Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Určitě si chci osahat Walter, Glock, CZ (P-10 C). Ergonomie bude pro mě  zásadní pro výběr, např. neohnu první článek na palci :)

Odesláno
před 38 minutami, moco napsal:

Určitě si chci osahat Walter, Glock, CZ (P-10 C). Ergonomie bude pro mě  zásadní pro výběr, např. neohnu první článek na palci :)

HK SFP9 👍🏻

• Dát hlas 1
Odesláno
před 7 hodinami, midloch napsal:

HK SFP9 👍🏻

Big vouch! H&K SFP9 jsem měl a byť jsem se vrátil ke glocku, protože jsem autista a konzerva - nic plastového mi nikdy nezapadlo do ruky tak jako právě SFP9...skvělá ergonomie, krásně se to chová, spoušť na poměry plasťáků velmi dobrá, miřidla čitelná a životnost - prostě Němec, nekurví se to👌

Pak jsou tu ještě ti, kterým to do ruky z nějakého důvodu nezapadne, pro ty je právě Walther - podobná disciplína, prý ještě lepší spoušť...společný jmenovatel jsou možná trochu dražší díly i zásobníky, ale tuším, že na tohle fórum nechodí lidé, kteří by řešili, jestli za šuple dají 1000 nebo 1300 Kč

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)
před 40 minutami, Bukoowsky napsal:

Big vouch! H&K SFP9 jsem měl a byť jsem se vrátil ke glocku, protože jsem autista a konzerva - nic plastového mi nikdy nezapadlo do ruky tak jako právě SFP9...skvělá ergonomie, krásně se to chová, spoušť na poměry plasťáků velmi dobrá, miřidla čitelná a životnost - prostě Němec, nekurví se to👌

Pak jsou tu ještě ti, kterým to do ruky z nějakého důvodu nezapadne, pro ty je právě Walther - podobná disciplína, prý ještě lepší spoušť...společný jmenovatel jsou možná trochu dražší díly i zásobníky, ale tuším, že na tohle fórum nechodí lidé, kteří by řešili, jestli za šuple dají 1000 nebo 1300 Kč

SFP9 mám 5 let za rok na něm udělám cca 5tis takže už cca 25tis nalítáno, loni v dubnu jsem ho čistil naposled, za prvé mě to neba a za druhé jsem chtěl otestovat kolik toho SFP9 vydrží než se to začne kurvit, takže je na ní teď těch 5tis a absolutně nic, šlape jak hodinky a to střílím různý přebíjenky. Povrchovka stále super a to ji furt tahám z pouzdra a válím ji po zemi. Závady nula.
Skvělý ergo, příjemný jsou ty uši u hledí který používám při natažení o botu či pouzdro. 
Jediný vylepšení že jsem nalepil na pažbičku za 5.-Kč skatepásku, páč v létě se mně dost potí ruce a teď je to už dokonalý.

Nechám si ji dokud se nerozpadne, ale to bude asi tak za dalších minimálně 200tis ran 😂

Upraveno uživatelem midloch
  • Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno
před 50 minutami, Bukoowsky napsal:

před 13 minutami, midloch napsal:

SFP9 mám 5 let za rok na něm udělám cca 5tis takže už cca 25tis nalítáno, loni v dubnu jsem ho čistil naposled, za prvé mě to neba a za druhé jsem chtěl otestovat kolik toho SFP9 vydrží než se to začne kurvit, takže je na ní teď těch 5tis a absolutně nic, šlape jak hodinky a to střílím různý přebíjenky. Povrchovka stále super a to ji furt tahám z pouzdra a válím ji po zemi. Závady nula.
Skvělý ergo, příjemný jsou ty uši u hledí který používám při natažení o botu či pouzdro. 
Jediný vylepšení že jsem nalepil na pažbičku za 5.-Kč skatepásku, páč v létě se mně dost potí ruce a teď je to už dokonalý.

Nechám si ji dokud se nerozpadne, ale to bude asi tak za dalších minimálně 200tis ran 😂

Same here, akorát teda P30 V3...

• Díky 1
Odesláno

Mam za sebou rok na strelnici (dosla mi rocni permice se 12 vstupy) a progress nic moc, rekl bych. Na mířenku 16m (max. delka strelnice) trefuju cernou (standardni pistolovy terc), pokud "nestrhnu", coz se ale deje v cca 40 % pripadech - a nevim proc. Abych se nenudil, delam "drily" co jsem si vymyslel - rychle tasim z kapsy, natahnu, pak 2 naboje jeden zasobnik, prebiti, dalsi 2 naboje a bud strelba od boku nebo rychle mireni. 

