tyfo Odesláno 4. srpna Nahlásit Odesláno 4. srpna (upraveno) Koukam do toho dokumentu a je tam: Platnost zbrojního oprávnění nově nebude časově omezena a držitelé zbrojního oprávnění tak nebudou povinni v pravidelných intervalech žádat o vydání nového zbrojního oprávnění. Ale nic tam neni psano o tom ze vzdy kdyz koncila platnost tak se predkladali zbrane ke kontrole, to se uz delat nebude ? Mne konci v prosinci 2026 tak jsem s prohlidkou v poho, ale co ty zbrane ... edit: a co prukaz ten se vyda novej, nebo nebude ? Upraveno 4. srpna uživatelem tyfo
dtx Odesláno 4. srpna Nahlásit Odesláno 4. srpna Akorát jsem byl u PČR přihlašovat zbraň, tak jsem se zeptal. Ad. lékařská, mělo by to být jak píše STRKKT, ale oficiální pokyny ještě nemají... Ad. kontrola zbraní při výměně ZP. Ani teď to tam prý napsané není, předpokládají, že to bude stejné. Na vyzváni jsme povinni předložit zbraně ke kontrole, takže počítají s tím, že to bude stejné. Ad. ZP/průkazy zbraně elektronicky. Asi od nového roku, oficiálně nikdo nic neví.
Oliver333 Odesláno 20. srpna Nahlásit Odesláno 20. srpna Ahoj, prosím vás jak to máte když jedete tady u nás ( ne do zahraničí) a máte ubytování v hotelu? Jezdíte se zbraní a když jdete třeba do hotelového welness nebo na snídani necháváte jí na pokoji v hotelovém trezoru? Vím, že už jsem se tady jednou ptal ale bylo to bez reakce tak to zkouším znovu jestli to nezapadlo. Děkuji.
Tittus Odesláno 20. srpna Nahlásit Odesláno 20. srpna Pokud to jen trochu jde, nosím naprosto automaticky všude. U mě je to stejně přirozené, jako vzít si hodinky, mobil a klíče. Pokud jdu konzumovat alkohol nebo do sauny, nechávám v trezoru. Ale to je minimum případů a nikdy to není na dlouho. A samozřejmě taky záleží na tom, co je to za hotel. Určitě bych nikdy nenechal zbraň v nějakém penzionu v šuplíku nočního stolku nebo v kufru. Když by to nešlo jinak, radši ji nechám doma. Jak praví zákon: "Osoba, která nakládá se zbraní nebo střelivem, je povinna zbraně a střelivo, které ukládá mimo svou bezprostřední kontrolu, zabezpečit s ohledem na jejich povahu a místní podmínky tak, aby bylo zabráněno jejich zneužití, ztrátě, odcizení nebo zašantročení." 1 2
Oliver333 Odesláno 21. srpna Nahlásit Odesláno 21. srpna ok, díky moc - jasně myslel jsem trezor - o tom nechat to někde ve skříni pod trenkama jsem nemyslel 1
Maro Odesláno 25. srpna Nahlásit Odesláno 25. srpna Ještě pořád vybírám ARko, ale díky tomu jsem zaznamenal (pro mě) překvapivě podivnou vec a chci se zeptat, jestli na to někdo třeba taky nenarazil. Díval jsem se na jednu recenzi z amerického kanálu, kde borec řešil, jak si předělal ARko, aby bylo pro leváky a zmínil tam, že sice je pravák, ale střílí jako levák, protože má dominantní leve oko. Nikdy by me to nenapadlo, ale byl to pro me moment, po kterém mi strasne moc věcí zaklaplo. Uvědomil jsem si, ze jsem sice levák, ale mířím pravým okem, což jsem si do te doby neuvědomil a což u pistole nevadí, ale u ARka je to míření fakt celkem nachuja, obzvlášť přes nejakou optiku. Setkali jste se stim někdo? A jak se to vlastně řeší? Jasne logická varianta je varianta toho Youtubera a začít strilet pravou, ale existujou i jiné, funkční varianty? Jak náročné je "změnit" dominantní oko? Nebo co se vám v téhle situaci "dokřiže" osvědčilo nejlíp?
vzduch Odesláno 25. srpna Nahlásit Odesláno 25. srpna Mám dvě krátké, něco střeliva a nepředpokládám, že bych arzenál rozšiřoval. Poprosil bych o nějaký tip na trezůrek, co bych někam "zašil". Díky R.
