Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Po programech Internet do škol (INDOŠ), Ovoce do škol (OVDOŠ), mame nove Zbrane do skol. Zatim tedy jen pro ucitele..

FB_IMG_1757611635847.jpg

• Haha 3
  • Dát hlas 3
Odesláno

Zdravím, prošel jsem vlákno několik stránek nazpět, ale nenašel jsem a třeba se tohle téma hodí někomu čerstvé.

V čem nebo jak svoje EDC flinty nosíte? Ocením všechny tipy 😀 když bych měl být konkrétní ke svojí osobě, tak jsem vybavený Glockem 26 a nejčastěji kalhoty košile a 3cm opasek. Aktuálně mám nylonovou vnitřní dastu, nenosí se špatně, ale na manipulaci to není úplně ono. 

Odesláno
před 17 minutami, Balthus napsal:

Zdravím, prošel jsem vlákno několik stránek nazpět, ale nenašel jsem a třeba se tohle téma hodí někomu čerstvé.

V čem nebo jak svoje EDC flinty nosíte? Ocením všechny tipy 😀 když bych měl být konkrétní ke svojí osobě, tak jsem vybavený Glockem 26 a nejčastěji kalhoty košile a 3cm opasek. Aktuálně mám nylonovou vnitřní dastu, nenosí se špatně, ale na manipulaci to není úplně ono. 

Dastu na nošení? To snad ne… kup rychle normalni pouzdro ať se nestane neštěstí, za mě T Rex arms ironside, ten mam na G43x.

• Dát hlas 1
Odesláno

Jestli se bavíme o pouzdru tak na P10C jsem měl na míru od RH Holsters a teď na Sig P365X mám SafariLand Incog X a za mě je o level dál. Každopádně třeba docela nový Crocy od RH vypadá skvěle - otestováno nemám. 

Pro vizualizaci - apendix carry, 365X +svítilna TLR7sub + kolimátor Holosun. 

Odesláno

https://shop.hqh.cz/vnitrni-pouzdro-blackhawk-stache-iwb-base-kit-pro-glock-26-27-33  Tohle je nějakým způsobem použitelné? Ta nabídka je strašně široká https://www.falcoholsters.com/cs/kompaktni-kydexove-hybrid-pouzdro-pro-skryte-noseni-a907. Tohle se mi taky líbí, ale jak se to bude nosit z fotky nepoznám, tak sonduju. Díky 

Odesláno
před 10 minutami, Balthus napsal:

https://shop.hqh.cz/vnitrni-pouzdro-blackhawk-stache-iwb-base-kit-pro-glock-26-27-33  Tohle je nějakým způsobem použitelné? Ta nabídka je strašně široká https://www.falcoholsters.com/cs/kompaktni-kydexove-hybrid-pouzdro-pro-skryte-noseni-a907. Tohle se mi taky líbí, ale jak se to bude nosit z fotky nepoznám, tak sonduju. Díky 

Hybrid kůže/kydex pouzdro jsem měl kdysi na G19. Nosilo se to příjemně /apendix/, netlačilo to tolik do břicha. Na druhou stranu tam ten “plát” kůže přečníval na všechny strany a lehce to tlačilo do slabin - po úpravě dobrý. U dalších zbraní už jsem se k hybridu nevrátil. 

• po 2 týdnech...
Odesláno

041_CoD_1.thumb.jpg.c92dac2ed267ed06425fc774458e7078.jpg

042_CoD_2.thumb.jpg.420ab58ec6fc5fbf4584136afc01edd3.jpg

Zdravím místní střelce s nabídkou, které nelze odolat! 😃

Hledáme pár hráčů (ideálně nad 40 let - není podmínkou, a s PC, ne konzolisty - je podmínkou) na "private matche" v Call of Duty (díly 2019-24).

Hrajeme v hard-core modu (bez záměrného křížku, minimapy, killstreaků apod.), občas/po domluvě se stejnými zbraněmi,

nepoužíváme granáty (nebo jen minimálně smoke a frag), perk neslyšné chůze, různé sci-fi vidění přes zeď apod.