No, docela se v tom placam, takze si rikam, zaplatit si nejaky kurs nebo primo instruktora nez si udelam spatne neavyky - ovsem co chtit? Jak jste se v tom posunovali Vy?

Odesláno
před 5 minutami, odjinud napsal:

Mam za sebou rok na strelnici (dosla mi rocni permice se 12 vstupy) a progress nic moc, rekl bych. Na mířenku 16m (max. delka strelnice) trefuju cernou (standardni pistolovy terc), pokud "nestrhnu", coz se ale deje v cca 40 % pripadech - a nevim proc. Abych se nenudil, delam "drily" co jsem si vymyslel - rychle tasim z kapsy, natahnu, pak 2 naboje jeden zasobnik, prebiti, dalsi 2 naboje a bud strelba od boku nebo rychle mireni. 

No, docela se v tom placam, takze si rikam, zaplatit si nejaky kurs nebo primo instruktora nez si udelam spatne neavyky - ovsem co chtit? Jak jste se v tom posunovali Vy?

Takto to fungovalo u mě:

Kup Mantis x10 Elite, to ti hodne pomuze a usetris za ammo. Ja na nem vycvakal pres 16tis.

Jdi na kvalitni L1, L2 a L3 kurz na krátkou, nez si udelas sám blby navyky.

Po kurzech choď s nejakou dobrou partičkou pravidelne aspon 1x mesicne na celej den trenovat ven drilovaci tréningy a položky plus 1-2x měsicne na stav na miřenku a drily.

• Like 1
Odesláno
před 11 minutami, odjinud napsal:

Cim strilis?

Odesláno

Tento terčík  možno poznáš .Ked nie porovnaj kam ti to lieta a v terčiku nájdeš odpoved na čo sa zamerať 

IMG_1009_Original.jpeg

• Like 1
Odesláno

Ten terčík neznám, ale pada mi to do výseče "strháváni". Mozna blbej uchop (prst na spousti) v souvislosti s mojema hodne kratkyma prstama.

Mam Glock 45 (9mm), coz je križenec Glock 17 (pažba) a Glock 19 (záver). Tedy Glock 17 se zkracenym zaverem neboli Glock 19 s prodlouzenou pazbou.

Odesláno (upraveno)

Na strhavanie pomáha len tréning . Chce to častejšie strielať . Netrpezlivý si kúpia nastaviteľné mieridla a jednoducho si ich prestavia tak aby sa strhavanie odstránilo a ako viac trénujú a strhavanie ubúda presúvajú mieridla späť . 
Este pomáha sústrediť sa na plameň ktorý vyšlahné z hlavne pri výstrele . Stava sa že menej skúsený strelec zavrie oči pred výstrelom a strieľa prakticky naslepo . Pomôžu lepšie tlmiče na uši a sústrediť sa aby oči pri výstrele boli otvorené . Keď vidím záblesk pri výstrele viem presne kam som trafil lebo viem kde v čase výstrelu smerovala muška zbrane . 

Upraveno uživatelem Leopold
Odesláno
před 12 minutami, odjinud napsal:

Ten terčík neznám, ale pada mi to do výseče "strháváni". Mozna blbej uchop (prst na spousti) v souvislosti s mojema hodne kratkyma prstama.

Mam Glock 45 (9mm), coz je križenec Glock 17 (pažba) a Glock 19 (záver). Tedy Glock 17 se zkracenym zaverem neboli Glock 19 s prodlouzenou pazbou.

Jestli to stabilne chodi nekam, jak pises, zkus si pujcit nejakou tezsi pistoli s kohoutem, jestli se neco zmeni.

Do zacatku neni spatne zkusit neco tezsiho v 22LR, nebojis se rany a uceni je levnejsi. Treba pouzity Ruger MKIV nebo rev.SW17 z tech dostupnejsich, nebo SW41 ktera sice neco stoji ale za stejny prachy se ji pak zbavis /nezbavis, budes ji milovat😀/. To myslim na mirenku a abys vedel, kam Ti to chodi,na drily je ten plastak ok

Odesláno
před 30 minutami, odjinud napsal:

Jakým poměrem sil rukou držíš úchop ? Zkus si to srovnat v hlavě a pak zkus dát 70-80 % na levou a pravou (předpoklad pravák) skoro "jen" mačkej. U mě to byla výrazná změna právě proti strhnutí....prst na spouští nešteluj, jen polož... ale nejsem odborník.