tyfo Odesláno 25. srpna Nahlásit Odesláno 25. srpna (upraveno) před 3 hodinami, vzduch napsal: Mám dvě krátké, něco střeliva a nepředpokládám, že bych arzenál rozšiřoval. Poprosil bych o nějaký tip na trezůrek, co bych někam "zašil". Díky R. No to se neda takhle rici, na 2 zbrane staci bez certifikace. V kazdem pripade jdi do minimalne nabytkoveho sejfu ukotveneho do zdi nebo zeme. Velikost zalezi na zbranich ja mam jednu co ma sotva 15cm na delku (NAA BW 2") ale mam take jednu co ma vice jak 45cm na delku (TOZ-35), ja by jsem volil certifikovanou skrin s dostatecnou velikosti, to se da dnes poriidit uz kolem 6ti tis a to je pohoda. Take se delaji co se daji zazdit, ta se lehce schova ale blbe se instaluje. Vsichni jsme si rikali ze 1 az 2 zbrane staci a nakonec jsme si koupili i nejakou dlouhou na blbnuti, Takze pokud ti nejde o penize a mas misto vem rovnou certifikovanou na 5 a vice dlouhych a kratky se tam vlezou v pohode take. Rikam na 5 protoze treba do te na 3 se vleze sotva jedna zbran s doplnkama jako puskohled bipod baterka, atd... aby jsem byl konkretni tak treba tady : https://www.aaa-trezory.cz/sejf-na-kratke-zbrane-vama-ars-25-15-ru/ Upraveno 25. srpna uživatelem tyfo
STRKKT Odesláno 26. srpna Nahlásit Odesláno 26. srpna Záleží na tom, jestli opravdu zůstaneš u dvou krátkých. Pokud ano, tak bych zvážil velikost. Ukládáš zbraně v kufrech, nebo volně? Plánuješ na ně stojánek? Kolik střeliva máš doma? Potřebuješ mít ke zbraním rychlý přístup? Mechanický zámek na klíč, nebo elektronický? Pokud elektronický pípá, lze to vypnout? Na rychlý přístup bych zvážil gunbox. Já bych uvažoval o něčem jako je ZSL4M nebo větší ZSL43M. Do toho druhého se toho vejde i více. Rozhodně bych přemýšlel i nad tím, že třeba přijdeš někam na střelnici, zachutná ti sportovní nebo bojová střelba a budeš řešit, kam uklidit nějaké EVO nebo AR15.
Maxmillian Odesláno 26. srpna Nahlásit Odesláno 26. srpna Ještě pořád vybírám ARko, ale díky tomu jsem zaznamenal (pro mě) překvapivě podivnou vec a chci se zeptat, jestli na to někdo třeba taky nenarazil. Díval jsem se na jednu recenzi z amerického kanálu, kde borec řešil, jak si předělal ARko, aby bylo pro leváky a zmínil tam, že sice je pravák, ale střílí jako levák, protože má dominantní leve oko. Nikdy by me to nenapadlo, ale byl to pro me moment, po kterém mi strasne moc věcí zaklaplo. Uvědomil jsem si, ze jsem sice levák, ale mířím pravým okem, což jsem si do te doby neuvědomil a což u pistole nevadí, ale u ARka je to míření fakt celkem nachuja, obzvlášť přes nejakou optiku. Setkali jste se stim někdo? A jak se to vlastně řeší? Jasne logická varianta je varianta toho Youtubera a začít strilet pravou, ale existujou i jiné, funkční varianty? Jak náročné je "změnit" dominantní oko? Nebo co se vám v téhle situaci "dokřiže" osvědčilo nejlíp? Jsem levák a běžně střílím levou rukou. Preferuji taky pravé oko, ale zkouším se přeučit na levé, protože líp vidím na mířidla kvůli dioptriím. V podstatě se mi to zatím daří, ale musím na to ještě někdy při prvním zapíchnutí myslet. Ale občas teda střílím i pravou. Takže jsem taky divnej. Ale mluvím tedy o krátkých. AR jsem ještě nezkoušel. 1
berczo Odesláno 26. srpna Nahlásit Odesláno 26. srpna V 25. 8. 2025 v 15:40, Maro napsal: ... že sice je pravák, ale střílí jako levák, protože má dominantní leve oko. Nikdy by me to nenapadlo, ale byl to pro me moment, po kterém mi strasne moc věcí zaklaplo. Uvědomil jsem si, ze jsem sice levák, ale mířím pravým okem, což jsem si do te doby neuvědomil a což u pistole nevadí, ale u ARka je to míření fakt celkem nachuja, obzvlášť přes nejakou optiku. Setkali jste se stim někdo? A jak se to vlastně řeší? Jasne logická varianta je varianta toho Youtubera a začít strilet pravou, ale existujou i jiné, funkční varianty? Jak náročné je "změnit" dominantní oko? Nebo co se vám v téhle situaci "dokřiže" osvědčilo nejlíp? Ahoj, já na to přišel až u ZVS (střelby ze samopalu vz58 jsme měli 2x do měsíce). Věděl jsem že mám na pravém oku tupozrakost a jaksi intuitivně (abych něco vůbec trefil) jsem začal střílet jako levák. Od té doby na dlouhé vždy úchop jako levák a trefuju co se dá Na pistoli mám úchop praváka, mířím levým okem a výsledky taky nejsou nejhorší. Dá se říct, že mi nic jiného nezbývalo, než se naučit úchop leváka na dlouhé zbrani. 1
Micey Odesláno 31. srpna Nahlásit Odesláno 31. srpna Vetsinou chodim na strelnici s kamaradem ci manzelkou, dnes jsem si chtel udelat pohodu, sel jsem sam, nikde nikdo, tak mi nebylo blby zkouset nejaky ty dvoustrely (nebo jak se tomu nadava), strelbu levou a tak. Mno a pak jsem prisel na tu zasadni vyhodu strelby ve dvou, ze se jako ujistujete o sluchatkach. Mno, jeste mi kapku zvoni v usich, a to to je blba devitka:) 1
STRKKT Odesláno 31. srpna Nahlásit Odesláno 31. srpna A jak ti pěkně píská, když tam pošleš rychlou dvojku z AR-15 Párkrát se mi to stalo, hlavně když jsem nosil těžké peltory a jeli jsme pohybové drily, např. pád na záda... Tam fyziku neokecáš a i když si položíš hlavový most na kšilt, tak zvítězí hmota (sluchátek) nad duchem a odletí klidně metr až dva dozadu. A instruktor zavelel "ser na to a střílej". Jojo, každý si oslavu padesátin představuje jinak. Já dva roky po sobě trávil narozeniny na kurzu.
