STRKKT Odesláno 16. července Nahlásit Odesláno 16. července Na EDC zbraň pro skryté nošení bych taky kolimátor nedával, ale znám pár lidí, kteří mají jenom jednu pistoli a na ni navěsili vše, co jde. Na střelnici jsem si nedávno koupil Echelon a na něho jsem dal jak kolimátor, tak světlo se zeleným laserem. Nestřílím mířenku, ale bojovou střelbu a s kolimátorem se sžívám - největší problém je najít tečku, ne vždy je to pro mě rychlé a intuitivní. Roky jsem trénoval zapichování a střelbu mez míření a toto je změna. 1
jungle Odesláno 16. července Nahlásit Odesláno 16. července Jak s tlumičem, tak s kolimátorem je supr zábava na cinkačku. Ale na edc tlumič ne a kolimátor ano, malorajdu už zas ne :))
Oliver333 Odesláno 20. července Nahlásit Odesláno 20. července Tak jsem zvědavý jak to pro přepadeného dopadne - doufám, že dobře : https://www.novinky.cz/clanek/krimi-muz-prepadeny-u-bankomatu-na-nachodsku-se-branil-strelbou-oba-lupice-trefil-40531003#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz Držím mu palce 2
vzduch Odesláno 21. července Nahlásit Odesláno 21. července Snad tam jsou nějaké kamerové záznamy nebo svědci. V rámci vyšetřovaní boudou jistě vyžadovány znalecké posudky, které by mohly průběh děje osvětlit. Předpokládám, že ti "drbani" se na výpovědích domluví. Měli štěstí na ráži zbraně. Na druhou stranu, kdo ví, jak celý incident proběhl? 1
prizak Odesláno 21. července Nahlásit Odesláno 21. července No vidím malinko štěstí v tom že on tu zbraň měl skrytě a když už ji vytáhl tak řekl že jí použije a oni přesto nepřestali ve svém jednání a tam už potom jde i o to že může být odzbrojen. No jsem zvědavý na justici. Nemůžu přeci čekat na to až budu mít zlomenou čelist nebo ruku.
M.K. Odesláno 21. července Nahlásit Odesláno 21. července Už v tom článku (který je až překvapivě seriózní) je psáno, že je varoval. Tak snad je nějaký záznam nebo svědek...
STRKKT Odesláno 22. července Nahlásit Odesláno 22. července Nešlo o život, ale jenom o peníze, tak bacha na druhý odstavec: Nejde o nutnou obranu, byla-li obrana zcela zjevně nepřiměřená způsobu útoku. 1 2
M.K. Odesláno 22. července Nahlásit Odesláno 22. července @STRKKT Způsob nerovná se důvod. A k tomu "jenom o peníze": ochrana zdraví, života a majetku. 1
STRKKT Odesláno 22. července Nahlásit Odesláno 22. července O výkladu hákona bude rozhodovat dozorující státní zástupce a pokud to neodloží, tak ve finále soud. Upozorňuji na proporcionalitu nutné obrany, to je alfa a omega.
Micey Odesláno 22. července Nahlásit Odesláno 22. července Mě by zajímalo z čeho to střílel, nosit .25ACP už mi přijde sakra retro, zvlášť u mladýho kluka.. Nebyla to nakonec nějaká plynovka, perkus, něco bez ZP?
Maro Odesláno 22. července Nahlásit Odesláno 22. července S největší pravděpodobností to byla CZ92 nebo Walther TPH. Čímž pádem celkem chapu, že kdyz na ně vytáhl tohle, tak se mu vysmáli. Akorat se teda trochu divím, ze kdyz je trefil tímhle, tak ho pak nezrasovali, celkem pochybuju, ze jeden zásah do ruky tímhle te vyřadí, čili tady se podle.me odstrašující účinek dostavil až se zásahem. V podstste to skvele shrnuli na twitteru:
Micey Odesláno 22. července Nahlásit Odesláno 22. července Mno, tak úplně zfetovaný hovado to asi nevyřadí.. ale když si představim dostat to třeba ze svý malorajdy (tušim podobná energie) zblízka do nohy.. eh, taky bych upustil od dalších akcí:)
Maro Odesláno 22. července Nahlásit Odesláno 22. července Jako neříkám, ze si před to chces stoupnout a sypat si to do nohy ale realne by ten zasah měl byt přesně s malorazkou srovnatelný (ale to určitě nekdo zkušenější potvrdí/vyvrátí) a upřímně bych se bál, ze to opilce spíš rozzlobi, než vyřadí
M.K. Odesláno 22. července Nahlásit Odesláno 22. července před 3 hodinami, STRKKT napsal: ... Upozorňuji na proporcionalitu nutné obrany, to je alfa a omega. To sice upozorňuješ (z obecnýho hlediska správně), ale podporuješ to argumentem o důvodu útoku (cituju: Nešlo o život, ale jenom o peníze). Chápeš, že jde o dvě na sobě zcela nezávislý roviny, že jo..? Myslím, že zamotávat do toho důvody k útoku je nesmysl sám o sobě, oni útočníci zpravidla nemají vypracovaný lejstro o důvodech svýho konání, který by nejprve předložili napadenýmu k pročtení. A že o věci nakonec rozhodne soud... no, to fakt nerozporuju...