• Dát hlas 1
Odesláno

Teď budu nepopulární, ale všechny tyhle terčíky a tréninky jsou dost k prdu, když člověk nezná základy... 🤷‍♂️

A těmi základy myslím opravdové základy a to i po teoretické stránce. Co se děje se zbraní - fyzika, co se děje s tělem - fyziologie a dynamika a v neposlední řadě i jak tělo reaguje - tedy funkce a reakce centrální nervové soustavy.
A v tom všem jsou samozřejmě nějaké jasné principy ale i individuální odlišnosti. A s tím je potřeba ke střelbě přistupovat a podle těch individuálních odlišností a potřeb také přizpůsobit svoje vybavení a směr tréninku. Co funguje jednomu, nemusí fungovat jinému.

Říkat někomu "kup si Glock 19" je stejný jako říkat "kup si boty Lowa Zephyr velikost 44 - ty jsou nejlepší 💪" Taková rada je obzvlášť cenná například pro 160cm / 45kg slečnu, že ano :whistle:

Střelba je velmi technická záležitost. Pokud se tomu chce člověk věnovat na úrovni, tak to roli hraje.

Samozřejmě pro lidi, kteří si prostě chtějí jen tak zastřílet a odreagovat se, nebo si pořídí vysněnou zbraň, kterou nosil divizní komisař Borowitz - pak tohle není priorita. Na zbraních a střílení je bezva, že si každý může najít to svoje 🤗

Ale pokud chcete výsledky a někam se posunout, potřebujete základy a někoho, kdo vás dokáže vést a využívat vaše přednosti i nedostatky ve váš prospěch...

No, máte štěstí, že jdu kolem :angel:

• Dát hlas 1
Odesláno
V 1. 4. 2025 v 20:46, odjinud napsal:

Mam za sebou rok na strelnici (dosla mi rocni permice se 12 vstupy) a progress nic moc

No za mne je odpoved uz v prvni vete. Ja tedy pokud chodim na strelnici 1x za mesic tak se ve strelbe dost zhorsuji. Kdyz jsem chodil 3x tydne tak po par mesicich se na to dalo obcas i divat. (strilim tedy na 25M) 

image.thumb.png.2b28fce6e0e18e703589f98c5ef9ec14.png

na 10 m prvnich 10 ran to pak vypadalo takto 

image.thumb.png.2a349b96c332d40a7346c466564d81b9.png

a na 50M jsem z 1911 do cerneho dostal z 10ti ran 8 (ale na 50 m strilim vetsinou jen z malorazky). 

Kazdopadne kdyz se divam na kluky co jsou se mnou na strelnici (a chodi pravidelne) tak jsem velmi podprumerny strelec.

Za mne chodit casto, pravidelne a pokud nechces zavodit tak sam casem prijdes na to proc ti to lita jinam nez si prejes.

• Dát hlas 2
Odesláno
V 28. 3. 2025 v 11:41, moco napsal:

Ve velikosti P-10 C je zajímavý taky Echelon 4.0C.

• Like 1
Odesláno

Odporúčam vyskúšať GLOCK 43X, príjemne prekvapil. Na denné nosenie podľa mňa vynikajúci ........... kompaktný rozmer, úzky profil zbrane , neprekáža v aute ani pri sedadlách s výrazným bočným vedením .......

IMG_20250406_122325613_HDR_AE.jpg

IMG_20250406_122355447_HDR_AE.jpg

• Like 2
Odesláno

A hlavně si z toho vystřel. Jedná věc je, jak se ta zbraň drží, druhá když pak zmacknes spoušť. Jsem sice úplný začátečník, ale pro mě P10 byla super v ruce, ale pomalu jsem z ní netrefil terč. Naopak na glocku 45 jsem nevěděl, jak ji pořádně chytit, ale strelba byla fajn. Pro me byl vítěz Echelon (já mám teda fullsize) který se mi super drží i se z něho příjemné střílí. Dojmy z prvni strelnice jsem tu kdysi psal a nadseni me porad neopustilo. Echelon 4.0c se (pro mě trochu překvapivě) drží dost podobně (uchop mi neprisel nejak zasadne menší nez fullsize), ale nestřílel jsem z něho. Každopádně kdyby 4.0c dělali v comp verzi, pravděpodobně bych šel rovnou do něho, takhle přemýšlím, že dokoupim hellcat pro comp (ale tam mi vadí jednostranné ovládání, protože jsem levák). Tak mě napadá, že ten Hellcat by vlastně taky mohl být řešení tvé otázky (ale na to už vlastně poukázal M@C)

• Like 1
  • Dát hlas 1
Odesláno

Jj, vzpomínám si jak jsem se těšil na G43, po dvou ranách jasně ne.... (pro mne). To je jako s autem, nebo s ženskou, chce to vyzkoušet a nedat na první pohled 😉🙂

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...