Většinou FFA (deathmatch), ale lze se domluvit i na TDM (team deathmatch) - např. jako "boží soud" stran otázky kov vs. plast,

a lhostejno zda u zbraní či u hodinek. 😂

Díky tomu, že se hraje v uzavřeném kolektivu a v menším počtu, jsou utkání výrazně klidnější, než ve veřejných zápasech;

také se tak eliminují hopsající konzolová děcka a cheateři - prostě hra je naprosto odlišná od toho, co je v online CoD běžné, hraje se více takticky,

neumírá se do dvou vteřin po spawnu atd. atd. Dají se domluvit zápasy s méně obvyklými zbraněmi, pouze s pistolemi, stejným vybavením apod.

Kibicování při hře, zvláště když už se po čase hráči navzájem lépe znají, má také své kouzlo, které je v anonymním online omezené leda tak na nadávky.

A možnost vybrat si v Modern Warfare hodinky ukazující ve hře reálný čas je pro návštěvníky tohoto fóra libovým bonusem!

Pro nové hráče je také dobré, že v custom modu jsou dostupné všechny zbraně a jejich doplňky, takže vybavením nejsou znevýhodněni oproti veteránům.

Prostě samá pozitiva a herní jistoty!!!  😁

Pro zájemce se slabším HW nebo macOS je pak možnost hrát Combat Master nebo jeho klon World War Legion - obojí dostupné na Steamu zdarma. 

A Call of Duty bude od pondělí nějaký čas ve slevě; jedná se o tyto díly:

Modern Warfare (2019) - s 50 mapami druhá nejlepší volba
Black Ops Cold War (2020)
Vanguard (2021)
Modern Warfare II (2022)
Modern Warfare III (2023) - 65! epesních map, nejlepší do začátku
Black Ops 6 (2024)

Momentálně hrajeme ob týden v úterý 20:30-23:30, ale v případě více zájemců se dá domluvit i více různých termínů (já jsem noční můra - takže klidně i po půlnoci).

Komunikace je přes Jitsi (v prohlížeči, nic není třeba stahovat/instalovat), nutná jsou jen sluchátka a mikrofon.

Pro více informací lze navštívit vlákna o Call of Duty nebo Combat Master/World War Legion, nebo mi napsat SZ (ať vám to tu neplevelím).

043_CasiusTaurus.jpg.0b27dd4d421e0c841fbbdd8c1a0f0692.jpg

Tak střelbě zdar a padouchům zmar! (Ale raději jen v tom virtuálním světě...) 🙂

• po měsíci...
Odesláno

dost dobrý

Vážená paní, vážený pane,

dovolujeme si Vás informovat, že od 1. ledna 2026 nabývá účinnosti nový zákon č. 90/2024 Sb. o zbraních a střelivu.

Tento nový zákon přináší mnoho změn. Informujeme Vás touto cestou alespoň o některých z nich, přičemž jednou z podstatných změn je ta, že se ruší veškeré zbrojní doklady ve fyzické podobě, mimo Evropského zbrojního pasu (bude nový formát) a Certifikátu znehodnocené zbraně (vydávajícím úřadem bude nově Český úřad pro zkoušení zbraní a střeliva). Všechny ostatní doklady (zbrojní průkaz, průkaz zbraně atd.) však nebudete povinni odevzdávat, jejich platnost končí dnem 31. prosince 2025.

Další podstatnou změnou je postup při podávání žádostí u registrací, ohlášení nebo převodů zbraní nebo hlavních částí zbraní, kdy již tyto žádosti bude možné podávat na kterémkoli útvaru Policie České republiky, služby pro zbraně a bezpečnostní materiál, tedy v rámci celé České republiky (dříve pouze na příslušném útvaru Policie České republiky, služby pro zbraně a bezpečnostní materiál, v rámci kraje dle místa Vašeho trvalého pobytu).

• Like 2
Odesláno

Budu si to muset naštudovat.

Před měsícem jsem prodával pistoli cizímu chlapovi na parkovišti u Penny, ukázal mi zbroják, povolení, já jemu to samé a průkaz zbraně.

