochromované.. Fungovalo to hezky, ale nebavilo mě to.

- Bul 1911 Trophy - nejdokonalejc slícovaná pistole, co jsem já osobně kdy měl. S wolframovou tyčkou a vyladěnou spouští je to nejpříjemnější a nejpřesnější pistole, se kterou jsem se setkal 

- Glock 30, 3G. Vymazleno - tyčka, spoušť, titanovej úderník, cerakote, vyfrézovanej závěr pro kolimátor, zvýšená mířidla. Za ty peníze, co jsem do toho dal, to nikdy neprodám, tak ho mám radši v trezůrku u postele

- HK SFP9 - velkej plasťák, ze kterýho se mi překvapivě dobře střílí a kterej je dobře vymyšlenej i pro uživatele (údernik je vidět, oboustranný ovládání, páčka místo knoflíku na zásobník, profily na natažení závěru.. Mně to sedí, jinýmu nemusí. Ale na nošení je to velký, na závody lehký a do práce to nepotřebuju, tak šla pryč

- Glock 43 - vyměnil a vymazlil jsem tam skoro všechno, včetně laserového zaměřovače ve vodicí tyčce. Nová spoušť, tritia, atd, atd. Malé, hezké. Nojo, ale jen do doby, než vyšel:

- Desert Eagle .44 - musel jsem to vyzkoušet, ale je to imageovej šmejd, kterej blbě fungoval i s takhle výkonným nábojem. Vyměnil jsem šťastně za:

-Cold Ananconda, první edice. 6". Radost střílet. Ale tak do 20 ran, pak už to člověka moc nebaví.

-Ruger KGP100 - velkej 6rannej 4" v .357 skvělej, nakonec mě ukecal tchán, abych mu ho prodal pod cenou. Chyba!

-Ruger SP101, 3" 5raňňák .357 s laserovým gripem - spolu s P365 nejlepší na nošení. Zároveň pro moje ruce a oči spolu s Bulem nejpřesnější krátká, co mám. Mířidla to má vyfrézovaný v rámu a na 25m se tím trefuju bez problémů do pivních tácků (jasně, jste možná lepší  🙂)

Kdybych měl mít jednu jedinou, bude to jakákoli Beretta 92. Kdyby 2, pak navíc Sig 365 na nošení. Kdyby 3, třetí by byla Anaconda pro radost.

SFP9 byla moja prvni. Perfektni ergo, dobra spoust, perfektni kvalita zpracovani a materialy proste HK. Urcite ji nikdy neprodam, mam to na “taktiku” valim se s ni furt nekde po zemi a mam na ni tak 5-6tis a porad super 👍🏻

Odkaz ke komentáři

4 hours ago, Jeremy said:

----------

Glocky a jiné striker- fired pistole jsou pro začátečníky zdaleka nejlepší. Je to kvůli jejich blbuvzdornosti a jednoduchosti obsluhy. Samozřejmě, že u glocka poznáš náboj v komoře na první pohled: poloha spouště. a stejně i kdyby tomu tak nebylo presscheck je první dovednost co by se měl začátečník naučit, hned po odeznění nadšení z koupě první zbraně.

Absence vnější pojistky na striker-fired pistoli je výhoda. Striker fired pistole ji díky systému vnitřních pojistek nepotřebuje a aspoň ve stresové situaci nezapomeneš vnější pojistku odjistit.

2palcový revolver, který navrhuješ má několik nevýhod. Špatně se bude mířit. Mířidla příliš blízko u sebe. Jak poznáš, že máš ostrý náboj v komoře na první pohled? Presscheck taky neuděláš.

Proboha k čemu bude začátečníkovi možnost střelby z kapsy? Co to vůbec je, to se někde trénuje? Já měl dojem, že účinná střelba je o tom bezpečně tasit, zamířit a trefit cíl a ne paní Konopáskovou v okně ve 3. patře.

Pistole s vnějším kohoutem je pro začátečníka též naprosto vhodná. Chce to jen zvládnout o jednu, dvě fičury navíc.

Odkaz ke komentáři

před 1 hodinou, Quarantine napsal:

Glocky a jiné striker- fired pistole jsou pro začátečníky zdaleka nejlepší. Je to kvůli jejich blbuvzdornosti a jednoduchosti obsluhy. Samozřejmě, že u glocka poznáš náboj v komoře na první pohled: poloha spouště. a stejně i kdyby tomu tak nebylo presscheck je první dovednost co by se měl začátečník naučit, hned po odeznění nadšení z koupě první zbraně.

Absence vnější pojistky na striker-fired pistoli je výhoda. Striker fired pistole ji díky systému vnitřních pojistek nepotřebuje a aspoň ve stresové situaci nezapomeneš vnější pojistku odjistit.