Dez123 Odesláno 22. července Nahlásit Odesláno 22. července před 2 hodinami, Maro napsal: Jako neříkám, ze si před to chces stoupnout a sypat si to do nohy ale realne by ten zasah měl byt přesně s malorazkou srovnatelný (ale to určitě nekdo zkušenější potvrdí/vyvrátí) a upřímně bych se bál, ze to opilce spíš rozzlobi, než vyřadí V těchto a podobných diskuzích se vždy argumentuje brutální agresivitou, že když to čtu, tak si představuji útok zombie. Já jít někomu rozbít hubu a on po mě začít pálit, tak zdrhám a neřeším, jaká ráže po mě lítá. A tuplem bych zdrhal, kdybych už jednu nakoupil. Ale chápu, že odhodlaný arábáč stylem "bůh je velký" může být víc v zombie stylu. Byť teda doufám, že u nás převládají zloději s alespoň nějakým pudem sebezáchovy.
paro Odesláno 23. července Nahlásit Odesláno 23. července V jeho prospech mluvi:1. byli 22. varoval je, utok snad trval3. nevypnul je4. predpokladam, ze poskytl prvni pomoc, nebo alespon bude tvrdit, ze se ji poskytnout snazil a oni se ji branili5. zavolal ZS a PCRPo me zkusenosti s NO teleskopem proti kudle, rezultujici v delikventovo prerazeny predlokti, mu drzim palce a preji schopneho pravniho zastupce. Uprimne receno, kdyz vim co potom nasleduje, tak bych se na to kvuli penezence vykaslal a dal jim prachy. Pro sebe jsem si tak nejak ustanovil, ze bych tahal jen kvuli detem. Asi jsem pred ceskou “spravedlnosti” srab. 2 1
STRKKT Odesláno 23. července Nahlásit Odesláno 23. července Nejsi srab, jsi realista. Mám za sebou hodně různých střeleckých kurzů, mám načteného Gawrona a konzultoval jsem to s řadou sloužících policistů a výsledek, ke kterému jsem došel je stejný - pokud nejde o rodinu, nejde o nic. Rada zněla - zapamatuj si, jak vypadají a popis nám dej. Uniformy si je najdou a ty máš klid. Peníze jsou jenom peníze, i kdyby to byly tisíce, v případě právního zastoupení jde v nákladech o statisíce, když to dopadne blbě, tak i pobyt v CPZ, vazbě, dehonestace v médiích a v podstatě hodně zkažený den. Já netvrdím, že se nemáme bránit, ale je potřeba zvažovat následky. 1
Tobi Odesláno 23. července Nahlásit Odesláno 23. července před 41 minutami, STRKKT napsal: Nejsi srab, jsi realista. Mám za sebou hodně různých střeleckých kurzů, mám načteného Gawrona a konzultoval jsem to s řadou sloužících policistů a výsledek, ke kterému jsem došel je stejný - pokud nejde o rodinu, nejde o nic. Rada zněla - zapamatuj si, jak vypadají a popis nám dej. Uniformy si je najdou a ty máš klid. Peníze jsou jenom peníze, i kdyby to byly tisíce, v případě právního zastoupení jde v nákladech o statisíce, když to dopadne blbě, tak i pobyt v CPZ, vazbě, dehonestace v médiích a v podstatě hodně zkažený den. Já netvrdím, že se nemáme bránit, ale je potřeba zvažovat následky.
odjinud Odesláno 23. července Nahlásit Odesláno 23. července (upraveno) V 22. 7. 2025 v 9:21, M.K. napsal: @STRKKT Způsob nerovná se důvod. A k tomu "jenom o peníze": ochrana zdraví, života a majetku. No ale když vidis, jak ti utika zloděj s lupem z baraku, tak po nem taky nemuzes palit... Upraveno 23. července uživatelem odjinud 1 1
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se