Teď, kdo nemá přístup do CRZu, tak si to ověří jak?

Odesláno
před 28 minutami, gunman napsal:

Před měsícem jsem prodával pistoli cizímu chlapovi na parkovišti u Penny, ukázal mi zbroják, povolení, já jemu to samé a průkaz zbraně.

JJ, tady se to asi trochu komplikuje, nic jiného než tohle jsem nenašel

§ 146

Způsob prokázání oprávnění

Oprávnění nakládat se zbraní podléhající registraci nebo zbraní kategorie PO, nejde-li o jejich přeshraniční přemístění, lze prokázat

a) prostřednictvím elektronického přístupu se zaručenou identitou,

b) předložením zbrojního listu spolu s předložením občanského průkazu, cestovního pasu nebo obdobného dokladu osoby, které byl zbrojní list vydán,

c) před krajským ředitelstvím policie nebo Policejním prezidiem, které oprávnění ověří, a to popřípadě i na žádost osob, které navzájem chtějí oprávnění prokázat,

d) před držitelem zbrojní licence, který je oprávněn za tímto účelem v centrálním registru zbraní oprávnění ověřit; držitel zbrojní licence přitom v centrálním registru zbraní uvede jméno, příjmení a číslo občanského průkazu, cestovního pasu nebo obdobného dokladu osoby, která na požádání své oprávnění před držitelem zbrojní licence prokazuje, nebo

e) předložením evropského zbrojního pasu vydávaného Českou republikou, ve kterém je zapsána zbraň, které se oprávnění podle tohoto zákona týká.

Odesláno
před 38 minutami, gunman napsal:

To povolení mohlo být padělané. Stejně tak zbroják takže za mě se moc nemění. Dalo by se to vyřešit povinným hovorem na nějakou infolinku kdy to policajt potvrdí ( mrkne do CRZ)

Odesláno
Před hodinou, gunman napsal:

Já jsem vždycky číslo nákupka psal do smlouvy a nechal jsem si jeho kopii. Sice by to asi v případě problémů moc nepomohlo, ale alespoň něco. V novém systému vidím trochu problém, na druhou stranu je možné zbraň přepsat kdekoliv a ne jen na "své" pobočce, tak se to dá vyřešit i tam.
Zbraně jsme si předávali na různých místech, od parkoviště supermarketu po parkoviště u nemocnice a nikdy s tím nebyl žádný problém. Jenom asi 3x kupující požadoval osobní setkání na OSZBM, ani to nebyl problém.

Odesláno

https://mv.gov.cz/clanek/nejcastejsi-otazky-k-nove-pravni-uprave-nakladani-se-zbranemi-strelivem-a-munici.aspx

5. Když téměř všechny doklady přejdou do digitální podoby, jak zjistím, čím vším vlastně disponuji? A jak to mohou zjistit ostatní, pokud například kupuji nebo prodávám zbraň, střelivo apod.?

Údaje o držitelích zbrojního oprávnění, jejich oprávněních, zbraních a dalších relevantních skutečnostech budou vedeny v centrálním registru zbraní, do kterého budou mít přístup zejména Policie České republiky a podnikatelé v oboru zbraní a střeliva.

Podnikatel v oboru zbraní a střeliva si tedy bude moci sám v centrálním registru zbraní ověřit, zdali osoba, které prodává nebo od které kupuje zbraň, je držitelem všech potřebných oprávnění.

Pro osoby, které nemají přístup do centrálního registru zbraní, se zavádí nový institut tzv. zbrojního listu. Jedná se o výpis, na kterém bude uveden zejména soupis všech oprávnění a zbraní, jichž je dotyčná osoba držitelem (vyjma zbraní, které nepodléhají registraci ani ohlášení), a který bude dokládat, že údaje v něm uvedené jsou ke dni jeho vydání pravdivé.

Zbrojním listem tak bude například možné prokázat se navzájem v případě, kdy budete svou zbraň prodávat jinému držiteli. Kupující svým zbrojním listem prokáže své oprávnění k nabytí Vaší zbraně, a Vy naopak svým zbrojním listem prokážete, že zbraň vlastníte oprávněně.