2palcový revolver, který navrhuješ má několik nevýhod. Špatně se bude mířit. Mířidla příliš blízko u sebe. Jak poznáš, že máš ostrý náboj v komoře na první pohled? Presscheck taky neuděláš.

Proboha k čemu bude začátečníkovi možnost střelby z kapsy? Co to vůbec je, to se někde trénuje? Já měl dojem, že účinná střelba je o tom bezpečně tasit, zamířit a trefit cíl a ne paní Konopáskovou v okně ve 3. patře.

Pistole s vnějším kohoutem je pro začátečníka též naprosto vhodná. Chce to jen zvládnout o jednu, dvě fičury navíc.

A to je na svete to hezky. Mam uplne opacnej nazor. :)  Ale slava chronomagu, kde se za to lidi nefackujou :)

Odkaz ke komentáři

před 8 hodinami, dykmore napsal:

Přesně tak, s názorama je to jak s prdelema, ale faktem je že nic lepšího než G26 gen3 s ClipDraw ještě nikdo nevymyslel 😅

myslíš tuhle malou tlustou pistoli osazenou tím pitomým klipem, která se blbě vytahuje a zavazí 🙂

11164770_10204650212637126_4458882797369135405_o.jpg

Upraveno uživatelem gunman
Odkaz ke komentáři

před 17 hodinami, Happy88 napsal:

No řeknu Vám, i když sem byl poctivě naučenej a nastříleno mám taky hodně, tak dnešní ABCDE zkouška byly pěkný nervy. Ale úspěšně mám hotovo a těším se, že se můžu zapojit do místní handrkovačky o tom, která zbraň je nejlepší :D

No, já na zkoušky taky nezapomenu, a to už je drahně let (ustřelil sem terč z drátu na myslivecké střelnici ve Zlíně)

K tomu výběru- já našel v podstatě 3 standarty: Bereta 92, CZ a Colt 1911. A  po zkoušení to vyhrál Colt, asi největší a nejtěžší (ve fullu), ale na střelbu nejpříjemnější, takový "měkký". Ale asi to bylo ráží: 40 vs 9mm vs 45. Glocky tehdy v dřevních dobách byly ještě takové "neprověřené"..

A nakonec už jsem skončil jen u tady zmiňovaného dvoupalcového prcka, aby teda doma něco bylo..

( Panickou střelbu bych s tím teda ale zažít nechtěl)

Odkaz ke komentáři

V 31. 8. 2023 v 8:46, morepower napsal:

Je mimo začátečníkovi, co chce získat dovednosti (střelecké, možnost obrany i manipulaci),  doporučovat malorážku, revolver .44, nebo speciál typu Shadow.

Začátečník si musí najet dril, musí se umět o zbraň postarat a zbraň by měla být dostatečně kompaktní pro případné nošení, rozumná na střílení do papíru, vhodná, pokud by si začátečník chtěl v rámci zlepšení zkusit třeba LOS a zároveň dostatečně blbuvzdorná a spolehlivá a v ráži 9mm Luger samozřejmě. Tomu odpovídá prostě Glock19. Navíc dostupnost všech doplňků (apod) pro něj je maximální.

Další zbraně, které časem jistě přijdou, budou portfolio určitě rozšiřovat do zajímavějších oblastí. Teď je na místě ale praktičnost.

Proč je malorážka podle tebe pro začátečníka nevhodná?  Setkávám se  spíše s opačnými názory. 

Odkaz ke komentáři

V 31. 8. 2023 v 8:48, morepower napsal:

500 nábojů...

konkrétně:

§ 58

Zabezpečení zbraní a střeliva

(1) ...

(2) Držené zbraně kategorie A, A-I, B nebo C uschované, uložené nebo uskladněné ...

...se zabezpečují uložením do uzamykatelné ocelové schránky nebo uzamykatelné ocelové skříně nebo zvláštního uzamčeného zařízení...

...Ustanovení tohoto odstavce se nevztahuje na přechovávané zbraně kategorie A-I, B nebo C v počtu do 2 kusů nebo střelivo v počtu do 500 nábojů, které je však držitel těchto zbraní a střeliva povinen vhodně zabezpečit proti zneužití, ztrátě a odcizení.

Áá, díky...uz se mi docela vykourilo z hlavy...

Odkaz ke komentáři

před 7 hodinami, gunman napsal:

myslíš tuhle malou tlustou pistoli osazenou tím pitomým klipem, která se blbě vytahuje a zavazí 🙂

11164770_10204650212637126_4458882797369135405_o.jpg

Ano, myslím tuhle malou, dokonalou, nezničitelnou a za všech okolností fungující pistoli, osazenou tím geniálním klipem. Myslím tu pistoli používající původní patenty G. Glocka, na které se ostatní výrobci snaží dotáhnout nějakým svým podobným, většinou dost kostrbatým řešením. Myslím tu pistoli, co ještě nebyla zkriplená výměnnými hřbety rukojeti a jinými kravinami.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...