stankoff Odesláno 31. srpna Nahlásit Odesláno 31. srpna Proto pod sluchátka nosím špunty. Pokud vám píská v uších ještě dvě, tři hodiny po střelbě a nenavštívíte ušní pohotovost, zadělali jste si na průser, který se dá odstranit do cca 6-8 hodin od vzniku, pak jsou změny nevratné. Instruktor musel být dobrý mantinel když tě nechal střílet bez sluchátek… 1 1 1
STRKKT Odesláno 31. srpna Nahlásit Odesláno 31. srpna (upraveno) Nosím standardní aktivní sluchátka, špunty pod ně nedávám. Pokud nejsem na kryté střelnici a vedle není nějaký vymatlanec, co má na ákáčku prase, tak je to v pohodě (na krytou střelnici prakticky nechodím). Pokud jde o instruktora, řekněme, že nedriluje bílý balet, jak to dělají jiní, ale naopak umí navodit atmosféru, která je velmi reálná boji. Pokud nosíš, tak bys měl vědět, jaké to je, když střílíš bez sluchátek, protože v reálných podmínkách to to hrozí. Představa, že budu čelit aktivnímu útočníkovi a "náhodou" budu mít sluchátka, balistiku a na zadeli pytel na šuplíky, to je nesmysl. V tomto konkrétním případě se nic nestalo, bylo to ve volném prostoru. Důležité je, když se to stane, tak nezačít zmatkovat. A i to je potřeba se naučit. Upraveno 31. srpna uživatelem STRKKT
OldaA Odesláno 31. srpna Nahlásit Odesláno 31. srpna před 1 hodinou, STRKKT napsal: vedle není nějaký vymatlanec, co má na ákáčku prase, tak je to v pohodě (na krytou střelnici prakticky nechodím). Čemu prase na AK vadí tak že jeho uživatel je vymatlanec?
STRKKT Odesláno 31. srpna Nahlásit Odesláno 31. srpna (upraveno) Píšu o vnitřní střelnici, to jsi z citace vynechal, a v tomto konkrétním případě šlo navíc o imho zcela zbytečný doplněk na půjčovací zbrani. Tehdy jsem vážně přemýšlel o tom, že to zabalím a půjdu, protože mi reálně zvonilo v hlavě. I když to byl asi stejně ten nejmenší problém, který u zážitkových střelců mám. Ono to ani venku není nic příjemného, minule se majitel čertil, že se při jeho střelbě šklebíme a pak to někomu půjčil a šklebil se taky. Upraveno 31. srpna uživatelem STRKKT
OldaA Odesláno 31. srpna Nahlásit Odesláno 31. srpna To jaká střelnice to byla mi nepřipadá podstatné. Prase usměrňuje hluk výstřelu směrem dopředu, snižuje tak jeho působení jak na střelce tak i na ty vedle něj, tak čemu vadí jeho používání na vnitřní střelnici? To co popisuješ dělá kompenzátor, ale nedělá to lineární kompenzátor, alias prase. 1
prizak Odesláno 1. září Nahlásit Odesláno 1. září Koupil jsem Střelecká elektronická sluchátka Earmor M31 PLUS za moc pěkné peníze. Zesilují slabé zvuky, takže slyšíš i špendlím na zem spadnout a řeč perfektně. Hluk nad určité decibely tlumí neskutečně. Hlásí to i stav baterie. Jsou moje první elektronické a už bych neměnil.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se