Zbrojní list si bude možné vygenerovat na internetovém portálu veřejné správy (Portál občana nebo Podací portál Ministerstva vnitra) obdobně jako je tomu v současnosti např. u výpisu z rejstříku trestů. Na portálu získá držitel výpis jak v elektronické, tak i v tisknutelné podobě (pdf). Získání zbrojního listu v této podobě bude zcela bezplatné.

O vydání zbrojního listu v listinné podobě bude taktéž možno požádat na kontaktním místě veřejné správy (CzechPoint) nebo u příslušného krajského ředitelství Policie České republiky. V tomto případě bude ovšem vydání zbrojního listu podléhat správnímu poplatku, a to až ve výši 100 Kč za první stránku a 50 Kč za každou další stránku.

• Like 5
  • Díky 2
Odesláno

Takže chápu-li to správně, na konci roku se můj zbroják a průkazy zbraní změní v kartičky na památku, ale platnost zůstává stejná akorát se pohybujem ve virtuálním prostoru. Podle rady v e-mailu jsem si dneska nastavil v portálu občana ta upozornění na platnost dokladů, tak snad to bude fungovat.

• Dát hlas 2
Odesláno
před 6 hodinami, Klotzman napsal:

Takže chápu-li to správně, na konci roku se můj zbroják a průkazy zbraní změní v kartičky na památku, ale platnost zůstává stejná akorát se pohybujem ve virtuálním prostoru. Podle rady v e-mailu jsem si dneska nastavil v portálu občana ta upozornění na platnost dokladů, tak snad to bude fungovat.

Pokud to bude jako ve stavebním řízení pořiď si raději prak na ten papír není potřeba.

Odesláno

Tak zrovna včera měl systém výpadek, by mě zajímalo, jak se pak člověk při kontrole prokáže, když výpadek trval několik hodin.

Odesláno

Zrovna do tohohle bych fakt nedupal, různých kartiček máme milion a konečně uz nebudeme muset nosit ani tu poslední, navíc v uplne debilnim formátu. ja jsem nadšený.

Spis nečetl uz někdo ten nový zákon ve smyslu, jestli nedojde k nějakému omezení narokovych výjimek? Ať si případně zažádám jeste do konce roku, aktuálně mam jenom nadlimitní zásobníky.

Odesláno (upraveno)

Mrkni sem: odkaz na lamini
Pokud máš možnost, tak asi požádej teď, do nového systému se to překlopí.

Změní se to, že nadlimitní zásobníky nebude možné koupit v eshopu, budou se muset vyzvedávat osobně.

Upraveno uživatelem STRKKT
  • Díky 1
Odesláno
V 30. 10. 2025 v 14:50, Maro napsal:

Zrovna do tohohle bych fakt nedupal, různých kartiček máme milion a konečně uz nebudeme muset nosit ani tu poslední, navíc v uplne debilnim formátu. ja jsem nadšený.

Spis nečetl uz někdo ten nový zákon ve smyslu, jestli nedojde k nějakému omezení narokovych výjimek? Ať si případně zažádám jeste do konce roku, aktuálně mam jenom nadlimitní zásobníky.

Já jsem za digitalizaci taky moc rád, jen by to chtělo nějakou zálohu.

Nebyli jste někdo na kurzech od Vnitra? Docela by se mi líbila ta dotace na střelivo 😃

Odesláno (upraveno)

Tak tebe to trápit nemusí přece, ty jsi své zákonné povinnosti splnil. Naopak, kdyby to nechali v platnosti jako zálohu, tak bys to stejne musel nosit "pro sichr" takze by se nezměnilo zhola nic, protože fizl by na to hřešil. Stejne jako kdyz jsem ja delal zbrojak a Ostrava mi zakázala to řešit datovkou, protoze bych jim nemel jak dát kolky (v době kdy kolky uz byly ukončené a jenom "dojizdely"), tvrdili mi, ze kartou ani převodem nelze.

Upraveno uživatelem Maro

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...